Protest przeciwko traktowaniu pasażerów linii kolejowej Łódź-Wawa
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Protest przeciwko traktowaniu pasażerów linii kolejowej Łódź-Wawa
Ten wpis został usunięty przez autora petycji (Pokaż szczegóły)
2014-07-24 20:34- Date of removal: 2014-07-25
- Powód usunięcia: Wulgarno?? nie wnosz?ca nic do dyskusji.
Edek |
#27 Re: Re: :)2014-07-24 22:46Macie lepiej niż inny pasażerowie, więc już lepiej od Was mieć nie można. |
Tomasz Miodek Autor petycji |
#28 Re: Re: Re: :)2014-07-25 08:11Edek, nie będę tolerował trollowania. Nie mam zamiaru być cenzorem opinii, ale wszelkie komentarze o charakterze trollowania (nie wnoszące nic do dyskusji, a mające jątrzyć) będę usuwał. |
urban |
#29 Re: Lista adresatów2014-07-25 11:00#16: Tomasz Miodek - Lista adresatów właśnie wysłałem maila. Proponuje to samo zrobić reszcie "cierpiących"
Pozdrawiam.... |
urban |
#30 Re: Lista adresatów2014-07-25 11:19#16: Tomasz Miodek - Lista adresatów proponuje też dodać do DW: fakty@rmf.fm |
Banacha |
#312014-07-25 12:56Miałam chwilkę czasu, też wysłałam. Może taki format adresów będzie łatwiejszy: halina.rutkowska@plk-sa.pl; sekretariat@intercity.pl; info@p-r.com.pl; skargi@mazowieckie.com.pl; kontakt@kprm.gov.pl; kancelaria@mir.gov.pl; mg@mg.gov.pl; wojewoda@mazowieckie.pl; sekretariat@lodz.uw.gov.pl; utk@utk.gov.pl; uokik@uokik.gov.pl; biurorzecznika@brpo.gov.pl; widzowie@tvn.pl; redakcja_portalu@agora.pl; listydogazety@gazeta.pl; serwisinformacyjny@rp.pl; redakcja@polskatimes.pl; sekretariat.waw@tvp.pl; news@polsat.com.pl; fakty@firma.interia.pl; wp@wp.pl; onet@onet.pl; interia@firma.interia.pl; redakcja.lodz@tvp.pl |
Vika |
#342014-07-25 17:31Dla mnie- studentki dojeżdżającej z Łodzi bolący jest fakt, iż wzajemne honorowanie biletów jest tylko na trasie Skierniewice- Warszawa- Skierniewice, bo zazwyczaj aby dotrzeć na zajęcia na 8 wybieram z konieczności TLK, a w drodze powrotnej czekam godzinę mimo, że na tej trasie jedzie IR. Uważam także, że ceny biletów są na tyle duże, a informatyka poszła na tyle dobrze do przodu, że takie bilety powinny być honorowane u WSZYSTKICH przewoźników, a kasa dzielona między nimi w zależności od tego ile kursów u danego przewoźnika przejechał dany pasażer:) |
andzia |
#352014-07-25 18:01Z domu muszę wychodzić 4:20 ,żeby dojechać do pracy do Pruszkowa na 6:30,pociąg 4:50 spóźniony 20 minut. nie ma innego pociągu. W Grodzisku postój ok 10 min. pod Pruszkowem kolejny postój .,,Podróż'' zajmuje prawie godzinę .Powrót nie lepszy pociąg spóźniony 40 min obowiązkowy postój w Grodzisku i pod Żyrardowem. Przyjazd teoretyczny pociągu powinien być 16:49,a rzeczywiście jest ok 18 .Tak więc 3/4 doby spędzam poza domem .Po koszmarnym powrocie już nic człowiekowi się nie chce. |
Gość |
#372014-07-25 19:09Żadna(!) normalna, prywatna firma nie działa w ten sposób. Niezrozumiałym jest to, że prace remontowe nie są prowadzone 24 godziny na dobę. Poziom ignorancji osiągnął szczyt. |
Gość |
#392014-07-25 22:34Zróbcie w końcu coś z tymi pociągami. Nie da się normalnie dojechać do pracy jak i z niej wrócić. Co z tego, że mam do pracy jedną stację, kończąc pracę według rozkładu czekałbym 5minut i po 15mintuach siedziałbym już w ciepłym domu, skoro zamiast 16:09 muszę czekać godzinę czasu, zanim łaskawy pociąg raczy wjechać na staację. Juz nie mówię o czasie postoju jaki robi na peronie, a pytając się konduktora czy pań w kasie za ile będzie odjazd, nikt nic nie wie... |
#40 Dalsza korespondencja2014-07-25 22:50Ponieważ ciągle napływają do mnie różne sugestie, co jeszcze powinno znaleźć się w liście, załączam wyciąg z dalszej korespondencji (nadal jednostronnej). To są fragmenty listów wskazujące najważniejsze problemy, stopniowo o niektórych przynajmniej postaram się napisać więcej 23 lipca Witam ponownie Poniżej przedstawiam link z mediów branżowych (kolejowych) potwierdzający w całości opisane w liście protestacyjnym informacje. Jednocześnie podkreślam, że już po 1 dniu chaosu okres, przez który ma obowiązywać zmieniony (pogorszony) rozkład został wydłużony o kolejne 10 dni (do 10 sierpnia). http://www.rynek-kolejowy.pl/53238/lodz_warszawa_chaos_pierwszego_dnia_zmian.htm 24 lipca Pasażerowie wskazują także inne problemy, które nie były poruszone w liście. Najważniejsze z nich, to: - upał w pociągach (wagony, oprócz jednego pociągu KM - Wiedenki nie posiadają klimatyzacji, a czasem włączone jest dodatkowo ogrzewane lub nie da się otworzyć okien; w Wiedence klimatyzacja nie radzi sobie przy ilości jadących osób), - brak porozumienia pomiędzy przewoźnikami na odcinku między Łodzią a Skierniewicami - niemal każdorazowo występujący postój pociągów z Warszawy w polu/lesie przed Żyrardowem mimo, że z przeciwka pociąg wjeżdża dopiero kilkanaście kilometrów dalej - brak oświetlenia na stacji Mokra. Chciałbym także podkreślić, że na stronie rozklad-pkp.pl pociągi zatrzymujące się w Mokrej w ogóle nie mają informacji o zatrzymywaniu sie na tej stacji, natomiast wyszukiwarka normalnie znajduje jako jeżdżące odwołane pociągi Kolei Mazowieckich. W załączeniu przesyłam zdjęcie wykonane na stacji Mokra tuż przed przyjazdem pociągu TLK o godz. 21:29 (na zdjęciu ciemno, ledwo majacząca tabliczka z nazwą stacji, postaram się później gdzieś wrzucić). W opracowaniu mam jeszcze kwestię dojazdu na inne niż poranna zmiany do Łodzi (dotyczy to głównie osób dojeżdżających z Koluszek i w mniejszym stopniu ze Skierniewic). Dziś dostałem szczegóły od jednego z pasażerów (dziękuję!) - w poniedziałek postaram się przygotować odpowiednią wiadomość. Przy okazji chyba niezależnie do samorządów wojewódzkiego i miejskiego przygotuję zapytanie o stanie realizacji Łódzkiej Kolei Aglomeracyjnej, w szczególności planów odnośnie uruchomienia na oko gotowych już, nowych przystanków kolejowych (Dąbrowa, Pabianicka, Radogoszcz). Jak do tej pory oprócz automatycznych odpowiedzi otrzymałem tylko jedną wiadomość zdecydowanie od człowieka - Dział Współpracy z Widzami zasugerował kontakt z programem interwencyjnym Uwaga. E-mail: uwaga@tvn.pl. Oczywiście poszedł komplet dotychczasowej korespondencji, od listu zaczynając. |
Ten wpis został usunięty przez autora petycji (Pokaż szczegóły)
2014-07-25 23:56- Date of removal: 2014-07-28
- Powód usunięcia: Usuni?te na pro?b? autora, opublikowana b?dzie poprawiona wersja
#42 Programisty do aplikacji mobilnej szukam2014-07-28 07:42Poszukuję programisty, który byłby w stanie społecznie poświęcić trochę czasu dla pasażerów jeżdżących trasą Łódź - Warszawa. Najchętniej jeżdżącego rano Podstoliną, lub wracającego Baczyńskim albo Wiedenką, żebym mógł w pociągu złapać (ale to nie jest warunek konieczny). |
MR |
#43 PR i KM2014-07-28 09:10W piątek 25.07.2014 postanowiłem skorzystać z usług Przewozów Regionalnych 15:29 z Zachodniego, przyjechał jeden skład zamiast dwóch - tłok był straszny. Zazwyczaj pociągiem jeździ taka sama liczba ludzi z dwóch składów musieli się stłoczyć w jednym!! Na stacji Grodzisk postój około 20 minut na domiar złego padła lub wyłączyli klimatyzację (okna niestety tylko małe) uchylenie ich nie dało ulgi. Stężenie dwutlenku węgla - wydychanego przez stłoczonych pasażerów było tak duże, że niektóre osoby prawie zemdlały, oczywiście drzwi nie można otworzyć. Czy Ci przewoźnicy zaczną w końcu traktować nas jak ludzi?! |
#44 Trudno to uznać, za odpowiedź, ale...2014-07-28 12:01po blisko tygodniu od wysłania wiadomości do odbiorców otrzymałem taką oto odpowiedź z PKP IC (obcinam tekst o tym, jak prowadzić dalej korespondencję): Szanowny Panie, Wiadomość została przesłana wg kompetencji. (...) Z wyrazami szacunku, Karolina Kordulska Obsługę infolinii PKP Intercity zapewnia TK Telekom sp. z o.o. |
Zbyszek |
#46 IC2014-07-28 12:20Infolinia IC to koszt 1,29 PLN za minutę połączenia w sieci Polkomtel - pech że mam abonament akurat w Plusie. Infolinia jest traktowana jako usługa PREMIUM!!!! |
Jarek |
#47 Szczyt szczytów2014-07-28 12:43Na stronie głównej pkp intercity chwalą się nowymy super nowoczesnymi wagonami oddanymi na trasie Przemyśl - Szczecin . poniżej link http://intercity.pl/pl/site/o-firmie/aktualnosci/nowoczesne-i-komfortowe-wagony-pkp-intercity-juz-na-torach!.html Pytam się czy jesteśmy gorsi od innych pasażerów ?? |
gość |
#48 Re: :)2014-07-28 13:16Edek Skoro całej Polsce pasuje to jak jezdzą pociągi to brawo! Nadal nic z tym nie róbcie. My przynajmniej walczymy o to, by dostosować warunki to kwoty jaką płacimy za bilety. Jakby cała Polska się skarzyła na to co się dzieje w PKP to może by coś z tym zrobili. Wolę, jak to napisałes "srać dupą" niż na niej siedzieć i nic nie robić jak Ty! |
Gość |
#492014-07-29 04:15Bardzo wnikliwa analiza stanu,który mozna uznać za haos w spółkach kolejowych. Dziękuję za skierowanie do mnie tego listu, razem z Państwem podejmę działania w tej sprawie. |
Gość |
#50 PR2014-07-29 09:43W dniu wczorajszym tj. 28.07 pociąg Przewozów Regionalnych 15:29 z Zachodniego, przyjechał jeden skład zamiast dwóch - tłok był straszny. Klimatyzacja nie działa, okna uchylne pozamykane na klucz!!!!!! Podróż do Żyrardowa 60 minut w makabrycznych warunkach, temperatura wewnątrz około 40 stopni. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
22838 Utworzone: 2024-04-25
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1551 Utworzone: 2024-11-18
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3611 Utworzone: 2024-11-14
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1617 Utworzone: 2024-11-15
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
108 Utworzone: 2024-11-21
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101102 Utworzone: 2024-11-13
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
441 Utworzone: 2024-11-06
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
66 Utworzone: 2024-11-22
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
243 Utworzone: 2024-11-16
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
947 Utworzone: 2024-11-19
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17377 Utworzone: 2023-10-23
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4347 Utworzone: 2024-09-23
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1606 Utworzone: 2024-11-08
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1951 Utworzone: 2024-11-16
Wniosek mieszkańców o wprowadzenie zmian w zakresie organizacji dojść do peronów w rejonie stacji kolejowej Pobiedziska.
25 Utworzone: 2024-11-22
Petycja o poprawę bezpieczeństwa na przejściu dla pieszych przy ul. Koszykowej w Malborku
531 Utworzone: 2023-11-15
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
430 Utworzone: 2024-11-09
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1412 Utworzone: 2024-11-08
Komitet Obrony Gietrzwałdu
7529 Utworzone: 2022-12-31
DOŚĆ PRZEMOCY WOBEC DZIECI
173 Utworzone: 2023-11-28