Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom

Fixer

/ #1541 Czekam na fakty a nie goloslowie!

2012-07-25 17:21

Bardzo proszę licznie występujacych na tym forum bezkrytycznych wielbicieli najnowszych pomysłów posłanki Lidii Staroń dotyczących członków spółdzielni mieszkaniowych o wskazanie konkretnych zapisów regulujących w sposób jednoznacznie korzystny dla nich i nie wymagających interpretacji sądów następujące sprawy
- zamieszczania w internecie dokumentów ważnych dla członków spółdzielni,
- zlikwidowania permanentnego fałszowania sprawozadań finansowych spółdzielni mieszkaniowych
- zlikwidowania oszukańczych lustracji będących w praktyce niczym innym jak wyłudzaniem naszych pieniędzy,
- jednoznacznym stwerdzeniem, że nasze wkłady mieszkaniowe i budowlane nie są własnością spółdziuelni mieszkaniowych,
- zlikwidowasnia farsy z tzw. dzielonymi walnymi zgromadzeniami,
- zagwarantowania nam, że będziemy mogli egzekwować ewentualnie ustanowione nowe prawo,
- arbitralnego przypisania sobie przez KRS prawa do reprezentowania naszych interesów przezd władzami i instytucjami państwowymi i na forum międzynarodowym,
- zakończenia burdelu z ilością przedstawicieli spółdzielni składającymi za nią oświadczenia woli,
- zagwarantowania, że spółdzielnie w ramach nowopowstałych wspólnot będą wnosić swoje należności z tytułu współwłasności,
- zlikwidowania prześladowania członków niewygodnych dla zarządów.

Bo ja do tej pory nie mogę tego jakoś znaleźć w drukach sejmowych 515 i 517 - może mam jakieś bielmo na oczach! Będę bardzo wdzięczny za konkretne wskazanie tych zapisów a nie rozważania natury ogólnej.