Ratujmy Strzelnicę w Oławie!
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Ratujmy Strzelnicę w Oławie!
Gość |
#262016-04-25 20:13Podpisałem petycję bo wszystko w tym obleśnym mieście jest zamykane zaraz gdy się rozkręcić. |
Gość |
#272016-04-25 20:21podpisałam petycję, ponieważ mój mąż jest członkiem klubu Colt i chcę by rozwijał swoją pasję. Nie można likwdować czegoś co innym daje radość :-) |
Gość |
#292016-04-25 21:12Popieram takie inicjatywy ze względu na ich atrakcyjność sportowo-rekeacyjną jak i przydatność związaną z obronnością naszej ojczyzny. |
vendetta |
#30 Od urodzenia2016-04-25 21:30Mieszkam od urodzenia w okolicy strzelnicy w czasie gdy jeszcze nie bylo tych nowych budynków. Patrząc co działo się z obiektem strzelnicy przez lata w stecz a jak jest teraz jestem pełen podziwu dla osób które stworzyły na nowo to miejsce. W pełni nie zgadzam się z przeciwnikami strzelnicy,argumenty o hałasie i niebezpieczeństwie tego miejsca są w pełni nie uzasadnione. Zapewniam was drodzy przeciwnicy tego świetnego przedsięwzięcia że gdyby nie strzelnica to w jej miejscu mieli byście problem ze zła młodzieżą,a co za tym idzie problemami z wybitymi czy porysowanymi autami np. Panie i panowie oby magazynki się wiecznie zapełniały nabojami a wasza pasja realizowała się w tym miejscu. Może i ja niebawem stanę się jednym z Was. |
Gość |
#312016-04-25 21:36Ponieważ taki obiekt jest potrzebny. Na pewno dojdziemy wszyscy do kompromisu. |
Żołnierz |
#322016-04-25 21:40Ludzie pozamykajcie wszystko i siebie samych w domach przy komputerach!!! Ciekawe co zrobicie jak przyjdzie nie daj Bóg wojna kto Was wtedy będzie bronić Co wtedy zrobicie!? |
Gość |
#332016-04-25 22:11uważam, że w każdym mieście powinna być strzelnica, a wszyscy obywatele powinni być przeszkolenie z obsługi broni |
Gość |
#342016-04-25 22:11Jestem członkiem Stowarzyszenia Strzelcy Wrocławia. Strzelnica w Oławie znacznie przyczyniła się do powołania Strzelców. Każda strzelnica w Polsce jest na wagę złota. Przywróćmy strzelnice, dbajmy o istniejące. Strzelectwo stanowi podstawę obronności kraju i nie dajmy się rozbroić. Jak się sami nie wyszkolimy to nikt nas nie obroni. Tę lekcję historii już przerabialiśmy. Szkoda, że obecne pokolenie nie jest o tym informowane. Dbajmy o obronność a będziemy bezpieczni. |
Gość |
#352016-04-25 22:51Podpisałam tę petycję ponieważ denerwuje mnie zabieranie głosu przez ludzi z niewystarczająca wiedzą. Osoby, którym obcy jest świat strzelecki, z powodu strachu, ignorancji I braku własnej pasji mówią wyswiechtane slogany typu: to niebezpieczne bo tak i już, widziałem na filmie. Proponuję uświadomić sobie ile Panowie poświęcili czasu, pieniędzy i nerwów na przywrócenie obiektu do stanu uzywalnosci. Z pożytkiem dla całego regionu. |
Gość |
#362016-04-25 23:17Bo to cwaniactwo i kupowanie tanio gruntu a potem próby zlikwidowania obiektu użyteczności publicznej. |
Gość |
#372016-04-26 02:26Mieszkam w pobliżu Brzegu, obecnie przebywam w Warszawie. Po powrocie do domu chciałbym mieć, chociaż jedno miejsce (nieoddalone o godzinę drogi), w którym mógłbym uczyć się strzelać. |
tomek5 Gość |
#382016-04-26 05:58Ponieważ strzelnica była pierwsza to wszyscy , którzy kupują działki obok powinni mieć świadomość dlaczego kupują taniej. |
Gość |
#392016-04-26 06:42W Polsce brakuje dobrych ogólnodostępnych strzelnic w przystępnej cenie i z wykwalifikowana kadrą oraz jest to nie pierwszy przypadek kiedy strzelnica likwidowana jest w taki sposób ( kupienie taniej ziemi w okolicy strzelnicy , wybudowanie osiedla i potem wnioski o likwidację strzelnicy zakłócającej spokój mieszkańcom nowego osiedla) |
Gość |
#402016-04-26 06:46Strzelnice są bardzo potrzebne i wykuwają przyszłe oddziały obrony terytorialnej, z doświadczenia wiem, że są bardzo bezpieczne tak jak i ludzie tam uczęszczający |
Gość |
#412016-04-26 06:53Ponieważ w kraju takim jak Polska, gdzie rządy od lat próbują rozbroić obywateli oraz zniechęcić nas do jednej z najstarszych tradycji, jaką jest posiadanie i pielęgnowanie broni, jest to wyjątkowo ważny aspekt w naszych czasach, i poprzez pryzmat aktualnych wydarzeń, i poprzez ogólne zainteresowanie tematyką która przez wieki Polakom było nieodzowna. |
Gość |
#422016-04-26 07:33Jestem zainteresowany rozwojem i upowszechnieniem strzelectwa w Polsce. Smutne jest, że częściej słychać o zamykaniu strzelnic - zwykle z powodu pojawianiem się wokół nich budynków mieszkalnych - zamiast o budowie i otwieraniu nowych. |
Gość |
#432016-04-26 08:45Ponieważ jest szkodliwa. Strzelnica z osią 300 m powinna być w każdym powiecie, jeśli nie w każdej gminie. To arcyważne z punktu widzenia obronności kraju. |
Gość |
#442016-04-26 08:52Gdyby nie strzelnica w Oławie teraz nie miałabym możliwości strzelania we Wrocławskim klubie "Śląsk" dzięki czemu reprezentuje teraz nasz kraj na zawodach międzynarodowych, również za granicą:) Stec Marlena |
pozdrawiam z wrocławia |
#45 Na pewno można się dogadać!2016-04-26 10:12Podpiszę, oczywiście, bo lubię ten sport i uważam że strzelnic jest za mało, a właścicieli poznałem i wg mnie są to rozsądni ludzie. Nie podobają mi się natomiast dwie rzeczy w tej całej sprawie: 1. pretensje do mieszkańców - jestem na 99% pewien, że wniosek/skargę na działalność strzelnicy złożył standardowo jakiś "grzyb", któremu przeszkadza absolutnie wszystko co w okolicy nie jest po jego myśli, więc wytwarzanie klimatu wrogości czy konfliktu (kilka komentarzy powyżej) z ogółem okolicznych mieszkańców jest nie na miejscu 2. argumentowanie konieczności działalności strzelnic interesem narodowym lub obroną terytorialną w przypadku wojny - zapraszam do wojska w takich przypadkach ;-) |
Gość |
#462016-04-26 10:15Nieopuszczalne jest w państwi praworządnym aby bezprawne działania dewelopera mogły być podstawą do zamknięcia strzelnicy (lub jakiegokolwiek innego przedsięwzięcia, np. zakładu pracy) działającej zgodnie z prawem. Niech odpowiada urzędnik który wydał takie pozwolenie na budowę. |
Gość |
#472016-04-26 10:45Ponieważ strzelnice są potrzebne w wolnym kraju jak sklep z bułkami. |
Gość |
#482016-04-26 11:53Ponieważ uważam że w dzisiejszych czasach to konieczność ! Bierzmy wzór ze Szwajcarii. |
Gość |
#492016-04-26 12:37Dlatego, że normalnym ludziom nie przeszkadza. , tylko jednostki przez swoją zawiść sieją ferment |
Gość |
#502016-04-26 14:08Jestem strzelcem i wiem, że dobrych strzelnic nigdy w Polsce za wiele. Jednak, gdybym nie strzelał również bym podpisał, gdyż Irytujące są tego typu działania deweloperów - w takiej sytuacji jak ta przedstawiona w petycji, to deweloper, jeśli zdecydował się na budowę mieszkań w pobliżu strzelnicy, powinien pokryć wszelkie koszty związane z jej przystosowaniem do sąsiedztwa ludzi. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Petycja w sprawie możliwości pracy stacji krótkofalarskiej spoza stałej lokalizacji
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie otwarcia naboru na studia podyplomowe z zakresu Analityki Medycznej na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach
511 Utworzone: 2025-02-09
Laptopy dla nauczycieli wychowania przedszkolnego
4611 Utworzone: 2025-02-06
Murem za naturą: apel w obronie medycyny naturalnej
6416 Utworzone: 2025-01-30
Petycja w sprawie zatrzymania lidwidacji i reorganizacji Szkoły podstawowej przy SOSW w Kozicach Dolnych
659 Utworzone: 2025-02-06
Apel o zapewnienie funkcjonowania szkół specjalnych podczas ferii zimowych i wakacji
94 Utworzone: 2025-02-10
Protest przeciw planom UMŁ względem terenu Przedszkola Miejskiego nr. 100 w Łodzi
92 Utworzone: 2025-02-09
PETYCJA W SPRAWIE ZMIAN W SYSTEMIE PŁATNEGO PARKOWANIA W KOŁOBRZEGU
688 Utworzone: 2025-02-06
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
2970 Utworzone: 2025-01-31
Petycja do Pana Burmistrza dzielnicy Praga-Południe o uzupełnienie oświetlenia ulicy Siennickiej
70 Utworzone: 2025-02-10
Ocalmy księgarnię Tarabuk
2689 Utworzone: 2024-11-28
Przywrócenie lokalizacji Komisariatu Gdynia Karwiny
58 Utworzone: 2025-02-09
Petycja o wycofanie zakazu przesyłek ptactwa domowego
4804 Utworzone: 2025-01-03
Petycja o szybki i stabilny internet we wszystkich pociągach w Polsce
78 Utworzone: 2025-02-09
Utworzenie oddziałów klas 1-8 dla dzieci w spektrum autyzmu na terenie Miasta i gminy Mosina.
45 Utworzone: 2025-02-08
Petycja do Prezydenta Rafała Piecha przeciwko podwyżkom czynszów w zasobach komunalnych
36 Utworzone: 2025-02-10
Petycja o odwołanie Barbary Nowackiej z funkcji MEN w związku z wypowiedzią na konferencji My jesteśmy pamięcią. Nauczanie historii to nauka rozmowy”
2724 Utworzone: 2025-01-28
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
20813 Utworzone: 2025-01-05
Petycja w obronie lasów na Ozie Mosińsko Bukowskim
33 Utworzone: 2025-02-09
Petycja Fundacji Ordo Medicus w sprawie dobrowolności szczepień ochronnych dzieci. Rekomendacje w kwestii szczepień dzieci i projekt obywatelski.
14107 Utworzone: 2023-09-08
Petycja do Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad Dotyczy: Instalacji sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniu ulic Al. Zwycięstwa, Leśna i Szkolna w ciągu drogi krajowej nr 73 w miejscowości C
168 Utworzone: 2025-02-08