Dość rządów lobby myśliwskiego! List otwarty do Premier Kopacz
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Dość rządów lobby myśliwskiego! List otwarty do Premier Kopacz
ele |
#5262015-05-16 06:13Zwierzetom nalezy sie wiecej uwagi! Koniec bezdusznosci wobec zwierzat, ten czas musi nastac. Badzmy odpowiedzialni za swoje czyny |
p |
#527 a2015-05-16 06:16Zrobmy cos dla zwierzat aby zylo im sie lepiej. Ta planeta nalezy do nas wszystkich a nie tylko do ludzi |
Gość |
#5282015-05-16 09:05Nie chcę aby dzieci były przyzwyczajane do zabijania. Nie wolno uczyć dzieci okrucieństwa. Zabijanie to nie sport, tylko przestępstwo. |
Gość |
#5292015-05-16 14:33Petycję podpisałam, ponieważ jestem przeciwna polowaniom jako takim i gdyby ode mnie to zależało, to żadne zwierzę nie cierpiałoby. Czas również na to, aby postawić kres niehumanitarnemu traktowaniu zwierząt w hodowli, a także zabijaniu ich w rzeźniach, ale to osobna sprawa. |
Gość |
#5302015-05-16 15:43Dlatego,że nie można ustalać zasad tylko przez jedną stronę-myśliwych.W takich kwestiach należy zapytać szersze grono osób. |
Gość |
#5312015-05-16 18:33Lobby myśliwskie jest nieporozumieniem. Udział dzieci w polowaniu powinien być zakazany i surowo karany. Prawo łowieckie ważniejsze od prawa własności to kuriozum i dopóki nie przeczytałam artykułu w "Polityce", a później zajrzałam do ustawy - nie uwierzyłabym. No i najważniejsze - zwierzęta. Konają w cierpieniu, dla pustej zabawy jakichś pozbawionych atrakcji życia ludzików, do których nie mam szacunku i nigdy mieć nie będę. |
Gość |
#5322015-05-16 23:05Myśliwstwo powinno być zakazane. Jeśli to konieczne - powinna być opracowana i wprowadzona inna metoda kontroli populacji dzikich zwierząt np. sterylizacja. Powinien być wprowadzony całkowity zakaz zabijania psów i kotów przez myśliwych. |
Gość |
#5332015-05-16 23:33My i zwierzęta, na które tak łatwo się poluje używając coraz doskonalszej broni jesteśmy częścią TEJ SAMEJ PRZYRODY. Nie zabijajmy SWOICH PRZYJACIÓŁ !!! Kochajmy zwierzęta, podziwiajmy je, uczmy tego swoje dzieci. |
Gość |
#5342015-05-17 00:22My i te zabijane coraz doskonalszą bronią zwierzęta stanowimy cząstkę TEJ SAMEJ PRZYRODY. NIE ZABIJAJMY PRZYJACIÓŁ!!! Uczmy dzieci je kochać, troszczyć się o nie, pomagać im. Będziemy lepsi, dzieci tez i nie wyrosną na roszczeniowych egoistów. |
Gość |
#5352015-05-17 07:40Dość bezsensownego niszczenia natury i okaleczania psychiki uczestniczących w polowaniach dzieci! Skończmy z tym obłędem raz na zawsze! W ten sposób nikt nie nauczy się szacunku do przyrody. Jak pokazuje historia, wszelkie ingerencje człowieka w przyrodę kończą się źle dla obu stron. Natury i człowieka. |
Gość |
#5362015-05-17 10:18Za to dziękuje Unii Europejskiej. Za to że promuje zasadny panujące w cywilizowanych krajach, w tych zacofanych... |
Gość |
#5372015-05-17 10:57Zabijanie zwierząt w czasie polowań jest okrucieństwem XXi wieku.Człowiek nie musi polować ,żeby jeść.Uczestniczenie dzieci w zabijaniu zwierząt dla zabawy i rozrywki jest niedopuszczalne z wychowawczego punktu widzenia! |
Andzia62 |
#5382015-05-17 11:05Naszym obowiązkiem jest bronić zwierząt. ludzi jest coraz więcej zwierząt coraz mniej. Polowania w dzisiejszych czasach to barbarzyństwo. Wykorzystywana jest nanoesza broń przeciwko bezbronnym zwierzętom. |
Gość |
#5392015-05-17 12:46Podpisałem tę petycję, ponieważ całkowicie sprzeciwiam się: -możliwości brania udziału w polowaniach przez dzieci, -zatruwaniu środowiska przez myśliwych poprzez używanie ołowiu, -możliwości przypadkowego postrzelenia/śmierci przeze myśliwego, którzy to myśliwi mogą polować na terenach prywatnych, czy w pobliżu miejsc zamieszkania przez ludzi. Również polowanie w lesie stwarza ogromne ryzyko postrzału, gdyż grzybiarze/spacerowicze i inne osoby przebywające w lesie mogą zostać przypadkowo skrzywdzone. Jestem za wprowadzeniem bardzo restrykcyjnych przepisów wobec myśliwych, popieram wprowadzenie radykalnie wysokich kar za wszelkie niedopatrzenia, stwarzanie niebezpieczeństwa, nieprzestrzeganie okresów ochronnych wśród zwierząt przez myśliwych oraz jestem w pełni przeciwny promowaniu myślistwa przez myśliwych podczas różnego rodzaju spotkań z dziećmi w szkołach, przedszkolach itp. Jest to straszne krzywdzenie psychiki dzieci, zaburzanie ich zdolności empatii, nauka przemocy i niszczenie u nich wrażliwości na otaczający nas świat. |
Elise |
#5402015-05-17 12:54Nie tylko myśliwi polscy zabijają dla przyjemności nasza leśna zwierzynę ,to jeszcze zapraszają nam kolesiów z zagranicy , bo na ich terenach nawet zajęcy już nie ma .we Fracji w Alzacji po wielu latach nieobecności pojawiły się bociany , bo myśliwi strzelali tez do nich . Było tak hucznie ze się osiedliło pare par bocianich , ze we wszystkich dziennikach telewizyjnych transmitowali !! |
Ewcia007 |
#541 Nie zabijaj!2015-05-17 13:06Każde stworzenie ma takie samo prawo do życia, wolności i bezpieczeństwa! Nie wolno nam z pobudek własnych zabijać, torturować naszych mniejszych "braci" Nie mamy prawa aby odbierać im życie, to prawo posiada tylko Pan Bóg. On bowiem dał życie i tylko on może je odebrać. Człowiek zaś powienien żyć w zgodzie i szacunku z naturą jaką obdażył go stwórca. |
Gość |
#5422015-05-17 18:24Zabijanie jest przyczyna wczesnej smierci samych sprawcow mordow czy to ludzi czy zwierzat. Nieuleczalne choroby, smierdzace miejsce zamieszkania, niesmakujace pozywienie i zla przyszlosc towarzyszy jakiemu kolwiek okrutnemu czynowi dokonanemu na innych zywych istotach. Dlatego, ze cenie zycie ludzi i zwierzat, stanowczo sprzeciwiam sie jakiemukolwiek zabijaniu czy to ludzi czy zwierzat. Beda klopoty tylko z takiego dzialania jakim szczyca sie mysliwi w Polsce i na calym swiecie. |
Gość |
#5432015-05-17 19:41Mysliwi to prymitywne zadatki na LUDZI,którzy sa zadatkami na morderców... Znam ich bardzo dobrze - mój były mąż... |
kruk55 |
#544 Muszą żyć2015-05-17 19:49Bo uwielbiam zwierzęta i mam dosyć paczenia na cierpienie...........Oni muszą żyć oni czują płaczą.......................................................................... |
Gość |
#5452015-05-17 20:04Podpisałam tą petycję, ponieważ jestem przeciwko zabijaniu niewinnych, bezbronnych zwierząt. Każdy ma prawo do życia i nikt nie ma prawa je komuś odebrać. |
Gość |
#5462015-05-18 08:38Nie akceptuję zabijania zwierząt dla zabawy i trofeów !!! czuję wielką złość na takich ludzi !!! to znęcanie się nad zwierzętami ! Niech swojego psa gania ze strzelbą ( ale nie zrobi tego bo to karalne) a nie karalne jest w przypadku innych zwierzaków ??? |
Gość |
#5472015-05-18 14:39Mieszkam z dwoma cudownymi Kotami. I nie wyobrażam sobie, że ktokolwiek mógłby je skrzywdzić. Oburzająca praktyka. |
Gość |
#5482015-05-18 17:12Jestem przeciwna znęcaniu się nad zwierzętami. Ponoć jesteśmy istotami myślącymi a pozwalamy na takie barbarzyństwo- to nie jest godne człowieka. |
Gość |
#5492015-05-18 21:06Ponieważ nie zgadzam się na wejście w życie obecnej formy prawnej dotyczącej łowiectwa i jako obywatel żądam na nowo ustanowienia praw dotyczących kwestii związanych z łowiectwem, zmianę ich na bardziej humanitarne i pro-ekologiczne. |
Gość |
#5502015-05-18 21:40Ta petycja jest bardzo potrzebna, szanujmy przyrodę bo dzięki niej możemy czerpać tylko samo dobro. Obserwujmy ją, patrzmy na nią sercem zwracajmy uwagę na to co piękne, wiadomo że potrafi być również i okrutna ale moimi oczami jest w niej znacznie więcej dobroci niżeli zła. Już te zwierzęta nie mają się gdzie podziać, wszędzie pełno ludzi, wszędzie pełno hałasu oraz mnóstwo samochodów. Dajmy im żyć, to sana miłość. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
23016 Utworzone: 2024-04-25
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3660 Utworzone: 2024-11-14
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
195 Utworzone: 2024-11-21
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1568 Utworzone: 2024-11-18
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1633 Utworzone: 2024-11-15
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
73 Utworzone: 2024-11-22
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
446 Utworzone: 2024-11-06
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101116 Utworzone: 2024-11-13
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
246 Utworzone: 2024-11-16
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
964 Utworzone: 2024-11-19
Wniosek mieszkańców o wprowadzenie zmian w zakresie organizacji dojść do peronów w rejonie stacji kolejowej Pobiedziska.
34 Utworzone: 2024-11-22
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17380 Utworzone: 2023-10-23
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4349 Utworzone: 2024-09-23
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1428 Utworzone: 2024-11-08
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1957 Utworzone: 2024-11-16
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
22 Utworzone: 2024-11-22
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
432 Utworzone: 2024-11-09
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1607 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
533 Utworzone: 2023-11-15
DOŚĆ PRZEMOCY WOBEC DZIECI
174 Utworzone: 2023-11-28