PETYCJA DO GRUPY ALLEGRO Sp. z o.o. W SPRAWIE PARAMETRU TRAFNOŚĆ
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji PETYCJA DO GRUPY ALLEGRO Sp. z o.o. W SPRAWIE PARAMETRU TRAFNOŚĆ
Gość |
#12014-08-01 15:56Skurwiele robią wszystko aby kosztem małych sprzedawców promować swoje molochy, a w konsekwencji małych wydupczyć na dobre. |
agaj666 |
#32014-08-01 17:08Wklejajcie to na stroy alleżyda na fejsbuku, twitterze i co tam kto ma. Ja każdy post na ich fanpejdżu FB podlinkowuję do tej petycji. Zarzućmy ich stronę tym linkiem :) |
Gość |
#52014-08-01 18:33Proponuje aby ten kto założył petycje pozbierał przed wysłaniem do UOKIK dane osób, które się podpisują pod tym. Co imienne to imienne. Jako firma nic nie tracę, bo moje dane i tak są ogólnodostępne, więc bez problemu podam. Dodam jeszcze, że od dzisiaj działam na ebay. Rok temu miałem tam sprzedaż, ale nie dużą w porównaniu z AlleShit-em, teraz jeśli będzie ona taka jak rok temu to i tka będzie wyższa niż w lipcu w AlleShicie. Przekonajcie się do alternatyw, można też założyć sklep ( koszt naprawdę nawet na gotowcach nie jest duży, bo sięga średnio 800 zł rocznie, do tego 500 zł na reklamę adwords i macie sprzedaż. Jeśli płacicie teraz 200-300 zł za Allegro, to lepiej wydac 500 na adwords bo rynek wyszukiwarki Google jest ogromny ) |
aral |
#6 Re:2014-08-01 19:24Ja płacę miesięcznie 10 tyś a sprzedaż jest tak żałosna że szkoda o tym pisać. Są aukcję na które nikt nie wchodzi a nigdy wcześniej to się nie zdarzało. Jestem na allegro 8 lat i dopiero w tym roku jest taka chu... nia !!!!!!!!!!!! Banda debili i złodziei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Gość |
#72014-08-01 22:18Trafnośc / trefnośc - podjetej decyzji o deprecjonowaniu Userów i ich ofert kosztem Innych Userów doprowadziła w praktyce do całkowitego zaniku tzw. oglądalności ofert a co za tym idzie do 90 % spadku zakupów . jeśłi ma to na celu utrzymanie tzw. " gigantów na bazie ilości ofert " to jest to strzał w stopę Allegówna . Sam wycofałem już prawie 3000 / 10.000 tys ofert przerzucajac je na Japan E-bay gdzie traktuje sie każdego jednako nie zas jako zło niechciane . Gówniarstwo / i ich pomysły na rozbudzenie umierajacego twora / są poza wszelaka krytyką , ale korporacyjny styl wyznawania sukcesu za wszelką cene skutkowac będzie syndromem zdychającej jaszurki co to zjada się samoistnie od ogona by nie poczuć głodu ( w tym przypadku cashu ) . |
Gość |
#8 Wysyłanie e-maili2014-08-02 10:22Wysłałam już ponad 20, i wyślę jeszcze więcej. Zwracam się z prośbą do wszystkich żeby robili to samo, bo to przecież w Naszym interesie... |
Gość |
#9 Re: Wysyłanie e-maili2014-08-02 10:35Powysyłane, liczę na to, że sprawa nie ucichnie. |
działacz |
#102014-08-02 11:31Wysłałem do 25 sprzedawców. Mam nadzieję, że ludzie nie potraktują tego jako spam i nawet nie przeczytają treści. |
masakrazallegro |
#112014-08-02 14:32Wiecie co, wystawiłem aukcję z full dopłatami - jestem na 5 stronie wg. trafności, przedemną jest 36 ofert bez dopłat/wyróżnień itp. Moje ponad 30 zł dopłat poszło w siną dal. |
Gość |
#12 Re:2014-08-02 15:34gratuluje ja to samo zrobilem jestem do dupy 30 zeta |
Gość |
#132014-08-02 18:38Właśnie tego szukałam i podpisałam oczywiście . Uważam , że jeżeli zapłaciłam za promowanie produktu to powinien on ustawiać się na pierwszych stronach w sposób który jest ustawiony domyślnie , a nie po specjalnym wyborze opcji i żaden argument allegro nie może tego obalić. Za to zapłaciłam i mam do tego prawo. Sama petycja jest dobrze uargumentowana i czytelna , popieram w 100% |
Gość |
#14 trefność - trafności2014-08-02 18:50Jeszcze tylko dodam , że w dziale MALARSTWO jest już parę dni na pierwszym miejscu aukcja charytatywna - kupno cegiełki za 1 zł. Jak to się ma do zaspokojenia gustów klientów i dostępu do produktu. Jednym słowem ktoś wymyślił jakiś chłam , bo musi się czymś wykazać i teraz się tego trzyma, a , że przy okazji zmarnuje czasem jedyny środek utrzymania wielu ludzi to co to dla niego. Oczywiście , żeby była jasność przeciwko aukcjom charytatywnym jako takim nic nie mam. |
Gość |
#15 facebook2014-08-03 07:35ja co chwile wklejam tez na facebooka na stronie Allegro informacje, ale teraz już kasują to w expresowym tempie, natomiast poprzez ich strone na facebooku mozna trafic do na prawde wielu ludzi, choc niestety maile do osob których nie mamy w kontaktach beda im wpadac w folder "inne: ale trzeba próbowac wszelkimi mozliwymi sposobami |
Gość |
#162014-08-03 10:38można wysyłać emaile do ludzi z poszczególnych działów , którzy według czasu są na pierwszych miejscach i nawet nie trzeba sprawdzać czy są na nich wg trafności , bo na pewno nie są. Jezeli ktoś wg czasu powinien być np na 1 stronie a jest na 3 to też się wkurzy i podpisze przesłana petycję , nawet jeśli ma dużo wejść i sprzedaje , bo wolałby być tam za co zapłacił czyli na 1 stronie, więc można wchodzić na każdą aukcję tych użytkowników i przesyłać im petycje w ramach zapytania o przedmiot, jeszcze mnóstwo ludzi nie zorientowało się w czym rzecz i , że w ogóle coś jest nie tak. Żeby zainteresować można napisać np. "twoja aukcja powinna być już na PIERWSZEJ stronie allegro , a nie jest ?! przeczytaj w petycji dlaczego i jeżeli się z tym zgadzasz to podpisz . |
Gość |
#172014-08-03 10:45To nie są puste propozycje , ja to robię , nie będę patrzeć z założonymi rękami jak allegro zdziera kasę za coś z czego się nie wywiązuje i robi ludzi w konia .Zawsze przy promowaniu powinno płacić się za opcje domyślne , a nie za takie które ktoś łaskawie raczy wybrać ,abo i nie. |
Gość |
#212014-08-03 16:50Ciekawa jest również inna kwestia. Dlaczego ludzie kupują towar drożej w Strefie Marek podczas gdy inne firmy nie mogą sprzedać tego samego towaru znacznie taniej. Wpiszcie w wyszukiwarce allegro zabawkę o nazwie MONSTER FRANKIE, a potem wybierzcie parametr popularność - na pierwszym miejscu zobaczycie aukcję o nazwie MONSTER HIGH Upiorni uczniowie Frankie X4636 (jest to oferta ze Strefy Marek - a konkretnie sklep agito) http://allegro.pl/listing/listing.php?buyNew=1&offerTypeBuyNow=1&order=qd&string=MONSTER+FRANKIE&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y&bmatch=seng-v6-p-3-dz-0718 Jakim cudem sklep ze Strefy Marek allegro prowadzony przez Agito sprzedał tę zabawkę aż 46 osobą w cenie 73zł skoro tę samą zabawkę można w wielu innych firmach kupić już za około 44zł. Dlaczego firmy oferujące znacznie niższą cenę sprzedają ten towar w śladowej ilości w porównaniu ze sklepem należącym allegro. |
Gość |
#222014-08-03 18:07W ogłoszeniach jest dodane pismo do UOKiK http://www.petycjeonline.com/a/93693 |
Gość |
#24 Re:2014-08-03 18:41W ogłoszeniach jest dodane pismo do UOKiK http://www.petycjeonline.com/a/93693 Teraz link powinien być poprawny. |
Gość |
#25 pismo do UOKiK2014-08-03 18:58Ja właśnie wysłałam - dzięki za gotowca;-) Sama bym tak dobrze tego wszystkiego nie ujęła... |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
List do Prezydenta Władimira Putina
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
41818 Utworzone: 2024-04-25
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
511 Utworzone: 2024-12-21
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
155 Utworzone: 2024-12-20
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
288 Utworzone: 2024-12-17
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2707 Utworzone: 2024-11-15
NIE dla końca vapowania w Polsce
823 Utworzone: 2024-12-12
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5328 Utworzone: 2024-09-23
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
550 Utworzone: 2024-10-17
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
154 Utworzone: 2024-12-19
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
432 Utworzone: 2024-12-15
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
221 Utworzone: 2024-12-17
Poparcie projektu ustawy o przeciwdziałaniu wtórnej wiktymizacji ofiar przemocy
485 Utworzone: 2024-11-25
Uruchomienie dodatkowej pary połączeń na trasie Warszawa - Celestynów /Pilawa
348 Utworzone: 2024-12-18
Wsparcie dla Centrum w Ruchu - zachowajmy Naszą przestrzeń!
1176 Utworzone: 2024-12-09
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa w sprawie odwołania ze stanowiska obecnego dyrektora Zarządu Transportu Publicznego
327 Utworzone: 2024-12-03
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1532 Utworzone: 2024-11-28
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
78 Utworzone: 2024-12-20
WSEI Pozostaje WSEI – Nie dla Utraty Nazwy i Tożsamości Uczelni!
687 Utworzone: 2024-12-05
Zakaz parkowania pojazdów dostawczych na parkingu osiedlowym.
9 Utworzone: 2024-12-20
Chrońmy prawo do wyboru medycyny naturalnej w profilaktyce naszego zdrowia!
104 Utworzone: 2024-12-08