Petycja ws. mieszkań zakładowych oddanych za darmo spółdzielniom

Quoted post

Gość

#1721 Re: Proces w trybie uproszczonym

2012-11-05 21:59

#1720: Marcus - Proces w trybie uproszczonym

Dzięki Marcus! Mieszkanie- np takie za które spółdzielnia żądała 5% wartości a Ci bardziej nerwowi zanieśli wyliczoną kwote prezesom. Wiem, że znane osoby na tym forum, które oferują odzyskanie owych 5% unieważniając Akty Notarialne zawarte na podstawie art 12 usm i wniesienie pozwów z art 48 usm ?! Co o tym myślisz. A swoją drogą Marcus Ty nie odpoczywasz bo zawsze jesteś dostępny? Pozdrawiam.

Odpowiedzi

Marcus

#1726 Re: Re: Proces w trybie uproszczonym

2012-11-05 23:55:00

#1721: - Re: Proces w trybie uproszczonym

Jeżeli SM zażądała 5% wartości mieszkania, to wtedy ta wartość jest wykładnikiem "wartości przedmiotu sporu" i rzeczywiście wtedy może być niższa niż owe 10tys. Można wtedy wystąpić o "tryb uproszczony", ale tak jak pisałem - na specjalnym formularzu.

Jeżeli zaś chodzi o te 50%, które "wołają" SM, to znam kilka takich, a wśród nich jest i moja.

Gdy zaś chodizi o odzyskanie tych, "zaniesionych" do SM 5%, to czarno to widzę i  raczej bez żadnej szansy, chociaż cwaniaki (nawet z tego forum, ale wcześniejszych postów) twierdzą inaczej. Problem w tym, że najpierw trzeba dać im kasę, to wtedy oni "wygrają" nam sprawę.