Podwyżka cen biletów komunikacji miejskiej we Wrocławiu
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Podwyżka cen biletów komunikacji miejskiej we Wrocławiu
ankieter |
#76 socjalizm2012-01-17 10:09A dlaczego jakoś nie widać protestów przeciwko za wysokim cenom chleba czy bułki? No odpowiedzcie sobie na to pytanie. |
Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)
2012-01-17 10:12- Date of removal: 2012-01-17
- Powód usunięcia:
ankieter |
#78 Re: Re: Zapomnieliście o wolnym rynku?2012-01-17 10:13gdyby nie poparcie mieszkańców pewnie obwodnica do dzisiaj byłaby dla wszystkich płatna. Obwodnica i tak jest płatna czy Ci się to podoba, czy nie. |
Gość |
#792012-01-23 01:57Komunikacja miejska powinna być bezpłatna, ponieważ przychód z biletów wynosi jedynie ok. 30% kwoty kosztów, a i tak jest w całości pochłaniany przez system dystrybucji biletów (więc jest to działanie bezproduktywne). |
Gość |
#802012-01-30 11:37Za te pieniądze i smród, wszech panujący bałagan by nie użyć bardziej dostanego słowa chcecie 3 zł ? Miasto powinno myśleć o mieszkańcach ułatwiając i zachęcając do MPK. To jest z moich podatków opłacane !!! a nie z jakiś innych pieniędzy !!! MOJE PODATKI więc ŻĄDAMY !!! zostawcie to w spokoju do czasu jakiejś rozsądnej zmiany , Przestańcie trwonić kasę na pierdoły a zainwestujcie w komunikację. Po co nam Stadiony?! jak tramwaje z lat 80-tych ledwo zipią ? Myślenie nie boli !!! |
ja kasuję |
#81 Na podwyżkę cen biletów wpływ mają gapowicze i rzadkie kontrole ?2012-02-09 18:01Wniosek jest logiczny , że Ci co płacą - płacą za tych którzy nie płacą . Szacuje się ,że około 40% pasażerów stale lub okazjonalnie jeździ bez biletu inaczej - na gapę i to nie jest żadne odkrycie problemu bo wiadomo o tym od lat ! Na podwyżkę cen biletów wpływ mają gapowicze i rzadkie ,niedostateczne kontrole biletów . Warunek jest jeden - musisz myśleć o przyczynie podwyżek szerzej , obiektywnie i niestronniczo a matematyczne obliczenia z tym związane to już formalność. |
Wiesiek |
#82 Re: Re: Re:2012-02-16 18:17To że jesteś studentem to akurat nie musisz pisać. Wystarczy przeczytać Twój tekst. Jest na poziomie... akademickim. Status miasta... hehhe... Po euro ta brudna rolka papieru toaletowego będzie raczej przynosić straty (co wnoszę po tym jak się układa znalezienie firmy zarządzającej). No ale status miasto będzie miało... i bilety po 5 zł. |
trup |
#83 Re: Zgadzam się2012-02-16 20:56I przekrętów będzie coraz więcej. Złodzieje dorwali sie do koryta i zdzierać będą z ludzi ile się da i jak się da. Ostatni wzrost podatków od nieruchomości. Stara bibliotekarka kolejowa dorwała sie na emeryturze do rady dudka (mówię o Wanat) i bezczelnie podnosi stawki ( i o dziwo przeszło - mózg staje, zwazywszy, że ustalenia dotyczyły innej stawki!) tłumacząc wszystko wzrostem kosztów funkcjonowania miasta. A do cholery co ci radni robią, aby pozyskać środki tak, jak to robią inne kraje, inne miasta na zachodzie. Tam by ich za dupę wzięli i wypieprzyli dawno. Przedsiebiorstwa polikwidowali, bezrobocie kwitnie, dają preferencje dla koreańczyków tworzac strefy ekenomiczne (pod Wrocławiem), a ci szukaja tu tanich roboli. Dlatego te ciągłe anonse, ze poszukują do pracy, za 900 złotych, a dojazd autobusem kosztuje 180zł. Gdzie te preferencyjne warunki dla wsparcia przedsiębiorczości? Dudek zaprasza naszych do powrotu. Gdzie, do tego bagna? Do Urzędu Pracy tez trzeba dojechać i płacić za bilety. Meldować się co miesiąc. Nie mam już zdrowia. Zakład mi sprzedali. Majac 55 lat wyladowałem w pośredniaku. Przez 5 lat wypisałem 780 podań o pracę, pracowałem 2 razy po 3 m-ce. W tym drugim dostałem +zero+ złotych wynagrodzenia. Załozyłem firmę. 2 lata po kosztach, a jak musiałem płacić pełne składki ZUS, zawiesiłem działalność. Nie ma z czego. Emerytura coraz dalej ( TUSK) a pieniędzy nie ma. Wniosek: Mamy bagno nie swoich reprezentantów na urzędach. Ten co skakał przez płot na zimę wyjeżdża na Florydę a tu sami złodzieje. Jakby nie patrzeć, a widzę jak świnie na urzędach sobie ryje pasa - za komuny było lepiej. Nigdy nie należałem do zadnej partii. Jakby co. |
Gość |
#852012-02-17 10:0225% podwyżki nie jest uzasadnione ani podawaną oficjalnie inflacją ani wzrostem płac w "budżetówce". Chyba, że to wysokość standardowej podwyżki dla radnych. Uważam, że należą się wyjaśnienia w tej sprawie i przemyślenie decyzji jeszcze raz. |
szyba |
#86 UWAGA PETYCJA DRAGON BALL W TV42012-09-26 13:39Prosze Podpisujcie tom Petycje! Dragon Ball to anime które nauczyło nas co to jest prawdziwa przyjażń poświęcenie i że trzeba zawsze dążyć do celu nawet jeśli jest bardzo tródny do spełnienia! Podpisujcie petycje. Prosze podpisujcie tom petycje! Z góry dziękuje w imieniu Fanów DB i moim! macie link: http://www.petycjeonline.com/dragonball |
gość |
#87 Jest kryzys globalny a obecnie marnotrawi się paliwo2013-08-09 08:39Paliwo kosztuje ? ! Jak wiadomo jest kryzys europejski i dlatego szuka się oszczędności i gdy jest to możliwe - ekonomiczne podejście do tematu jest uzasadnione .Zaprzeczeniem szukania oszczędności jest to ,że autobusy wyjeżdżające i zjeżdżające na zajezdnie zatrzymują się na przystankach na których nikogo nie ma lub nikt nie wysiada .Nieraz widzę jak te oznaczone kierunkiem do zajezdni jadą puste lub z jednym pasażerem i co ciekawe niekiedy jedzie autobus jeden za drugim do zajezdni - zatrzymując się niepotrzebnie na przystankach .Jak wiadomo dla ekspertów mechanicznych każde zatrzymanie się autobusu jak pisałem wyżej np. na pustym przystanku i ruszenie z miejsca zatrzymania - to ileś gram paliwa spalone i gdyby to przeliczyć przez ilość autobusów na trasach zjeżdżających to w skali roku wyjdzie tysiące litrów paliwa zużyte niepotrzebnie ! Dlatego wnioskuję aby autobusy wyjeżdżające i zjeżdżające na zajezdnie szczególnie te które dublują stałe trasy autobusowe czy tramwajowe zrobić z przyczyn ekonomicznych -na żądanie pasażera .Proponuję też aby wykonać analizę zainteresowania z korzystania niektórymi przystankami stałymi tzn. bez statusu na żądanie i zrobić więcej przystanków na żądanie szczególnie tam gdzie ilość pasażerów jest znikoma lub mała okresowa i wystarczą oczy aby podnieść rękę w celu zatrzymania autobusu.Ostatnio jechałem w stronę zajezdni i oprócz mnie nikogo nie było a autobus stawał na kilkunastu przystankach z zerowym zainteresowaniem ze strony pasażerów .Czas najwyższy aby ktoś z magistratu i urzędników puknął się w głowę i podszedł w kryzysie do tego tematu logicznie i rozsądnie ,że dla dobra pasażerów liczy się także ekonomia za którą my podatnicy i miasto płacimy bez głowy , co suma summarum odbije się nam czkawką finansową wszystkim .
|
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o wycofanie zakazu przesyłek ptactwa domowego
2306 Utworzone: 2025-01-03
Petycja o zakaz strzelania fajerwerkami
1978 Utworzone: 2024-12-28
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
47796 Utworzone: 2024-04-25
NIE dla końca vapowania w Polsce
2100 Utworzone: 2024-12-12
Chrońmy zielone płuca Zakopanego - petycja o ochronę Bachledzkiego Wierchu
511 Utworzone: 2024-12-29
Powrót zorganizowanego dopingu na domowych meczach reprezentacji Polski
3337 Utworzone: 2024-03-01
Petycja w sprawie wycofania się Urzędu Marszałkowskiego Województwa Małopolskiego z zapowiedzi likwidacji linii A10 Olkusz - Krzeszowice od 1 stycznia 2025 roku.
502 Utworzone: 2024-12-28
Zmiana standardu zimowego utrzymania drogi 595 (Jeziorany-Barczewo)
257 Utworzone: 2025-01-04
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1838 Utworzone: 2024-11-28
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
960 Utworzone: 2024-12-17
PETYCJA Petycja w sprawie mianowania dyrektora Muzeum Literatury im. Adama Mickiewicza
165 Utworzone: 2025-01-02
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
736 Utworzone: 2024-11-25
Petycja w sprawie utworzenia Szkoły nr 4 w Kobyłce, zamiast organizowania filii dla Publicznej Szkoły Podstawowej nr 1 w nowopowstającym budynku przy ul. Ceramicznej/Dworkowej
132 Utworzone: 2025-01-04
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
3890 Utworzone: 2024-05-16
Petycja w interesie publicznym mająca na celu podjęcie przeciwdziałań w przypadku tworzenia na terenie województwa Centrów Integracji Cudzoziemców, oraz ośrodków dla imigrantów
630 Utworzone: 2024-12-24
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
985 Utworzone: 2024-11-22
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5555 Utworzone: 2024-09-23
Zwrot pieniedzy za sylwestra Vyba
94 Utworzone: 2024-12-31
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17864 Utworzone: 2023-10-23
Domagamy się budowy szkoły podstawowej na osiedlu JAR w Toruniu
70 Utworzone: 2025-01-04