Dość rządów lobby myśliwskiego! List otwarty do Premier Kopacz
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Dość rządów lobby myśliwskiego! List otwarty do Premier Kopacz
Gość |
#3762015-05-12 12:57Uważam, że zabijanie nie może być ani pasją, ani potrzebą. Jest okrucieństwem, które w cywilizowanym świecie powinno być ścigane przez prawo. Człowiek ma dziś wystarczającą ilość pożywienia, bez zadręczania innych stworzeń, które mają prawo żyć. Wielu myśliwych, których znam to banda kretynów - polowania to okazja do obżarstwa i opijstwa. Takie osoby mają problem z uczuciami wyższymi, więc tkwią na jednym poziomie całe życie nie rozwijając się duchowo i działając na niekorzyść społeczeństwa. |
Gość |
#3772015-05-12 14:11Polowanie na bezbronne zwierzeta jest barbarzynstwem.Niektorzy mysliwi maja przyjemnosc w zabijaniu tych zwierzat.Chce wierzyc ze petycja przyniesie jakis skutek.Chce wierzyc !!!!Komorowski poluje razem z Kopacz.Chce wierzyc!!!!! |
Gość |
#3782015-05-12 14:22Tylko barbarzyńcy znecaja się nad zwierzetami...tylko barbarzyńcy odczuwaja przyjemność mordowania... |
Gość |
#3792015-05-12 15:34bo może choć jeden łobuz w rządzie zechce pomyśleć czy warto tracić tyle głosów dla paru maniaków myślistwa (czyt. bandyckiego uboju) |
Red Cat |
#3802015-05-12 16:50Jestem za prawem do życia wszystkich stworzeń. Lasy,pola i łąki to ich domy. Nie toleruję obcych z bronią w moim domu! |
Gość |
#3812015-05-12 16:52Kocham zwierzęta i szanuję ich prawa, jestem przeciwniczką robienia czegokolwiek bez sensu, a zwłaszcza zabijania bezbronnych. Kiedy wreszcie ludzie zrozumieją, że świat bez zwierząt byłby smutny i ponury?
|
Gość |
#3822015-05-12 17:48Jestem totalnie antymyśliwski, nie podaję ręki myśliwym , pomagamy i dbam o zwierząta, ratuję je i walczę z myśliwstwem. |
Gość |
#3832015-05-12 18:10Stop okrucieństwu !!! Nie zgadzam się na zabijanie dla zabawy. Tak niewiele już zwierząt żyje w naszych lasach, dajmy im szansę, aby regulacja nastąpiła przez naturalną selekcję. Niedopuszczalnym jest, aby dzieci uczestniczyły w tym procederze z wielu względów. Jakie chcemy wychować społeczeństwo ? Nie wspomnę już o warunkach zachowania bezpieczeństwa. Zupełnie nie rozumiem, jakim prawem myśliwy wchodzi na prywatny teren strzelając do zwierząt ? TO JEST CAŁKOWITE BEZPRAWIE. Gdyby coś takiego miało miejsce na mojej posesji, bóg mi świadkiem musiałabym odpowiadać za gnidę, jak za człowieka..... |
Gość |
#3842015-05-12 19:10Bo mam już dość tych głupich pomysłów wypływających z tych niemyślących poselskich łbów. |
Gość |
#3852015-05-12 19:43Uwazam,ze czasy zmieniaja sie,a spoleczenstwa powinny ewaluowac.Dlaczego zamiast promowac etyczne postepowanie,majace chronic bezbronne istoty/w tym rowniez zwierzeta/,ustanawiacie kolejne kalekie prawo,bedace naprawde bezprawiem-przyzwalajace na gwalt i przemoc.Macie brudne rece i umysly,co jest smutne.Kieruje wami jedynie chec zysku.Wstyd wielowymiarowy. |
Gość |
#3862015-05-12 20:16Łowiectwo czyli zwierzobojstwo to patologia i niczym sie nie różni od ludobójstwa! Zwierzę zasługuje na szacunek ze strony człowieka i po prostu dajmy zyc zwierzętom po swojemu bez ingerencji, a jedynie niosąc im pomoc kiedy wymaga sytuacja. |
Gość |
#3872015-05-12 20:41Podpisałam petycję bo uważam że polowania na bezbronne zwierzątka to zwykłe morderstwo z zimną krwią , jak można je zabijać to jest okrucieństwo.Ludzie którzy polują są pozbawieni ludzkich odruchów, sprawia im to radość . Czy widzieli oni strach w oczach tych zwierząt ? to na nich nie robi żadnego wrażenia - to zwykłe morderstwo. Musimy się temu przeciwstawić nie możemy być obojętni. |
Gość |
#3882015-05-12 21:09Podpisałam ją, bo zgodnie z Pismem Świętym nie można mordować. ani ludzi ani naszych mniejszych braci. Poza tym wychowanie młodych ludzi w znieczulicy do cierpienia kogokolwiek na pewno zwróci się przeciwko tym, którzy to aprobują. Nawiasem mówiąc , wszystkim myśliwym życzę aby doświadczyli na sobie swoich "wartości życiowych" . |
mary |
#389 Re: Re:2015-05-12 21:20a może postrzelamy do ciebie i twojej rodzinki to bedziemy mieli radosny bełkot |
Gość |
#3902015-05-12 21:27Wstyd , żeby w XXI w , działo się tak jak ludzie o prymitywnych instynktach chcą . To rozrywka godna potępienia , okrutna i niepotrzebna , jak mają ochotę postrzelać osoby bez rozwiniętych cześć mózgi odpowiedzialnych za empatię, bez neuronów lustrzanych - to niech idą na strzelnicę . Ale jeszcze tu chodzi o zaspokojenie pierwotnych instynktów i chcą widzieć krew !!! Musi zwyciężać inteligencja i dobro !!!! |
Kapalanka |
#391 Re:2015-05-13 04:56 Ale komu? Zwierzętom czy myśliwym? Nia zrozumiałam pytania... |
Myśliwi do Zoo |
#392 Re:2015-05-13 06:07Polujcie sobie z nożami w zębach, a nie z bronią palną. Banda pijanych psychopatów biegających z bronią po lesie nocą to dużo większe zagrożenie niż zdziczałe psy, nadpopulacja saren i inne chemitrais, tiomersal i gmo z kosmosu.xD
|
Gość |
#3932015-05-13 06:09Nienawidzę ludzi którzy krzywdza zwierzęta co one komu zrobiły. Spójrzcie na tego biednego lisa który błaga o litość jak tak można. W naszym kraju za dużo krzywdy się dzieje taka znieczulica. Niech ktoś w końcu coś z tym zrobi bo kiepsko to widzę. |
Gość |
#3942015-05-13 06:12Nigdy nie zrozumiem zabawy w zabijanie. Nie zrozumiem i nie szanuję myśliwych, Nikt kto nie szanuje innej żywej istoty nie zasługuje na poważanie. |
Gość |
#3952015-05-13 06:12Uważam że dzieci nie powinny oglądać śmierci. Nie pozwala się oglądać filmów dzieciom w TV. gdzie jest przemoc a pozwala się patrzeć na wątpliwą rozrywkę doroslych. Nie zgadzam się aby myśliwi strzelali koło mego domu, mieszkam na wsi, Jak mogą wchodzić na mój teren za który płace podatki bez mojej zgody ? To jakaś kpina. Jak można zatruwać śmiercionośnym ołowiem ziemię, która nas żywi. Niezgadzam się na myśliwskie bezprawie. Dlaczego w projekcie brano pod uwagę tylko myśliwskie postulaty, nie licząc się ze społecznymi. |
Gość |
#3962015-05-13 06:15Bo nie wierzę w słowa myśliwych,że oni opiekują się zwierzętami w lesie np.dokarmiają je-tak wykładają karmę w miejscach z których łatwiej mogą trafić wygłodniałą zwierzynę. Uważam ,że polowanie to nie jest miejsce dla dzieci!. |
Gość |
#3972015-05-13 06:17Uważam że mała grupa zwyrodnialców nie może mieć większych praw od reszty obywateli.Przecież to oczywiste. |
jacennty |
#398 Re:2015-05-13 06:20Jeżeli tak ma wyglądać ochrona zwierząt to na pochybel ze wszystkimi miśliwymi.Albo do klatki z wygłodniałymi Dobermanami |
Gość |
#3992015-05-13 06:23Bo jestem przeciwnikiem polowań w ogóle - chociaż rozumiem, ze slużą one również regulacji populacji wolno żyjących osobników. Przeraża mnie praktyka szczucia psami dzikich zwierząt i zagryzania, okaleczania a następnie konania w męczarniach tychże w celach 'nauki" psów. |
Karolina |
#4002015-05-13 06:23Pan Komorowski z tego co słyszałam jest myśliwym także może być ciężko. Jestem przeciwko bezkarnemu zabijaniu dla zabawy. To nie powinno być na poziomie ludzkim. Zwierzęta się kocha a jeśli jest przymus zmniejszenia populacji np. gdy jeden gatunek z powodu swej liczebności wyniszcza drugi, powinny być powoływane specjalne służby wetenaryjne to ich usypiania, bezboleśnie. Istnieje również możliwość ich transportu w inne miejsca prawda?. Stop bestialstwu! |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
23016 Utworzone: 2024-04-25
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3659 Utworzone: 2024-11-14
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
190 Utworzone: 2024-11-21
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1568 Utworzone: 2024-11-18
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1632 Utworzone: 2024-11-15
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
73 Utworzone: 2024-11-22
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
446 Utworzone: 2024-11-06
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101115 Utworzone: 2024-11-13
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
246 Utworzone: 2024-11-16
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
960 Utworzone: 2024-11-19
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17379 Utworzone: 2023-10-23
Wniosek mieszkańców o wprowadzenie zmian w zakresie organizacji dojść do peronów w rejonie stacji kolejowej Pobiedziska.
33 Utworzone: 2024-11-22
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4349 Utworzone: 2024-09-23
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
22 Utworzone: 2024-11-22
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1956 Utworzone: 2024-11-16
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
432 Utworzone: 2024-11-09
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1607 Utworzone: 2024-11-08
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1412 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
533 Utworzone: 2023-11-15
DOŚĆ PRZEMOCY WOBEC DZIECI
174 Utworzone: 2023-11-28