Dość rządów lobby myśliwskiego! List otwarty do Premier Kopacz

vo-Lvica

2015-05-13 14:10

... a wzięliby się raczej za opryski przeciwko kleszczom ! .............................................

Gość

2015-05-13 14:36

Pani Premier apeluję wraz z innymi o rozsądek, siłę i odwagę aby lobby myśliwskiego w końcu powiedzieć DOŚĆ!
żadne cywilizowane państwo a uważam że Polska takim jest nie może dać zgody na bezkarne zabijanie zwierząt wyłącznie z chęci zysku, zabawy, sportu.

Rozumiem, ze jest Pani w trudnej sytuacji ponieważ myśliwymi są : posłowie, dziennikarze, biznesmeni powiązani ze środowiskiem politycznym ale Pani Premier stoi Pani na czele rządu, to od Pani zależy czy damy się stłamsić i zastraszyć grupce sadystów.
z poważaniem

Gość

2015-05-13 14:53

Myśliwi to zwyrodnialcy. Afiszują się, że pomagają zwierzętom (dokarmianie) a faktycznie mają na uwadze utrzymanie odpowiedniego stanu zwierzyny w obwodach łowieckich na organizowanie polowań.

Gość

2015-05-13 15:03

Przede wszystkim trzeba zacząć eliminować myśliwych z polskiego parlamentu. W najbliższych wyborach - ani głosu na sadystów!

Gość

2015-05-13 15:12

Mieszkam na obżeżach miejscowości za moim domem są pola i las i miałam już blisko domu strzelajacych myśliwych i płaczące moje dzieci że zabijają zwierzęta które dzieci dokarmiały.

Gość

2015-05-13 15:23

Nie chodzi o to aby zwierzętom dać ludzkie prawa, ale chodzi o to aby ludziom zabrać nieludzkie zachowania
Remi

2015-05-13 15:25

Nie chodzi o to, aby zwierzętom dać ludzkie prawa, ale chodzi o to aby ludziom zabrać nieludzkie zachowania

Gość

2015-05-13 15:31

Nie rozumiem jak zabijanie zwierząt można nazywać sportem czy naturalną selekcją. Łowiectwo miało sens i uzasadnienie w dawnych czasach kiedy ludzkie życie zależało od tego czy coś upoluje na obiad. Dzisiaj mamy wystarczająco dużo mordowni dla zwierząt hodowlanych, żeby mieć pod dostatkiem mięsa i wystarczająco bardzo ingerujemy w naturalne środowisko dzikich zwierząt, żeby uniemożliwić im nadmierne rozprzestrzenianie się. Dzisiaj polowanie na zwierzęta nie ma żadnego sensownego uzasadnienia poza chorą potrzebą zabijania.

Gość

2015-05-13 15:49

Popieram petycję ponieważ czerpanie przyjemności z zabijania jest ogromnym okropieństwem. Myśliwi to zwyrodnialcy, których prawa do "zabawy" należy radykalnie ograniczyć a docelowo zakazać praktyk zabijania dla przyjemności.

Gość

2015-05-13 16:08

Meczenie zywych stworzen jest straszne!!@Nie wolno szerzyc tego typu dzialan jest to nie etyczne i okrutne.Komu to potrzebne!!

Gość

2015-05-13 16:17

Zabijanie niewinnych i bezbronnych istot dla własnej rozrywki jest poprostu złe ... Każdy kłusownik który czerpie z tego radość i statysfakcje powinien skończyć tak samo jak jego niczego winne ofiary

Gość

2015-05-13 16:53

Nie zgadzam się na zabijanie dzikich zwierząt, to okrutne. Ludzie robią sobie z tego sport, a to jest chore....
carriette

#463 nie zabijać

2015-05-13 17:36

Każdy chce wychować swoje dziecko także zwierzęta!Polowania to zabijanie dla zabawy dla uciechy jakiś chorych psychopatow! Dlaczego niby mamy na coś takiego pozwalać? ?? Kto tym debilom daje prawo do decydowania o czyimś życiu i śmierci?!  

Może zaczniemy polowac na mysliwych? bo w koncu tez nie musza wychowychac swoich dzieci prawda? bo po co .......

Gość

2015-05-13 17:41

Mam dość polowania na zwierzęta, a już na pewno przyzwoleń na dzieci, żeby na to patrzyły! Jak daleko jest od mordu zwierząt, do mordu na człowieku, co?!
dor

#465 Koniec

2015-05-13 17:50

Koniec mordowania zwierząt przez myśliwych. jhhhhhhgfdgdfgfdhythhhhhhhhhgfhdhfhhhhgfdgdfgdhfffghddgdhdhdfhtrduet

Gość

2015-05-13 18:34

Zamiast pytać, dlaczego podpisałam petycję, to ja zapytam - czemu żyjemy w kraju, w którym ona w ogóle jest potrzebna?

Gość

2015-05-13 18:38

...bo kocham zwierzęta i nie potrafię sobie wyobrazić życia bez nich. Dlatego zawsze będę stawać w ich obronie. To niewinne istoty, dlaczego mają być zabawką w rękach ludzi? To brutalne okrucieństwa, mówię NIE, dość!

Gość

2015-05-13 19:01

Sama dokarmiam lisa od półtora roku. Rezultat? Nie kradnie mi kur, bo wie, że zawsze wieczorem będzie czekała na niego dzienna porcja karmy. I nie jest prawdą, że trzeba strzelać do zwierząt, bo jest ich za dużo. Lis jest naturalnym sanitariuszem. Innych leśnych zwierząt niech myśliwi nie dokarmiają karma z hormonami, to nie będą się mnożyły w ilościach przekraczających normę. Ekosystem jest mądry i jak człowiek nie wsadzi w niego swoich łap, przyroda sama wyreguluje ilość zwierzyny leśnej.

Gość

2015-05-13 19:09

Polowanie na zwierzęta w czasach gdy hodujemy je masowo i setki ton codzienni wyrzucamy do śmieci, nie ma żadnego poparcia. Las poradzi sobie bez myśliwych.

Gość

2015-05-13 19:24

Nie godzę się z krzywdzeniem zwierząt dla sportu przez leniwych wręcz ludzi. Bezsensowne cierpienie stworzeń nie powinno mieć miejsca w cywilizowanym świecie gdzie krzewi się wartości humanitarne.
Pokazywanie rzeźni dzieciom niszczy ich kręgosłup moralny. Jak mają wyrosnąć na obywateli szanujących życie mając taki przykład w rodzinie
Jestem zdegustowana znieczulicą w tak ważnej kwestii, dlatego też mam szczerą nadzieję że mój głos przyczyni się do zmian w "wygodnym" prawie

Gość

2015-05-13 19:25

Podpisałam petycję, ponieważ jestem zdecydowanie przeciwna zabijaniu zwierząt. Uważam, że nie istnieją żadne przesłanki do polowania na zwierzęta zwłaszcza, że często w polowaniach uczestniczą dzieci. Myśliwi natomiast często używają broni niezgodnie z deklaracjami, strzelając na przykład do psów i kotów domowych. Nie chcę już słyszeć i oglądać zdjęć o znęcaniu się nad zwierzętami. Mam tego dość.
jagna Hałaczek

Gość

2015-05-13 19:39

Pomysly gorna mysliwych dowodza ze sa to ludzie ktorzy w pierwszej kolejnosci powinni przejsc testy psychologiczne i badania psychiatryczne. Ponadto uwazaja ze prawo w tym kraju moze stanowic jakakolwiek dowolna grupa ktora mniema ze istniejace przepisy moga byc innaczej interpretowane.

Gość

2015-05-13 20:17

Dobrze, że są ludzi, którzy obok zwyrodniałych myśliwych, kochają zwierzęta i są zaangażowani by im pomagać. Kocham zwierzęta, nienawidzę przemocy wobec zwierząt.

Gość

2015-05-13 20:19

Polowanie to barbarzyńska, nieetyczna "zabawa" dla jednych, a cierpienie dla innych. Ucywilizujmy się

Gość

2015-05-13 20:20

Bo nie zgadzam się na zabijanie zwierząt dla "Przyjemności", a do tego obłudnie nazywanie tego działanieniem na rzecz zachowania równowagi w przyrodzie. Myśliwi nazywa siebie miłośnikami przyrody, a to jest modelowy OKSYMORON (niczym żywy trup). Nie rozumiem jak można się cieszyć z tego, że odebrało się życie.