Budowa Cmentarza dla Zwierząt na terenie Krakowa

Quoted post

Normalny

#9 Maly polak ma racje

2014-11-03 14:47

Oby pieniadze miasta były madzej wydawane jak na jakies widzi misie bo ja chce pieska pochowac . Dobry żart może jeszcze msze za dusze waszych pupili bedziecie chcieli ?? OOOO MASAKRA 

Odpowiedzi

Gość

#11 Re: Maly polak ma racje

2014-11-03 14:56:55

#9: Normalny - Maly polak ma racje  

Jestem osobą niewierzącą, więc na mszach mi nie zależy, ale gdy ktoś nie ma swojego ogrodu i nie ma gdzie pochować zwierzaka to właśnie to miejsce mu to umożliwia. Ciężko potraktować swojego przyjaciela jak "śmiecia", którego można wyrzucić gdziekolwiek i zapomnieć..

ehh...

#18 Re: Maly polak ma racje

2014-11-03 18:02:24

Oj mały kretynku bez uczuć. Pewnie jesteś zakompleksionym grubasem, któremu mama nigdy nie pozwoliła mić zwięrzęcia bo by je zamęczył i jedyne co robiłeś to mordowałeś kurczaka w Tamagotchi. Smutne, że tacy ludzie jak ty istnieją bo nie są w stanie sobie wyobrazić co czują ci, którym odszedł ich czworonożny przyjaciel. Zbyt prosty jesteś, żeby to ogarnąć ale cóż zrobić - wegetuj sobie w tej tej naszej zaściankowej polszy - na szczęście mentalność ludzi powoli się zmienia i za jakieś 20-30 lat powinno tu być już całkiem znośnie...

yoshibabe

#30 Re: Maly polak ma racje

2014-11-04 09:58:19

Przecież za miejsce dla czworonoga na takim cmentarzu trzeba będzie zapłacić więc o co ci chodzi? Z resztą płace podatki i to nie małe i chce żeby miasto te pieniądze wykorzystało tak abym mogła z tego korzystać więc cmentarz dla zwierząt jest świetnym pomysłem. A jak ci się nie podoba to zawsze możesz wyjechać, zapewne i tak nikt za tobą tęsknić nie będzie.

Gość

#58 Re: Maly polak ma racje

2014-11-26 13:21:42

To że Ty nie masz serca to nie oznacza że my posiadacze zwierząt nie mamy prawa do godnego pochówku naszych czworonożnych przyjaciół. dla nas psy, koty to tak jak dzieci, ludzie. Pytam więc czy jak masz kogoś bliskiego i nie miałbyś możliwości pochówku to co zutylizowałbyś go jak reklamówkę ze śmieciami?????

giezeta
Gość

#62 Re: Maly polak ma racje

2015-02-06 21:30:03

Problem jest w tym, że Urząd Miasta chce sam ufundować cmentarz aby z jego eksploatacji dostawać pieniądze do budżetu. A mogą go założyć tylko na terenie należącym do miasta. A takiego terenu mu szkoda!

Natomiast nic nie stoi na przeszkodzie, aby w gminach ościennych taki cmentarz powstał. Tylko trzeba rozpisać konkurs na budowę takiego cmentarza i otoczyć chętnego pomocą. Ale nasz Urząd Miasta to taki cwaniak, że "jak sam nie zje to drugiemu nie da"! No bo pieniądze by poszły w cudze ręce!

Może UM czeka aż zutylizują jakieś wysypisko śmieci, to wreszcie Kraków dostanie cmentarz dla przyjaciół ludzi!

gnom

#86 Re: Maly polak ma racje

2015-05-04 15:44:56

Jak będę chciała mszę,to wiem gdzie mam iść,zamówię i zapłacę. Kto bogatemu zabroni?Nie za twoje przecież. ..

Gość

#211 Re: Maly polak ma racje

2015-05-14 08:49:58

Kto nie miał zwierzęcia ten nigdy tego nie zrozumie. To są ,,nasi bracia mniejsi ,, jak mówił św. Franciszek patron zwierząt. Oświecę Cię bo 4 pażdziernka są odprawiane Msze św. dla właścicieli i ich czworonogów.Wiecej empatii  i serca życzę

luiz

#222 Re: Maly polak ma racje

2015-05-15 05:33:08

tak tak jaki se jeszcze login wymyslisz mały polaku :D żałosne baahahahhaha