Budowa Cmentarza dla Zwierząt na terenie Krakowa

Skontaktuj się z autorem petycji

Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Budowa Cmentarza dla Zwierząt na terenie Krakowa

julia

#176 ZA!

2015-05-12 20:44

Jestem za. Dla osób posiadających zwierzaka staje się on członkiem rodziny. Nie tylko po to jest potrzebne miejsce ostatecznego spoczynku dla zwierząt. Znam osoby, które z racji niemożliwości posiadania dzieci całą swoją uwagę i miłość przelewają właśnie na zwierzęta i traktują jak swoje dzieci - wkońcu poniekąd zwierzaki są naszymi przybranymi dzieciakami :)

Gość

2015-05-12 21:15

jest to bardzo potrzebne jak w cywilizowanych krajach

Gość

2015-05-12 22:03

Po pierwsze dlatego, że kocham zwierzęta! Po drugie dlatego, że pierwszy mój pies jest w niebie(spalony), drugi w ogródku(pochowany). Po trzecie dlatego, że gdybym tylko dostała możliwość utworzenia takiego cmentarza na mojej działce, natychmiast bym przystąpiła do realizacji dawno już obmyślanego przeze mnie projektu. Niestety nasz szanowny perydent - Majchrowski na mojej działce, bez pytania mnie o zgodę utworzył pierwszy w Polsce park kulturowy. Co to znaczy? przyznam szczerze, nie wiem. Może jestem nie kumata, ale to idiotyzm tworzyć tego typu monstra rzekomo kulturowe, które nawet z samą nazwą nie mają nic wspólnego. Nie mówiąc już o zbawiennym wpływie walorów miejsca na zdrowie miasta i jego mieszkańców. Dla naszych ukochanych zwierząt byłoby to idealne miejsce spoczynku - Sikornik na Woli Justowskiej. Ale zarówno władze miasta, okoliczni mieszkańcy, zieloni, Komitet Obrony Sikornika i inne bardzo ważne gremia wiedzą lepiej co jest dobre i dla kogo. Niestety niektórzy właściciele w ich mniemaniu są zbyt głupi, by dysponować swoim majątkiem i stworzyć coś, co byłoby pożyteczne dla wszystkich, dla zwierząt przede wszystkim.

Gość

2015-05-12 22:26

Cmentarz dla zwierzat jest jak najbardziej potrzebny.

Gość

2015-05-12 22:59

Bardzo dobry pomysl jestem za, nasi przyjaciele zasluguja na to zeby byc godnie pochowanym:)

Gość

2015-05-13 01:37

Przez całe życie.zawsze miałam jakiegoś psiaka, zawsze były chowane "na dziko", serducho bolało, teraz też.mam kochanego sznaucerka mini, ma już. 9 lat i kiedy odejdzie.za tęczowy.most chciałabym . móc go pożegnać i zostawić tam gdzie będzie spokój.i opiekę....

Gość

2015-05-13 04:59

Sama mam zwierzaki i nie wyobrażam sobie by pozwolić je traktować jako istotny gorszego gatunku niż ludzi,bo od kiedy my ludzie mamy prawi wartościować życie żywych istot? Tylko dlatego że sà słabsze,zależne od nas i nie mówià po ludzku? Napewno nie! Cmenatarz dla zwierzàt istnieje w wielu miejscach w Europie i nie tylko,dlaczego wièc tyle czasu zajmuje utworzrnie takiego miejsca w Krakowie???

Gość

#183 Re: Dziwne

2015-05-13 05:08

#26: jan - Dziwne 

Wegetetariani i nei rozumie? To powiem Ci że żaden z Ciebie wegetarianin! Ja jestem weganka bo kocham zwierzęta i dlatego chce by cmentarz istniał skoro w takim rybniku może. Ludzie jedzàcy mièso majà wiècej empatii niż ty wièc to że nazywasz siebie wegetarianinem jest hipokryzjà i krzywdzi prawdziwych wegan I wegetarianin

Olga

2015-05-13 07:39

Super inicjatywa! Mam nadzieję, że się uda...

Gość

2015-05-13 07:57

BO KAŻDA ISTOTA MA PRAWO DO GODNEGO POCHÓWKU

Gość

2015-05-13 08:41

Chce godnego miejsca dla naszych przyjaciol jakim jest cmentarz dla zwierzat.

Gość

2015-05-13 08:52

Psy dla ludzi kochających zwierzęta są członkami rodziny, dlatego trudno jest pogodzić się z tym , że ich pupile zostaną spalone jak śmieci. Cmentarz pozwoli na możliwość odwiedzenia miejsca pochówku i zadumy nad życiem

Gość

2015-05-13 09:08

Podpisałam petycję bo moje zwierzęta /mam psa i koty/ są dla mnie bardzo ważne i traktuje je jak członków mojej rodziny.Niestety zwierzęta żyją krócej od człowieka i po śmierci należy je pochować z całym szacunkiem a nie dawać do utylizacji.

Gość

2015-05-13 09:18

Uważam,że pies to też stworzenie,które jak człowiek zasługuje na godne miejsce pochówku.Zbyt rzadko doceniamy wartość tej bezinteresownej przyjaźni.

Gość

2015-05-13 09:19

W Łodzi mamy taki cmentarz od 17 lat;))) Przynajmniej wiemy, że nasze zwierzęta są pochowane, a nie wywiezione do lasu przez jakąś firmą, która wzięła pieniądze za utylizację, nie małe pieniądze, i wywiozła kilkadziesiąt psów do lasu!!! Historia prawdziwa sprzed 2-3 lat .Wszystkie psy miały wycięte czipy!!!

Gość

2015-05-13 10:59

Nasze zwierzęta to członkowie naszych rodzin, a nie żadne odpady komunalne. Jak można wieloletniego przyjaciela utylizować jak śmieci??
Żadne zwierzę nawet pośmiertnie nie zasługuje na taki los.

Gość

2015-05-13 12:21

W naszym kraju jest bardzo niski poziom wiedzy Władz wszelkich, w kwestii potrzeb tysięcy Właścicieli Zwierząt. To co jest od dawna normalne w krajach zachodnich u nas niemal graniczy z tabu. Dlatego im więcej głosów tym lepiej.

Gość

2015-05-13 13:24

To skandal, że do tej pory nie ma takiego miejsca !!!!!!!!!!!

Gość

2015-05-13 15:23

ponieważ zwierzęta w tym mieście są tak samo członkami rodzin a niema gdzie ich godnie pochować gdy odejdą za tęczowy most

Gość

2015-05-13 15:41

Pod Warszawą istnieje takie piękne zwierzakowe miejsce http://www.psi-los.com/ gdzie 2 lata temu pochowany został mój 16 letni przyjaciel, członek rodziny, mój Kacpercio <3 .. To dla mnie niezwykle ważne miejsce - Popieram wszelkie takie miejsca dla "naszych braci mniejszych" !

Gość

2015-05-13 16:01

To nie jest fanaberia, to zwykły wymóg czasu.

Gość

2015-05-13 16:09

Jest to wyraz naszego szacunku dla wszystkich, nie tylko psów i kotów, zwierząt i skromne zadośćuczynienie za ogrom zła, jakie na co dzień wyrządza im człowiek.

Gość

#198 Re: pfff

2015-05-13 16:16

#4: Mały_Polak - pfff 

Ja wspieram domy dziecka i kupuje ubrania+szlachetne paczki,mam psa,który który jest członkiem rodziny i jestem za godnym pochówkiem mojej suni.

Gość

2015-05-13 16:35

Witam,jestem za,,,,,dlatego podpisuje,ale przydaloby sie rowniez to samo w Wawie.Prawda jest,ze tych naszych zwierzakow pozniej nie ma gdzie pochowac jak przyjdzie ich czas i sie motamy na wszystkie strony,bo nikt kto ma przez tyle lat chowal zwierzaka i byl z nim nie umie sie go pozbyc od tak,,,,Juz dawno i wszedzie w wiekszych aglomeracjach powinny byc stworzone takie miejsca.

Gość

2015-05-13 19:11

Skandalem jest, że do tej pory takiego miejsca raków nie ma !