Petycja o wydłużenie czasu pracy Przedszkola Publicznego nr 8 w Krapkowicach

Szanowni Państwo

W związku z zaistniałą potrzebą wydłużenia czasu pracy przedszkola nr 8 w Krapkowicach , prosimy o poparcie tej inicjatywy. Wnioskujemy o opiekę w godzinach 5:30-16:30.

Jako Rada Rodziców pragniemy zwrócić się z prośbą o przedłużenie godzin pracy przedszkola do godziny 16:30. Nasza prośba wynika z licznych rozmów, które przeprowadziliśmy z rodzicami, w trakcie których pojawiło się wyraźne zapotrzebowanie na taką zmianę.

Wielu z nas boryka się z trudnościami w dostosowaniu godzin pracy oraz obowiązków zawodowych do aktualnych godzin funkcjonowania przedszkola. Przedłużenie czasu pracy placówki do godziny 16:30 z pewnością przyniesie korzyści zarówno dzieciom, jak i ich rodzicom, umożliwiając lepsze zorganizowanie dnia oraz większy komfort w codziennym życiu.

Zwracamy się zatem z prośbą o rozważenie naszej sugestii i podjęcie działań w celu wprowadzenia tej zmiany. Jesteśmy przekonani, że będzie to zdecydowany krok w stronę poprawy jakości opieki nad dziećmi oraz wsparcia rodziców w ich codziennych obowiązkach. Bardzo prosimy, aby podpisy pod petycją były TYLKO podpisami rodziców, których dzieci uczęszczają do naszego przedszkola.

Podpisy zbieramy do 8.10.2024r.

Z poważaniem,

Rada Rodziców

Petycja wynika z konsultacji z rodzicami dzieci, którzy nalegali na interwencję w tej kwestii.

Rada Rodziców Przedszkola nr 8 w Krapkowicach    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, akceptuję, że Rada Rodziców Przedszkola nr 8 w Krapkowicach będzie mieć dostęp do wszystkich informacji podanych przeze mnie w tym formularzu.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych podanych w formularzu w następujących celach: