Poparcie dla Teatru WARSawy

My, przedstawiciele środowiska artystycznego, zwracamy się z prośbą do Dyrekcji CSW Zamek Ujazdowski o możliwości kontynuowania działalności Teatru WARSawy w przestrzeniach budynku Laboratorium, gdzie od ponad 2 lat mogliśmy na bieżąco oglądać jego spektakle.

Zwracamy się z prośbą jako środowisko artystyczne, dla którego Teatr WARSawy jest cenną instytucją na kulturalnej mapie Warszawy. Teatr ten, pozbawiony swojej siedziby na warszawskim Rynku Nowego Miasta na czas remontu, zasługuje na możliwość dalszego funkcjonowania w przestrzeni CSW Zamek Ujazdowski, w budynku Laboratorium. Warszawska publiczność oraz krytycy już związali się z tym miejscem, a Teatr WARSawy konsekwentnie buduje tam swoją dalszą historię. W obliczu trudności związanych z kolejnym poszukiwaniem nowej przestrzeni, apelujemy o wsparcie, by teatr ten mógł dalej realizować swój ambitny repertuar, kontynuując swoją misję w stabilnym miejscu.

Jako argument niech posłuży ostatnia opinia Jacka Sieradzkiego, uznanego krytyka teatralnego.

„Dlaczego takich ról, takich wyzwań, takiego pojmowania aktorskiej misji trzeba szukać z latarnią w ręku w miłych, stołecznych „teatrach środka”, a honor tej misji, nie tylko w kwestii grania noblistów, musi ratować – i chwała mu za to – bezdomny Teatr WARSawy, wynajmujący sale na swoje występy?"

Adam Sajnuk, Teatr WARSawy    Skontaktuj się z autorem petycji

Podpisując, akceptuję, że Adam Sajnuk, Teatr WARSawy będzie mieć dostęp do wszystkich informacji podanych przeze mnie w tym formularzu.

Adres e-mail nie będzie wyświetlany publicznie w Internecie.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych podanych w formularzu w następujących celach: