Ochrona Górek Czechowskich w Lublinie
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Ochrona Górek Czechowskich w Lublinie
Gość |
#512016-03-02 17:28wspólne dobro: drzewa, czyste powietrze, woda ważniejsze od zysku wybranej grupy |
Gość |
#522016-03-02 17:58Nie zgadzam się na beton! W relacji przyroda a Beton ustawiam się z Naturą!!! |
Gość |
#532016-03-10 08:24Lublin bardzo łatwo pozbywa się swoich niezwykle cennych krajobrazowo terenów zielonych,parków i drzew.Rozumiem że miasto się rozwija ale jest jeszcze mnóstwo wolnych terenów pod zabudowe wielorodzinną i nie takiej konicznosci żeby pomniejszać ciągle zielone płuca miasta.Teren te w przyszłości ma szanse stać lokalnym "Central parkiem"otoczonym przez osiedla wielo i jednorodzinne.To skarb dla nas i kolejnych pokoleń lublinian nie zmarnujmy go ! |
Gość |
#542016-03-10 17:44Mieszkam w pobliżu i wiem, że ten teren - to zielone płuca dla północno-zachodnich rejonów miasta. Moza tym serce mi się kraje, gdy już teraz widzę wycinane drzewa (a będzie więcej wyciętych), które własnoręcznie z koleżankami i kolegami sadziłem w czynie społecznym na początku lat70. tamtego stulecia, będąc uczniem Szkoły Podstawowej Nr 18. Mówiono nam, ze to dla przyszłych pokoleń... I co? Kłamano? |
Gość |
#552016-03-10 22:09Z górkami kojarzy mi się moje dzieciństwo spacery z rodzicami wypady że znajomymi wagary pikniki. Odrobina zieleni i relaksu wśród wielkich blokowisk |
Gość |
#57 Re:2016-03-11 14:36Niestety dziś góra są chciwi zodzieje ,co za pieniądze swoja matke...... |
witus |
#58 NIE DLA BLOKÓW2016-03-11 21:53To jest teren na rekrreacje a nie na blokowiska łapy precz panie Żuku. Kupiliście taki teren za śmieszne pieniądze a teraz zrobicie biznes życia bo zminicie plan zagospodarowania terenu już uruchamiają strefe wpływów TBV protest przeciwko zabudowie blokowisk na górkach!!! |
Gość |
#592016-03-14 22:09Zabudowa Górek Czechowskich to działania krótkowzroczne. Już dziś na nowych osiedlach brakuje wolnych ogólnodostępnych powierzchni. Nie ma boisk, miejsc zielonych. Powstają ogrodzone getta. Ilustracją nie będzie ulica Jaspisowa na Czubach. Kto nie ma garażu lub wykupionego miejsca parkingowego nie ma gdzie zaparkować. Fundujemy sobie totalny armagedon. I to w sposób nieodwracalny. Zysk finansowy tu i teraz jest najważniejszy. Miejsce pracy - osiedle sypialnia-weekend galeria handlowa. Czy tylko taki schemat będzie istnieć w naszym życiu? |
Anonymous |
#602016-03-15 09:55Nie zgadzam się na okradanie mieszkańców i układy korupcyjne ratuszowo/developerskie w Lublinie . |
Gość |
#622016-03-17 12:32Górki Czechowskie powinny być przeznaczone na tereny rekreacyjne! |
Gość |
#632016-03-17 20:06Ponieważ uważam że należy chronić zieleń w mieście. To enklawa natury i przyrody w Lublinie, płuca Czechowa i miejsce na oderwanie się od szumu ulic i szarości blokowisk. To skarb o który trzeba dbać. |
Gość |
#652016-03-18 12:42Tereny zielone są "płucami" miasta. Nie możemy ich niszczyć i usuwać, bo nie da się ich później "przeszczepić". Tereny zielone w mieście to nasze życie. |
Gość |
#662016-03-20 14:09Budynków i galerii handlowych w Lublinie w bród!! a tereny zielone topnieją...; Dla naszego własnego dobrego samopoczucia i funkcjonowania musimy je zachować |
NIEPROSZONY GOŚĆ |
#672016-03-20 16:2410 lat temu nikt nie slyszal o willowej czy poligonowej bo oprocz paru domów były tam same pola - uwazano, że to już nie miasto. za 10 lat bedzie to środek miasta - oczywiscie dla tych którzy się oszukują że już nie jest - z czym ja sie absolutnie nie zgadzam. Pozostają tylko moje 2 pytania... W którym roku miasto wybudowało NOWY PARK (nie odrestaurowano)? A o ile bloków i supermarketów wybudowano w tym czasie?????? Mamy prowadzac dzieci miedzy kolejnymi blokami czy po parkingu pod supermarketem? W każdym cywilizowanym kraju ( za który My sie uważamy ) park jest co kilka ulic a NIE TAK NAPRAWDE 2 W CAŁYM NASZYM UKOCHANYM LUBLINIE. |
Gość |
#682016-04-06 18:46Do Lublina przeprowadziłem się z Łodzi kilka lat temu. Górki Czechowskie od razu mi się spodobały chociaż nie mieszkam na Czechowie. Tak pięknie ukształtowany obszar zielony w obrębie miasta to unikat, który trzeba ochronić przed zabudową. |
Gość |
#692016-04-15 19:20Od zawsze miały być tam tereny zielone. I niech tak pozostanie. To co próbuje przeforsować deweloper śmierdzi korupcją i samowolką budowlaną. Na to zgody nie ma. |
Agnieszka |
#712016-05-05 20:06Stanowczo protestuję przeciwko zabetonowaniu do reszty Górek Czechowskich. Dzięki istnieniu tego Poligonu wychowałałam swoje dzieci,było to piękne,dostępne dla wszystkich miejsce,często spotykaliśmy na spacerach zające,bażanty,a nawet sarenki. Obecnie wybudowano tam dużo zupełnie zbytecznych budynków i w błyskawicznym tempie buduje się następne! Nie rozumiem kto to finansuje i po co, jeżeli w Lublinie nabudowano już mnóstwo różnych budynków, które stoją puste,bo nie ma chętych na ich używanie i zasiedlanie.Podejrzewam,że rząd bezpłatnie udostępni to uchodźcom! |
Gość |
#722016-05-21 07:23Lublin ma szansę stać się nieprzeciętnym miastem i za kilka lat odcinać pozytywne kupony dobrych, strategicznych decyzji. Mam nadzieję, że władze Lublina sięgną po mądrość, a nie mamonę z deweleperskiego m2. |
afa |
#742016-06-01 22:49Zabawne są takie komentarze, każdy się tam wprowadził (do nowych bloków) bo chciał aby wokół było zielono , przypominam że zanim staneły tam te , nowe bloki też było zielono . tak właśnie powstają wielkie aglomeracje . przez zabudowę kolejnych terenów peryferyjnych a w nich sa enklawy zieleni , ale zieleni urządzonej , na nieużytkach wcześniej czy później pojawia się synatropizacja . i nie ma to znaczenia w jakim kraju
|
Gość |
#752016-06-06 19:44Bo trzeba chronić naturę ,dzięki niej żyjemy :) a człowiek już wystarczajaco szkodzi przyrodzie |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
99321 Utworzone: 2024-11-13
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1373 Utworzone: 2024-11-16
SPRZECIW MIESZKAŃCÓW ZABRZA ORAZ UCZNIÓW I PRACOWNIKÓW ZS17 W SPRAWIE MOŻLIWYCH ZMIAN/LIKWIDACJI ZESPOŁU SZKÓŁ NR 17 W ZABRZU
1914 Utworzone: 2024-11-15
Przedszkola Publiczne Zagrożone
236 Utworzone: 2024-11-18
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
548 Utworzone: 2024-11-15
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1670 Utworzone: 2024-10-21
Petycja mieszkańców gminy Luzino dotycząca cofnięcia reorganizacji lub zmiany sposobu jej przeprowadzenia w placówce Poczty Polskiej w Luzinie
103 Utworzone: 2024-11-17
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
149 Utworzone: 2024-11-16
Nie dla tramwaju w wariancie 3,4 i 5 w Borku Fałęcki
93 Utworzone: 2024-11-17
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
627 Utworzone: 2024-11-12
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4123 Utworzone: 2024-09-23
Zbiórka podpisów pod skargą na działanie Wójta gminy Janowiec w sprawie planowanej likwidacji linii MZK nr 17.
216 Utworzone: 2024-11-11
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1469 Utworzone: 2024-11-08
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1280 Utworzone: 2024-11-08
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
314 Utworzone: 2024-11-09
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
1047 Utworzone: 2024-10-29
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa- budowa nowego, bezpiecznego mostu nad Rudawą w Mydlnikach
68 Utworzone: 2024-11-15
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7433 Utworzone: 2022-12-31
Petycja do Ministra Nauki o uwzględnienie punktowanych konferencji naukowych we wszystkich dyscyplinach naukowych w Polsce
84 Utworzone: 2024-11-14
no to the death penalty
332 Utworzone: 2024-11-08