List otwarty do prezydenta elekta w sprawie farm wiatrowych
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji List otwarty do prezydenta elekta w sprawie farm wiatrowych
Gość |
#12015-07-07 07:16Ze względu na konieczność pilnego uregulowania sprawy i zakończenia nikczemnego,szkodliwego i korupcyjnego procederu budowy farm wiatrowych w Polsce uważamy petycję za bardzo potrzebną. |
Gość |
#22015-07-07 17:33Problemy opisane w petycji powinny być natychmiast rozwiązywane z korzyścią dla mieszkańców wsi i miasteczek Polski. Wieloletnie zaniechania pod wpływem lobbystów wiatrakowych są ogromnym skandalem i powinny skutkować usunięciem z urzędów ludzi sprzyjających korupcji. |
Gość |
#32015-07-07 18:401.Zbyt dużo naruszeń procedur zmiany planów przestrzennego zagospodarowania. 2. Energia z wiatraków nie rozwiązuje problemów emisji CO2-przykład ,Niemcy. 3. Negatywne oddziaływanie na organizmy żywe,w tym człowieka jest udowodniona. |
Gość |
#42015-07-07 21:33Osobiście jestem dotknięty tym nielegalnym procederem stawiania turbin.Na własne oczy widzę skalę korupcji i bezprawia jaka ma miejsce w gminie Grodków gdzie w szaleńczych zamysłach burmistrza,miejscowych biznesmenów i lobby wiatrowego chciano nam postawić dosłownie na podwórkach 150 turbin 200 metrowej wysokości.Jest to skala absurdu dotąd nie spotykana w Europie,a zaznaczyć trzeba że teren gminy jest gęsto zaludniony,wsie sąsiadują ze sobą często w odległosci mniejszej niż 2km co stawarza ludziom prawdziwe getto otoczone wirującymi łopatami śmigieł.To jest nie do wyobrażenia co chcą zgotować ludziom skorumpowani gminni urzędnicy wraz z ich poplecznikami. |
Gość |
#52015-07-08 17:46Uważam, że obecna polityka energetyczna związana ze źródłami odnawialnymi a w szczególności dot. to farm wiatrowych, jest oparta o lobbowanie bogatych inwestorów , z którymi zwykli obywatele mają niewielkie szanse. Brak jest uregulowań prawnych, inwestorzy wykorzystują naiwność i brak wiedzy ludzi przeważnie z terenów rolnych i będących w trudnej sytuacji ekonomicznej. Powstające farmy blisko domów zagrażają zdrowiu i spokojowi obywateli, prowadzą do wielu konfliktów społecznych.Brak jest konsultacji społecznych oraz obiektywnych informacji na temat tego rodzaju energii |
gość |
#6 #62015-07-08 21:24To wstyd żeby w XXI wieku królowało takie bezprawie.Chyba już najwyższy czas zmnienić . Chaos zastąpić porządkim.Bo nie da się tak dalej żyć żeby marnować zdrowie ,czas i pieniądze na walkę z machiną która trawi zwykłych szarych ludzi i wypluwa. Pokazując im środkowy palec. Wsi spokojna wsi wesoła. Już tylko w literaturze. |
Gość |
#72015-07-09 07:26jestem za OZE, jestem za wiatrakami równiez, ale w ni od zabudowań. od 2 lat interesuje się ta tematyką. to zo sie dzieje w gminach, to skandal. Decyzje środowiskowe i pozwolenia na budowę wydawane sa bez przestrzegania podstawowych zasad, nie mówiąc już o przestrzeganiu prawa (notabene, którego właściwie w tej kwestii nie ma). Mam wielką nadzieję, że po objęciu stanowiska przez nowego prezydenta, sprawy zostaną unormowane, ludzie czekają i liczą na pomoc, ze w końcu w szybkim czasie zostaną uregulowane odległości budowy wiatraków od siedzib ludzkich. |
Gość |
#82015-07-09 15:55dlaczego ? krótkie pytanie a odpowiedz się tu nie zmieści , jak chcesz wiedzieć dlaczego podpisałem to przeczytaj tekst - 1 min , na www. mazurskiewiatraki.pl |
Gość |
#112015-07-10 11:22Ponieważ jestem przekonany do prawdy przedstawionych w petycji argumentów. Wierzę w słuszność podejmowanych działań. Mam nadzieję,że Pan Prezydent elekt zechce pomóc w rozwiązaniu tego ogromnego problemu. |
Gość |
#122015-07-10 12:37Właśnie obecnie jesteśmy na ścieżce wojennej z Wójtem , częścią radnych i osób zainteresowanych . Miejmy nadzieję , aby odpowiedź prezydenta elekta była niezwłoczna , oczywiście na naszą korzyść . Pozdrawiam |
anna |
#132015-07-10 17:11Wielka nadzieja. Nowy Prezydent może nam pomoże. Prosimy o jak najszybsze zablokowanie wydawania wszelkich pozytywneych Decyzji na lokalizacje EW w bliskim sasiedztwie zabudowań. Teraz po wyborach, Wójtowie ida na całego. Realizuja objetnice ale nie dane mieszkańcom ale przedstawicielom firm wiatrakowych. Błagamy o pomoc Panie prezydencie. Jedynie w Panu Nadzieja. |
Gość |
#142015-07-10 20:25Mam nadzieję, że w końcu coś się zmieni w naszym kraju, ze władza się otrzasnie i przejrzy na oczy. Tysiącom obywateli dzieje się krzywda a władze są na to obojętne. Każda forma protestu i każde działanie zapobiegające tej korupcyjne procedurze jest dobre. Miejmy nadzieje że nasze starania w końcu przyniosą jakiś skutek. |
Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)
2015-07-11 06:51- Date of removal: 2015-07-11
- Powód usunięcia:
Gość |
#172015-07-11 07:03Chcę produkować energię odnawialną w trybie prokonsumenckim , z korzyścią dla mnie i środowiska. |
Gość |
#182015-07-11 16:55Nic gorszego nie może się przydarzyć mieszkańcom gminy, jak sąsiedztwo farm wiatrowych. Na oszustwie globalnego ocieplenia fortuny zbijają zachodnie firmy, a u nas niszczy się co jeszcze nam zostało: polską wieś i polskie górnictwo węgla. |
Gość |
#192015-07-12 11:52Widzę zagrożenie wynikające z braku wyraźnych i restrykcyjnych przepisów regulujących zasady budowy farm wiatrowych w naszym kraju. Obywatel i jego interes (czyste i bezpieczne środowisko naturalne) nie mają w rezultacie szans w starciu z wpływami wielkich korporacji międzynarodowych dla których ważny jest wyłącznie ich doraźny wynik finansowy. |
Gość |
#212015-07-12 12:57Bardzo dobry dokument dla wszystkich Polakow bo chyba nadszed czas na dzialanie i skonczenie walki z tymi co udaja ze wiatraki to dla wszystkich duze szczescie i duze pienadze jak za czasow tego Rzadu wielkie klamstwo Jan |
Gość |
#232015-07-12 18:21Traktowanie naszej ojczyzny jak kraj neokolonialny wreszcie musi się skończyć. Państwo nie chroni swoich obywateli a działa już tylko w interesie wielkich korporacji. Biznes wiatrakowy to najlepszy przykład tego, że obywatel w starciu z urzędniczo-biznesowo-polityczną machiną praktycznie jest bez szans. Najwyższy czas do zmienić... |
Gość |
#242015-07-12 18:27Wybudowano mi wiatraki pod domem praktycznie bez mojej wiedzy. Co teraz z dorobkiem mojego życia? W jakim ja państwie żyję? |
Gość |
#252015-07-12 19:01Zgadzam się z treścią tej petycji chociaż uważam, że można było mocniej zaakcentować kombinacje firm wiatrowych, które z ratowaniem planety od zagrożeń CO2 nie mają nic wspólnego a jedynie kombinacje finansowe.Wskazuje na to procedowanie bez udziału lokalnej społeczności, w ukryciu i zatajaniu już w urzędach gminnych. |
|
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Apel o kontynuację budowy CPK
List do Prezydenta Władimira Putina
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
236 Utworzone: 2024-11-07
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1209 Utworzone: 2024-11-02
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
164 Utworzone: 2024-11-07
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
189 Utworzone: 2024-11-06
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
126 Utworzone: 2024-11-06
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
3669 Utworzone: 2024-09-23
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
531 Utworzone: 2024-10-21
Apel środowiska kultury i mediów w sprawie sytuacji w OFF Radiu Kraków i zastąpienia pracowników sztuczną inteligencją
24301 Utworzone: 2024-10-21
Petycja niepublicznych żłobków, klubów dziecięcych i dziennych opiekunów do Pani Minister Agnieszki Dziemianowicz-Bąk
158 Utworzone: 2024-11-04
OCHROŃMY "ZAKRĘT ŚMIERCI" - inżynieryjny zabytek drogowy.
1553 Utworzone: 2024-10-29
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
677 Utworzone: 2024-10-29
OBYWATELSKI PROTEST przeciw wejściu w życie Projektu Zarządzenia Prezesa NFZ z dnia 11.07.2024 r.
1782 Utworzone: 2024-07-19
Petycja Rodziców SP w Raszynie przeciwko likwidacji zerówek i przeniesieniu 6 - latków do budynku SP Raszyn
64 Utworzone: 2024-11-06
Petycja w sprawie sprzeciwu wobec wprowadzenia płatnych parkingów na Kampusach Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza
463 Utworzone: 2024-10-09
Protest Nauczycieli w sprawie ograniczenia rehabilitacji i edukacji dzieci przewlekle chorych i z niepełnosprawnościami.
348 Utworzone: 2024-11-04
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4032 Utworzone: 2024-10-24
Stworzenie zielonej oazy przy Raszyńskiej 32/44
28 Utworzone: 2024-11-07
Petycja ws pozostawienia punktu bezpłatnej pomocy prawnej na terenie Gminie Zabierzów
100 Utworzone: 2024-11-05
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
16920 Utworzone: 2023-10-23
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
22 Utworzone: 2024-11-07