Petycja w obronie polskiej szkoły
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja w obronie polskiej szkoły
Gość |
#3762016-07-20 19:53Dość już eksperymentów na naszych dzieciach. Ciągłe zmiany prowadzą do chaosu a nauka to zaplanowany proces a nie chwilowa dobra zmiana |
Gość |
#3772016-07-20 20:00Jestem nauczycielem 25 lat i pragnę normalnej, spokojnej, prawdziwej szkoły w Polsce!!!!Dość idiotycznych zmian!!! |
Gość |
#3782016-07-21 00:08Nie chcę likwidacji Gimnazjów, które zaczęły już dobrze funkcjonować, mają często rozbudowany program, są np. dwujęzyczne, są w nich wyposażone sale i dobrze przygotowani nauczyciele. Nie chcę chaosu i bałaganu, który powstanie po tej rewolucji w szkolnictwie. |
Gość |
#379 Re:2016-07-21 05:16A zaoszczędzone godziny przeznaczyć na naukę matematyki, fizyki i chemii. Jestem za. Moje dziecko idzie do 6 klasy. Chce iść do gimnazjum, które jest w tym samym zespole szkół. A ja boję się że przez rok nie będzie możliwe stworzenie programu dla klas 7 i 8 , nie będzie podręczników, nie będzie pomysłu na rekrutację do liceum. Że o wszystkim dowiemy się na ostatnią chwilę. A dziecko zdolne i chętnie się uczy. Nie chcę żeby znowu eksperymentowano na dzieciach. |
Gość |
#3802016-07-21 06:05Należy zwrócić uwagę na udoskonalenie tego co jest a nie wywracanie całego systemu oświaty do góry nogami. Oddzielenie nastolatków (gimnazjum) od maluchów było bardzo dobra decyzja sprawdzająca sie na świecie i teraz juz dobrze u nas funkcjońujaca, z wyszkoloną kadrą nauczycielska dobrym zapleczem lokalowymi. Teraz zmienia sie wszystko co wprowadzili poprzednicy tylko żeby zmienić |
Gość |
#3812016-07-21 06:20Dosyć już mieszania w polskim szkolnictwie. Zmiany co parę lat wprowadzają chaos i generują koszty. Z moich osobistych doświadczeń (syn skończył gimnazjum) wynika, że wcale nie jest źle. Walczcie! |
Gość |
#3822016-07-21 06:38Mam dziecko z rocznika 2004 - i chciałabym, żeby w spokoju skończył taki tryb szkoły jaki rozpoczął. Żadne zmiany wprowadzane na szybko, tylko po to, żeby coś zmienić nie są dobre. Jedno z najważniejszym pytań - czy Polskę stać na tę reformę? |
wera |
#3832016-07-21 06:54Syn skończył gimanzjum i teraz, z perspektywy mogę stwierdzić, że szkoła świetnia radziła sobie z trudnym okresem dojrzewania nastolatków. Pewnie, że szkoły są różne, ale trzeba wspierać te, które radzą sobie gorzej. Wrzucanie nastolatków z powortem do młodszych dzieci niczego nie załatwi. To nie gimnazja są złe, ale wiek 14-15-16 lat jest trudny i będzie trudny, niezależnie czy to będzie gimnazjum czy szkoła powszechna. Drugi syn niestety ma być pierwszym rocznikiem eksperymentalnym, ma iść do 7 klasy. Przeraża mnie 2019, kiedy w liceum spotkają się absolwenci 8 klasy i 3 klasy gimnazjum. Równoległe klasy pierwsze liceum czteroletniego (dzieci 15 i 14 lat - "sześciolatki") i liceum trzyletniego (dzieci 15-16 lat), dwa razy więcej dzieci, dwa różne programy nauczania dla klas pierwszych. To samo w technikach i szkołach zawodowych. Reforma z sześciolatkami PO spowodowała zamieszanie i chaos. Ale już z tego wychodziliśmy na prostą. A tu znowu jeszcze większe trzęsienie ziemi. Dlaczego system edukacji nie może być u nas tak stabilny jak w innych krajach? |
PPaweł |
#384 Nie podpiszę2016-07-21 07:178+4 pozwala na prowadzenie normalnego programu nauczania, a nie wyrywków po łebkach, które trzeba upchnać w niecałych trzech latach handkowskiej podstawówki i potem drugi raz, tak samo pobieżnie, w gimnazjum, po czym jeszcze raz ogryzki w niespełna trzyletnim liceum.
|
Gość |
#3852016-07-21 07:31Ta reforma rujnuje wszystkie dotychczasowe wysiłki i osiągnięcia. Jest KATASTROFALNA i BEZSENSOWNA. |
theo |
#3862016-07-21 07:59Wypowiedź tej Pani, dotycząca Pogromu Kieleckiego to coś, z czy nie spotkałem się nigdy w moim dość długi życiu. Kompromitacja i żenada to najłagodniejsze określenia. Ta Pani nie powinna nigdy pełnić żadnych funkcji w państwie i dlatego nie zamierzam komentować jej koncepcji i pomysłów na szkołę - dla mnie nie jest ona żadnym ministrem, gdyż lizusostwo wobec prezesa spływa po niej potokami ... |
Gość |
#3872016-07-21 08:11Nie mogę patrzeć jak obecna władza rozwala wszystko. Do tego mam dzieci, których rozpierducha w edukacji dotknie najmocniej bo to rocznik kumulacyjny (2003). Precz z taką destrukcją! |
rogala |
#389 Petycja- oświata2016-07-21 08:57Dla mnie zmiany w oświacie przedstawione przez PiS są szkodliwe dla dzieci, nauczycieli i innych pracowników oświaty. Zbyt wysokie koszty, które nie uwzględniaja potrzeb uczniów, a jedynie chore aspracje Kaczyńskiego. |
Gość |
#3902016-07-21 09:18Powrót do starego systemu jest cofaniem się w rozwoju , szkodzi polskiej edukacji. |
Gość |
#3912016-07-21 09:18Jaki jest cel edukacji, bo na ten temat nikt się nie wypowiada. Jaki jest cel kształcenia? Nie rozumiem "nowej reformy", a zwłaszcza okresu przejściowego. Generalnie nic nie jest jasne. Gdzie jest info na temat podstaw programowych? Jak będzie realizowana zmiana i jaki jest dokładny kalendarz tych zmian? Moim zdaniem lepszym i mniej kosztownym pomysłem byłoby stworzenie 9 letniej szkoły powszechnej, podobnie jak w Finlandii, i wykorzystanie najlepszych rozwiązań jakie wypracowano w szkołach podstawowych i gimnazjalnych. Z obserwacji i rozmów z uczniami wiem, że w wieku 15 lat młodzież jest bardziej dojrzała podejmując życiową decyzję o wyborze dalszej drogi. |
Gość |
#3922016-07-21 09:25Działania rządu są chaotyczne, nie poparte konsultacjami z osobami zainteresowanymi czyli rodzicami i dziećmi. Zamiast skupić się na sposobie i programie nauczania wywracają wszystko do góry nogami, dodatkowo obawiam się, że nauka w polskich szkołach będzie opierała się na kłamstwach historycznych. |
Krzysiaczek |
#3932016-07-21 10:43Ponieważ likwidacja gminazjów odbywa się ze szkodą dla uczniów a wprowadzanie nieprzemyślanych i bezsensownych zmian spowoduje utratę pracy wielu nauczycieli. |
Gość |
#3942016-07-21 10:48Nie podoba mi się traktowanie moich dzieci jak królików doświadczalnych. Gimnazja były dobrym rozwiązaniem. Dzięki proponowanej reformie - narkotyki rozprowadzane przez gimnazjalistów będą trafiać do klas pierwszych szkół podstawowych. Co się stanie ze świetnymi gimnazjami? |
Gość |
#3952016-07-21 11:35Niszczymy dorobek polskiej szkoły zamiast przeprowadzić reformę programu. Szkoła nie powinna być uzależniona od zwycięstw wyborczych. |
Gość |
#3962016-07-21 13:02Jestem nauczycielem gimnazjum i jestem przeciwna ich likwidacji. Rewolucja w oświacie nie jest potrzebna. |
Gość |
#3972016-07-21 14:24Polska minister edukacji nie ma pojęcia o kluczowych faktach z historii Polski, a jednak bez stosownego przygotowania, chce w bezsensowny sposób ją tworzyć. |
Gość |
#3992016-07-21 15:53W szkole zaliczyłam 34 lata pracy,jestem nauczycielem dyplomowanym,wiele przeszłam reform,jednak takiej nie przeżyję.Pozdrawiam |
Gość |
#4002016-07-21 15:57Bo już mnie to mówiąc delikatnie wszystko wk......Nie dajmy się,bo na horyzoncie pojawia się średniowiecze |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
22501 Utworzone: 2024-04-25
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1406 Utworzone: 2024-11-18
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1492 Utworzone: 2024-11-15
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3449 Utworzone: 2024-11-14
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101056 Utworzone: 2024-11-13
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
915 Utworzone: 2024-11-19
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4319 Utworzone: 2024-09-23
Otwarty List do Generała Rajmunda Andrzejczaka aby kandydował na prezydenta Polski
618 Utworzone: 2024-11-09
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
517 Utworzone: 2023-11-15
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1934 Utworzone: 2024-11-16
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17346 Utworzone: 2023-10-23
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1588 Utworzone: 2024-11-08
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7518 Utworzone: 2022-12-31
Petycja mieszkańców gminy Luzino dotycząca cofnięcia reorganizacji lub zmiany sposobu jej przeprowadzenia w placówce Poczty Polskiej w Luzinie
341 Utworzone: 2024-11-17
Uratujmy stary gmach szkoły przed zniszczeniem
23 Utworzone: 2024-11-20
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
160 Utworzone: 2024-11-18
Nie dla tramwaju w wariancie 3,4 i 5 w Borku Fałęcki
310 Utworzone: 2024-11-17
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
411 Utworzone: 2024-11-09
Petycja Sołtysów Rzeczypospolitej Polskiej o Formalne Włączenie w System Zarządzania Kryzysowego oraz Usprawnienie Współpracy z Jednostkami Odpowiedzialnymi za Bezpieczeństwo Publiczne
36 Utworzone: 2024-11-20
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
1354 Utworzone: 2024-11-10