Budowa boiska rekreacyjnego wraz z piłkochwytem przy szkole podstawowej nr. 1 w Wieliczce

Szanowni Państwo

Zwracamy się do Was z prośbą o poparcie naszego wniosku związanego z budową boiska rekreacyjnego przy szkole podstawowej SP1 im. Kazimierza Wielkiego w Wieliczce.

Dostajemy sygnały, że wcześniejsze obietnice ze strony Burmistrza mogą być zagrożone dotyczy to zabudżetowania tego projektu na 2025 r. oraz wykonanie tej inwestycji również w 2025 r. może nie dojść do skutku.

Widzimy, jak powstają nowe szkoły, niektóre są rozbudowywane i powiększane a u nas poza zmianami rejonizacji i większą liczbą uczniów nic się nie dzieje. Jako Rada Rodziców od prawie 2 lat walczymy o zauważenie naszego problemu i mimo dużych ograniczeń oraz braku przestrzeni chcemy zagospodarować teren przy sali gimnastycznej na boisko rekreacyjne, które pozwoli naszym uczniom aktywnie spędzać czas na świeżym powietrzu.

Weryfikowaliśmy wiele rozwiązań, zrobiliśmy wstępne projekty i kosztorysy, zdobyliśmy również poparcie okolicznych rad osiedli i dyrekcji, ale chcemy również zdobyć poparcie dla tego projektu pośród rodziców naszych uczniów, aby pokazać jak potrzebna to inwestycja, która powinna zyskać priorytetowy status realizacji.

Wedle uzyskanego kosztorysu całkowity koszt inwestycji powinien zamknąć się w budżecie do 150 000 zł.

Powstanie 119m kw. powierzchni sportowej, na której chcemy stworzyć boisko z 2 bramkami do piłki nożnej i 2 tablicami do koszykówki.

Zamontowane zostaną wzdłuż ogrodzenia Piłko chwyty o wysokości 5 m i długości 20 m.

Poniżej poglądowe slajdy projektowanej przestrzeni oraz wizualizację przygotowanego projektu.

Ze składek na RR oraz darowizn 1,5% i przeprowadzonych wielu aktywności w szkole, uzbierane środki sukcesywnie przeznaczamy na doposażenie szkoły, nagradzanie uczniów oraz dofinansowujemy remonty i doposażenie sal szkolnych oraz przestrzeni szkolnej.

Bardzo prosimy Państwa o poparcie naszego apelu i wsparcie naszej inicjatywy.

Obraz_3.10_.2024,_godz_._18_.03_.jpeg

Elastic_Pro_gray_black_1.jpg

Pozdrawiamy

Rada Rodziców przy SP1 w Wielicze

Rada Rodziców przy Szkole Podstawowej Nr. 1 im Kazimierza Wielkiego w Wieliczce    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, akceptuję, że Rada Rodziców przy Szkole Podstawowej Nr. 1 im Kazimierza Wielkiego w Wieliczce będzie mieć dostęp do wszystkich informacji podanych przeze mnie w tym formularzu.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych podanych w formularzu w następujących celach:
Upoważniam Rada Rodziców przy Szkole Podstawowej Nr. 1 im Kazimierza Wielkiego w Wieliczce do przekazania informacji podanych przeze mnie w tym formularzu następującym stronom: