Technicy elektroradiologii ponownie do Trybunału Konstytucyjnego
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Technicy elektroradiologii ponownie do Trybunału Konstytucyjnego
Gość |
#262015-12-01 12:39Jestem technikiem elektroradiologiem i uważam że należą nam się pewne przywileje za naszą szkodliwą pracę. |
Gość |
#272015-12-01 16:10To co zrobiono z technikami elektroradiologii było wielce niesprawiedliwe! Gdybyśmy byli górnikami lub policjantami na pewno tak by się nie skończyło! W ilości siła! Nas nie ma aż tak wiele! Też mi sukces pani Kopacz, która górników się przestraszyła! Małą grupkę zawodową zgnoiła!!! |
Gość |
#282015-12-01 18:00prawo nie dziala wstecz. 35lat pracyupowaznia dozachowania uprawnien |
cd |
#302015-12-02 12:49juz pani Kopacz dawno temu powiedziala ze jesteśmy tak nieliczną grupą zawodową że nie ma czasu zająć się naszym problemem,w związku z czym skazała nas techników elektroradiologii na niebyt,to skandal tak jednym zdaniem stwierdzić że grupa ludzi nie zasługuje na uwagę,pracuję w zawodzie ponad 20lat,odebrano mi prawa nabyte,nigdy dużo nie zarabialiśmy,nie ma ustawy o naszym zawodzie,niech lekarze diagnozują pacjentów bez zdjęć rtg,tomografów i rezonansów......pracuję w szpitalu i wiem że to niemożliwe!od 8 lat nie było podwyżki,teraz są zwalniane osoby z pracy,ponoć jest nas za dużo!?wiele koleżanek i kolegów po przejściu na emerytury zmarło na raka,teraz już promieniowanie nie szkodzi,dziwi mnie to bo zachodzące zjawiska fizyczne są stałe i za przeproszeniem mają gdzieś czyjeś opinie na ten temat,co z ochroną radiologiczną pracownika?bo pacjenta trzeba chronić jak zawsze.kochani technicy elektroradiologii!NIE DAJMY SIĘ IGNOROWAĆ ,a to robi z nami ustawodawca a i często ludzie współpracujący obok nas
|
Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)
2015-12-02 15:11- Date of removal: 2015-12-02
- Powód usunięcia:
Gość |
#322015-12-03 08:57Tragicznie duźe różnice finansowe powodują znikomy szacunek w "firmie". Zespół " My Oni " nie istnieje bo jak można dogadć się z "głodnym" . Są wyjątki większej kasy tech ale kosztem ilości godz w firmie lecz gdzie wtedy czas na naukę czy relaks. Pozdro pracowałem w szpitalu ONZ stosunek finansowy 1 do 1.5 był szacunek i współpraca a atmosfera wspaniała. |
Gość |
#342015-12-07 12:24Pracuje w pracowni Hemodynamiki:zadnej podwyzki od lat,coraz wiecej obowiazkow a promieniowanie stalo sie uciazliwe a nie szkodliwe!!!pol etatu dolozono nam chyba w ramach wolontariatu.to po co nam prawo atomowe,procedury wzorcowe,audyty zew itp.itd.nie szanuje sie nas w ogole.Gdyby doktorom dolozono 60 godzin wiecej za free oj ale byloby glosno w mediach.zaraz by strajkowali...chory kraj i chora wladza!!!! |
Gość |
#352015-12-08 16:20Jestem technikiem rtg. Decydując się na ten zawód brałam pod uwagę czas pracy - 5godzin. Ta zmiana to bubel, praca jak w markecie przy kasie. |
Gość |
#362015-12-09 08:53Podpisałam petycje, gdyż zostalam oszukana jak moi koledzy i koleżanki rownież w tym zawodzie . Atrakcyjnoscia tego zawodu był skrocóny czas pracy z powodu szkodliwosci -dziś atrakcyjnoscia zawodu jest wydłuzony czas pracy bez ,,szkodliwosci ''dla personelu rtg i tragicznej pensji ,gdzie prawa nabyte ? ZOSTALIŚMY OSKÓROWANI promieniowanie jonizujące jest niebezpieczne dla zdrowia! |
Gość |
#372015-12-09 08:57PRACUJ PRACUJ A GARB CI SAM WYROSNIE Praca jak w kieracie bez zrozumienia i wspólczucia i my jestesmy w UE A nasz zawód w buszu! Pacjenta chronic, bo dla pacjenta są tylko promienie pracownika sie nie imaja trzeba mu dołożyć godziny pracy bez wynagrodzenia, bo technik rtg może wiele jak sami udowodniliśmy i skazano nas na kierat. lekarz podwyzka pielegniarka podwyzka technik obnizka Nikt nie docenia cięzkiej pracy , wiedzy technika ani rząd ani pracodawca zawsze samoi sobie . ile moza na jedna grupe zwalić jeszcze skandal. promieniowanie jonizujące jest niebezpieczne dla zdrowia! |
Gość |
#382015-12-09 20:58Jestem technikiem rtg od 30 lat. Uważam, że zostałam oszukana przez cofnięcie mi praw nabytych co spowodowało wydłużenie czasu pracy 0 50% i zmniejszenie dochodu za dyżury z powodu obniżenia wartości 1 godziny mojej pracy. |
Gość |
#402015-12-10 19:13Ponieważ pracuje w radiologia i wiem ile zdrowia my technicy zostawiamy za nie zawsze niestety dobrze zabezpieczony mi olowianymi drzwiami ponieważ przychodzi nam mimo XXI wieku pracować na sprzęcie i w warunkach niezgodnych z normami a decyzje o zmianie czasu pracy podejmowali ludzie nie mający o tego rodzaju pracy pojęcia. |
Stanisław z Łodzi |
#41 Technik jest ŚMIECIEM!2015-12-11 20:42Pamiętam jak dziś, kiedy to na mównicy sejmowej ówczesna minister zdrowia Kopacz krzyczała do głosów z sali: "... i co z tego, że było 5 godzin - nie będzie bo promieniowanie nie jest szkodliwe!" Swoją drogą dlaczego nasz zawód technika elektroradiologii nie zalicza się do zawodów medycznych ?! Wszak KAŻDY pacjent MUSI przejść przez izbę przyjęć i w 99, 999999999 % MUSI MIEĆ ZROBIONE JAKIEŚ ZDJĘCIE LUB BADANIE W RADIOLOGII ! Nie wiem czy w większości, ale w tych placówkach co ja znam - TECHNIK JEST ŚMIECIEM! Badaniami "rządzi" pielęgniarka, większe pieniądze ma pielęgniarka, nie ma pielęgniarki TECHNIK ZROBI KONTRAST DOUSTNY , itp, nie ma rejestratorki TECHNIK WPISZE PACJENTA, WYDA WYNIKI - JAK NIE MA TECHNIKA TO ANI pielęgniarka, ANI rejestratorka NIE ZROBIĄ ANI ZDJĘCIA, ANI BADANIA CT LUB RM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Znam jedną inteligentną lekarza radiologa Ewę z Łodzi - kiedyś powiedziała: ".... szanuję techników bo: JA Z TECHNIKIEM BEZ PIELĘGNIARKI MOGĘ ZROBIĆ KAŻDE BADANIE - JA Z PIELĘGNIARKĄ, ALE BEZ TECHIKA NIE MOGĘ ZROBIĆ NIC !!!!!!". |
Gość |
#432015-12-13 12:43Brak mi słów żeby określić moje ogromne rozczarowanie co do postępowania naszego Rządu względem naszej grupy zawodowej. Mam jednak nadzieję na zadowalające zmiany po ponownym rozpatrzeniu naszej sprawy, |
Gość |
#442015-12-14 12:37technik traktowany jak zło bez któregoi tak nie da sie żyć!!!!!! |
Gość |
#452015-12-14 12:41NIE ważne ile lat pracujesz, ile posiadasz wiedzy, doswiadczenia, nie mamy siły przebicia -wszystko jest do czasu |
Gość |
#462015-12-16 21:28Jestem technikiem elektroradiologii od 25 lat. Uważam że okradziono nas ze wszystkich przywilejów mimo , ze warunki pracy nie uległy zmianie. Jestem całym sercem z tą petycją. Nawet za komuny za wydłużeniem czasu pracy szły dodatkowe pieniądze. Czy muszą umierać ludzie , żeby znowu nas zauważono? W Polsce są TYLKO pielęgniarki i lekarze. |
Gość |
#482015-12-18 08:03Jestem rozczarowana i rozgoryczona jak została potraktowana nasza grupa zawodowa.Po 30 latach pracy mam wrażenie że nie doczekam emerytury i chyba o to w tym wszystkim chodzi.Jak można wydłużyć czas pracy bez dodatkowego wynagrodzenia i to w świetle prawa,zabrać przywileje ustawą działającą wstecz! |
Gość |
#49 Re:2017-10-16 15:25#3: elde - jestem tego samego zdania co z tym zrobic
|
|
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja w sprawie możliwości pracy stacji krótkofalarskiej spoza stałej lokalizacji
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Laptopy dla nauczycieli wychowania przedszkolnego
4684 Utworzone: 2025-02-06
Murem za naturą: apel w obronie medycyny naturalnej
6480 Utworzone: 2025-01-30
Petycja w sprawie otwarcia naboru na studia podyplomowe z zakresu Analityki Medycznej na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach
531 Utworzone: 2025-02-09
Protest przeciw planom UMŁ względem terenu Przedszkola Miejskiego nr. 100 w Łodzi
179 Utworzone: 2025-02-09
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
3060 Utworzone: 2025-01-31
Apel o zapewnienie funkcjonowania szkół specjalnych podczas ferii zimowych i wakacji
119 Utworzone: 2025-02-10
Petycja w sprawie zatrzymania lidwidacji i reorganizacji Szkoły podstawowej przy SOSW w Kozicach Dolnych
701 Utworzone: 2025-02-06
Petycja do Pana Burmistrza dzielnicy Praga-Południe o uzupełnienie oświetlenia ulicy Siennickiej
103 Utworzone: 2025-02-10
PETYCJA W SPRAWIE ZMIAN W SYSTEMIE PŁATNEGO PARKOWANIA W KOŁOBRZEGU
699 Utworzone: 2025-02-06
Przywrócenie lokalizacji Komisariatu Gdynia Karwiny
87 Utworzone: 2025-02-09
Petycja do Prezydenta Rafała Piecha przeciwko podwyżkom czynszów w zasobach komunalnych
45 Utworzone: 2025-02-10
Ocalmy księgarnię Tarabuk
2697 Utworzone: 2024-11-28
Petycja o odwołanie Barbary Nowackiej z funkcji MEN w związku z wypowiedzią na konferencji My jesteśmy pamięcią. Nauczanie historii to nauka rozmowy”
2736 Utworzone: 2025-01-28
Utworzenie oddziałów klas 1-8 dla dzieci w spektrum autyzmu na terenie Miasta i gminy Mosina.
48 Utworzone: 2025-02-08
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
20824 Utworzone: 2025-01-05
Petycja o szybki i stabilny internet we wszystkich pociągach w Polsce
85 Utworzone: 2025-02-09
Petycja w obronie lasów na Ozie Mosińsko Bukowskim
43 Utworzone: 2025-02-09
Petycja w sprawie naprawy nawierzchni ul. Waniliowej
27 Utworzone: 2025-02-10
PETYCJA Do Zarządu Stokrotka Sp. z o.o. ws. poprawy warunków pracy i płacy
2151 Utworzone: 2025-01-12
Petycja Fundacji Ordo Medicus w sprawie dobrowolności szczepień ochronnych dzieci. Rekomendacje w kwestii szczepień dzieci i projekt obywatelski.
14113 Utworzone: 2023-09-08