List otwarty nauczycieli przeciwko manipulowaniu najnowszą historią Polski
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji List otwarty nauczycieli przeciwko manipulowaniu najnowszą historią Polski
Gość |
#512016-08-01 12:50Kłamstwo powtórzone nawet tysiąc razy nie stanie się prawdą. Przynosi tylko wstyd tym, którzy je powtarzają. Warto by ministrowie PiSu o tym pamiętali. |
Gość |
#532016-08-01 12:53Podpisalam te petycje, poniewaz nie zgadzam sie na zaklamywanie Historii Polski przez urzednikow partii, ktora sprawuje obecnie wladze. Nie zgadzam sie na pisanie Historii od nowa. |
Gość |
#542016-08-01 12:55Uczyłam się i pracowałam w szkole, w której nauczyciel, nie tylko historii, był zmuszany do podawania nieprawdziwych faktów. Ci, którzy nie zgadzali się z tym ryzykowali wiele, by przekazywać mimo to prawdę. Dzisiaj za chwilę będziemy mieli to samo. Większość sparaliżuje strach przed konsekwencjami za krzewienie prawdy, a nieliczni poświęcą się dla przekazania jej. |
Gość |
#562016-08-01 13:01Przykro patrzeć kiedy na naszych oczach aktualna władza próbuje zakłamać historię i w sposób nie uprawniony przedstawiać swoją wersję przebiegu tych zdarzeń. W żaden sposób nie mogę się z tym identyfikować, wstyd byłoby mi przed moimi dziećmi gdybym tego nie podpisał . |
Gość |
#592016-08-01 13:05Jestem nauczycielką fizyki, nie historii, ale nie życzę sobie ministra oświaty, który bezwstydnie kłamie. |
Gość |
#602016-08-01 13:15Podpisalam, bo ucze prawdy historycznej, bo prawda i rzetelnosc sa dla mnie podstawa wykonywania zawodu nauczyciela. Podpisalam, bo jeszcze mam szanse, za chwile pani minister (celowo z malej litery) pozbawi mnie szans na prace i nie chce biernie przygladac sie "dobrej zmianie" w nauczaniu historii. |
Gość |
#612016-08-01 13:18Jestem historykiem i brzydzę się historycznymi fałszerstwami bez względu na to, kto się ich dopuszcza. |
Gość |
#622016-08-01 13:20Podpisałam petycję, ponieważ zgadzam się z jej autorami, którzy są przeciwko manipulowaniu historią. |
Gość |
#632016-08-01 13:21Chcę,abyśmy my i nasze dzieci żyli w prawdzie,a nie w zakłamaniu.Takie czasy kłamstwa już były i oby nigdy się to nie powtórzyło. |
magdaha |
#66 Re:2016-08-01 13:42Też uważam, że nauka przedmiotu historia służy i słuzyła przed wszystkim politykom. Od mądrych i obiektywnych nauczycieli zależy co przekażą swoim uczniom. |
Gość |
#672016-08-01 13:47Podpisałam ,poniewaz nie zgadzam się na pisanie historii mojego kraju Polski od nowa ,historii pełnej kłamstw i oszczerstw!!! |
Gość |
#692016-08-01 13:55Szanowni Państwo! Bardzo się cieszę,że powstała taka petycja, chociaż zdaję sobie sprawę,że ani minister edukacji ani rząd, ani nowy prezes IPN się tym nie przejmą Dlaczego zatem podpisałam się pod tym listem, mając pewność co do nieskuteczności tego typu działań?..Dlatego,że stanowczo sprzeciwiam się fałszowaniu, czy w obecnym wydaniu bardziej lukrowaniu, historii. Jako Polka i nauczycielka języka polskiego nie mam problemu z tym, że wśród moich rodaków obok ludzi wspaniałych, byli i są ludzie mali i podli. Bo narodowość taka czy inna nie czyni człowieka złym czy dobrym. Mojej rodzinie podczas okupacji życie uratowała rodzina niemiecka..... Moim uczniom nieustannie więc staram się uświadamiać,że nie ma złych i dobrych narodów, są tylko źli i dobrzy ludzie. Nie akceptuję też dwóch moralności- jednej dla swoich, drugiej dla obcych |
Gość |
#712016-08-01 14:03To, co dzieje się w naszym kraju, budzi mój sprzeciw.Zawsze mówiłam moim uczniom prawdę i nie zamierzam czynić inaczej.Uczę ich także tego, że nie wolno być obojętnym na zło.Jeśli chcę być dla nich wiarygodna, muszę zachowywać się odpowiednio.Nie mogę dyskutować z nimi o wartościach, jeśli ich nie bronię.G.I. |
Gość |
#722016-08-01 14:07Jestem nauczycielem historii. Pracowałam w trudnych latach 80. Mimo nacisków zawsze nauczałam historii prawdziwej opartej na źródłach a nie zakłamywanej przez polityków. Historią nie można manipulować. Protestuję przeciw takim zakusom obecnie rządzącej ekipie PiS. |
Gość |
#732016-08-01 14:19Jestem nauczycielem historii i chcę i będę uczyć rzetelnej wiedzy, a nue wydumanych kłamstw |
Gość |
#752016-08-01 14:29Nie zgadzam się z"dobrymi zmianami" i zaprzeczaniu wszystkim dotychczas ustalonym faktom historycznym, podniesieniu katastrofy Smoleńskiej do roli religii i tolerowaniu fobii "prezesa, który manipulując z "drugiego rzędu" bandą oszołomów unika wszelkiej odpowiedzialności.Myślę,że nadejdzie taka chwila,że będzie można go oskarżyć o kierownictwo sprawcze w niszczeniu wszystkiego co osiągnęliśmy od 1989 roku. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
97248 Utworzone: 2024-11-13
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1173 Utworzone: 2024-11-16
SPRZECIW MIESZKAŃCÓW ZABRZA ORAZ UCZNIÓW I PRACOWNIKÓW ZS17 W SPRAWIE MOŻLIWYCH ZMIAN/LIKWIDACJI ZESPOŁU SZKÓŁ NR 17 W ZABRZU
1813 Utworzone: 2024-11-15
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
494 Utworzone: 2024-11-15
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1670 Utworzone: 2024-10-21
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
136 Utworzone: 2024-11-16
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
609 Utworzone: 2024-11-12
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1441 Utworzone: 2024-11-08
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4106 Utworzone: 2024-09-23
Zbiórka podpisów pod skargą na działanie Wójta gminy Janowiec w sprawie planowanej likwidacji linii MZK nr 17.
215 Utworzone: 2024-11-11
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1270 Utworzone: 2024-11-08
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
1038 Utworzone: 2024-10-29
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17154 Utworzone: 2023-10-23
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa- budowa nowego, bezpiecznego mostu nad Rudawą w Mydlnikach
64 Utworzone: 2024-11-15
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7426 Utworzone: 2022-12-31
Nie dla tramwaju w wariancie 3,4 i 5 w Borku Fałęcki
27 Utworzone: 2024-11-17
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
296 Utworzone: 2024-11-09
no to the death penalty
330 Utworzone: 2024-11-08
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
985 Utworzone: 2024-11-10
Petycja do Ministra Nauki o uwzględnienie punktowanych konferencji naukowych we wszystkich dyscyplinach naukowych w Polsce
77 Utworzone: 2024-11-14