Stop pobłażaniu przez Państwo Polskie dłużnikom alimentacyjnym!
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Stop pobłażaniu przez Państwo Polskie dłużnikom alimentacyjnym!
Gość |
#76 Re: Ttt2016-03-14 04:27Prcuję i to na dwóch etatach żeby utrzymać dom i dzieci, a tatuś chleje i od alimentów się uchyla !!! |
Gość |
#772016-03-17 02:28Ponieważ ojciec moich dzieci nie ma pieniędzy na "nasze dzieci " jednak stać go na 3 :( pracuje na czarno zapewnia swemu 3 dziecku wspaniały byt kosztem moich dzieci , Najwyższy Sąd nie dał podwyżki ze względu na jego ciężką sytuację materialną , Ścigać alimenciarzy to pod tym się podpisuję |
Gość |
#782016-04-21 21:50Trzeba to zgłosić jako PROJEKT OBYWATELSKI do Sejmu. Może ktoś się tym zajmie? |
Gość |
#792016-04-27 10:37Wyrok o przyznanych alimentach, mogłam przez 20 lat powiesić nad łóżkiem, albo ugotować na nim zupę dla dziecka. Nigdy nie została ściągnięta złotówka od tatusia dziecka. W momencie kiedy zlikwidowano fundusz alimentacyjny ani grosza. |
Gość |
#802016-05-11 19:52Dlatego że jestem samodzielnym rodzicem, który pomimo osiągania średnich dochodów nie może wyjechać na wakacje ani zapewnić dziecku właściwych warunków poza jego podstawowymi potrzebami bo moje dochody przejada dłużnik alimentacyjny. Do tego dłużnik alimentacyjny jest moim dłużnikiem bo mieszka w domu, który przypadł mu w podziale majątku a mnie nie spłacił. Muszę więc połowę pensji wydawać na wynajem mieszkania bo nie mam możliwości uzyskania lokalu komunalnego ani kredytu na mieszkanie. Dziecko jest chore, jest też uzdolnione ale nie ma środków żeby zapewnić mu dodatkowe zajęcia. I od 5 lat pracuje delikwent na czarno, śmieje się w nos Komornikowi, Sądom, Policji i Prokuraturze. |
Gość |
#812016-06-11 12:52Jestem kolejną bezradną matką, która nie może wyegzekwować od dłużnika "tatusia" zaległych i obecnych alimentów :( Komornik bezskuteczny, prawo polskie niesprawiedliwe i przychylne dłużnikom alimentacyjnym.... znam to od 10 lat! Chcę uwierzyć, że kiedyś ta sytuacja się zmieni !!! |
Gość |
#822016-09-11 09:58Ponieważ sama, bez niczyjej pomocy wychowuję 2,5 letnie bliźnięta,natomiast ojciec dzieci którego musieliśmy usunąć z naszego życia z uwagi na jego alkoholizm i skłonność do hazardu i przemocy,uważa że jeżeli ja przebywając na urlopie wychowawczym pobieram świadczenia na dzieci on już nie musi ich utrzymywać. |
Gość |
#832016-09-18 20:34Bo jako dziecko miałam problem z otrzymywaniem alimentów od ojca. Dziś mam prawie 40 lat i nadal nie otrzymałam zaległych alimentów, na dzień dzisiejszy jedynie co mogę to czekać aż dłużnik przejdzie na emeryturę - wtedy komornik będzie miał z czego ściągnąć zaległe alimenty. |
|
OTWARTY LIST DO PREZYDENTA DONALDA J. TRUMPA
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Apel o kontynuację budowy CPK
NIE dla wyburzenia "Pałacyku pod Pszczółką" w Limanowej
Poprawa prawa! Nieuczciwym najemcom mówimy Nie
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
NIE farmom fotowoltaicznym w okolicy Źródeł Łyny #RatujmyŁynę
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Budowa tunelu pod trasa kolejową w Sosnowcu
1664 Utworzone: 2025-04-18
PETYCJA O ODWOŁANIE DYREKTOR SCHRONISKA NA PALUCHU Z ŻĄDANIEM ZMIAN W SPOSOBIE ZARZĄDZANIA SCHRONISKIEM
126 Utworzone: 2025-04-19
Petycja przeciw zamknięciu Oddziału Położniczego w Szpitalu w Mławie
1126 Utworzone: 2025-04-16
PETYCJA W SPRAWIE ŻANETY JUSZKIEWICZ I JEJ 5-LETNIEJ CÓRKI, ANITY JAGODY
206 Utworzone: 2025-04-18
Petycja w sprawie zapewnienia rodzicom dzieci hospitalizowanych w oddziałach intensywnej terapii całodobowego towarzyszenia rodzica.
64769 Utworzone: 2025-02-13
Protest przeciwko planom wycinki lasów na Lublinku w Łodzi, co umożliwia przyjęty mpzp
1249 Utworzone: 2025-04-10
Petycja o odebranie psa Danielowi "Magicalowi" Zwierzynskiemu
181 Utworzone: 2025-04-12
W sprawie uregulowania psychoterapii w Polsce oraz zapewnienia skutecznego, bezpiecznego i profesjonalnego leczenia osób z zaburzeniami psychicznymi.
417 Utworzone: 2025-04-13
PETYCJA OBYWATELSKA w sprawie utworzenia łąk kwietnych na terenach Wołomina
34 Utworzone: 2025-04-19
NIE dla Audytu krajobrazowego BEZ ochrony Parku Śląskiego!
1035 Utworzone: 2025-04-11
PETYCJA PRZECIWKO BUDOWIE SPALARNI ODPADÓW (modernizacji ciepłowni na ul. Pontonierów w spalarnię odpadów komunalnych) W DZIELNICY REMBERTÓW M.ST. WARSZAWY
1125 Utworzone: 2025-03-25
PETYCJA w sprawie odstąpienia od procedowania specustawy dla budowy nowej drogi startowej lotniska Kraków-Balice
67 Utworzone: 2025-04-18
Przedszkola Publiczne Zagrożone
2554 Utworzone: 2024-11-18
PETYCJA W SPRAWIE ROZWIĄZANIA KADENCJI MŁODZIEŻOWEGO SEJMIKU WOJEWÓDZTWA LUBUSKIEGO
16 Utworzone: 2025-04-19
Petycja mieszkańców ws. zatrzymania likwidacji miejsc parkingowych przy ul. Długiej
39 Utworzone: 2025-04-16
Petycja przeciwko budowie drogi S12 w Tomaszowie Mazowieckim w wariancie południowym
851 Utworzone: 2025-04-12
STOP dla lokalizacji kamieniołomu Jurczyce w Krainie Wygasłych Wulkanów
2881 Utworzone: 2025-03-18
Edukacja dla każdego w Zielonej Górze
37 Utworzone: 2025-04-15
Petycja do Radnych Miasta Bialystok dotyczaca Zintegrowanych Planow Inwestycyjnych
33 Utworzone: 2025-04-17
Petycja w sprawie transportu zbiorowego na trasie Złotoryja -Legnica
242 Utworzone: 2025-04-10