Filmy Marvela również w 2D
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Filmy Marvela również w 2D
Gość |
#262014-04-02 18:41W pełni popieram i podpisuje obiema rękami. Oglądanie filmów w 3D nie jest żadnym komfortem. Kiedyś może to była ciekawostka ale dziś ta upiorna technologia zatruwa widzom życie. |
Gość |
#272014-04-02 22:30Zdrowa i słuszna inicjatywa społeczeństwa- fanów jak i zwykłych miłośników kina rozrywkowego. Jestem z nimi całym sercem! |
Gość |
#282014-04-03 07:26O ile filmy postawione na efekty, a nie fabułę mnie nie interesują, o tyle uprzejmie Was proszę o nie rujnowanie Gwiezdnych Wojen. One muszą wyjść w 2D z napisami. Miejcie litość dla osób, które 3D przyprawia o zawroty głowy i ból oczu... a dubbing o krwawienie z uszu;) |
Gość |
#292014-04-03 11:34Inicjatywa dobra ale czy nie lepiej zgłosić sprawę do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsuemnta? Disney się tą petycją nie przejmie. |
Gość |
#302014-04-03 18:50Cóż... noszę okulary, więc nawet pomijając gust, zakładanie dwóch par okularów jest zwyczajnie niewygodne i nie zamierzam iść na jakikolwiek seans 3D. |
Gość |
#312014-04-04 16:23Popieram! Również nienawidzę dubbingu. A 3D dla mnie jest kiepskie - nie widzę różnicy pomiędzy filmem 2D, a filmem 3D, bo dla mnie wyglądają tak samo. Albo niech poprawią jakość 3D, albo niech je zlikwidują, szkoda zachodu... |
Gość |
#322014-04-05 13:34Mam nadzieję, że Star Wars 7 będzie dostępny w kinach również w 2D. Byłem na Mrocznym Widmie w 3D, masakra. Przeróbka z 2D na 3D, okropność. Drugi raz byłem na 3D na Star Treku, który był od początku w 3D, myślałem że będzie lepiej. Więcej na 3D nie pójdę!! Star Trek był świetny ale wszystko psuło te cholerne 3D!! Proszę o filmy w 2D z napisami!!! |
Gość |
#352014-04-07 16:21Jestem za i całkowicie popieram tę petycję. Nie lubię polskiego tłumaczenia, a zwłaszcza dubbingu, który moim zdaniem powienien być tylko w filmach dla dzieci. Ideałem dla mnie byłby film bez napisów z oryginalnym dźwiękiem, lub jeśli koniecznie z napisami, to w jęz. angielskim, jednak jestem świadomy tego, że nie jest to możliwe do spełnienia. Jakiekolwiek by nie było moje zdanie na ten temat, popieram tę petycję, uważam, iż jest ona krokiem w dobrą stronę oraz zachęcam do wyświetlania wszystkich filmów jakie się da w lepszych formatach niż dubbing 3D. |
Gość |
#362014-04-08 01:343D nie przeszkadza mi a nawet lubię oglądać w trójwymiarze, ale dubbing to już nie psuje odbiór filmu nieraz nie poszedłem do kina bo nie było wyboru z napisami. |
Gość |
#382014-04-12 17:59Świetna inicjatywa. Przyznam szczerze że miałem już pieniądze odłożone na to żeby pójść do kina na Kapitana Amerykę 2, ale niestety brak wersji 2D z napisami szybko spowodował zmianę moich planów. Oby Strażnicy byli już dostępni bo inaczej kina w najbliższym czasie dla filmu Marvela nie odwiedzę. |
Scarlet5 |
#412014-04-15 15:15"(...)dostępność dubbingu jest nam całkowicie obojętna(...)" — jeżeli jedną z domen owej petycji ma być możliwość wyboru, a jednym z uzasadnień, brak dyskryminacji, to owo zdanie jest niepotrzebne i zakłada, że wytwórnia powinna udzielić wyboru pomiędzy 3D/2D z napisami, ale z dubbingiem już niekoniecznie. Kto tu kogo dyskryminuje? Jest wiele osób lubiących oglądać filmy dubbingowane, a że o gustach się dyskutować nie powinno... Pomijając to, uważam, że petycja jest racjonalna i powinna być wzięta pod uwagę przez osoby, które mogą ją urzeczywistnić. |
mmori |
#422014-05-05 19:11Mam nadzieję, że ta petycja zwróci uwagę dystrybutora na problem narzucania widzom wersji 3D. Nie oglądam filmów w 3D, bo jest to dla mnie zwyczajnie męczące i źle się po tym czuję. Zaś pozostawianie jako alternatywy wyłącznie wersji dubbingowanej jest po prostu nie fair. Ścieżka dźwiękowa, dialogi w oryginale są nieodłączną częścią filmu i stanowią o jego jakości. Sposób wypowiadania kwestii jest jednym z filarów kreacji aktorskiej. Poza tym jeśli grają aktorzy takiego formatu jak Samuel L. Jackson czy Robert Redford, jak w ostatnim "Kapitanie Ameryka", to naprawdę chciałabym usłyszeć ich samych, a nie głos aktora, który znam z polskiego tasiemca czy reklamy masła. Żyjemy w XXI wieku, już dzieci w przedszkolu uczą się angielskiego, wielu ludzi jest w stanie oglądać filmy po angielsku nawet bez polskich napisów, więc ograniczanie oferty wyłącznie do dubbingu jest dość kuriozalne. Zwłaszcza w przypadku Marvela, którego bazą jest anglojęzyczny komiks, w ogromnej części dostępny tylko w wersji oryginalnej. Zapewniam, że ludzie, którzy są w stanie CZYTAĆ komiksy, dadzą sobie radę z napisami w kinie. A Disney zdaje się zapominać, że nie robi już filmów tylko dla dzieci. |
Gość |
#432014-05-07 12:40Dubbing i 3D jest dobry dla małolatów, ale kiedy ja idę do Kina to oczekuję klasycznego 2D i napisów, tak jak dotychczas przez wszystkie lata miało to miejsce! |
Szymon Adamus |
#44 Tekst i petycji2014-05-13 06:56O petycji piszę na moim blogu technologicznym: http://obywatelhd.pl/index.php/2014/05/13/filmy-marvela-w-2d-widzowie-robia-petycje-dystrybutor-nie-wie/ |
Gość |
#452014-06-25 21:24Chętnie wybrałbym się wreszcie do kina na film który chcę obejrzeć a tak muszę czekać aż pojawi się wydanie Blu-Ray. Jak dla mnie możecie nawet zrobić seanse beż żadnej polskiej wersji językowej ale w 2D i będę prze szczęśliwy. Pozdrawiam |
Gość |
#462014-07-22 11:49Super sprawa. Uważam, że nie możemy pozwolić na pozbawianie nas możliwości wyboru - to ogranicza naszą wolność. Nie obejrzałam Godzilli (chociaż ją uwielbiam) ponieważ był tylko jeden seans 2D o godz 12. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
22339 Utworzone: 2024-04-25
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1396 Utworzone: 2024-11-18
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1485 Utworzone: 2024-11-15
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3440 Utworzone: 2024-11-14
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101047 Utworzone: 2024-11-13
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
910 Utworzone: 2024-11-19
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4319 Utworzone: 2024-09-23
Otwarty List do Generała Rajmunda Andrzejczaka aby kandydował na prezydenta Polski
615 Utworzone: 2024-11-09
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
514 Utworzone: 2023-11-15
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1934 Utworzone: 2024-11-16
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17343 Utworzone: 2023-10-23
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1588 Utworzone: 2024-11-08
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7517 Utworzone: 2022-12-31
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
158 Utworzone: 2024-11-18
Nie dla tramwaju w wariancie 3,4 i 5 w Borku Fałęcki
310 Utworzone: 2024-11-17
Petycja mieszkańców gminy Luzino dotycząca cofnięcia reorganizacji lub zmiany sposobu jej przeprowadzenia w placówce Poczty Polskiej w Luzinie
341 Utworzone: 2024-11-17
Uratujmy stary gmach szkoły przed zniszczeniem
23 Utworzone: 2024-11-20
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
409 Utworzone: 2024-11-09
Petycja Sołtysów Rzeczypospolitej Polskiej o Formalne Włączenie w System Zarządzania Kryzysowego oraz Usprawnienie Współpracy z Jednostkami Odpowiedzialnymi za Bezpieczeństwo Publiczne
36 Utworzone: 2024-11-20
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
1352 Utworzone: 2024-11-10