Dość rządów lobby myśliwskiego! List otwarty do Premier Kopacz
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Dość rządów lobby myśliwskiego! List otwarty do Premier Kopacz
vo-Lvica |
#4512015-05-13 14:10... a wzięliby się raczej za opryski przeciwko kleszczom ! ............................................. |
Gość |
#4522015-05-13 14:36Pani Premier apeluję wraz z innymi o rozsądek, siłę i odwagę aby lobby myśliwskiego w końcu powiedzieć DOŚĆ! żadne cywilizowane państwo a uważam że Polska takim jest nie może dać zgody na bezkarne zabijanie zwierząt wyłącznie z chęci zysku, zabawy, sportu. Rozumiem, ze jest Pani w trudnej sytuacji ponieważ myśliwymi są : posłowie, dziennikarze, biznesmeni powiązani ze środowiskiem politycznym ale Pani Premier stoi Pani na czele rządu, to od Pani zależy czy damy się stłamsić i zastraszyć grupce sadystów. z poważaniem |
Gość |
#4532015-05-13 14:53Myśliwi to zwyrodnialcy. Afiszują się, że pomagają zwierzętom (dokarmianie) a faktycznie mają na uwadze utrzymanie odpowiedniego stanu zwierzyny w obwodach łowieckich na organizowanie polowań. |
Gość |
#4542015-05-13 15:03Przede wszystkim trzeba zacząć eliminować myśliwych z polskiego parlamentu. W najbliższych wyborach - ani głosu na sadystów! |
Gość |
#4552015-05-13 15:12Mieszkam na obżeżach miejscowości za moim domem są pola i las i miałam już blisko domu strzelajacych myśliwych i płaczące moje dzieci że zabijają zwierzęta które dzieci dokarmiały. |
Gość |
#4562015-05-13 15:23Nie chodzi o to aby zwierzętom dać ludzkie prawa, ale chodzi o to aby ludziom zabrać nieludzkie zachowania |
Remi |
#4572015-05-13 15:25Nie chodzi o to, aby zwierzętom dać ludzkie prawa, ale chodzi o to aby ludziom zabrać nieludzkie zachowania |
Gość |
#4582015-05-13 15:31Nie rozumiem jak zabijanie zwierząt można nazywać sportem czy naturalną selekcją. Łowiectwo miało sens i uzasadnienie w dawnych czasach kiedy ludzkie życie zależało od tego czy coś upoluje na obiad. Dzisiaj mamy wystarczająco dużo mordowni dla zwierząt hodowlanych, żeby mieć pod dostatkiem mięsa i wystarczająco bardzo ingerujemy w naturalne środowisko dzikich zwierząt, żeby uniemożliwić im nadmierne rozprzestrzenianie się. Dzisiaj polowanie na zwierzęta nie ma żadnego sensownego uzasadnienia poza chorą potrzebą zabijania. |
Gość |
#4592015-05-13 15:49Popieram petycję ponieważ czerpanie przyjemności z zabijania jest ogromnym okropieństwem. Myśliwi to zwyrodnialcy, których prawa do "zabawy" należy radykalnie ograniczyć a docelowo zakazać praktyk zabijania dla przyjemności. |
Gość |
#4602015-05-13 16:08Meczenie zywych stworzen jest straszne!!@Nie wolno szerzyc tego typu dzialan jest to nie etyczne i okrutne.Komu to potrzebne!! |
Gość |
#4612015-05-13 16:17Zabijanie niewinnych i bezbronnych istot dla własnej rozrywki jest poprostu złe ... Każdy kłusownik który czerpie z tego radość i statysfakcje powinien skończyć tak samo jak jego niczego winne ofiary |
Gość |
#4622015-05-13 16:53Nie zgadzam się na zabijanie dzikich zwierząt, to okrutne. Ludzie robią sobie z tego sport, a to jest chore.... |
carriette |
#463 nie zabijać2015-05-13 17:36Każdy chce wychować swoje dziecko także zwierzęta!Polowania to zabijanie dla zabawy dla uciechy jakiś chorych psychopatow! Dlaczego niby mamy na coś takiego pozwalać? ?? Kto tym debilom daje prawo do decydowania o czyimś życiu i śmierci?! Może zaczniemy polowac na mysliwych? bo w koncu tez nie musza wychowychac swoich dzieci prawda? bo po co ....... |
Gość |
#4642015-05-13 17:41Mam dość polowania na zwierzęta, a już na pewno przyzwoleń na dzieci, żeby na to patrzyły! Jak daleko jest od mordu zwierząt, do mordu na człowieku, co?! |
dor |
#465 Koniec2015-05-13 17:50Koniec mordowania zwierząt przez myśliwych. jhhhhhhgfdgdfgfdhythhhhhhhhhgfhdhfhhhhgfdgdfgdhfffghddgdhdhdfhtrduet |
Gość |
#4662015-05-13 18:34Zamiast pytać, dlaczego podpisałam petycję, to ja zapytam - czemu żyjemy w kraju, w którym ona w ogóle jest potrzebna? |
Gość |
#4672015-05-13 18:38...bo kocham zwierzęta i nie potrafię sobie wyobrazić życia bez nich. Dlatego zawsze będę stawać w ich obronie. To niewinne istoty, dlaczego mają być zabawką w rękach ludzi? To brutalne okrucieństwa, mówię NIE, dość! |
Gość |
#4682015-05-13 19:01Sama dokarmiam lisa od półtora roku. Rezultat? Nie kradnie mi kur, bo wie, że zawsze wieczorem będzie czekała na niego dzienna porcja karmy. I nie jest prawdą, że trzeba strzelać do zwierząt, bo jest ich za dużo. Lis jest naturalnym sanitariuszem. Innych leśnych zwierząt niech myśliwi nie dokarmiają karma z hormonami, to nie będą się mnożyły w ilościach przekraczających normę. Ekosystem jest mądry i jak człowiek nie wsadzi w niego swoich łap, przyroda sama wyreguluje ilość zwierzyny leśnej. |
Gość |
#4692015-05-13 19:09Polowanie na zwierzęta w czasach gdy hodujemy je masowo i setki ton codzienni wyrzucamy do śmieci, nie ma żadnego poparcia. Las poradzi sobie bez myśliwych. |
Gość |
#4702015-05-13 19:24Nie godzę się z krzywdzeniem zwierząt dla sportu przez leniwych wręcz ludzi. Bezsensowne cierpienie stworzeń nie powinno mieć miejsca w cywilizowanym świecie gdzie krzewi się wartości humanitarne. Pokazywanie rzeźni dzieciom niszczy ich kręgosłup moralny. Jak mają wyrosnąć na obywateli szanujących życie mając taki przykład w rodzinie Jestem zdegustowana znieczulicą w tak ważnej kwestii, dlatego też mam szczerą nadzieję że mój głos przyczyni się do zmian w "wygodnym" prawie |
Gość |
#4712015-05-13 19:25Podpisałam petycję, ponieważ jestem zdecydowanie przeciwna zabijaniu zwierząt. Uważam, że nie istnieją żadne przesłanki do polowania na zwierzęta zwłaszcza, że często w polowaniach uczestniczą dzieci. Myśliwi natomiast często używają broni niezgodnie z deklaracjami, strzelając na przykład do psów i kotów domowych. Nie chcę już słyszeć i oglądać zdjęć o znęcaniu się nad zwierzętami. Mam tego dość. jagna Hałaczek |
Gość |
#4722015-05-13 19:39Pomysly gorna mysliwych dowodza ze sa to ludzie ktorzy w pierwszej kolejnosci powinni przejsc testy psychologiczne i badania psychiatryczne. Ponadto uwazaja ze prawo w tym kraju moze stanowic jakakolwiek dowolna grupa ktora mniema ze istniejace przepisy moga byc innaczej interpretowane. |
Gość |
#4732015-05-13 20:17Dobrze, że są ludzi, którzy obok zwyrodniałych myśliwych, kochają zwierzęta i są zaangażowani by im pomagać. Kocham zwierzęta, nienawidzę przemocy wobec zwierząt. |
Gość |
#4742015-05-13 20:19Polowanie to barbarzyńska, nieetyczna "zabawa" dla jednych, a cierpienie dla innych. Ucywilizujmy się |
Gość |
#4752015-05-13 20:20Bo nie zgadzam się na zabijanie zwierząt dla "Przyjemności", a do tego obłudnie nazywanie tego działanieniem na rzecz zachowania równowagi w przyrodzie. Myśliwi nazywa siebie miłośnikami przyrody, a to jest modelowy OKSYMORON (niczym żywy trup). Nie rozumiem jak można się cieszyć z tego, że odebrało się życie. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
23016 Utworzone: 2024-04-25
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3659 Utworzone: 2024-11-14
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
195 Utworzone: 2024-11-21
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1568 Utworzone: 2024-11-18
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1632 Utworzone: 2024-11-15
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
73 Utworzone: 2024-11-22
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
446 Utworzone: 2024-11-06
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101115 Utworzone: 2024-11-13
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
246 Utworzone: 2024-11-16
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
963 Utworzone: 2024-11-19
Wniosek mieszkańców o wprowadzenie zmian w zakresie organizacji dojść do peronów w rejonie stacji kolejowej Pobiedziska.
34 Utworzone: 2024-11-22
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17380 Utworzone: 2023-10-23
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4349 Utworzone: 2024-09-23
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1428 Utworzone: 2024-11-08
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1957 Utworzone: 2024-11-16
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
22 Utworzone: 2024-11-22
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
432 Utworzone: 2024-11-09
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1607 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
533 Utworzone: 2023-11-15
DOŚĆ PRZEMOCY WOBEC DZIECI
174 Utworzone: 2023-11-28