NIE dla likwidacji stada bizonów w Kurozwękach.
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji NIE dla likwidacji stada bizonów w Kurozwękach.
Gość |
#1012015-06-24 07:55Bizony to zadki gatunek, a Polskim urzednikom wydaje sie ze cos jak prawa zwierzat nie istnieje i im to ujdzie na sucho. |
Gość |
#1022015-06-24 08:02Kpiną jest, że Gmina nie słynąca w Polsce z niczego innego jak ten kompleks chce go zlikwidować - zniszczycie miejsca pracy w regionie, pozbawicie ludzi pracy . W imię czego ? Rozczarowany turysta |
Gość |
#1032015-06-24 22:31Ponieważ decyzja o likwidacji stada bizonów w Kurozwękach jest głupia i bezsensowna. |
Gość |
#1042015-06-25 05:59To jest skandal likwidować tak wielką atrakcję w regionie i to przez kogo? przez własnych urzędników. Co na to marszałek Jarubas? |
Gość |
#1052015-06-25 06:36Uważam tę decyzję za absurdalną i nikt nie przekonał mnie, że jest inaczej. |
Gość |
#1062015-06-25 11:24Jak urzędnikom tak zależy na "dobrze" zwierząt to może niech się maltretowanymi psami czy końmi na polskich wsiach zajmą, ale łatwiej wydać nakaz likwidacji zadbanych bizonów niz chłopu z widłami się narazić. Ręce opadają. |
Gość |
#1072015-06-25 11:40Nie wiem co komu do głowy przyszło by zlikwidować stado bizonów w Kurozwękach. |
Gość |
#1092015-06-25 18:27Zawsze jestem i bede stala w obronie zycia zwierzat, ktore nie moga same zabrac glosu. Jakim trzeba byc potworem, zeby podejmowac decyzje o zabiciu jakiegokolwiek stworzenia, ktore absolutnie nikomu nie zagraza. Co to za prawo, ktore pozwala ot tak dla czyjegos "widzi mi sie", na unicestwianie innego zycia. Czymze jest nasze zycie w takim razie? NIE dla likwidacji stada bizonow w Kurozwekach!!! |
Gość |
#1112015-06-25 19:37Uważam,ze decyzja o likwidacji bizonów jest bezzasadna i jest piramidalną urzędniczą głupotą !!!!!! |
Gość |
#1142015-06-25 21:27Decyzję o likwidacji stada bizonów w Kurozwękach uważam za szkodliwą społecznie i gospodarczo. To miejsce wycieczek z pobliskich okolic, przestrzeń przyjazna najmłodszym i rodzicom. Wreszcie, co bardzo ważne - to miejsce pracy dla wielu rodzin... Argumentacja za likwidacją stada: zagrożenie dla żubrów, myślę, że jest po prostu całkowicie nieprawdopodobna. |
Gość |
#1152015-06-25 21:59Dla mnie ta decyzja o likwidacj stada jest absurdalna, a chciałbym pojechać na wycjaczkę i zobaczyć te bizony bo nie miałem okazji jeszcze tam być i jak nie będzie ich to tam nie pojadę bo po co, no to tyle z mojej strony. |
Gość |
#1192015-06-26 14:30Często jeżdzę latem do Kurozwęk do rodziny. I zawsze pierwsze kroki kieruję do bizonów, Nie wyobrażam sobie ,ze może ich w Kurozwękach nie BYĆ.Pozdrawiam |
Gość |
#1212015-06-26 20:54To moje rodzinne strony. Mieszka tam moja babcia. Odkąd pamiętam chodziliśmy na zamek i podziwialiśmy bizony, bez nich ośrodek nie będzie taki sam! |
Gość |
#1222015-06-26 23:04Dlatego, że jest to prawdziwa promocja i atrakcja województwa Świętokrzyskiego w odróżnieniu od ośmieszającej nas "promocji"przez conchitę-kiełbasę. Kurozwęki-zabytek kultury polskiej został odrestaurowany staraniem patriotów rodziny Państwa Popielów,dając równocześnie zatrudnienie wielu pracownikom. Hodowla bizonów jest nierozerwalnie związana z muzyką country, którą bardzo cenię i jest związana z cykliczną imprezą Dziki Zachód w Kurozwękach,przybliża to kulturę i obyczaje Indian i Dzikiego Zachodu. Po 25 latach "przemian" w Polsce nie wierzę urzędasom. |
Gość |
#1232015-06-27 06:56Przecież stado w Kurozwękach jest pod stałym nadzorem weterynaryjnym. I nagle urzędnik z Kielc odkrył coś czego nie wiedzą inni, wykrył teorię spiskową bizonów i ich tajny plan zarażenia polskich żubrów?? Jasne, zastrzelcie bizony na wzór dzikiego zachodu, może nawet zorganizujcie safari dla kolegów z magistratu. Będzie się wreszcie coś działo w tym świętokrzyskim. Sabat czarownic niepolityczny to może polowanie na bizony jakoś da się uzasadnić. A tak na serio, to naprawdę nie wiem jakim trzeba być draniem, żeby chcieć ustrzelić taka ilośc zdrowych i pięknych zwierząt. Nie mając żadnych rozsądnych argumentów. I naprawdę od godziny zastanawiam się nad możliwością przejścia pasożyta od bizona w Kurozwękach do żubra w Białowieży. No nie wiem, latają te pasożyty, mogą pełzać na długie dystanse czy mają tunele w ziemii? Oświećcie mnie panowie urzędnicy, plizzzz |
Gość |
#1242015-06-27 07:21To jest wspaniała atrakcja turystyczna,miejsce do miłego spędzenia wolnego czasu dla całych rodzin.Poza tym jestem przekonany że bizony w100% nie zagrażają polskim żubrom ponieważ są zbyt daleko od najbliższego siedziska żubrów. |
Gość |
#1252015-06-27 08:22Świętokrzyskie przez długie, długie lata było biednym i nieatrakcyjnym rejonem Polski. Teraz może bogatsze nie jest, ale zaczęło być atrakcyjne turystycznie. Oczywiście nie dla wszystkich. Większość urlopowiczów wybierze wakacje nad morzem, nad jeziorami czy na Podhalu. Świętokrzyskie ma sosnowe lasy, ma jeden duży zalew, Bałtów, skansen wsi kieleckiej, Krzyżtopór i Kurozwęki po to, żeby przyciągnąć turystów. Pomijając drobny fakt, że pracy w regionie jest niewiele i każda z tych atrakcji daje zajęcie i zarobek wielu ludziom. Jeśli stracą tę pracę to raczej ciężko będzie znaleźć inną w regionie. Dlatego nie wiem jak nazwać decyzję likwidującą jedną z najważniejszych atrakcji biednego regionu. Kurozwęki oferują coś jedynego w skali całego kraju. Pewnie jest w tym jakaś wyższa polityka, nie uwierzę że chodzi o troskę o żubra, żyjącego 300 km dalej. Na tej zasadzie należałoby zlikwidować wszystkie ogrody zoologiczne, żeby zarazki od egzotycznych zwierząt nie przeniosły się na polskie świnie czy krowy. Albo na żubry, które swoją droga często w super zdrowiu mieszkały w tych ogrodach. A co do ktzyżowania się bizona z żubrem to jakos nie zauważyłam czy nie słyszałam newsów o biegających luzem bizonach, które lecą na złamanie karku żeby zapłodnić samicę żubra czekająca na nie kilkase km dalej. Ekolodzy niech bronią terenów sprzedawanych pod osiedla deweloperom, tam jakoś ich nie ma i ochrona środowiska nie sprzeciwia się. Za to decydują o mordowaniu bizonich cielaków. Świństwo i głupota. Okrucieństwo w najgorszym wydaniu. Już byli tacy 150 lat temu co wybili bizony na preriach. A teraz Pan Dyrektor z Kielc chce być jak generał Caster?? |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
88093 Utworzone: 2024-11-13
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1105 Utworzone: 2024-11-08
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
3970 Utworzone: 2024-09-23
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
503 Utworzone: 2024-11-12
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1362 Utworzone: 2024-10-21
Petycja niepublicznych żłobków, klubów dziecięcych i dziennych opiekunów do Pani Minister Agnieszki Dziemianowicz-Bąk
310 Utworzone: 2024-11-04
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
210 Utworzone: 2024-11-09
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1284 Utworzone: 2024-11-08
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
941 Utworzone: 2024-11-10
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
978 Utworzone: 2024-10-29
Pan Robert Makłowicz nowym głosem Snafa!
6757 Utworzone: 2023-08-12
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
644 Utworzone: 2024-11-07
no to the death penalty
276 Utworzone: 2024-11-08
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
664 Utworzone: 2024-11-07
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1448 Utworzone: 2024-11-02
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
298 Utworzone: 2024-11-06
Petycja do Ministra Nauki o uwzględnienie punktowanych konferencji naukowych we wszystkich dyscyplinach naukowych w Polsce
53 Utworzone: 2024-11-14
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4268 Utworzone: 2024-10-24
Protest pacjentów i ich rodzin oraz opiekunów - przeciw wejściu w życie nowelizacji przepisów dotyczących świadczeń rehabilitacji leczniczej
5768 Utworzone: 2024-10-15
Przywrócenie lotów z Wiednia do Gdańska
13 Utworzone: 2024-11-15