Technicy elektroradiologii ponownie do Trybunału Konstytucyjnego
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Technicy elektroradiologii ponownie do Trybunału Konstytucyjnego
elde |
#32015-11-28 14:25Sytuacja techników elektroradiologów jest bardzo zła. Znikąd pomocy, brak podwyżek, nie jesteśmy nawet zawodem medycznym. Szkolimy się, aparatura są coraz bardziej skomplikowana, obsługujemy tomografy, rezonans, często pracujemy w nocy na dyżurach. Nasza praca jest odpowiedzialna i stresująca ze wgl. na narażenie pacjentów i niemożność powtórzenia badania. Nikt tego nie docenia i nie widzi. Jesteśmy osłami do czarnej roboty. Krótszy czas pracy pozwalał na odpoczynek albo na dodatkową pracę przy tak niskiej płacy. Teraz jest tragicznie. Pracuję 35 lat i nie mam już siły pracować dodatkowo, a zwiększony czas pracy spowodował obniżenie stawki godzinowej i dostaję obecnie MNIEJ pieniędzy za dyżury!!!! Zakład pracy nie dołożył ani grosza!!!! Pielęgniarki- podwyżka, lekarze- regularne podwyżki, nas zwalniają z pracy!!!! Jak długo tak jeszcze będzie!!!! Zabrano nam nasze nabyte prawa!!! 30 lat pracowałam po 5 godzin dziennie, teraz mam 55 lat i tyram po 12 godzin i pracy jest ogrom!!! |
Gość |
#42015-11-28 14:39Gdyż w każdym podręczniku jest napisane jasno i klarownie, że promieniowanie jonizujące jest niebezpieczne dla zdrowia! |
Gość |
#52015-11-28 15:38Bo czuje się oszukany przez państwo Polskie. Wydłużenie czasu pracy na tych samych warunkach płacowych uważam że jest niesprawiedliwe i krzywdzi moje poczucie wartości w tym Państwie. |
Gość |
#62015-11-28 16:18Jestem technikiem rtg i popieram w całosci petycje i zawartą w niej treść. |
Gość |
#72015-11-28 16:32Z dniem wejścia ustawy w życie akurat skończyła mi się umowa na czas określony.Pracodawca dał mi do wyboru:albo podpisuję albo nie pracuję ale nie oto chodzi,rzecz w tym,że pracuję w Pracowni Hemodynamiki i nie muszę nikomu mówić,że w promieniach przebywa się częściej i dłużej niż np.w Pracowni rtg.Jak przychodzę do domu po 8 godz.nie jestem w stanie nic robić,jestem wypompowana.Skradziono nam te cenne godziny kosztem naszego zdrowia i naszego wolnego czasu.Nie mówiąc już o tym,że zaiwaniamy większą ilość godzin za te same pieniądze.Taki chory system może funkcjonować tylko w naszej kochanej Polsce. |
Gość |
#82015-11-28 18:21Jestem technikiem radiologii i uważam, że niesłusznie zostało nam odebrane prawo pracy gwarantujące pieciogodzinny dzień pracy. |
Gość |
#92015-11-29 00:29Uważam, że Państwo mnie oszukało. Decydując się na pracę w tym zawodzie podpisałam z Państwem umowę zgodnie z którą miałam pracować po 5 godzin dziennie do ukończenia 55 lat. Po 30 latach pracy odebrano mi wszystkie przywileje i nakazano pracować 6 lat dłużej i 1/2 etatu więcej bez podwyżki pensji. Czy to jest uczciwe? |
Gość |
#10 Re: majka2015-11-29 13:03Ja pracuję w pracowni Hemodynamiki i nigdy nie miałem skróconego czasu a pilęgniarki mają to oszutwo ale to zawdzięczmy naszemu kierownictwu więcej kasy dla nich |
Gość |
#112015-11-29 14:50Uważam Iż zostaliśmy okradzeni przez państwo Polskie z tego co mieliśmy a zarobki są śmieszne z wymaganiami jakie nam stawiają |
Gość |
#122015-11-29 17:10Zgadzam się z wypowiedziami moich Kolezanek i Kolegów. Tak samo czuję się oszukana, pracuje w zawodzie 25 lat, zarobki niskie. Diagnostyka to podstawa w każdym szpitalu!!! dynamicznie rozwijająca się. Ważne procedury, kontrola jakości, nowe przepisy, a gdzie w tym wszystkim jesteśmy MY ? |
ojoj |
#142015-11-29 18:23Kochani macie jakieś nadzieje że nowa władza coś zmieni? Nie liczcie na to znjadzcie adwokata w celu: 1. Złożenia skargi do TK - specem i jest Pan mecenas J. Bąbka. 2. Dalej do ETS. bo wymiar czasu pracy dla radilologów to zmuszanie ustawowe do narażania życia i zdrowia. Pozdrawiam Chemik technolog Powodzenia w walce o zycie i zdrowie. |
Gość |
#152015-11-29 19:06A co tu komentować? Że każda forma obrony przed rozbojem brukselskich euroświń i powszechną głupotą rodzimego wymiaru sprawiedliwości jest obywatelskim obowiązkiem? |
bubaja |
#162015-11-29 20:56Zastanawia mnie tylko jedna rzecz,skoro promienie przestały być szkodliwe dla personelu obsługującego ,jak ma się dotego "prawo atomowe",szkolenie ,które należy odbywać co 5 lat,chronić pacjentów? Absurd goni absurd,przecież nie wsystkie placówki pracują na super nowoczesnym sprzęcie.
|
Gość |
#172015-11-29 21:45Warto walczyć o swoje prawa idąc w ten kierunek nikt nie mówił ze czas pracy ulegnie zmianie a zarobki staną w miejscu . |
Gość |
#19 A o pielegniarkach pracujacych w radiologi nikt nie pamieta2015-11-30 11:43Czesto stoimy bezposrednio w promieniowaniu po kilka godzin w pracowniach badan naczyniowych .Prosze wspomnijcie tez o nas |
Gość |
#202015-11-30 11:58 Starsze roczniki służb mundurowych ( mające 20 i więcej lat pracy) zachowały swoje przywileje. Zmiany wprowadzone w służbach mundurowych dotyczą tylko nowych roczników , czyli młodzież ,która wstąpiła do wojska lub policji obecnie. A w radiologii prawo zadziałało WSTECZ !!! co jest niezgodne z konstytucją i przepisami w ogóle! |
Gość |
#212015-11-30 19:58Bo traktują nas jak śmieci . Ciekawą jestem czy tak samo postąpili z nauczycielami, górnikami czy innymi dużymi grupami zawodowymi, chyba by się bali, ale technicy to taki mało znaczący zawód że nie ma co się nimi przejmować. Tylko powiedzmy sobie szczerze bez naszej pracy wielu a nawet bardzo duża większoćść lekarzy nie potrafi leczyć ludzi |
Vinc |
#25 ochrona praw nabytych2015-12-01 10:29pozbawieni zostaliśmy naszych praw, do tego bezprawnie nie podniesiono nam zarobków, takie działanie poprzedniej władzy to skandal... domagajmy się i walczmy o swoje |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
43984 Utworzone: 2024-04-25
Petycja w interesie publicznym mająca na celu podjęcie przeciwdziałań w przypadku tworzenia na terenie województwa Centrów Integracji Cudzoziemców, oraz ośrodków dla imigrantów
283 Utworzone: 2024-12-24
NIE dla końca vapowania w Polsce
1410 Utworzone: 2024-12-12
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
401 Utworzone: 2024-12-17
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
1181 Utworzone: 2024-12-21
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5406 Utworzone: 2024-09-23
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
582 Utworzone: 2024-11-25
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17771 Utworzone: 2023-10-23
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1949 Utworzone: 2024-11-08
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7834 Utworzone: 2022-12-31
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
268 Utworzone: 2024-12-17
Równy dostęp do leczenia niepłodności i zabezpieczania płodności dla wszystkich kobiet!
67 Utworzone: 2024-12-17
Poszerzenie rozkładu jazdy MZK do Barczygłowa
103 Utworzone: 2024-08-25
Nie dla zmiany nazwy AWF Kraków na AKF (Akademia Kultury Fizycznej)
316 Utworzone: 2024-12-06
Burmistrzu Miasta Ostrów Mazowiecka Hubercie Betlejewski opublikuj w BIP Zarządzenia Burmistrza za rok 2024! Nie lekceważ Mieszkańców Ostrowi!
29 Utworzone: 2024-11-30
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2764 Utworzone: 2024-11-15
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
224 Utworzone: 2024-12-20
Zakaz parkowania pojazdów dostawczych na parkingu osiedlowym.
57 Utworzone: 2024-12-20
Uruchomienie dodatkowej pary połączeń na trasie Warszawa - Celestynów /Pilawa
371 Utworzone: 2024-12-18
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa w sprawie odwołania ze stanowiska obecnego dyrektora Zarządu Transportu Publicznego
350 Utworzone: 2024-12-03