Petycja w sprawie przywrócenia pani Rędzioch posady polonistki
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja w sprawie przywrócenia pani Rędzioch posady polonistki
. |
#51 Re: Samozaangażowanie2013-05-29 20:07A kto powiedział, że nie wzięła sprawy w swoje ręce? Z tego co mi wiadomo sprawa już jest w sądzie pracy, a jak nie to w najbliższym czasie tam się znajdzie |
tak |
#52 Re: Samozaangażowanie2013-05-29 21:54http://www.blubry.pl/z-poznania/uczniowie-w-obronie-pani-od-polskiego Tutaj pani Rędzioch skomentowała, że sprawa znajdzie swoje rozstrzygnięcie w sądzie pracy. |
uczeń |
#54 WAŻNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!2013-05-30 18:01Blubry pisze, że pan Jarosław na pytanie o to, co zdecydowało o wyborze pani Edyty Rędzioch, dyrektor stwierdził, że kompetencje. Jest tam również napisane, że mamy w szkole polonistę o bardzo wysokich kwalifikacjach. Wiecie Magisterka filologii polskiej i podyplomówka na Warszawskim. U nas uczni oceny nie zawsze świadczą o poziomie wiedzy. A o dobrym nauczycielu ( w tym wypadku ) nie świadczą kwalifikację. Plus nie zapominajmy o 27-letniej pracy pani Edyty. O wygranych w konkursach, o wiedzy jaką uczniowie pokazują na testach gimnazjalnych. I o tym co najważniejsze. O relacji nauczyciel uczeń. Bo nie oszukujmy się ale pani Edyta to jeden z najlepszych nauczycieli w tym gimnazjum. I właśnie my dzieci, absolwenci i rodzice to pokazujemy. To ile ta kobieta zrobiła dla ludzi. Jakoś nie słyszę o tym jakże " dobrym" poloniście który ma magistra i podyplomowkę.. Ciekawe czemu ? Może dlatego, że pani Edyta w swoją prace daje całą siebie. Swoją wiedzę ale także serce.Nie tak ja niektórzy nauczyciele. Bo jakoś nie widziałam tego magistra jak poświęca swój wolny czas dla uczni. Nie widziałam jak pomaga im w sowich problemach. Nie widziałam jak pracuje w szkolnej auli do późnych godziny. Ciekawe dlaczego? Może dlatego że w swojej pracy nie daje z siebie 100% i naszą szkołe ma gdzieś! A pani Edyta zawsze jest gotowa pomóc, zawsze pracuje najciężej i to zawsze dzięki niej my uczniowie chcemy robić więcej. Ktos wspomniał o tym, że pani Edyta jest niespawiedliwa że to że tamto. Jest człowiekiem. Ma prawo do błędów. I nie boi się ich. Wręcz przeciwnie przyznaje się do nich i przeprasza za nie. To człowiek. Człowiek z pasją. Nauczyciel. Po tą kobietę ze spokojem można nazwać nauczycielem. Nie tak jak tych " z wyższymi kwalifikacjami". |
Gość |
#55 Re: WAŻNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!2013-05-30 19:31#54: uczeń - WAŻNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Warto dodać, że kolejnym powodem jest zmniejszenie ilości klas. W tym roku (oczywiście pomijając 1-3) jest 5 klas podstawówki (bo przecież i tam uczą poloniści) oraz 6 klas w gimnazjum. W następnym roku będzie 6 klas podstawówki i 5 klas gimnazjum. Jak dla mnie ten argument pana Haładudy jest inwalidą. Dodam, że kilka osób chętnych do przyjścia do naszego gimnazjum zostało ODRZUCONYCH. Nie bardzo rozumiem dlaczego. Myślę, że dyrektor mógłby zrobić dwie klasy (mógłby nawet znaleźć, zachęcić trochę więcej dzieci). Wtedy byłoby nawet więcej klas do nauki. Jak dla mnie to działanie nie ma najmniejszego sensu, skoro choćby właśnie pani Rędzioch jeździła do podstawówki przy ul. Pięknej wraz kołem teatralnym i zachęcała dzieci do przyjścia do naszego gimnazjum, to pan dyrektor odrzuca chętnych. Gdzie tu jest jakikolwiek sens? |
Gość |
#57 Re:2013-06-03 16:59dla "uczni" wlaśnie widzę ta piękna polszczyznę - nie dziwię się w takim razie |
Gość |
#582013-06-03 17:33Pani Edyta Rędzioch jest bardzo dobrą polonistką .Jest ważne ,aby dzieci i młodzież miały doświadczonych pedagogów . Patrząc na to co się dzieje w szkole ,uważam ,że powinna nastąpić zmiana na stanowisku Dyrektora . |
Gość |
#592013-06-03 19:46Ja to zostawię bez komentarza....... Pani Edyta uczyla mnie jakies dobre 20 lat temu ale do dnia dzisiejszego uwazam ze jest to najlepsza nauczycielka jak zanalam. |
Gość |
#60 Re: Motto życiowe dla pana Dyrektora2013-06-04 10:23Nie staraj się być człowiekiem sukcesu , badz raczej człowiekiem wartościowym m |
absolwentka 1997 |
#61 Edyta powinna uczyć wszystkie dzieci! nikt nie robi tego lepiej!2013-06-05 21:28Pani Rędzioch zawdzięczam świetną bazę wiedzy nie tylko z języka polskiego, ale też kultury; ponadto umiejętność dobrego pisania, wysławiania się pełnymi i wielokrotnie złożonymi zdaniami i swobodę, jaką wiedza u niej zdobyta dała mi później w liceum i na studiach. Wszystkim życzę takiej polonistki i mam nadzieję, że moje dzieci zdążą się u niej uczyć! Jeśli już trzeba koniecznie likwidować jakieś etaty, to jestem przekonana, że w tamtej szkole Pani Rędzioch powinna być na liście ostatnią osobą! |
gość |
#622013-06-06 07:40Najlepszy nauczyciel jakiego znam! Cieszę się,że uczyła moich synów. Wspaniały pedagog,polonista, psycholog,"człowiek dusza". Zawsze ma czas dla "swoich" dzieci(bo tak traktuje uczniów). Nawet największych "głąbów" wyciąga z zagrożeń.Daje im szansę. Potrafi także rozmawiać z rodzicami i pomagać im w jakże trudnym wychowywaniu dzieci(sama mam czwórkę i wiem jakie to trudne). |
Paulina |
#632013-06-07 13:13Pani Edyta była moją wychowawczynią przez ok 4 lata. Jak dla mnie świetny pedagog. Wymagający i ostry, gdy trzeba, ciepły i wspierający, gdy można. Najlepsza wychowawczyni na jaką trafiłam :) |
Paulina- konie |
#64 Paulina - konie2013-06-09 15:19Najlepszy pedagog, jakiego spotkałam na swojej drodze edukacyjnej. Uwielbia pracować z młodzieżą,to jej pasja ona żyje ,życiem swoich podopiecznych. To Edyta po mojej 10 letniej przerwie w nauce,przygotowała mnie do matury z Języka Polskiego, którą zdałam bez problemu. Do dnia dzisiejszego, utrzymujemy kontakt i będę stać za nią murem. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
List do Prezydenta Władimira Putina
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
44134 Utworzone: 2024-04-25
Petycja w interesie publicznym mająca na celu podjęcie przeciwdziałań w przypadku tworzenia na terenie województwa Centrów Integracji Cudzoziemców, oraz ośrodków dla imigrantów
304 Utworzone: 2024-12-24
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
474 Utworzone: 2024-12-17
NIE dla końca vapowania w Polsce
1425 Utworzone: 2024-12-12
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
1187 Utworzone: 2024-12-21
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5408 Utworzone: 2024-09-23
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17773 Utworzone: 2023-10-23
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7835 Utworzone: 2022-12-31
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1949 Utworzone: 2024-11-08
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
268 Utworzone: 2024-12-17
Równy dostęp do leczenia niepłodności i zabezpieczania płodności dla wszystkich kobiet!
68 Utworzone: 2024-12-17
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1575 Utworzone: 2024-11-28
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
226 Utworzone: 2024-12-20
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
463 Utworzone: 2024-12-15
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa w sprawie odwołania ze stanowiska obecnego dyrektora Zarządu Transportu Publicznego
353 Utworzone: 2024-12-03
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
5054 Utworzone: 2024-11-14
Nie dla zmiany nazwy AWF Kraków na AKF (Akademia Kultury Fizycznej)
317 Utworzone: 2024-12-06
Burmistrzu Miasta Ostrów Mazowiecka Hubercie Betlejewski opublikuj w BIP Zarządzenia Burmistrza za rok 2024! Nie lekceważ Mieszkańców Ostrowi!
29 Utworzone: 2024-11-30
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
583 Utworzone: 2024-11-25
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2764 Utworzone: 2024-11-15