Protest przeciwko satanizmowi w reklamach Agros-Nova
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Protest przeciwko satanizmowi w reklamach Agros-Nova
Gość |
#512012-08-06 12:34"OŚWIADCZENIE! Z uwagi na fakt, iż F-ma Agros-Nova chcąc zaistnieć na rynku ze swoim nowym roduktem o nazwie "demon", weszła w obszar, który szkodzi ludziom, stała się tym samym propagatorem i powiernikiem zła. Dlatego ja i moja rodzina od dnia dzisiejszego zaprzestajemy kupowania produktów w/w firmy o następujących nazwach: Garden, Krakus, Dr Witt, Kotlin, Fortuna, Pysio, Tarczyn, Łowicz, Włocławek oraz Demon. Jednocześnie informuję, iż namawiał będę do bojkotu w/w produktów, wszystkich swoich znajomych, ich znajomych wraz z rodzinami, prosząc jednocześnie o rozpowszechnianie protestu, do czasu, kiedy to kierownictwu Agros-Nova w "sumieniu i w głowie ułoży się tak jak Pan Bóg przykazał"> AMEN". |
Tomek |
#52 Argumentacja2012-08-06 12:39Dobrze by było rozszerzyć argumentacje o szkodliwy aspekt społeczny satanizmu, którego potencjalnym skutkiem są zachowania skrajnie aspołeczne. Motywacja religijna jest ważna jedynie dla osób religijnych. |
Gość |
#562012-08-06 14:17Kiedyś szatan powiedział do Jezusa w czasie kuszenia na górze -" DAM CI WSZYSTKIE BOGACTWA TEGO ŚWIATA , JEŚLI TY ODDASZ MI POKŁON (Mt 4,8-11) głupocie i próżności na siłę proszą się do piekła.
|
Gość |
#572012-08-06 14:43O mojej decyzji poinformuję również rodzinę i znajomych oraz poproszę ich, aby rozpowszechniali bojkot Waszych produktów następnm swoim znajomym. Satanizm w katolickiej Polsce jest niedopuszczalny. |
WojtekSx |
#58 Dystrybucja Agros Nova2012-08-06 15:09Witam wszystkich! Jako człowiek znający się trochę zawodowo na handlu i marketingu uważam, że jeszcze skuteczniejszym narzędziem niż protesty wobec Agrosa byłyby protesty skierowane bezpośrednio do dystrybutorów firmy - w tym dużych i znanych sieci detalicznych, które sprzedają te produkty. Takie sieci - a ja widziałem "demona" np. w Realu - nie mogą sobie pozwolić by w imię jednego produktu czy dostawcy ryzykować obrotami swojego biznesu. W związku z tym proponuję by protest rozszerzyć i listy protestacyjne kierować także do firm dystrybucyjnych oraz w miarę możliwości bojkotować także te firmy - ja rezygnuję z zakupów w sklepach Real do czasu wycofania produktu demon lub w ogóle produktów Agrosa z tej sieci. Uważam także, że dla wzmocnienia efektu protesty powinny być także wysyłane do właściciela większościowego Agrosa - funduszu inwestycyjnego IK Investment Partners (http://www.ikinvest.com/Teams--network/Contact/ - tylko numery faxów, brak maila)), gdyż oni mogą nawet nie wiedzieć o tym, że taki produkt i protest przeciwko niemu istnieją. |
tre Gość |
#60 Promowanie satanizmu to sprawa dla prokuratora2012-08-06 16:44Promowanie satanizmu do w istocie nawoływanie do nienawiści a to ostatnie jest w Polsce karalne. Wszelkimi takimi wydarzeniami z urzędu powiniene zająć się prokurator! Czy ktoś składał już doniesienie do prokuratury o popełnieniu przestępstwa? |
Jan Cyraniak Autor petycji |
#62 Re: Dystrybucja Agros Nova2012-08-06 16:57#58: WojtekSx - Dystrybucja Agros Nova Planujemy takie działania. |
Gość |
#632012-08-06 17:01Jestem zdania, że treści satanistyczne nie powinny być obecne w codziennym życiu - promowane w mediach. To bardzo negatywny przekaz, który nie pozostanie bez wpływu na młodych ludzi. Przeraża mnie fakt sięgania do tego co złe by wypromować produkt. Przeraża mnie promowanie zła, zabawa złem. Nie chcę takich treści w codzienności, otoczeniu. |
Gość |
#652012-08-06 17:34B.dobrze, ze protestujecie! znaki satanistyczne pojawiaja sie juz na chlebie (sklep eko - leb kozla), cukier brzozowy (sklep zielarski - yin-yang), siemie lniane (sklep wielobranzowy - leb kozla). lalki woodoo zaczela JUZ sprzedawac ogolnopolska siec sklepow wielobranzowych Piotr i Pawel!!! slyszalam rowniez, ze satanisci weszli juz na rynek odziezowy (ubrania, buty). RATUNKU zgadzam sie z Wojtkiem - trzeba oglosic BOJKOT ZAKUPOW w sieciach REAL oraz PIOTR i PAWEL z uprzednim powiadomieniem dyrekcji! |
Gość |
#662012-08-06 17:44Dobrze, że są ludzie, którzy mają odwagę sprzeciwiać się złu. Chwała Panu! |
Ten wpis został usunięty przez autora petycji (Pokaż szczegóły)
2012-08-06 17:47- Date of removal: 2012-08-06
- Powód usunięcia:
Gość |
#682012-08-06 18:19Kategorycznie sprzeciwiam się produkcji, reklamie i sprzedarzy Energy Drink Demon na terenie całego terytorium Polski. Tak mi dopomóż Bóg! |
Gość |
#692012-08-06 19:21Każda petycja broniąca chrześcijańskich wartości w naszych umysłach i sercach jest wartościowa. Dziękuję! |
Gość |
#702012-08-06 20:11dziękuję za tą informację, nie będę wspierał satanistów. Straszne jest to że Polskie zakłady w ciągają w to paskudne bagno |
Gość |
#722012-08-06 20:38Względy komercyjne nie mogą usprawiedliwiać popularyzowania patologii. Mitem jest, że tylko to, co szokuje, bo np. jest oparte na perwersji, dobrze się sprzedaje. Jeśli kampania reklamowa jest dobrze pomyślana, to sukces w sprzedaży można osiągnąć również np. dzięki promowaniu symboli patriotycznych. Dobrym przykładem są USA, gdzie produkty z tego typu motywami sprzedają się doskonale. Młodzież (również dorośli) potrzebuje pozytywnych wzorców, a nie zalewu dewiacji. Korporacje także ponoszą moralną odpowiedzialność za wpływ ich przekazów na społeczeństwo. Jeśli nie chcą tego faktu uznać, to będą ponosić koszty. Oprócz moralnych, także finansowe, wizerunkowe i inne. |
Ten wpis został usunięty przez autora petycji (Pokaż szczegóły)
2012-08-06 20:54- Date of removal: 2012-08-06
- Powód usunięcia:
Gość |
#752012-08-06 21:00to straszne ze szanowane dotychczas firmy pozwolily promowac sie poprzez satanizm , nie chce miec z wami nic wspolnego grazyna |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
22538 Utworzone: 2024-04-25
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1442 Utworzone: 2024-11-18
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1501 Utworzone: 2024-11-15
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3459 Utworzone: 2024-11-14
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101061 Utworzone: 2024-11-13
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
919 Utworzone: 2024-11-19
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4326 Utworzone: 2024-09-23
Otwarty List do Generała Rajmunda Andrzejczaka aby kandydował na prezydenta Polski
619 Utworzone: 2024-11-09
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
520 Utworzone: 2023-11-15
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1934 Utworzone: 2024-11-16
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17348 Utworzone: 2023-10-23
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1590 Utworzone: 2024-11-08
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7520 Utworzone: 2022-12-31
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
162 Utworzone: 2024-11-18
Uratujmy stary gmach szkoły przed zniszczeniem
23 Utworzone: 2024-11-20
Nie dla tramwaju w wariancie 3,4 i 5 w Borku Fałęcki
310 Utworzone: 2024-11-17
Petycja mieszkańców gminy Luzino dotycząca cofnięcia reorganizacji lub zmiany sposobu jej przeprowadzenia w placówce Poczty Polskiej w Luzinie
342 Utworzone: 2024-11-17
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
413 Utworzone: 2024-11-09
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
205 Utworzone: 2024-11-16
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1403 Utworzone: 2024-11-08