OCHRONA GÓRKI PRZY UL. DZIELNEJ!

Drodzy Sąsiedzi,

zwracam się do Was z gorącą prośbą o poparcie inicjatywy mającej na celu ochronę górki przy ul. Dzielnej. Teren, na którym się ona znajduje należy do miasta i jest w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego przeznaczony pod Urząd Skarbowy. Obecnie, w związku ze zmianami ustawowymi,  miasto zobowiązane jest sporządzać plan ogólny, a następnie najprawdopodobniej miejscowy. Z tego względu zamierzamy złożyć wnioski do planu o zmianę przeznaczenia terenu i zachowanie go jako terenu zielonego!
W związku z planowanymi w najbliższej okolicy inwestycjami (m.in. możliwość budowy kilkunastopiętrowych budynków od strony ul. Okopowej, na terenie parkingów czy zabudowa części górki od strony ul. Bellottiego), teren górki powinien pozostać niezabudowany. Górka jest jedynym terenem zielonym w naszym sąsiedztwie i jest niezbędna dla otaczającej ją zabudowy mieszkaniowej.
Górka jest uwielbiana przez dzieci! Zimą służy jako tor saneczkowy, a wiosną i latem jest świetnym miejscem na piknik, zabawę czy spacer z psem. Jest piękna i bardzo chętnie użytkowana cały rok przez wielu mieszkańców.
Mamy szanse na zmianę stanowiska władz, bo jest to na szczęście teren publiczny, a nie prywatny!
Serdecznie zachęcam do podpisania petycji - będzie ona przekazana do władz Dzielnicy Wola i Prezydenta Warszawy.

Kasia

Podpisując, akceptuję, że Katarzyna Krupa będzie mieć dostęp do wszystkich informacji podanych przeze mnie w tym formularzu.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych podanych w formularzu w następujących celach: