Ratujmy Strzelnicę w Oławie!
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Ratujmy Strzelnicę w Oławie!
Gość |
#522016-04-26 15:41Od kilku lat zajmuje się branżą eventowo - surwiwalową, ze strzelectwem mam dużo wspólnego. W większości jest to broń pneumatyczna, czasem zdarza się postrzelać z ostrej. Sam po sobie wiem ile szacunku do życia uczy się od ludzi strzelających regularnie i ile frajdy sprawia porównywanie wyników z innymi czy z własnymi z poprzednich wizyt na strzelnicy. Takich miejsc powinno być więcej, zamykanie ich jest po prostu głupotą. Pomimo coraz większego natłoku pracy (zaczął się sezon na imprezy i już spędzam w firmie więcej czasu niż gdziekolwiek indziej), niedługo wybieram się na strzelnicę w okolicy Gdańska postrzelać między innymi z Thompsona, bo to ciekawy rarytas :) taka broń ma charakter, ma swoją historię. Lubię takie ciekawostki. |
Gość |
#532016-04-26 16:11To dobra inicjatywa rozwijająca zainteresowania, hobby i obronność kraju, której nie należy zabraniać. Zwłaszcza w obecnej sytuacji geopolitycznej. |
Adam Borkowski, członek klubu |
#552016-04-26 20:31Witam miłośników strzelnicy > Wreszcie znalazłem coś dla siebie co mnie interesuje i pomaga oderwać się od telewizora i innych domowych bezproduktywnych ''nawyków'' Witam przeciwników strzelnicy > Rozumiem Państwa niezadowolenie i zdaję sobie sprawę z tego, że echo wystrzałów może dochodzić do Państwa okien/uszu. Ale : 1> Oprócz strzelnicy jest także stadion. Tam też wielu mieszkańcom to przeszkadza. 2> Oprócz strzelnicy jest także glówna droga z J-L, Chrobrego i boczne w kierunku oczyszczalni oraz druga, stadionu/targu. To wielki zgiełk i chaos komunikacyjny, wpisany z natury w krajobraz wielu miast w Polsce. 3> Fetor oczyszczalni ścieków także musi być dla Państwa czasami uciążliwy. 4> Ja np. skoro cenię sobie ciszę i spokój mieszkam na wsi. Miałem wybór więc nie wybrałem miasta. Propozycja : 1> Zapraszamy na strzelnicę, może wspólnie wypracujemy jakiś kompromis. Jest wiele rozwiązań. Być może spodoba się Państwu przy okazji rozmów ten rodzaj sportu 2> Strzelnica docelowo będzie bardziej wygłuszona wokół wałów. 3> Dodatkowo własciciele są nawet skłonni zainwestować i zabudować indywidualne stanowiska strzeleckie wewnątrz, szczególnie te dużego kalibru.
Właściciele zadali sobie wiele trudu, żeby doprowadzić tą starą, nieużywaną strzelnicę do stanu używalności. Nie zniszczcie ich wkładu pracy i poświęcenia się dla społeczności Oławy i okolic. Proszę o cierpliwość i zrozumienie. Dajcie nam trochę czasu !!!! Wystarczy , że nasze Państwo nie wspiera wiele dyscyplin sportu, a wręcz doprowadza do ich upadku. W naszym kraju musimy dążyć do ich rozwoju, a nie upadku !!!
|
Gość |
#562016-04-26 20:41Trzeba propagować strzelectwo bo to zwiększa bezpieczeństwo a deweloper dla kasy chce to niszczyć |
Mirek CZ75 |
#572016-04-27 08:36Andrzej Turczyn cytat: "Możesz nie wierzyć w Boga. Twoja sprawa. Możesz nie chcieć mieć broni. Twój wybór. Ale gdy Cię ktoś napadnie, natychmiast dzwonisz po kogoś uzbrojonego i modlisz się aby przybył jak najszybciej! " |
Gość |
#58 Mirek kur...2016-04-27 11:19Daj spokój, to żałosne jest co piszesz... Proponuję skupić się na wygłuszeniu strzelnicy i będzie po sprawie, a nie unosić się honorem obrońcy narodu. Strzelnica jest 200m od budynków mieszkalnych i jest oczywiste, że hałas będzie uciążliwy. |
Gość |
#592016-04-27 12:28Strzelnica nie przeszkadza jest naprawdę na wysokim poziomie nie raz z niej chce skorzystać |
Gość |
#602016-04-27 15:15Argumenty zawarte w petycji w pełni wyczerpują to, co chciałem napisać. |
Gość |
#612016-04-28 15:01Byłem na tej strzelnicy, to świetna zabawa i jest też w tym trochę nauki, nie rozumiem osób które są za zamknięciem tego rodzaju obiektu w Oławie. |
Antyradar |
#62 Brak2016-05-02 10:44Nie rozumiem jednego? Co bylo wczesniej strzelnica czy bloki? Chyba decydujac sie na zakup mieszkania,wiedzial co i gdzie kupuje. Bylo wybrac inna lokalizacje. Pozniej Odra bedzie przeszkadzac i trzeba bedzie kijem ja zawracac |
Basia |
#632016-05-06 05:17Mam nadzieję, że znajdą się ludzie którzy pomogą dwojgu fachowcom poprowadzić te strzelnicę tak aby jednocześnie nie była zanadto uciążliwa dla sąsiadów. Strzały będzie słychać zawsze - bo to jest strzelnica na wolnym powietrzu. Chodzi o to żeby im i okolicznym mieszkańcom pomóc, a nie zdusić w zarodku inicjatywę, która jak widać ma wielu chętnych. |
Gość |
#652016-05-17 08:55Podpisałem petycję, ponieważ cenię sobie wolność. Strzelnica ma prawo funkcjonować a wywoływany hałas od oddawanych strzałów nie jest tak głośny, by mógł przeszkadzać mieszkańcom. Trzeba mieć na uwadze to, że strzelnica nie funkcjonuje 24h na dobę i 7 dni w tygodniu, tylko jest bodajże wykorzystywana 2 razy w tygodniu po 2h. |
Gość |
#662016-06-28 20:51Popieram działalność. Wkrótce sam chcę się zgłosić aby stać się członkiem klubu i nauczyć się strzelać pod fachowym okiem |
Gość |
#672016-09-26 19:54Chcę założyć strzelnice niedaleko miasta Serock w mazowieckim. Wszystkie formalności zostały załatwione,tj.regulamin,teren po starej żwirowni,żadnych przeszkód oprócz....mieszkańców,wystosowali pismo ze nie chcą strzelnicy no i wszystko stanęło.Mam pismo od wójta i termin do 10 października ,jako sprawa o szczególnie skomplikowanym charakterze.I chyba głową muru się nie przebije. m.majchrzak |
Gość |
#682016-09-27 19:01Uważam, że strzelnica jest potrzebna w Oławie. Po za tym mam dość panoszenia się deweloperów. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
893 Utworzone: 2024-12-21
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
42120 Utworzone: 2024-04-25
NIE dla końca vapowania w Polsce
928 Utworzone: 2024-12-12
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
179 Utworzone: 2024-12-20
Zakaz parkowania pojazdów dostawczych na parkingu osiedlowym.
45 Utworzone: 2024-12-20
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2718 Utworzone: 2024-11-15
PETYCJA studentów w sprawie przywrócenia zdalnej formy egzaminów
28 Utworzone: 2024-12-20
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
554 Utworzone: 2024-10-17
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
235 Utworzone: 2024-12-17
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
291 Utworzone: 2024-12-17
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5340 Utworzone: 2024-09-23
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1544 Utworzone: 2024-11-28
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
441 Utworzone: 2024-12-15
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
86 Utworzone: 2024-12-20
Wsparcie dla Centrum w Ruchu - zachowajmy Naszą przestrzeń!
1180 Utworzone: 2024-12-09
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7810 Utworzone: 2022-12-31
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
158 Utworzone: 2024-12-19
Petycja o przymusowym leczeniu psychiatrycznym dla Izabeli Kisio Skorupy
85 Utworzone: 2021-03-15
Petycja w sprawie budowy przystanku kolejowego w powiecie rawskim
229 Utworzone: 2024-12-17
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
490 Utworzone: 2024-11-25