Wniosek o zniesienie wolnosci religijnej islamu.

Quoted post

Gość

#93 Re:

2015-11-02 14:03

#86: Fatima -  jewżeli się Tobie coś nie podoba to emigruj do islamskiego kraju. Tam chrześcijan nie tolerujecie więc dlaczego mamy was tolerować ? w imię czego?

Odpowiedzi

Gość

#97 Re: Re:

2015-11-02 16:07:19

#93: - Re:  

A ja nie zamierzam zagłębiać się i poznawać tej religii. NIE ODPOWIADA MI  TO co jest widoczne na pierwszy rzut oka bez zbędnego zagłebiania się w szczegóły. Tak bardzo bronisz ISLAMU tu w POLSCE, bo wiesz, ze możesz sobie na to pozwolić. Dobrze wiesz, że gdybyś chciała bronić w taki spsosób wiary chrześcijanskiej w kraju islamskim ... oj chyba nie odważyłabyś się ( dawno byłabyś o głowę niższa). Dlatego popieram tą petycję dla tej wolności słowa i wyznania jakie mamy teraz w naszym kraju, oraz również dla tych wszystkich kobiet, które przeszły na islam ( bo miał piękne czarne oczy i sliczny odcień skóry) ;-p i są odważne na tyle by bronić i wychwalać jej zalety wśród niewiernych. Zastanów się, bronisz ISLAMU, żyjąc w KRAJU i wśród ludzi, którzy Ci to umożliwiają... Ja chcę życ właśnie w takim kraju, gdzie mogę podpisac taką petycję,  jeśli mam na to ochotę, gdzie mogę nosić bluzkę z dekoltem bez obawy, że zostane obrzucona kamieniami lub wyzwiskami, gdzie wolno mi sprzeciwić się mężowi, kiedy uważam, ze nie ma racji... Co robisz kobieto w takim kraju, gdzie żyje sie wbrew twojej wiary? Dlaczego nie wyjechałaś do kraju gdzie islam jest religią dominującą ? Jedź i spróbuj być taką niezależną kobietą jaką jesteś teraz. Obydwie dobrze wiemy, wybrałaś dla siebie religię, która Ci odpowiada, ale w kraju, w którym chodzisz ubrana jak europejka, w którym żyją ludzie, jakby sie tak nad tym głebiej zastanowić jednak bardzo tolerancyjni, bo jednak wciąż mieszkasz w EUROPIE . Fajnie jest wybrać z wszystkiego tylko to co nam pasuje i uważać się za obrońcę islamu ;-)ale wiesz każdy z nas tak ma, wybiera dla siebie to co uważa za najlepsze. Nie mam nic przeciwko waszej religii nie znam jej tak naprawdę i nie chcę poznawać. Mam swoją włąsną, w której mnie wychowano i z której jestem dumna. Nie mam nic do TWOJEJ pod warunkiem, że bedziesz ja sobie wyznawać w swoich ,,czterech ścianach".  Nie mam nic przeciwko, do momentu w którym wyznawcy twojej wiary nie zaczną krzywdzić ludzi innego wyznania. Czy tak jest? czy może jednak mamy prawo do podpisów pod tą petycją?  Ja jak idę do kogoś w gości, to dostosowuję  się do zasad panujących w domu gospodarza ... Nie staram się mu narzucac swoich. Powiesz teraz ale ja jestem POLKĄ, ja nie jestem w gościach, ja jestem u siebie, tylko mam inną wiarę, Wolno mi ... ANO WOLNO CI ... i niech tak zostanie w tym kraju . ISLAM nie gwarantuje mi wolności jaką znam i w jakiej mnie wychowano, nie zaakceptuje mojego wyznania. Jak patrzę na to co dzieje się we Francji lub innym Europejskim krajU. Kiedy widzę jak zachowują sie wyznawcy islamu jak próbują udowodnić, że ich wiara jest jedyną słuszną . Jak próbują narzucić swoją religię innym często za pomocą siły, nie za pomoca słowa, budzi sie we mnie sprzeciw. Brak tolerancji Islamistów wobec innych religii rodzi brak tolerancji wobec Twojej religii i chociaż zapewne nie mas znic wspólnego z ludźmi, którzy dopuszczają sie  pewnych okrucieństw, to utożsamiasz się z ludźmi, którzy niestety większości Euopejczyków kojarzą się z terroryzmem i brakiem wolności słowa. Nie dziw się więc, że wiekszość ( niewiernych według TWOJEJ wiary) sprzeciwia się religii, której wyznawcy chcą ją narzucić siłą. BRONIMY TEGO CO ZNAMY I Z CZYM JEST NAM DOBRZE, jak widać na podstawie obserwcji rozwoju sytuacji w innych krajach Europy. Dać Wam palec, to WAM( Wam czyt. wyznawcom islamu) nie wystarcza wy chcecie całą rękę . Pozdrawiam.