Dość rządów lobby myśliwskiego! List otwarty do Premier Kopacz
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Dość rządów lobby myśliwskiego! List otwarty do Premier Kopacz
Gość |
#5512015-05-18 22:53Nie zgadzam się na bierne obserwowanie poczynań myśliwych. Na podstawie obserwacji ludzie ci nie godni nosić miana myśliwych,ale morderców i kłusowników. Uważają się za panów tego co w lesie żyje. Nie przestrzegają żadnych praw dot. łowiectwa. Jedyne kryterium ich postępowania to zyski. Udział dzieci w polowaniach jest od dawna, to jedynie uprawomocnienie czegoś , co istnieje, a na co nikt nie zwraca uwagi. Za pieniądze może każdy zostać myśliwym. Zdrowie psychiczne i morale nikogo nie obchodzi, to czysta fikcja. Dawniej wspólnota myśliwska to była elita, o wysokim stopniu inteligencji, humanitaryzmu i moralności. |
Gość |
#5522015-05-19 13:24JESTEM PRZECIWNA ZABIJANI ZWIERZĄT NA OCZACH DZIECI NASTOLATKÓW BO TO ŻLE WPŁYWA NA ICH ROZWÓJ PSYCHICZNY |
Gość |
#5532015-05-19 14:29Jestem przeciwniczką polowań!!!Udział dzieci w polowaniach uważam za karygodny i niegodziwy.Rodziców ,którzy zezwalają na to należy poddać badaniom psychiatrycznym. |
Gość |
#5542015-05-19 17:30 przeraża mnie uczenie dzieci znieczulicy i okrucieństwa przeraża mnie to, z jaka łatwościa i uśmiechem odbieraja życie |
Nestor |
#555 Re:2015-05-20 06:33Uważasz, że mordowanie czujących istot trzeba czymś zastąpić? Lecz się |
Gość |
#5562015-05-20 09:00Jeśli nie nauczymy się szanować naszej przyrody i zycia istot z którymi dzielimy ten swiat, to wesprzemy już dzialajace mechanizmy, które wyeliminują nas z tej planety jako najbardziej szkodliwy gatunek na Ziemi. Dinozaury przeminely, kto powiedział, ze my mamy istnieć tu wiecznie ... . Poza tym dla mnie osobiście osoba zabijajaca inna istote dla przyjemności kwalifikuje się do leczenia psychiatrycznego i żadne naciągane argumenty myśliwych mnie nie przekonują - myśliwy nie funkcjonuje tak jak przyroda, która sama reguluje najlepiej stan pogłowia zwierzat. |
Magdalena |
#5572015-05-20 10:13No comments. Po prostu NIE ZABIJAJ! NIE ZABIJAJ! NIE ZABIJAJ! |
Gość |
#5582015-05-20 12:58Jestem wrażliwym człowiekiem i chcę wrażliwość w sobie rozwijać. Nie zgadzam się z bestialstwem myśliwych. Myśliwi ! Chcecie polować, czuć się jak pierwotni zdobywcy pożywienia ? Idźcie na zwierzynę z nożem lub ociosanym kamieniem. Nie dajecie tym żyjącym, czującym emocje, ból istotom żadnej szansy w konfrontacji z waszą strzelbą. Rafał Murzynowski |
sarna |
#5592015-05-20 15:45Mysliwi to okrutni ludzie, nie poluja, bo sa glodni,a nawet maja nadmiar jedzenia. To jest jakas psychiczna wada, moga przeciez cwiczyc strzelanie na strzelnicach. Przydadza sie ich umiejetnosci w razie zagrozenia wojna. Dlatego sprobojmy, aby ich przesunac na strzelnice, niech tam wyżyja się. |
Tamara |
#5602015-05-21 08:55Nie zgadzam się na maltretowanie i zabijanie zwierząt. To nieludzkie zachowanie. Nadszedł czas, kiedy nie można udawać,że zło nie jest złem bo zawsze da się jakoś wytłumaczyć. |
Gość |
#5612015-05-21 10:53Może przebierzmy się w skóry i weźmy łuki bo taka jest podobno nasza Polska tradycja !!! Dziś dziecko uczestniczy w zabijaniu zwierzęcia, jutro zabija kogoś w rodzinie. Kiedyś mężczyźni chodzili na polowanie aby móc nakarmić rodzinę, dziś zabija się zwierzę tylko dla rozrywki gdyż jedzenia na rynku nie brakuje, przeciwnie jest nadprodukcja mięsa. Tak zachowuje się chore społeczeństwo, dla którego niepotrzebna śmierć zwierzęcia jest czymś normalnym. |
Gość |
#5622015-05-21 11:59Podpisałam tą petycję ponieważ: - nie życzę sobie żeby polowano w obrębie mojej nieruchomości (rozległe obszary rolnicze, łąki, zalesienia, nieużytki, pola), (uprawy można chronić bez zabijania zwierząt). - nie zgadzam się na oddawanie losu dzikiej zwierzyny żyjącej w naszym kraju, w ręce osobników (jakoś słowo "ludzie" nie przeszło mi przez gardło) którzy uważają zabijanie i zadawanie cierpienia za formę rekreacji i rozrywki. |
Gość |
#5632015-05-21 14:04Nie widzę potrzeby ani sensu łowiectwa dzikich zwierząt dla własnej i chorej przyjemności, mordowaniu zwierząt, one też chcą żyć. |
Gość |
#5642015-05-21 16:29Ponieważ nie chce by niewinne zwierzęta cierpiały tylko dlatego ze ktoś uwielbia polować i robi sobie z rozrywkę z czyjegoś cierpienia pozdrawian |
Megi |
#5652015-05-21 16:58To bardzo okrutne praktyki,które trzeba zastopować.Zwierzeta tez czuja ból strach i tez kochają,nie bądźmy obojętni. |
Gość |
#5662015-05-22 02:08mamy XXI wiek.to nie sredniowiecze,zeby mogły byc stosowane przez mysliwych tak niehumanitarne i odrazające praktyki jak np:szkolenie psów mysliwskich na zywych zwierzetach!Chrońmy nasze dzieci przed tymi "krwawymi widowiskami"jakimi sa polowania. To się musi skończyć! |
Gość |
#5672015-05-22 05:29Szlag mnie trafia na taki idiotyzm! Nie ma obecnie glodu wsrod pracownikow rzadaowych, maja za co i gdzie kupic absolutnie kazde jedzenie, w obec czego, polowanie zaczyna byc mordowaniem i to dla przyjemnosci. A to juz jest dewiacja, zarowna pierwotna jak i wtorna. |
Gość |
#5682015-05-22 09:44Zawsze byłam przeciwna zabijaniu bez potrzeby. Nie należy tego robić, tylko w przypadkuodstrzału zwierzęcia, które się męczy. To mogą robić uprawnieni leśnicy i nie mogą swoich uprawnień przekazywać komukolwiek innemu. |
Gość |
#5692015-05-22 13:04Stanowcze NIE! Myślistwo to nie zawód, to nie konieczność, to świadomy wybór i folga morderczym instynktom. Dlatego NIE dla ustawy o tak nieodpowiedzialnej treści! |
Gość |
#5702015-05-22 16:00Uważam, że obecnie mamy już tak mało zwierząt, że trzeba je chronić a nie zabijać .Czas nauczyć się żyć w zgodzie z naturą.To my zajęliśmy tereny zwierząt a nie one wkraczają na nasze terytorium. Ludzie są za bardzo zapatrzeni w siebie i swoje ego nie szanując zwierząt i przyrody. |
Gość |
#5712015-05-22 17:42Już samo polowanie jest nieludzkie i świadczy o barbarzyństwie, a co myśleć aby w tym brały udział dzieci? I dziwić się, że dla nich później zabić człowieka to tylko trochę krwi..... |
polaczek892 |
#5722015-05-22 20:22Zdecydowałam się podpisać tę petycję ze względu na dobro zwierząt bo już nie mogę patrzeć na ich cierpienia. |
Gość |
#5732015-05-22 21:19Najwyższy czas sprzeciwić się absurdalnym rządom lobby myśliwskiego! Każde życie ma znaczenie i zasługuje na szacunek oraz ochronę! Walczmy w imieniu tych, którzy glosu nie mają! |
Gość |
#5742015-05-22 21:56Trzeba reagowac.Mlodziez nie powinna patrzec ani brac udzial w zabijaniu zwierzat.To wplywa bardzo negatywnie na psychike mlodego czlowieka.Trzrba uczyc empati w stosunku do zwierzat.Mlody czlowiek widzac doroslych zabijajacych zwierzeta,pojdzie w ich slady.Dorosli to wzorce zachowan dla mlodych.Wiem cos o tym .Pracuje w soc.psychiatri od wielu lat. |
Gość |
#5752015-05-23 05:47Ze wzgledu na istnienie klanów myśliwskich oraz dla bezpieczeństwa mojej rodziny gdyz w naszych okolicach jest pełno myśliwych. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
23016 Utworzone: 2024-04-25
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3658 Utworzone: 2024-11-14
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
190 Utworzone: 2024-11-21
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1568 Utworzone: 2024-11-18
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1632 Utworzone: 2024-11-15
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
73 Utworzone: 2024-11-22
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
446 Utworzone: 2024-11-06
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101115 Utworzone: 2024-11-13
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
246 Utworzone: 2024-11-16
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
959 Utworzone: 2024-11-19
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17379 Utworzone: 2023-10-23
Wniosek mieszkańców o wprowadzenie zmian w zakresie organizacji dojść do peronów w rejonie stacji kolejowej Pobiedziska.
33 Utworzone: 2024-11-22
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4349 Utworzone: 2024-09-23
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
22 Utworzone: 2024-11-22
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1956 Utworzone: 2024-11-16
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
432 Utworzone: 2024-11-09
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1607 Utworzone: 2024-11-08
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1412 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
533 Utworzone: 2023-11-15
DOŚĆ PRZEMOCY WOBEC DZIECI
174 Utworzone: 2023-11-28