500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Gość

/ #2149

2016-06-02 10:26

My rodzice jedynaków nie istniejemy w mediach poruszane są takie duperele a krzywda milionów polskich dzieci jest bez znaczenia. Sami jesteśmy sobie winni, bo nie potrafimy się zjednoczyć wysuwamy nierealne żądania. Jesteśmy z różnych miast, ale czy z Warszawy komuś zależy.  Po co mam strajkować w Bydgoszczy, dojechałabym do Warszawy, ale żeby wcześniej ktoś się ruszył i zgłosił manifestację, bo to nie strajk, my zawsze będziemy z naszymi dziećmi. Nie żałowałabym kasy (wiele razy większej niż głupie 37 zł) na dziecko, ale mam prawo zachować ostrożność i nie podawać moich danych osobistych z peselem na czele kancelarii przez Internet. Gdy drukowałam ulotki i spytałam o treść, żeby była wspólna to od razu dostałam stronę do pozwu, a ja nie chciałam tej drogi, bo nie dostałam odpowiedzi  jak długo trwa walka i czy kończy się w trybunale. Albo zejdziemy na ziemię albo będziemy się wyżalać to może przyniesie jakieś rozładowanie na chwilę, ale nic nie zmieni. Może zaczniemy od początku i jakieś stowarzyszenie rodziców jedynaków w różnych miastach, bo czy możemy liczyć na stolicę? A hasło 500 zł na dziecko jest realne, czy nie lepiej dostać połowę niż nic? Na początku wierzyłam w nas, a teraz to sobie czytam, czy się poddajemy?