Oficerowie marynarki handlowej pracujący na jachtach morskich
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Oficerowie marynarki handlowej pracujący na jachtach morskich
Gość |
#22014-01-29 06:29BARDZO DOBRZE ŻE KOMUŚ SIĘ CHCE TYLE ROBIĆ. pAMIĘTAJCIE ŻE JEST JESZCZE TRYBUNAŁ KONSTYTUCYJNY GDYBY TA DROGA ZAWIODŁA. aDAM |
Gość |
#32014-01-29 12:23jeszcze zeby wlodarze przychylili sie do tego typu spraw zamiast utrudniac nam wszystkim droge zawodowa... pozdrawiam G. |
Gość |
#42014-01-29 23:48Trzeba w koncu to zalatwic, bo regulacje mamy jak jakis afrykanski kraj. |
dziadek |
#52014-01-30 07:57Ze swojej strony i w imieniu kolegow dziekuje Panu za zaangazowanie. |
Maciej Florczak |
#6 Dobrowolna jawność danych.2014-01-30 17:03Bardzo proszę o niewpisywanie się incognito bo mija to się z sensem petycji. Z założenia jest ona jawna. Dziękuję. |
Grzegorz Konrad Kidacki Gość |
#7 Dzięki Maćku2014-01-30 23:23#6: Maciej Florczak - Dobrowolna jawność danych. Prosił bym was o wpisywanie jawnych danych nie mamy nic do ukrycia, miejmy nadzieję że sprawa w ministerstwie nabierze rozpędu. Czekamy obecnie na odpowiedź. |
Zbigniew |
#8 Dzięki za walke o rynek pracy dla polskich marynarzy2014-01-31 10:54Sprawa bardzo ważna. Mamy bardzo dobrych Oficerów floty handlowej polskiej i światowej i karygodnym jest eliminowanie Ich z rynku pracy "nierozważnymi" ustawami (szczególnie w kryzysie rynku pracy) St.Of.Mech.Okr. Grzegorz Kidacki robi wielką rzecz, ponieważ mógłby obejść polskie prawo i zapomnieć o temacie, a stara się załatwić to systemowo dla dobra ogółu. Wielkie dzięki. |
Gość |
#92014-02-02 03:28Ludzie, ktorzy nie maja pojecia o zawodzie marynarza ustalaja przepisy ich dotyczace... co za swiat |
pelex |
#102014-02-02 12:47Politycy won z łapami od ludzi morza, wykończyliście stocznie, polskie firmy żeglugowe, teraz przyszedł czas na marynarzy ? Chamy z Warsiawki. |
Daniel Marciniak Gość |
#12 Skandal2014-02-03 18:31Witam. Zaistniała sytuacja bezpośrednio dotyka również mnie. 17.12.2013 wygasł mi dyplom oficera, złożyłem wyciąg pływania, i Urząd Morski w Słupsku odmówił mi wydania dyplomu, moja praktyka pływania jest z Jachtu morskiego i oczywiście po nowym rozporządzeniu nie zostanie uwzględniona. Skandalem jest to, że rozporządzenie zadziałało wstecz, co jest nie dopuszczalne. Rozporządzenie weszło w sierpniu 2013 a ja pływam na jachtach od 2010 wiec naturalnym jest naliczyć praktykę pływania choćby do uprawomocnienia się rozporządzenia. Oczywiście napisałem w raz z prawnikiem odwołanie które już wpłynęło do ministerstwa transportu za pośrednictwem urzędu morskiego. Jeszcze czekam na odpowiedz z chęcią się z Państwem podzielę. |
Gość |
#132014-02-03 19:27Petycja jest sensowna z punktu widzenia zarówno oficerów pracujących na jachtach, jak i z punktu widzenia naszych interesów na międzynarodowym rynku pracy. Pamiętajmy, iż opuszczone przez Polaków miejsca będą , często BEZPOWROTNIE zajęte przez innych. A jest to ROSNĄCY rynek pracy. |
Gość |
#142014-02-04 18:31Co krzywdząca i nie w sprawiedliwa ustawa, ktoś nie pomyślał, absurd!!!! Trzeba to jak najszybciej zmienić! |
Grzegorz Konrad Kidacki |
#16 na facebook została otwarta społeczność OMHPNJM https://www.facebook.com/OMHPNJM2014-02-05 10:16Postanowiłem rozszerzyć dyskusję na kolejne dostępne medium, jest to strona (facebook) oficjalnie poświęcona tematowi opiniotwórcza i merytoryczna jeśli potrzebujecie bezpośredniego kontaktu do mnie podaję oficjalnego maila grzegorzkidacki@gmai.com każdy chętny uzyska dostęp do moderacji ww strony i będzie mógł przedstawiać swoje materiały zw. z polskim ustawodawstwem ds. morskich, działanie urzędów morskich itp. Pozdraiwam Grzegorz Konrad Kidacki https://www.facebook.com/OMHPNJM |
spolecznie rozwiniety |
#17 urzedniczki usmiechajcie sie :)2014-02-05 13:38Polskie urzedy generalnie sa nieprzychylne petentowi (w przeciwienstwie do urzedow w krajach spolecznie rozwinietych)ale nasze Urzedy Morskie sa wyjatkowo paskudne jezeli o to chodzi. Zachwania takie jak usmiech czy pomoc sa zupelnie obce i niezrozumiale dla naszych urzedniczek w szczegolnosci. Kazda wizyta w Urzedzie Morskim to przykre doswiadczenie... Jak temu zaradzic??? |
Kuba Czeberkus |
#182014-02-07 11:55Może by tak wrzucić całą sprawę na portalmorski.pl ?? Co by nie było to dość nośna strona w naszym środowisku. |
Gość |
#192014-02-07 20:02tak to wygląda w Polsce jeżeli osoby nie majace zadnego pojęcia o "morzu", się biora za cos co nie maja.. |
Grzegorz |
#20 portal morskiy2014-02-08 09:34Jeżeli ktoś zna sposób na rozszerzenie zagadnienia o portal morski to byłoby to bardzo pozytywne dla naszej sprawy |
Gość |
#21 Re: urzedniczki usmiechajcie sie :)2014-02-13 13:19 |
Piotrek |
#222014-02-13 13:23Generalnie się zgadzam z opinią o urzędnikach ale w UM w Słupsku nigdy nie mialem problemów, wszystko było załatwione bardzo szybko, w razie wątpliwości Panie dzwoniły z pytaniami. Żadnych kolejek. Po prostu tam jest normalnie. |
GONZ Gość |
#232014-02-15 20:19Ogólnie OK.Poprawić należy tylko błędy-literówki oraz twierdzenie że egzaminy są dwa razy do roku bo jest to błędne.Jestem świeżo po przejściu procedury odnowienia dyplomu 750 kw i powyżej w Szczecinie.Są terminy zarówno tutaj jak i w Gdyni.Poza tym na egzaminach poinformowano nas że w przypadku oblania można zdawać ponownie po miesiącu korzystając z terminów egzaminów pokursowych na odpowiedni poziom zarządzania. Nie spotkałem się z jakimikolwiek problemami ze strony urzędników UM Szczecin tak w Kapitanacie jak w samym Urzędzie.Wręcz było bardzo normalnie i z uśmiechem.Więc z tą nieuprzejmością itp.to w komentarzach nie przesadzajmy(no chyba że w innych UM jest faktycznie żle).Tak przy okazji to na egzaminach nie było tak łatwo.Jak ktoś chce dowiedzięć się więcej szczegółów to może do mnie dryndnąć 501035380(tylko nie o świcie!!)Przy składaniu papierów okazało się naprzykład że w moim przypadku wcale nie musiałem wypełniać wyciągu z pływania itp. |
kopciu |
#24 Re:2014-03-14 21:24Dokladnie!!! masz racje... W tym rzecz, ze do tej pory to urzad oraz jego dyrektor decydowal czy dac Ci ten papier i czy rzadac od Ciebie wyciagu plywania....teraz to ustawa wymaga...a do tego narzuca niesamowite restrykcje, ktore sa nie poparte faktami i szkodza!
taka prawda!
|
UMG |
#25 Re:2014-03-14 21:26 |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
23888 Utworzone: 2024-04-25
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
1598 Utworzone: 2024-11-10
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1874 Utworzone: 2024-11-15
Petycja do Ministra Edukacji Narodowej - wsparcie polskiej uzdolnionej młodzieży
7179 Utworzone: 2024-08-11
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
536 Utworzone: 2024-11-21
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3938 Utworzone: 2024-11-14
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
520 Utworzone: 2024-11-09
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
1224 Utworzone: 2024-11-19
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101221 Utworzone: 2024-11-13
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1678 Utworzone: 2024-11-18
UFAM ORKIESTRZE ŁĘCZESZYCE - popieram udostępnienie pomieszczenia nad Urzędem Gminy Belsk Duży na salę prób zespołu
171 Utworzone: 2024-11-22
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4424 Utworzone: 2024-09-23
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
169 Utworzone: 2024-11-22
SPRZECIW MIESZKAŃCÓW ZABRZA ORAZ UCZNIÓW I PRACOWNIKÓW ZS17 W SPRAWIE MOŻLIWYCH ZMIAN/LIKWIDACJI ZESPOŁU SZKÓŁ NR 17 W ZABRZU
2173 Utworzone: 2024-11-15
Petycja w sprawie ratowania zabytku budynku szpitala a następnie szkoły, powszechnie zwanego "Pałacykiem", zlokalizowanego przy ul. Broniewskiego w Pruszkowie.
62 Utworzone: 2024-11-23
STOP DLA LIKWIDACJI NAJSTARSZEGO PRZEDSZKOLA W OLSZTYNIE
667 Utworzone: 2024-11-07
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7559 Utworzone: 2022-12-31
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
1133 Utworzone: 2024-10-29
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
72 Utworzone: 2024-11-22
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1570 Utworzone: 2024-11-02