Budowa Cmentarza dla Zwierząt na terenie Krakowa
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Budowa Cmentarza dla Zwierząt na terenie Krakowa
jan |
#26 Dziwne2014-11-03 22:48Dlaczego jemy świenie i kruliki a chcemy celebrować śmierć kota. Jako wegetarianin zupełnie tego nie rozumiem. Chyba są inne potrzeby w mieście i nie jestem przekonany, czy za te stany emocjonalne powinnopłacić właśnie miasto. |
Yennefer45 |
#27 Re: pfff2014-11-04 05:55To ufunduj ! Czemu nie fundujesz ??? Ja grosza nie dam już nigdy na żadne bachory , choć śmiało miałabym z czego . A wiesz czemu ? Przez takich idiotów jak ty . Za często słyszę tego typu pierdoły , pod adresem Zwierząt - największej miłości mojego życia . Funduj ! Dawaj ! Finansuj ! Swoim rządź ( jeśli w ogóle masz czym , rzecz jasna ) , nie cudzym ! . Od moich - oj .... nieeemałych - pieniędzy natomiast won ! Wara ! Nic nie dam . Ani grosza . I ty jesteś właśnie tą kroplą , która przepełniła czarę . |
yoshibabe |
#30 Re: Maly polak ma racje2014-11-04 09:58#9: Normalny - Maly polak ma racje Przecież za miejsce dla czworonoga na takim cmentarzu trzeba będzie zapłacić więc o co ci chodzi? Z resztą płace podatki i to nie małe i chce żeby miasto te pieniądze wykorzystało tak abym mogła z tego korzystać więc cmentarz dla zwierząt jest świetnym pomysłem. A jak ci się nie podoba to zawsze możesz wyjechać, zapewne i tak nikt za tobą tęsknić nie będzie. |
zula |
#332014-11-06 18:14Pod Wrocławiem jest cmentarz i piec do kremacji. Jest to prywatna inicjatywa. Ceny pochówków małego psa są wyższe niż człowieka, a kremacja to 1000 zł ( przerabiałam to kilka miesięcy temu ). Myślę, że wszyscy ci , którzy martwią się o finanse miasta mogą pomyśleć o cmentarzu jako instytucji dochodowej. W Krakowie jest wiele zwierząt i wiele osób chętnie zapłaci za to, by często najlepszy i jedyny przyjaciel został godnie pożegnany. Jestem zdecydowanie za. |
Sara |
#342014-11-06 20:21
Ja w zeszłym roku musiałam swoją kochaną sunię pochować aż w Rybniku bo w Krakowie nie ma takiego miejsca a WIELKA SZKODA :(( i za pochówek płacilam 300 zł a potem oplata za każdy rok wynosi 100 zł |
Gość |
#362014-11-07 21:39Nareszcie pomysł na miejsce,gdzie można godnie pochować swojego przyjaciela. |
Gość |
#402014-11-17 09:19Stosunek do towarzyszących nam zwierząt świadczy o naszej etyce i kulturze. Nie chcemy żyć ze świadomością, że wierny przyjaciel został zutylizowany z innymi wielkomiejskimi odpadkami. |
Firhir |
#41 Re: Dziwne2014-11-17 09:27Tu nie chodzi o celebrowanie śmierci kota, tylko o właściwy stosunek do towarzyszących nam zwierzęcych przyjaciół. Proszę nie mylić tych pojęć. Ponadto takie grzebowisko zwierząt utrzymywane jest z pieniędzy ludzi, którzy z niego korzystają. Miasto powinno tylko wydać zgodę na lokalizację takiego miejsca. Ponadto, Panie Janie polecam lekturę słownika ortograficznego. Słowo "królik" pisze się przez ó! |
Gość |
#422014-11-17 10:24Co jakiś czas na Błoniach, w Parku Jordana, czy innych zieleńcach krakowskich wychodzą spod ziemi kości pogrzebanych tam naszych przyjaciół. Czy naprawdę nie znajdzie się w Krakowie kawałek ziemi gdzie można zwyczajnie ich pochować? Ja mojego psa NIGDY nie oddam do utylizacji!!! |
giezeta |
#43 Re: Re: pfff2014-11-17 10:29A znasz Yennefer45 taki wierszyk? "Kim Ty jesteś? Polak mały. Jaki znak Twój? Orzeł biały. Skąd Ty jesteś? Z polskiej ziemi. Gdzie Ty mieszkasz? Między swemi." i.t.d. NIE JESTEŚ MOJĄ KRAJANKĄ!!
|
Gość |
#442014-11-17 12:23Takie miejsce dla wielu ludzi jest potrzebne, aby móc w godny sposób pożegnać swojego członka rodziny- psa czy kota!!! Jeżeli ktoś uważa że zwierzęciu nie nalezy się godne pożegnanie, nie jest odpowiedni do posiadania takiego przyjaciela! |
Basia S. |
#452014-11-17 13:18Pomysł WSPANIAŁY !!! Oby jak najszybciej doszło do jego realizacji . O naszym człowieczeństwie świadczy między innymi właściwy stosunek do zwierząt. |
Gość |
#462014-11-21 09:16Jestem za zorganizowaniem miejsca pochówku dla zwierząt na terenie Krakowa. |
Gość |
#472014-11-21 10:04Bardzo dobry pomysl powinien zostac zrealizowany juz dawno takie miejsce jest potrzebne. |
Kaaa |
#48 Re: pfff2014-11-21 20:41No cóż...jak najbardziej trafny login bo mały z Ciebie Polaczek i na dodatek pieniaczek. I jeszcze marnej jakości bo masz problem z ortografia i zrozumieniem słowa pisanego /po polsku !/ W petycji nie ma słowa o fundowaniu,wydawaniu publicznych pieniedzy ale o udostepnienie miejsca w Krakowie gdzie mozna by z godnościa pochować swojego pupila .Na terenie miasta i wokól niego jest mase miejsc będących nieuzytkami i nieatrakcyjnych dla infrastruktury miasta i własnie udostepnienie takiego miejsca by móc tam pochować zwierzaczka legalnie i zgodnie z prawem.Utworzenie cmentarza dkla zwierzaków jeszcze stworzy dodatkowe miejsca pracy dla ludzi bo ktoś musi nim zarządzać , pomagać w pochówku który jak znam życie bedzie z pewnościa cos kosztował.
|
ja |
#49 Re: Dziwne2014-11-21 20:48A gdzie w petycji pisze ze miasto ma ponosic koszty ???/ Człowieku czytać ze zrozumieniem nie potrafisz??? Bo pisac poprawnie z pewnoscia nie umiesz! Zmien diete bo mózg ci szwankuje |
Gość |
#502014-11-21 23:47Świetna inicjatywa. Pies jako najlepszy przyjaciel człowieka też powinien mieć miejsce godne spoczynku. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
22682 Utworzone: 2024-04-25
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1517 Utworzone: 2024-11-18
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3571 Utworzone: 2024-11-14
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1578 Utworzone: 2024-11-15
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101087 Utworzone: 2024-11-13
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
935 Utworzone: 2024-11-19
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
71 Utworzone: 2024-11-21
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4334 Utworzone: 2024-09-23
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
421 Utworzone: 2024-11-06
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17369 Utworzone: 2023-10-23
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
233 Utworzone: 2024-11-16
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
528 Utworzone: 2023-11-15
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
37 Utworzone: 2024-11-22
Otwarty List do Generała Rajmunda Andrzejczaka aby kandydował na prezydenta Polski
622 Utworzone: 2024-11-09
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1601 Utworzone: 2024-11-08
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1943 Utworzone: 2024-11-16
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7527 Utworzone: 2022-12-31
Petycja w sprawie pociągnięcia do odpowiedzialności zawodowej pani Krystyny Ptok.
165 Utworzone: 2024-11-18
Uratujmy stary gmach szkoły przed zniszczeniem
28 Utworzone: 2024-11-20
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
424 Utworzone: 2024-11-09