Podwyżka cen biletów komunikacji miejskiej we Wrocławiu
Quoted post
Wrocław przerętem stoi |
#152012-01-09 13:03gdyby miasto wydało 1 mld złotych na infrastrukturę drugi dostałoby z UE a wydając na stadion, straciliśmy 1 mld i drugi z UE. ludzie palą w śródmieści , 500 metrów od rynku węglem i butelkami, smród się niesie, gdzie np w Londynie wolno tylko prądem lub gazem, ale tam gaz jest tani, kupuje tanie auto, mam dosyć stania w korkach tak jak to maja tramwaje i autobusy i płacenia takiej kasy za wątpliwą przyjemnosć, nawamiam wszystkich kupcie auta i bojkotujcie mpk wrocławskie, które kupuje dziadowskie skody , podczas gdy w Polsce lepsze tramwaje produkuje Solaris i Pesa. Stadion w prezencie dla Solorza, fontanna za 40 mln, szok, kazdy Polak musiał dać złotówkę, żeby zbudować fontannę. A nas doją, sprzedali fabrykę wody i woda coraz droższa, a przecież głębinowa jest 10 razy tańsza , bo nie trzeba jej oczyszczać, po co sprzedawać monopolistę, przecież jest dalej monopolistą, a nas doją bo 1 baran ma abicje zostawić pomniki niegospodarnosci typu stadion i fontanna i głupie imprezy w rynku z fajerwaerkami co tydzień.niech podadzą ile wydali na fajerwerki w ciągu ostatnich 5 lat to wam mózk stanie. |
Odpowiedzi
trup |
#83 Re: Zgadzam się2012-02-16 20:56:15I przekrętów będzie coraz więcej. Złodzieje dorwali sie do koryta i zdzierać będą z ludzi ile się da i jak się da. Ostatni wzrost podatków od nieruchomości. Stara bibliotekarka kolejowa dorwała sie na emeryturze do rady dudka (mówię o Wanat) i bezczelnie podnosi stawki ( i o dziwo przeszło - mózg staje, zwazywszy, że ustalenia dotyczyły innej stawki!) tłumacząc wszystko wzrostem kosztów funkcjonowania miasta. A do cholery co ci radni robią, aby pozyskać środki tak, jak to robią inne kraje, inne miasta na zachodzie. Tam by ich za dupę wzięli i wypieprzyli dawno. Przedsiebiorstwa polikwidowali, bezrobocie kwitnie, dają preferencje dla koreańczyków tworzac strefy ekenomiczne (pod Wrocławiem), a ci szukaja tu tanich roboli. Dlatego te ciągłe anonse, ze poszukują do pracy, za 900 złotych, a dojazd autobusem kosztuje 180zł. Gdzie te preferencyjne warunki dla wsparcia przedsiębiorczości? Dudek zaprasza naszych do powrotu. Gdzie, do tego bagna? Do Urzędu Pracy tez trzeba dojechać i płacić za bilety. Meldować się co miesiąc. Nie mam już zdrowia. Zakład mi sprzedali. Majac 55 lat wyladowałem w pośredniaku. Przez 5 lat wypisałem 780 podań o pracę, pracowałem 2 razy po 3 m-ce. W tym drugim dostałem +zero+ złotych wynagrodzenia. Załozyłem firmę. 2 lata po kosztach, a jak musiałem płacić pełne składki ZUS, zawiesiłem działalność. Nie ma z czego. Emerytura coraz dalej ( TUSK) a pieniędzy nie ma. Wniosek: Mamy bagno nie swoich reprezentantów na urzędach. Ten co skakał przez płot na zimę wyjeżdża na Florydę a tu sami złodzieje. Jakby nie patrzeć, a widzę jak świnie na urzędach sobie ryje pasa - za komuny było lepiej. Nigdy nie należałem do zadnej partii. Jakby co. |
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o wycofanie zakazu przesyłek ptactwa domowego
2306 Utworzone: 2025-01-03
Petycja o zakaz strzelania fajerwerkami
1978 Utworzone: 2024-12-28
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
47796 Utworzone: 2024-04-25
NIE dla końca vapowania w Polsce
2100 Utworzone: 2024-12-12
Chrońmy zielone płuca Zakopanego - petycja o ochronę Bachledzkiego Wierchu
511 Utworzone: 2024-12-29
Powrót zorganizowanego dopingu na domowych meczach reprezentacji Polski
3337 Utworzone: 2024-03-01
Petycja w sprawie wycofania się Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego z zapowiedzi likwidacji linii A10 Olkusz - Krzeszowice od 1 stycznia 2025 roku.
502 Utworzone: 2024-12-28
Zmiana standardu zimowego utrzymania drogi 595 (Jeziorany-Barczewo)
257 Utworzone: 2025-01-04
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1838 Utworzone: 2024-11-28
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
960 Utworzone: 2024-12-17
PETYCJA Petycja w sprawie mianowania dyrektora Muzeum Literatury im. Adama Mickiewicza
165 Utworzone: 2025-01-02
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
736 Utworzone: 2024-11-25
Petycja w sprawie utworzenia Szkoły nr 4 w Kobyłce, zamiast organizowania filii dla Publicznej Szkoły Podstawowej nr 1 w nowopowstającym budynku przy ul. Ceramicznej/Dworkowej
133 Utworzone: 2025-01-04
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
3890 Utworzone: 2024-05-16
Petycja w interesie publicznym mająca na celu podjęcie przeciwdziałań w przypadku tworzenia na terenie województwa Centrów Integracji Cudzoziemców, oraz ośrodków dla imigrantów
630 Utworzone: 2024-12-24
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
985 Utworzone: 2024-11-22
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5555 Utworzone: 2024-09-23
Zwrot pieniedzy za sylwestra Vyba
94 Utworzone: 2024-12-31
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17864 Utworzone: 2023-10-23
Domagamy się budowy szkoły podstawowej na osiedlu JAR w Toruniu
70 Utworzone: 2025-01-04