WNIOSEK O ODEBRANIE PROF. CHAZANOWI PRAWA DO WYKONYWANIA ZAWODU LEKARZA
Quoted post
Gość |
#507 Czy Wyście na głowę upadli?2016-10-19 06:28Co wy ludzie robicie? Po pierwsze wyzywacie prof. Chazana od potwora, a po Waszych wpisach (tak, Waszych - mimo wszystko nie odbieram Wam godności ludzkiej nawet w piśmie, choć człowiek do człowieka w taki sposób...) wnioskuję, że sami niekoniecznie różnicie się od postawy, którą krytykujecie. To nie jest fanatyzm wg mnie, a jeśli kobiecie nie odpowiada lekarz, zawsze ma prawo go zmienić. Nikt nie przykuwa łańcuchem do nikogo (choć może tylko mi się to nie zdarzyło). Tutaj nie jest ważne moje stanowisko dotyczące aborcji, ale empatia i świadomość, jak szybko można oszkalować człowieka, kiedy mówi niewygodne rzeczy i kiedy jest wyrazistą postacią, którą rzeczywiście profesor jest. Co do klauzuli sumienia wnioskuję, że po prostu nie używacie swoich, skoro u profesora to aż tak bardzo Was razi... Ja, dopóki nie zobaczyłabym dokumentacji medycznej każdej z osobna pacjentki i innych obiektywnych dowodów na to, że zostały źle potraktowane przez profesora, nie uwierzyłabym w żadną z tych deklaracji, bo już nie raz doświadczyłam tego, jak bardzo łatwo można nakręcić naiwniaków do wzburzenia, używając odpowiednich słów, a w ogóle nie przedstawiając im prawdy. Emocjonalne argumenty łatwo wysunąć, merytoryczne - trochę gorzej. Ci, którzy wierzą temu wszystkiemu na słowo albo są na tyle niedojrzali i bardzo łatwowierni (co w dzisiejszym świecie jest ogromną wadą, bo na każdym rogu chcą człowieka naciągnąć i oszukać dla osiągnięcia swoich celów), albo mają w tym świetny interes polityczny. Tak, czy siak brawo. Skaczmy sobie nawzajem do gardeł, kopmy pod sobą doły, niszczmy życie pierwszy raz napotkanym osobom, choć nic o nich nie wiemy, ale ten i ten powiedział to i to, więc tak jest, wbijajmy sobie nóż w plecy na każdym kroku... Bardzo ludzka postawa. Oby tak dalej! |
Odpowiedzi
Baśka |
#509 Re: Czy Wyście na głowę upadli?2016-10-19 06:37:30#507: Gość - Czy Wyście na głowę upadli? Pacjentki trafiają do szpitala rejonowego i dostają lekarza z rozdzielnika. Jeśli nie są w stanie niczego od niego się dowiedzieć i stale czują pogardę, to ich stres jest ogromny. Ani Matce ani Dziecku to nie służy. Zaczyna być to powszechne. Proszę włożyć między bajki prawo zmiany lekarza. Może ten Pan powinien pracować wyłącznie prywatnie. Można wtedy chama nie wybrać. Należy go odsunąć od pracy w publicznej służbie zdrowia! |
starzec |
#519 Re: Czy Wyście na głowę upadli?2016-10-19 07:56:17#507: Gość - Czy Wyście na głowę upadli? Wystarczy mi informacja o jednym, głośnym przypadku. Człowiek, który dorobił się na skrobankach, zasłania się sumieniem? Rozumiem, zmienił zdanie, uznał swoje podtępowanie za złe. Niech wieć odda owoce swego złego postępowania. I wtedy może z czystym sumieniem odejść z zawodu, którego wykonywania zabrania mu sumienie! A póki tego nie uczyni - wywalić za zbity pysk jako hipokrytę o obłudnika niegodnego zaufania i tytułu lekarza. I proszę mnie nie obrażać - jestem aż nadto dojrzały, a łatwowierna jest Pani. |
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
83081 Utworzone: 2024-11-13
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1052 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
482 Utworzone: 2024-11-12
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
3949 Utworzone: 2024-09-23
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1344 Utworzone: 2024-10-21
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
972 Utworzone: 2024-10-29
Petycja do Ministra Nauki o uwzględnienie punktowanych konferencji naukowych we wszystkich dyscyplinach naukowych w Polsce
47 Utworzone: 2024-11-14
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
196 Utworzone: 2024-11-09
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1268 Utworzone: 2024-11-08
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
922 Utworzone: 2024-11-10
Pan Robert Makłowicz nowym głosem Snafa!
6757 Utworzone: 2023-08-12
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1443 Utworzone: 2024-11-02
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4257 Utworzone: 2024-10-24
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
622 Utworzone: 2024-11-07
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
288 Utworzone: 2024-11-06
no to the death penalty
264 Utworzone: 2024-11-08
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
652 Utworzone: 2024-11-07
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
387 Utworzone: 2024-11-06
APEL O PRZEDŁUŻENIE KONTRAKTU NA STANOWSIKU KIEROWNIKA ODDZIAŁU CHORÓB PŁUC Z PODODDZIAŁEM ONKOLOGICZNYM W KSS IM. ŚW. JANA PAWŁA II DLA PANI DR N. MED. ANNY PROKOP-STASZECKIEJ
612 Utworzone: 2024-10-28
Zapewnijmy Bezpieczeństwo Dzieciom! Wyniesienie i Lepsze Oznakowanie Przejść dla Pieszych przy SP 33 w Gdańsku Osowej
198 Utworzone: 2024-10-25