Budowa Cmentarza dla Zwierząt na terenie Krakowa

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Budowa Cmentarza dla Zwierząt na terenie Krakowa

Gość

2015-05-09 12:39

od zawsze w moim domu były psy i zawsze pojawiał się problem co zrobić jak odchodziły ku naszej rozpaczy.Spalarnia razem ze śmieciami nie wchodziła w rachubę a więc okolice zielone wokół Krakowa.Obecnie mamy dwa psy -jeden przysposobiony ze strasznych warunków i obie sunie są już wiekowe .dlatego bardzo popieramy tę .petycję
Emeryci

Gość

2015-05-09 14:21

Ponieważ uważam że zwierzęta zasługują na taką samą pamięc jak ludzie.

Gość

2015-05-09 16:26

Ponieważ wiem, jak ważne jest ostateczne pożegnanie z przyjacielem i uważam, że powinno być ono zgodne z moim sumieniem, ale ki z prawem.

Gość

2015-05-09 20:08

Kocham swoje zwierzęta i chcę je w przyszłości godnie pochować na zwierzęcym cmentarzu .
Violetta W

#130 Re:

2015-05-09 20:40

#13: Sylwia Solarz -  

Człowieczeństwo jest istotą wrażliwości i godności do wszystkiego co nazwane jest życiem. A zwierzęta,a zwłaszcza służące człowiekowi są elementem tego życia i człowieczeństwa,czy się to komu podoba czy nie,skoro się chowa ludzi,aby zachować o nich pamięć i szacunek dla ich życia,pupilowi,który służył człowiekowi ma się to także należeć! Jestem za! nawet gdybym miała pochować pupila w grobie dla ludzi,a co komu by to szkodziło i przeszkadzało ( w najgorszym wypadku). Mam nadzieję,że Pan Majchrowski nie będzie jednak przeciwny leżeć obok mojego wiernego i mądrego pupila,który np.uratował komuś życie,tak jak nie zależy mu ,że miałby leżeć obok człowieka mordercy,który zabił własną rodzinę i popełnił samobójstwo.A o chomiku i Jego teściowej już nie wspomnę,jak ważny miałby to być wymiar,skoro nie to niech da zezwolenie i trochę empatii dla tych zwierzaków i doprowadzi do stworzenia takiego miejsca w Krakowie :) Pozdrawiam,petycję podpisałam.

Gość

2015-05-10 07:36

Mam psa, który ma już 11 lat .... nie wyobrażam sobie chwili, kiedy odejdzie i będzie problem z miejscem jego pochowania :-(. Kraków musi mieć takie miejsce - miejsce, w którym właściciele czworonogów będą mogli nadal odwiedzać swoich pupili.

Gość

2015-05-10 08:15

Nie po prostu skandal że w tak dużym mieście jak Kraków nie można pochować godnie swojego zwierzaka!

Gość

2015-05-10 08:29

Mam nadzieje, ze doczekam czasow kiedy w Kielcach powstanie takie miejsce!
Popieram z calego serca!

Gość

2015-05-10 08:46

Skoro zwierzęta nie są rzeczami, po śmierci nie powinny być traktowane jak śmieci.

Gość

2015-05-10 10:31

To chyba oczywiste,ze członkowie rodziny zasługują na naszą miłość, a ta nie odchodzi w dniu śmierci

Gość

2015-05-10 10:39

Bo kocham zwierzęta

Gość

2015-05-10 11:11

To wyraz szacunku dla Istot, które wycierpiały najwięcej z powodu człowieka. Ale też i uroczysty salut dla życia, niezależnie komu one zostało podarowane.
To hołd dla dramatu jakim jest rozstanie się z Kimś kogo kochaliśmy.
To pokazanie sobie, że zjadanie kogoś, kto winien być pochowany jest rodzajem grzechu, który domaga się rozgrzenia.
Rozgrzeszeniem jest.... Cmentarz dla Zwierząt.
Włodzimierz Skoczylas.

Gość

2015-05-10 12:01

Dlatego, że od lat borykam się z problemem godnego pochówku moich czworonożnych, ukochanych przyjaciól. Oni są moją rodziną, są mi bliscy i nie chcę ich "wyrzucać jak śmieci" - do utylizacji. Chcę, żeby zwierzaki miały swoje godne miejsce również po śmierci, podobnie jak mają w moim sercu.

Gość

2015-05-10 13:45

Uważam, iż cmentarz dla zwierzaków jest jak najbardziej potrzebny. Każdy, kto ma w domu swoje zwierzątko, które odejdzie-chciałby, aby było godnie pochowane. Taki cmentarz powinien być nie tylko w Krakowie. W cywilizowanych krajach już takowe istnieją.

Gość

2015-05-10 15:39

Uważam, że nasze zwierzaki zasługują na godny pochówek. Traktujemy je jak członków rodziny i bardzo je kochamy tak jak i one również nas.

Gość

2015-05-10 16:11

Mieszkam w bloku a mam psa. Kiedyś gdy odejdzie, chciałabym go gdzieś pogrzebać a nie oddawać do spalenia. To nasz członek rodziny!!!
Lucyna

#142 Re: pfff

2015-05-10 17:30

#4: Mały_Polak - pfff 

Nie rozumiesz, że to nie jest dla psów i kanarków, bo im już wszystko jedno, tylko dla LUDZI, którzy je kochali?

Żal mi ciebie.

ps. ufundowałeś już jakiś remont?

Gość

2015-05-10 19:47

Ponieważ zwierzeta są równymi nam mieszkancami tej planety i należy im się szacunek.
maja

2015-05-10 19:47

Podpisuję się pod petycją. Naszym najwierniejszym przyjacielom - czworonogom. należy się godne miejsce spoczynku. I tak większośc z nas po śmierci swojego psa czy  kota korzysta z ogrodu przyjaciół, działki lub żegna sie z nim w jakims polu, lesie  - ukradkiem, pod osłona nocy. I nie chodzi tu o pomniki, grobowce. Choć jeśli ktoś tak chce - jego wola.  Chodzi o godne miejsce pochówku

Gość

2015-05-10 21:07

Stosunek do zwierząt świadczy o naszej etyce i kulturze. Nie chce żyć ze świadomością, że wierny przyjaciel został zutylizowany z innymi wielkomiejskimi odpadkami.

Gość

2015-05-10 21:55

Po śmierci ukochanego zwierzaka-przyjaciela potrzebne jest takie miejsce gdzie można pojechać, powspominać....:( Utylizacja zwłok to jest bardzo przykre.

Gość

2015-05-11 07:55

Nasz pies i każde inne zwierzątko, które mamy jest naszym członkiem rodziny, dlatego chcielibyśmy, aby mogły być godnie pochowane, a nie wyrzucone jak śmieci !

Gość

2015-05-11 07:55

podpisuje sie pod projektem cmentarza dla zwierzat .to jest bardzo cywilizowane podejscie do problemu .wszedzie na zachodzie znajuda swoje miejsce zwierzeta ktore przeszly za teczowy most tylko u nas ukradkiem chowa sie swojego ukochanego zwierzaka albo idzie on do spalenia z odpadami .przezylam taka smierc mojego mastino i do dzisiaj katuje siebie ze dalam go do utylizacji ,bo nie wiem czy to jest uczciwie przeprowadzane jezeli nie szanuja zwlok ludzi i oddaja inne prochy to co mowic o zwierzetach jestem za milion razy a pan Majchrowski sam posiada psa ,wiec powinien zrozumiec problem i zalatwic ta sprawe pozytywnie czekam z nadzieja na rozwiazanie barbara okulicz- kozaryn
Monia
Gość

2015-05-11 09:04

Bo mam psiaka , kótego bardzo kocham i wiem że niestety żyć wiecznie nie będzie. a to byłoby najlepsze miejsce gdzie mogłaby spocząć godnie a ja miałabym możliwość jej odwiedzania w ciszy i spokoju !!!!

Gość

2015-05-11 12:41

Moje koty są dla mnie rodziną i chcę, aby mogły się cieszyć tą samą godnością w życiu i śmierci, jaką się cieszą ludzie.