Petycja w sprawie skandalicznej pseudohodowli bolończyków.

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja w sprawie skandalicznej pseudohodowli bolończyków.

Rafał Grygoruk

#26 !!!

2012-08-19 15:51

Najwyższy wyrok jaki jest tylko możliwy.Zarobek na zwierzętach to największa głupota!!!
Milopoz

#27 Re: Petycja

2012-08-19 23:01

#14: nescca -

Ta sprawa jesy jedną z bardzo wielu.. Nie tylko o pseudo hodowle chodzi.. Ogolnie znęcanie się nad zwirzetami jest przez przedstawicieli prawa traktowane skandalicznie! to takie samo przestępstwo jak znęcanie się nad "człowiekiem". celowo używam cudzysłów gdyż LUDZI jest niewielu...

gabiplus

#28 Zareagujcie!

2012-08-20 10:54

Proszę o REAKCJĘ!
agnieszka

2012-08-20 15:27

Jestem za surowym ukaraniem właścicielki psów, przede wszystkim wszystkie psy powinny jej być bezwzględnie odebrane. Uważam ze osobom uczestniczącym w obronie psów i odebraniu jej właścicielce należy się pochwała. Nie wiem dlaczego należy ona do związku krynologicznego, to jakiś absurd jakich wiele w naszym kraju. Zostawię to bez komentarza.

Gość

2012-08-20 20:33

Widziałam te pieski, było tak jak opisane w petycji.
ANNA KRAWCZYK

2012-08-20 23:14

JEDNI LUDZIE ZWIERZĘTA KOCHAJĄ ...A INNI JE TYLKO MAJĄ...SĄ JEDNAK I TACY ,KTÓRZY NIE POWINNI MIEĆ,ANI ZWIERZĄT ,ANI DZIECI....

Gość

#32 Re:

2012-08-20 23:43

#25:-

Właśnie skończyłam karmić szczenięta wyrzucone do śmietnika .Ktoś je potraktował jak śmieci a ja drżę o ich życie. Polska to kraj barbażynców i bezprawia.

Gość

2012-08-20 23:47

Ta hodowla nadal prosperuje,znowu wyprodukowano szczenięta bolończyka. Miejsce przetrzymywania psów szczelnie ogrodzono wysokim płotem. Suczki sa razem z psami, muszą rodzić co cieczkę. Panuje tam hów wsobny.Byłam tam i wszystko widziałam.

Gość

2012-08-20 23:51

Związek Kynlogiczny to przykrywka dla rozmnażaczy zwierząt. Sami na tym robią kasę wiec nic złego w tej hodowli nie widzą, są tacy sami.
WSTYD I HANBA !
Elżbieta Mierzyńska

#35 pseudohodowla psów

2012-08-21 11:55

Jeśli w Polsce nie potrafimy sprawnie pilotować prawa w tak prostych sprawach jak opieka nad zwierzętami, to nie ma co liczyć na to, że zostaną rozwikłane potężniejsze problemy. Zróbmy coś raz a dobrze w sprawie ochrony zwierząt. Nie możemy żyć w cichej zgodzie na bestialstwo. Obojętność zabija - to pokazano wielokrotnie, każdego dnia wiadmości są nasycone obrazami dramatu, skandalu i bezkarności. I ile jeszcze razy mamy na to bezradnie patrzeć?

Gość

2012-08-21 13:41

Nie musimy milczeć. Bo milczenie to zgoda na bestialstwo - w każdej sprawie. Także psiej.
andrzej

2012-08-21 13:46

Popierajcie zwierzaki, bo one tego zrobić nie mogą!
Anetta

2012-08-21 15:05

TRZEBA URATOWAĆ TE PSIAKI I ZAKONCZYĆ NAKRĘCANIE BIZNESU PSUDOCHODOWCOW
234

#39 Re:

2012-08-21 19:22

#33: -

moze warto napisac oficjalna skarge do zwiazku kynologicznego,do odzialu i głownego. Sama pisze sprzeciw do nich.. moze to ruszy ich...

esterka15

#40 Re: Re:

2012-08-21 22:39

#39: 234 - Re:

Wyślemy również do nich te petycję. I w wiele znaczących miejsc. Swoje pomysły do kogo wyslać wpiszcie na facebooku na stronie petycji.

Owczarka

#41 Re:

2012-08-22 01:11

#6: Andzia -

niestety na związego kynologiczny nie ma co liczyć w poważnych kwestiach. Jestem właścicielem cudownego psiaka z "PORZĄDNEJ", sprawdzonej hodowli, szczeniaczki u hodowcy przeszły przegląd przed odebraniem przez nowych włascicieli i wszystko było niby OK. no właśnie, niby! po odebraniu malucha udałam sie z nim do swojego weterynarza i okazało sie, że piesek który miał być psem wystawowym jest wnętrem(hodowca doskonale wiedział jakie mam wobec pieska plany i jak twierdzą weterynarze, z którymi się konsultowałam musiał tez wiedzieć o problemie z jąderkiem skoro był przegląd hodowlany). na początku próbowałam sie jakoś porozumieć z hodowcą, pani oskarżała mnie o próbe wyłudzenia, o kłamstwa, nie pomogły nawet przedstawione na piśmie wyniki badań z klinik weterynaryjnych. po kilku miesiącach takiego domagania ię przez hodowce nowych dowodów na to, że pies jest wnętrem (każda wizyta i wystawienie papierka to dla mnie koszty) uznałam, że czas zwrócić się do związku kynologicznego o pomoc. w odpowiedzi otrzymałam pismo, że przecież hodowca nie wprowadził mnie w błąd celowo (co jestem w stanie zrozumieć), że związek sie takimi sprawami nie zajmuje i że mamy sie dogadać sami. Tylko jak?! skoro hodowca przestał opdisywac na mejle i odbierac telefon!! mogłam sie z hodowcą spotkać w sądzie... ale po co? poniosła bym dodatkowe koszty i prawdopodobnie skonczyłoby sie oddaniem pieska i zwrotem pieniedzy za niego. tylko co hodowca zrobiłby z takim psem? no zapewne pozbyłby sie "wadliwego towaru". w tym momencie, pomimo problemów zdrowotnych mojego Świrka...bo niestety pojawiły sie kolejne :( ... wiem że nie zamieniła bym go na żadnego innego psa! Ale wiem też, że na pewno nie dołoże ani grosza do kasy Związku Kynologicznego... z tego co wiem hodowla nadal działa, zapewne wkrótce znowu ktoś zauroczony puchatą kuleczką da sie oszukać, a związek znowu bedzie sie upierać, że kontrolowanie hodowli i pomaganie w porozumieniu sie w kwestiach problemowych to nie  ich sprawa! przepraszam za taką długą notke, ale jak słysze nazwe "związek kynologiczny", to mnie jakaś dziwna złość ogarnia.

aniela

#42 Re: Re:

2012-08-22 01:25

#41: Owczarka - Re:

Ktoś bierze kasę za to, że udalo mu się zająć ciepłą posadkę w Związku Kynologicznym i ma wszystko w nosie. Rączka rączkę myje, hodowle są po to, żeby Związek miał rację bytu, więc nie będą podcinać gałęzi, na której siedzą. Oj, jakie to polskie;((((

marada

#43 bezradność

2012-08-22 08:35

Trzeba coś zrobić w tym kierunku,zwierzęta są bezradne,bezradni są ludzie którzy chcą im pomóc.Serce się kraja patrząc na to wszystko.mieszkam w dużym mieście,gdzie nie do pomyślenia jest aby schronisko odmówiło przyjęcia bezdomnego psa.To co zobaczyłam w okolicach Pasłęka przechodzi ludzkie pojęcie.Mówię o traktowaniu zwierząt przez ludzi z okolicznych wsi.Pokłon w kierunku Pani Basi Zarudzkiej Prezesa TOZ która jako jedyna przejmuje się losem bezdomnych zwierząt w tej okolicy.ale sama może mało.Pomóżmy jej ,kazdy na swój sposób.Czekam na propozycję.LUDZIE O DOBRYCH SERCACH ODEZWIJCIE SIĘ
marada

#44 Re: bezradność

2012-08-22 08:47

#43: marada - bezradność

Proszę ludzie podpisujcie petycję im nas więcej tym lepiej.Narazie tylko tak możemy pomóc.piszcie o swoich pomysłach jak można pomóc....

Ania

#45 Bolończyki

2012-08-22 11:21

Widziałam zdjęcia i to skandal że tak ewidentna sprawa dalej się ciągnie . To WSTYD na polskiego wymiaru sprawiedliwości!
Trzymam kciuki za dalszą walkę ludzi, którym chce się walczyć z okrutnymi ludźmi!

pozdrawiam
Ania

Gość

2012-08-23 08:22

Przyłączam się do protestu i przy okazji apeluję do wszystkich którzy myślą o zakupie "modnego" pieska: może warto zaimponować znajomym właśnie tym, że się ma psiaka nie tego modnego, którego mają wszyscy, tylko właśnie jedynego w swoim rodzaju niepodobnego do innych uroczego kundelka ze schroniska. Z takiego pieska można być naprawdę dumnym, a przy okazji pochwalić się, że zrobiliśmy coś fajnego zabierając zwierzaka z "bidula".
ruda

#48 Re:

2012-08-23 12:41

#19: tysia - Jestem osobą nie należącą do zk i możecie mnie tu zbesztać mam hodowlę piesków -czy jak by nazwał to zk pseudo a moje pieski są w typie (pomimo tego że wszystkie mają metryki zk) i nie wyobrażam sobie by mogły być w takim stanie,rozpacz jak widzę takie zdjęcia a towarzystwo zkwp nie widzi problemu i chcę wyłączność a inne związki nazywa pseudo hodowlami wedle mnie -żenada

Skoro twierdzisz, że Twoje pieski są w typie to jak mogą mieć metryczki ZK? Chyba, że na myśli miałaś swoje reproduktory i suki, a nie szczenięta.

BTW. Łatwiej będzie kontrolować jedną organizację niż milion innych związków/stowarzyszeń/fundacji. Ale to oczywiście tylko moje zdanie.

roma

2012-08-23 20:29

jestem wzburzona takim postępowaniem..Kary powinny być egzekwowane i to bezwzględnie !
aklinora

#50 pseudo-hodowle = męczeństwo zwierząt

2012-08-23 22:16

dlaczego sędziowie zawsze dają takie mizerne wyroki?? ja rozumiem że to nie krzywda przeciw gatunkowi ludzkiemu, ale zawsze krzywda - jest kara, jest nauczka i dla skazanego, i dla innych. jest pewna świadomość społeczna - jak mamy ją budować w następnych pokoleniach skoro autorytety nie reagują tak, jak powinny, nie dają przykładu??!!

Płatne ogłoszenie

petycja zostanie rozreklamowana wśród 3000 os.

Dowiedz się więcej...