Apel o rozpatrzenie i przyjęcie przez Sejm RP ustawy o związkach
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Apel o rozpatrzenie i przyjęcie przez Sejm RP ustawy o związkach
Gość |
#1032012-02-26 19:08tak jestem za ...już dawno powinno być zalegalizowanie takich związków..ale oczywiście nigdy nie ma czau ( przykre |
Gość |
#1042012-02-26 22:09Wszyscy mam prawo do życia w związkach i nie musi to być małżeństwo lub ślub kościelny - nie zależnie od płci, religii itp. |
Gość |
#1052012-02-26 23:38Miłość nie ma płci! To najwznioślejsza idea która łączy nas wszystkich. |
Gość |
#1072012-02-27 00:14co tu komentowac ,czas najwyzszy zobic z tym wszystkim jakis porzadek ,by moc godnie zyc i sie zestarzec. |
Gość |
#1082012-02-27 00:18Pozwólmy każdemu niezależnie od orientacji seksualnej wybierać własną definicję szczęścia u boku drugiej - kochanej osoby, także w kwestii formalnej. |
XX |
#109 Re:2012-02-27 00:24Bez urazy ale Hitlerowskie myślenie jest reprezentowane przez ciebie. Tak, znasz lepiej definicję miłości dla każdego z populacji. Jakoś w Grecji związki homoseksualne nie były czymś nadzwyczajnym. I to było przeszło 2 tyś lat temu. Pozwól wybrać ludziom to własną drogę do szczęścia. |
Magda |
#1122012-02-27 02:01W dupach wam się poprzewracało!! Jak się nie podoba polski Katolicyzm, to wynieście się do Szwecji albo Holandii! Mam nadzieję, że nigdy nie doczekam tego, że mój syn, czy wnuk będzie miał kolegów z dwoma "tatusiami". To jest CHORE i OBRZYDLIWE!! Zaraz znudzi się wam posuwanie facetów w odbyt i zabierzecie się za zwierzęta... Wtedy tez mam uczyć o tym dzieci? I jeszcze mówić, że to miłe i pełne miłości?! Może jeszcze nakażecie mi to ustawą?! |
lingwistka |
#113 Re:2012-02-27 03:40@Magda - Jeśli czytałaś projekt ustawy, to wiesz, że dotyczy ona związków partnerskich, które mogłyby zawierać osoby niezależnie od płci, czyli również pary heteroseksualne. Związek partnerski jest związkiem cywilnym, a nie ślubem kościelnym. Podobny raczej do ślubu cywilnego, który jest w Polsce zgodny z prawem. Religia nie ma tu nic do rzeczy. Jeśli będziesz miała dziecko, to dlaczego miałoby mieć dwóch tatusiów czy dwie mamusie? Przecież będzie miało Ciebie i Twojego męża lub partnera, prawda? Ustawa niczego Ci nie nakazuje. Jeśli nie interesuje Cię związek z kobietą, to go nie zawrzesz, prosta sprawa. Podejmując Twój styl, mogę powiedzieć, że wielu panów "posuwa" panie w sposób, jaki opisujesz. Z kolei nie wszyscy geje stosują tę technikę współżycia seksualnego. Związki czy małżeństwa homoseksualne, są związkami dorosłych osób, a nie ludzi ze zwierzętami. Jeśli natomiast mają miejsce przypadki współżycia ludzi ze zwierzętami, czyli zoofilia, to orientacja człowieka nie ma tu nic do rzeczy. Sprawcą może być (i najczęściej jest) osoba heteroseksualna lub taka, która w ogóle nie współżyje z inncy człowiekiem. BTW zaintersowało mnie określenie 'polski Katolicyzm'. Wydawalo mi się, że jest po prostu 'Katolicyzm', ale w dzisiejszym świecie jest tak wiele zmian, że może nie jestem na bieżąco. Pozdrawiam serdecznie :) |
Gość |
#1142012-02-27 11:41Mysle ze juz czas na normalne zycie dla wszystkich a nie tylko czesci spoleczenstwa . |
Gość |
#1152012-02-27 12:58Rowne prawa dla wszystkich, nikt nie moze byc wyrozniany czy dyskryminowany. Szwul,heteryk czy tez ksiadz, jedne prawa i basta. |
Kamila |
#116 Re:2012-02-27 13:27zgadzam się, ja co prawda już po ślubie, ale wiem, że wielu osobom takie rozwiązanie nie odpowiada. My byliśmy ze sobą długo, ale postanowiliśmy, że ślub weźmiemy jak będzie nas na to stać bez zadłużania się. Gdyby istniała możliwość związku partnerskiego, bylibyśmy w nim zanim wzięliśmy ślub, bez obaw, że jeśli jednemu coś się stanie, drugie zostanie bez praw do decydowaniu o czymkolwiek. |
Gość |
#1182012-02-27 16:25Petycja porusza niektóre z najbardziej oczywistych praw przysługujących człowiekowi dzisiejszej doby. Bez względu na poglądy polityczne, ekonomiczne, etyczne - uważam, że każdy powinien podpisać się pod tymi postulatami. |
Gość |
#1192012-02-27 16:37Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej mówi w artykule 32, że „nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny”. Mimo tego zapisu w ustawie zasadniczej tysiące par w Polsce jest dyskryminowanych przez ustawodawcę. Tylko z tego powodu, że osoba, którą kochają i z którą tworzą związek jest tej samej płci. |
|
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Apel o kontynuację budowy CPK
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja w sprawie możliwości pracy stacji krótkofalarskiej spoza stałej lokalizacji
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Laptopy dla nauczycieli wychowania przedszkolnego
4251 Utworzone: 2025-02-06
Murem za naturą: apel w obronie medycyny naturalnej
6127 Utworzone: 2025-01-30
Uruchomienie studiów podyplomowych z analityki medycznej dla magistrów biologii, biotechnologii, chemii i weterynarii w Polsce
259 Utworzone: 2025-02-09
Petycja w sprawie zatrzymania lidwidacji i reorganizacji Szkoły podstawowej przy SOSW w Kozicach Dolnych
582 Utworzone: 2025-02-06
APEL O WSPARCIE DLA MEDYCYNY NATURALNEJ I ZIELARSTWA
2905 Utworzone: 2025-01-31
Petycja o wycofanie zakazu przesyłek ptactwa domowego
4804 Utworzone: 2025-01-03
Wojewodo! NIE dla betonowania Zakrzówka!
2782 Utworzone: 2025-01-31
PETYCJA W SPRAWIE ZMIAN W SYSTEMIE PŁATNEGO PARKOWANIA W KOŁOBRZEGU
615 Utworzone: 2025-02-06
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
48459 Utworzone: 2024-04-25
Petycja o szybki i stabilny internet we wszystkich pociągach w Polsce
45 Utworzone: 2025-02-09
Ocalmy księgarnię Tarabuk
2644 Utworzone: 2024-11-28
Nowoczesne osiedle w zgodzie z naturą i tradycją - jestem ZA powstaniem osiedla w Pamiątkowie...
150 Utworzone: 2025-02-06
Zniesienie obowiązkowej matury z matematyki.
20786 Utworzone: 2025-01-05
Chrońmy prawo do wyboru medycyny naturalnej w profilaktyce naszego zdrowia!
824 Utworzone: 2024-12-08
Petycja do Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad Dotyczy: Instalacji sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniu ulic Al. Zwycięstwa, Leśna i Szkolna w ciągu drogi krajowej nr 73 w miejscowości C
158 Utworzone: 2025-02-08
Petycja Fundacji Ordo Medicus w sprawie dobrowolności szczepień ochronnych dzieci. Rekomendacje w kwestii szczepień dzieci i projekt obywatelski.
14086 Utworzone: 2023-09-08
Ochrona prawna mieszkańców terenów górniczych przed skutkami wstrząsów
26 Utworzone: 2025-02-09
Sprzeciw przeciwko niszczeniu Rezerwatu Jaru Rzeki Radunii
24 Utworzone: 2025-02-09
Petycja wyrażająca sprzeciw wobec „Budowy zakładu zbierania i przetwarzania odpadów z tworzyw sztucznych, gumowych i opon wraz z niezbędną infrastrukturą techniczną i towarzyszącą” na działce nr 558
178 Utworzone: 2025-02-05
List do zarządu Zdrofit w sprawie zamrożenia opłat ryczałtowych dla trenerów personalnych
291 Utworzone: 2025-02-06