OPIEKA NAPRZEMIENNA/RÓWNOWAŻNA
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji OPIEKA NAPRZEMIENNA/RÓWNOWAŻNA
Adam Grzybowski Autor petycji |
#26 Re:2014-12-02 20:00Proste rozwiazanie !!! NIE PODPISUJ I DALEJ IZOLUJ DZIECKO OD OJCA I ŻĄDAJ ALIMENTÓW BO WAM TYLKO O NIE CHODZI ;) |
MATKA POLKA Z DUŻYM DOŚWIADCZENIEM |
#27 Re:2014-12-03 01:45szkoda bardzo że nazywasz siebie "Matką Polką ",nie masz racji,bo bardzo dużo takich matek żeruje na ojcach i uważa często że alimenty to dobry dochód,choć z drugiej strony to alimenty muszą być płacone bo to żadna łaska ,ale też ojciec ma prawo domagać się wizyt z dzieckiem
|
Gość |
#28 Re: Re:2014-12-03 05:55dzieci jeżdża kiedy tylko chce tata ich zabrać i proponuję wyżywić dziecko za 300zł (wg waszych teorii skoro on 150 to ja też) |
Adam Grzybowski Autor petycji |
#29 Re: Re:2014-12-04 00:43#27: MATKA POLKA Z DUŻYM DOŚWIADCZENIEM - Re: OPIEKA NAPRZEMIENNA ROZWIĄZUJE PROBLEMY ALIMENTÓW I KONTAKTAMI RODZICÓW Z DZIEĆMI KAŻDY RODZIC MA PRAWO DO WYCHOWYWANIA SWOJEGO DZIECKA !!!! STOP ALIENACJI RODZICIELSKIEJ !!!!!!!!!!!!!! PRECZ Z DYSKRYMINACJĄ |
Gość |
#312014-12-08 03:51 to bardzo dobry pomysł... obowiązkowa opieka naprzemienna to jest TO !!!!!!!! od 1-wszego roku życia do momentu rozpoczęcia edukacji w szkole podstawowej. w tym czasie dziecko ma możliwość swobodnego kontaktu z szerszym kręgiem rodziny obojga rodziców jak i równomierne poznawanie ich samych oraz ma możliwość uczęszczania np. do przedszkola w dwóch miejscach by z rówieśnikami zacząć rozwój społeczno-socjologiczno-psychologiczny (jeśli rodzice mieszkają w znacznej odległości od siebie).... potem już samo jest w stanie określić miejsce w którym się lepiej czuje co powinno być brane przez sąd pod uwagę by kontynuować jego rozwój, edukację i szlifować swoje umiejętności. |
r.s. |
#322014-12-11 01:36to pełna sprawiedliwość - żeby dziecko zrobić to trzeba dwojga - więc potem niech dwoje wychowuje i na nie łoży..... jeśli któraś ze stron nie wydala lub leci jawnie w ch..... to aut i opiekę powierzyć temu uczciwemu i bardziej konkretnemu rodzicowi. po rozwodzie bywa często tak że ojciec charuje jak wół by dziecku zapenić cokolwiek a matka którą gach klepie po dupie leży na tapczanie czekajac aż listonosz przyniesie lekki pieniądz bo wyjść z domu do pub'u w końcu trza |
Adam Grzybowski |
#33 Re:2014-12-11 19:01ŚWIĘTA RACJA |
r.s. |
#34 Re: Re:2014-12-12 00:06takie obrazki mam na codzień przed oczami.... jak wypindrzone "mamuśki" rozmawiają mi pod oknem, jak to coś robiła, gdzie to nie była z .... (męskie imię), i jak super sie bawili... a teraz czeka aż "stary" (mąż) przyśle kase na małego bo ktoś tam robi impreze i fajnie było by się pokazać tylko nową kieckę by się zdało kupić. |
Gość |
#352014-12-15 11:48Państwo to gospodarz. Naród to stado drobiu dziubające sobie w spokoju trawkę,w połowie kury, a w połowie koguty.Wszyscy mają równe prawa do czasu, gdy gospodarz zacznie robić przyjęcie. Wtedy sąd i trauma wsród kogutów, bo gospodarz wie ile zostawić przy życiu by stadko się zreprodukowało.Kury nie ruszy, bo z kury ma nie tylko mięso ale i potomstwo, i jajka. Kurę trzeba chronić, bo ma potrójną wartość od koguta. Banalne i proste ojcowie (koguty)! |
Gość |
#362014-12-30 08:48Bardzo dobry pomysł z opieką naprzemienną - mamy chore Państwo, które się nie rozwija a jedynie ZWIJA. System finansowy kuleje, niereformowalny i jak wymagać od właścicielek rozliczenia z alimentów. Mój przykład jest taki - do ewentualnego wykorzystania m.in. w związku z badaniem które planuje Biuro Rzecznika Praw Obywatela! 1. Jako mężczyźni jesteśmy dyskryminowani w sądach i nie tylko! Uważam że powinniśmy ten fakt zgłosić pisemnie do odpowiednich instytucji w Brukseli a ponadto do Pełnomocnika Rządu ds. Równości (ja indywidualnie złożę takie pisma odnośnie Sądu Okręgowego w Katowicach, gdzie mam do czynienia z jawną dyskryminacją w Wydziale cywilnym i karnym) 2. Walczę, chociaż nie chcę (bo to jest najlepsze słowo) z właścicielką o kontakty z dzieckiem od 2011 roku. Właścicielka to "nie prawomocna" recydywistka - 2 wyroki karne, jeszcze nie prawomocne (pracuje jako notariusz!) 3. Alimenty dla syna Huberta od miesiąca listopada 2013 do czerwca 2014 roku - razem 8 x 800zł= 6400 zł WYDAŁA NA SPŁATĘ KREDYTU!!! To jest skandal! Poinformowałem o tym sąd ale jak na razie nic Sąd Rejonowy w Tychach z tego sobie nie robi. Będę musiał oficjalnie złożyć wniosek aby zwrócił się sąd do banku o sprawdzenie konta właścicielki, które zdążyła już zamknąć (mam ustne potwierdzenie z banku w kwestii spłaty kredytu alimentami oraz zamknięcia). Właścicielka dodatkowo zażądała alimentów poprzez przekaz pocztowy (dla mnie koszty w wysokości ok.20 zł), a osobiście do ręki nie chce odebrać - złożyłem alimenty za 2 miesiące i wniosek o depozyt do sądu rejonowego w Tychach. Co mi odpisał idiota sędzia - że oddala wniosek, a w uzasadnieniu napisał że właścicielka nie musi mieć konta a ja nie muszę przesyłać przekazem pocztowym. Ponadto w złym miejscu chciałem przekazać alimenty tj. nie w Ośrodku Interwencji Kryzysowej w Tychach tylko w jej domu - to jest właściwe miejsce (tak wynika z prawa). Napisałem apelację i zaznaczyłem w niej że dłużnik i wierzyciel powinni współpracować, zwłaszcza że to są pieniądze dla dziecka a nie dla właścicielki. Z uzasadnienia sądowego wynikało ponadto że nikt nic nie musi. Kiedy dawałem alimenty do ręki właścicielce to ona nie chce wziąć i nic nie mówi, albo mówi że nie będzie sprawdzać czy są one prawdziwe - czyli mam rozumieć że jak będę u niej w domu to będzie miła specjalną maszynkę do weryfikacji ich autentyczności. To są cyrki a w dodatku ten mądry sędzia to facet! To chyba jakiś układ w tych sadach. Dobrze że wszystko nagrywam mikro kamerą w zegarku bo nikt by mi nie uwierzył i wam to samo radzę robić (koszt ok 350 zł.), a na każde kłamstwo właścicielki mam dowód! Pozdrawiam wszystkich! A propos stowarzyszenia Dzielny tata do którego należę - to jest zajebista grupa i jej szef - takiego powstania "kościuszkowskiego" jeszcze nie było w Polsce!!! |
Gość |
#372015-12-27 07:14Opieka naprzemienna jest najlepszym rozwiazaniem szczegolnie dla dziecka, ktore ma w swoim zyciu i mame i tate, bo to jest dla niego Najwazniejsze i Jako obywatelka dwoch krajow wiem i potwierdzam z cala pewnoscia ze tylko taka opieka nie krzywdzi, dziecka. Wspoczuje Polskim dzieciom ze ze tak latwo i w obliczu pr awa zabiera im sie tate z ich zycia co ma katastrofalne skutki na cale ich zycie .Walczmy wszyscy o Prawa dziecka w Polsce. |
Gość |
#382016-02-05 20:04Ja osobiście uważam,aby dziećmi zajmowało się oboje rodziców,aby było sprawiedliwie. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
26148 Utworzone: 2024-04-25
Wsparcie dla Akcji Zbierania 3000 Podpisów
623 Utworzone: 2024-11-25
Odkorkujmy Oławę!
113 Utworzone: 2024-11-27
List Otwarty do Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego - Stop Alienacji Rodzicielskiej - Apel o równowagę stanowisk.
135 Utworzone: 2024-11-27
Petycja do Władz Miasta Cieszyna w sprawie sprzeciwu wobec wywieszania flag obcego państwa na gmachu Ratusza w Cieszynie
215 Utworzone: 2024-11-25
Petycja w sprawie pozostania Dzieci z Hemofilią w szpitalu na ul. Wrzoska w Poznaniu o które walczą Rodzice i ich chore dzieci
87 Utworzone: 2024-11-27
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2194 Utworzone: 2024-11-15
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa o przywrócenie wynagrodzeń pracowników MOPS w Krakowie
335 Utworzone: 2024-11-25
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
965 Utworzone: 2024-11-07
"Równość, rozwój i bezpieczeństwo" - godne wynagrodzenie i wsparcie dla wszystkich formacji
515 Utworzone: 2024-11-25
Petycja w sprawie ponownego otwarcia kasy biletowej na Mława Miasto.
153 Utworzone: 2024-11-25
Petycja w sprawie podwyżek stypendiów doktoranckich od stycznia 2025
254 Utworzone: 2024-11-18
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1812 Utworzone: 2024-11-18
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
708 Utworzone: 2024-11-09
Ocalmy księgarnię Tarabuk
39 Utworzone: 2024-11-28
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
4196 Utworzone: 2024-11-14
Petycja w sprawie wykonania otworu poszukiwawczo-rozpoznawczego wód termalnych Mysiadło GT-1 w miejscowości Mysiadło
37 Utworzone: 2024-11-27
PETYCJA PRZECIWKO SPRZEDAŻY BUDYNKU SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W BRZOZOWIE NA CELE WOJSKOWE
245 Utworzone: 2024-11-25
Petycja w sprawie ratowania zabytku budynku szpitala a następnie szkoły, powszechnie zwanego "Pałacykiem", zlokalizowanego przy ul. Broniewskiego w Pruszkowie.
133 Utworzone: 2024-11-23
Zakaz Kolców
697 Utworzone: 2024-03-15