Zostawcie nocne kursy metra w Warszawie!

Quoted post

anadrzewachzamiastlisci

2013-01-09 15:05

Nawet nie jeżdżąc metrem, opłacam jego utrzymanie w narzuconych podatkach, najwyższych na świecie (bezpośrednio 67%, a pośrednio 83%). Mimo moich protestów, dwukrotnie już podwyższono ceny biletów nie poprawiając jakości usług i jednocześnie wycofując część kursujących środków komunikacji aglomeracyjnej, do korzystania z której czuję się przymuszany polityką ,,władz", przyjętą przez nie bez pytania o zgodę tych, którym służą, czyli obywateli oraz wbrew zasadom wolności wyboru, dokonywanego świadomie przez członka społeczności, którą to próbuje ta ,,władza" traktować jak gospodarski inwentarz.
Protestuję, przeciw praktykom stosowanym przez tę sitwę i nie jest to moje ostatnie słowo w temacie!

Odpowiedzi

Warszawiak

#84 Re:

2013-01-13 17:58:11

#77: anadrzewachzamiastlisci -

Najwyższe na świecie bo musimy urzymywać takie słoikowe fanaberie jak nocne metro. W Hamburgu, Paryżu i wielu innych dużych miastach Europy metro kończy kursowanie około północy. Czemu my, warszawiacy, mamy płacić miliony za nie skoto można taniej uruchomić autobus wzdluż metra?

Jak dla mnie metro w nocy to marnowanie publicznych pieniędzy. Wolałbym zwiększenie kursowania autobusów w godzinach szczytu niż puste składy wożące na Bielany powietrze, a na Ursynów kilkadziesiąt imprezowiczów...

Swoją drogą ciekawe ilu z prostestujących płaci w Warszawie podatki? Bo na facebooku wśród dodanych do tej zacnej grupy wśród samych moich znajomych 8/11 osób pochodzi z innych miast i wsi i wiem, że nie mają tu zameldowania. A wszyscy wiemy że Ursynów po Tarchominie to druga "wypozyczalnia mieszkań"