Ratujmy Strzelnicę w Oławie!

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Ratujmy Strzelnicę w Oławie!

Gość

2016-04-25 20:13

Podpisałem petycję bo wszystko w tym obleśnym mieście jest zamykane zaraz gdy się rozkręcić.

Gość

2016-04-25 20:21

podpisałam petycję, ponieważ mój mąż jest członkiem klubu Colt i chcę by rozwijał swoją pasję. Nie można likwdować czegoś co innym daje radość :-)

Gość

2016-04-25 21:09

Bo strzelnic i tak jest za mało.

Gość

2016-04-25 21:12

Popieram takie inicjatywy ze względu na ich atrakcyjność sportowo-rekeacyjną jak i przydatność związaną z obronnością naszej ojczyzny.
vendetta

#30 Od urodzenia

2016-04-25 21:30

Mieszkam od urodzenia w okolicy strzelnicy w czasie gdy jeszcze nie bylo tych nowych budynków. Patrząc co działo się z obiektem strzelnicy przez lata w stecz a jak jest teraz jestem pełen podziwu dla osób które stworzyły na nowo to miejsce. W pełni nie zgadzam się z przeciwnikami strzelnicy,argumenty o hałasie i niebezpieczeństwie tego miejsca są w pełni nie uzasadnione. Zapewniam was drodzy przeciwnicy tego świetnego przedsięwzięcia że gdyby nie strzelnica to w jej miejscu mieli byście problem ze zła młodzieżą,a co za tym idzie problemami z wybitymi czy porysowanymi autami np. Panie i panowie oby magazynki się wiecznie zapełniały nabojami a wasza pasja realizowała się w tym miejscu. Może i ja niebawem stanę się jednym z Was. 

Gość

2016-04-25 21:36

Ponieważ taki obiekt jest potrzebny. Na pewno dojdziemy wszyscy do kompromisu.
Żołnierz

2016-04-25 21:40

Ludzie pozamykajcie wszystko i siebie samych w domach przy komputerach!!! Ciekawe co zrobicie jak przyjdzie nie daj Bóg wojna kto Was wtedy będzie bronić Co wtedy zrobicie!? 

Gość

2016-04-25 22:11

uważam, że w każdym mieście powinna być strzelnica, a wszyscy obywatele powinni być przeszkolenie z obsługi broni

Gość

2016-04-25 22:11

Jestem członkiem Stowarzyszenia Strzelcy Wrocławia. Strzelnica w Oławie znacznie przyczyniła się do powołania Strzelców. Każda strzelnica w Polsce jest na wagę złota. Przywróćmy strzelnice, dbajmy o istniejące. Strzelectwo stanowi podstawę obronności kraju i nie dajmy się rozbroić. Jak się sami nie wyszkolimy to nikt nas nie obroni. Tę lekcję historii już przerabialiśmy. Szkoda, że obecne pokolenie nie jest o tym informowane. Dbajmy o obronność a będziemy bezpieczni.

Gość

2016-04-25 22:51

Podpisałam tę petycję ponieważ denerwuje mnie zabieranie głosu przez ludzi z niewystarczająca wiedzą. Osoby, którym obcy jest świat strzelecki, z powodu strachu, ignorancji I braku własnej pasji mówią wyswiechtane slogany typu: to niebezpieczne bo tak i już, widziałem na filmie. Proponuję uświadomić sobie ile Panowie poświęcili czasu, pieniędzy i nerwów na przywrócenie obiektu do stanu uzywalnosci. Z pożytkiem dla całego regionu.

Gość

2016-04-25 23:17

Bo to cwaniactwo i kupowanie tanio gruntu a potem próby zlikwidowania obiektu użyteczności publicznej.

Gość

2016-04-26 02:26

Mieszkam w pobliżu Brzegu, obecnie przebywam w Warszawie. Po powrocie do domu chciałbym mieć, chociaż jedno miejsce (nieoddalone o godzinę drogi), w którym mógłbym uczyć się strzelać.
tomek5
Gość

2016-04-26 05:58

Ponieważ  strzelnica była pierwsza to wszyscy , którzy kupują działki obok powinni mieć świadomość dlaczego kupują taniej.

Gość

2016-04-26 06:42

W Polsce brakuje dobrych ogólnodostępnych strzelnic w przystępnej cenie i z wykwalifikowana kadrą oraz jest to nie pierwszy przypadek kiedy strzelnica likwidowana jest w taki sposób ( kupienie taniej ziemi w okolicy strzelnicy , wybudowanie osiedla i potem wnioski o likwidację strzelnicy zakłócającej spokój mieszkańcom nowego osiedla)

Gość

2016-04-26 06:46

Strzelnice są bardzo potrzebne i wykuwają przyszłe oddziały obrony terytorialnej, z doświadczenia wiem, że są bardzo bezpieczne tak jak i ludzie tam uczęszczający

Gość

2016-04-26 06:53

Ponieważ w kraju takim jak Polska, gdzie rządy od lat próbują rozbroić obywateli oraz zniechęcić nas do jednej z najstarszych tradycji, jaką jest posiadanie i pielęgnowanie broni, jest to wyjątkowo ważny aspekt w naszych czasach, i poprzez pryzmat aktualnych wydarzeń, i poprzez ogólne zainteresowanie tematyką która przez wieki Polakom było nieodzowna.

Gość

2016-04-26 07:33

Jestem zainteresowany rozwojem i upowszechnieniem strzelectwa w Polsce. Smutne jest, że częściej słychać o zamykaniu strzelnic - zwykle z powodu pojawianiem się wokół nich budynków mieszkalnych - zamiast o budowie i otwieraniu nowych.

Gość

2016-04-26 08:45

Ponieważ jest szkodliwa. Strzelnica z osią 300 m powinna być w każdym powiecie, jeśli nie w każdej gminie. To arcyważne z punktu widzenia obronności kraju.

Gość

2016-04-26 08:52

Gdyby nie strzelnica w Oławie teraz nie miałabym możliwości strzelania we Wrocławskim klubie "Śląsk" dzięki czemu reprezentuje teraz nasz kraj na zawodach międzynarodowych, również za granicą:)
Stec Marlena
pozdrawiam z wrocławia

#45 Na pewno można się dogadać!

2016-04-26 10:12

Podpiszę, oczywiście, bo lubię ten sport i uważam że strzelnic jest za mało, a właścicieli poznałem i wg mnie są to rozsądni ludzie. Nie podobają mi się natomiast dwie rzeczy w tej całej sprawie:

1. pretensje do mieszkańców - jestem na 99% pewien, że wniosek/skargę na działalność strzelnicy złożył standardowo jakiś "grzyb", któremu przeszkadza absolutnie wszystko co w okolicy nie jest po jego myśli, więc wytwarzanie klimatu wrogości czy konfliktu (kilka komentarzy powyżej) z ogółem okolicznych mieszkańców jest nie na miejscu

2. argumentowanie konieczności działalności strzelnic interesem narodowym lub obroną terytorialną w przypadku wojny - zapraszam do wojska w takich przypadkach ;-)

Gość

2016-04-26 10:15

Nieopuszczalne jest w państwi praworządnym aby bezprawne działania dewelopera mogły być podstawą do zamknięcia strzelnicy (lub jakiegokolwiek innego przedsięwzięcia, np. zakładu pracy) działającej zgodnie z prawem. Niech odpowiada urzędnik który wydał takie pozwolenie na budowę.

Gość

2016-04-26 10:45

Ponieważ strzelnice są potrzebne w wolnym kraju jak sklep z bułkami.

Gość

2016-04-26 11:53

Ponieważ uważam że w dzisiejszych czasach to konieczność ! Bierzmy wzór ze Szwajcarii.

Gość

2016-04-26 12:37

Dlatego, że normalnym ludziom nie przeszkadza. , tylko jednostki przez swoją zawiść sieją ferment

Gość

2016-04-26 14:08

Jestem strzelcem i wiem, że dobrych strzelnic nigdy w Polsce za wiele. Jednak, gdybym nie strzelał również bym podpisał, gdyż Irytujące są tego typu działania deweloperów - w takiej sytuacji jak ta przedstawiona w petycji, to deweloper, jeśli zdecydował się na budowę mieszkań w pobliżu strzelnicy, powinien pokryć wszelkie koszty związane z jej przystosowaniem do sąsiedztwa ludzi.