Petycja o karę dla posłów PiS za rasistowski spot

Projekt_bez_nazwy_(7).png

W ostatnich dniach prawicowi politycy kolportują pełne nienawiści, niezweryfikowane treści na temat obcokrajowców. Usiłują rozpętać niebezpieczną nagonkę wobec osób o innym kolorze skóry niż biały.

Jest to nie tylko podłe moralnie, ale również stwarza zagrożenie dla wszystkich osób w Polsce - w tym: Polek i Polaków - którzy mają inny kolor skóry niż biały.Kwintesencją tych działań jest ostatni spot PiS, którym przyznają, że to już nie są pojedyncze wybryki posłów, a zaplanowana, odrażająca kampania.

Po raz kolejny rozpętują kampanię nienawiści wobec mniejszości - kampanię, w której liczą wyłącznie na zysk polityczny, na poparcie ze strachu przed wymyślonym zagrożeniem. W kraju tak bardzo doświadczonym rasistowskimi zbrodniami podczas II wojny światowej nie może być miejsca na rasistowską nagonkę. Tym bardziej trzeba bić na alarm, gdy zapoczątkowali ją posłowie.

Razem z nami postaw tamę fali nienawiści i podpisz petycję do Komisji Etyki Poselskiej o ukaranie posłów: Mariusza Błaszczaka, Jacka Sasina, Janusza Kowalskiego i Dariusza Mateckiego.

Do niedawna myśleli, że bezkarnie mogą siać nienawiść wobec mniejszości, lekarzy czy nauczycieli. Dziś wspólnie możemy im pokazać, że za winę należy się kara!

------

Piotr H. Malich
Filozof, dyrektor Instytutu Lumere

Instytut Lumere (Piotr Henryk Malich)    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, akceptuję, że Instytut Lumere (Piotr Henryk Malich) będzie mieć dostęp do wszystkich informacji podanych przeze mnie w tym formularzu.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.

Numer telefonu nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych podanych w formularzu w następujących celach: