Franki na banki - petycja do Premier RP
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Franki na banki - petycja do Premier RP
Gość |
#262015-06-29 16:23Widać gołym okiem że rząd jest w zmowie z bankami i działa pod ich dyktando! Polski rząd Po/PSL dba tylko o interesy banku! |
Gość |
#272015-06-30 07:18Również zostałem nabity w kredyt CHF. Bank świadomie z pełną premedytacją odmówił mi kredytu złotówkowego twierdząc, że na taki kredyt nie mam i nie będę miał zdolności. Mieszkać gdzieś trzeba było i jedyną możliwością był kredyt CHF. Przedstawiciel banku tłumaczył mi ryzyko kursowe ale głównie z naciskiem na wahania miesięcznej raty co zaakceptowałem. Słowem nie wspomniał o tym, że ma to również wpływ na wielkość całego zadłużenia, nie tylko miesięcznej raty. Poza tym jak się okazuje - bank nigdy nie miał żadnych franków. Wszędzie w umowie widnieją PLN, bank wylicza sobie moje zadłużenie na podstawie kursu waluty, z którą ten kredyt tak na prawdę nie jest w żaden sposób związany i dodatkowo wg własnego kursu wziętego nie wiadomo skąd. Jest to jawne oszustwo i należy z tym walczyć. Chcę spłacać kredyt i mieć realne zadłużenie, tj. kwotę którą pożyczyłem plus odsetki a nie tak jak teraz - wszystko razy dwa. Nie chcę pieniędzy od państwa ani od podatników. Chcę sprawiedliwego traktowania. |
bb |
#28 Re:2015-06-30 07:22Nie troluj. Nikt nie chce od ciebie ani grosza. Przeczytaj najpierw czego chcemy a dopiero potem komentuj. |
Gość |
#292015-07-23 22:55Wraz z mężem zaciągnęliśmy kredyt hipoteczny na mieszkanie. Wpłaciliśmy 1/3 wartości naszego mieszkania, a pozostałe 2/3 to właśnie ten kredyt. W ciągu 7 lat wpłaciliśmy około 80 tysięcy, a mamy do spłacenia jeszcze 27 tys. franków. Ponieważ jego wartość w momencie brania kredytu, to około 2 złote. Czyli nasz kredyt to 49 ty. franków. A zatem:kwota kredytu - 100 tys. złotych; po 7 latach spłacone około 23 tys. franków. Pozostały czas spłaty - 11 lat. Czyli do tego czasu spłacimy ... pln? |
Wynajmujący |
#31 Re: Jerzy Bańka2015-08-20 15:46Jerzy ma rację. A nazywanie go gamoniem jest lichym kontrargumentem. Kredyt to nie kiełbasa, kredytobiorcy frankowi mieli zbiorową zaćmę podczas zaciągania kredytu czyli zupełny brak wyobraźni co do ryzyka przy zmianach kursowych? Mnie na kredyt we frankach stać nie było, wynajmuję mieszkanie do dzisiaj i idąc tokiem myślenia "oszukanych" też chcę żeby Państwo dokładało mi się do miesięcznych kosztów wynajmu, a nie są one małe. Frankowicze to kolejna grupa próbująca wyrwać od Państwa kasę. Wsparcia wymagają Ci, których na raty nie stać, rodziny wielodzietne, a nie połowa dyrektorków z mojego "korpo", którzy zarabiając po -naście i więcej tysięcy miesięcznie świecą zębami, że jeszcze tutaj coś uszczkną... |
Gość |
#322015-08-20 21:51Bo to nie fair, że człowiek spłaca 8 lat kredyt a ciągle ma kilkadziesiąt tysięcy PLN więcej do spłaty niz w dniu zaciagania kredytu ! |
Gość |
#332015-09-02 19:20Mam kredyt indeksowany w CHF i od ponad 2 lat usiłuję wyegzekwować od Raiffeisen uruchomienie elastycznego kredytu, czyli zawieszenie lub zmniejszenie raty kredytu. Bank odmawia, łamiąc tym samym warunki umowy. Na reklamacje nie odpowiada albo odpowiada z niekiedy 3-miesięcznym opóźnieniem, a raczył odpowiedzieć na liczne pisma dopiero po złożeniu skargi do KNF. Banki już dawno nie są instytucjami zaufania publicznego, stały się niemoralnymi, aroganckimi i chciwymi lichwiarzami! |
JAWA |
#34 Re: Re: Jerzy Bańka2015-10-08 18:46"jak to większość polaczków ma we krwi" ale pisownia, pewno nie jesteś "polaczkiem" kim zatem? |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
45715 Utworzone: 2024-04-25
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
1205 Utworzone: 2024-12-21
NIE dla końca vapowania w Polsce
1488 Utworzone: 2024-12-12
Petycja w interesie publicznym mająca na celu podjęcie przeciwdziałań w przypadku tworzenia na terenie województwa Centrów Integracji Cudzoziemców, oraz ośrodków dla imigrantów
472 Utworzone: 2024-12-24
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
696 Utworzone: 2024-12-17
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
231 Utworzone: 2024-12-20
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5445 Utworzone: 2024-09-23
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
588 Utworzone: 2024-11-25
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2770 Utworzone: 2024-11-15
Równy dostęp do leczenia niepłodności i zabezpieczania płodności dla wszystkich kobiet!
76 Utworzone: 2024-12-17
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1592 Utworzone: 2024-11-28
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
270 Utworzone: 2024-12-17
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
473 Utworzone: 2024-12-15
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
186 Utworzone: 2024-12-19
Zakaz parkowania pojazdów dostawczych na parkingu osiedlowym.
57 Utworzone: 2024-12-20
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
571 Utworzone: 2024-10-17
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
118 Utworzone: 2024-12-20
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7845 Utworzone: 2022-12-31
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa w sprawie odwołania ze stanowiska obecnego dyrektora Zarządu Transportu Publicznego
359 Utworzone: 2024-12-03
PETYCJA studentów w sprawie przywrócenia zdalnej formy egzaminów
42 Utworzone: 2024-12-20