Petycja ws. świeckości Rzeczypospolitej Polskiej
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja ws. świeckości Rzeczypospolitej Polskiej
Gość |
#13522015-08-28 16:04Podpisałam tą petycję bo chcę żyć w wolnym kraju. Mam dość narzucania mi przez Krk ich "świętych" nauk. Dla mnie to zakłamana instytucja. Mam dość jej indoktrynacji. Niby żyjemy w wolnej Polsce ale miej tu dziecko i zacznij je posyłać do przedszkola itd a przede wszystkim nie ochrzcij na samym początku (nie ochrzciłam dziecka i nie mam zamiaru tego robić), na własnej skórze przekonasz się bo cie będą prześladować i narzucać swoje "mądre" zdanie np tzw wierzący bliscy. Nie mam zamiaru posyłać dziecka na religię i tu znów będą schody. Poza tym jest strach bo a nuż trafi się pedofil w sukience albo ksiądz który pobije mi dziecko. Nie ma, muszę chronić moje dziecko. Ten kościół za bardzo się rozpanoszył w naszym kraju. A tak na koniec- nie wierzę w baśnie jakie ten kościół opowiada. Pozdrawiam |
Gość |
#13532015-08-29 17:40Mimo,ze nie wierze w to,ze firma Kosciöl zostanie sprowadzenia do pionu,to zawsze trzeba pröbowac. Nie znosze monopolu na jakiekolwiek myslenie o czyms.W tym wypadku religii. Moja dewiza-zyj i pozwöl zyc innym.Pozdrawiam. Ilona Tschadow vel Krakowska |
Gość |
#13552015-08-31 17:53Mam dosyć płacenia na nierobów, pedofili i legalnych morderców (wyprawy krzyżowe, święta inkwizycja itd. ofiar więcej niż Hitler i Stalin). Dlatego jestem za zniesieniem podatku kościelnego i podpisuje się pod tą petycją i każdą inną która w jaki kolwiek sposób otworzy polakom oczy na to że są manipulowani przez bande złodzieji i nierobów |
Gość |
#13562015-08-31 20:59Albowiem opowiadam się za świeckim modelem państwa i faktycznym rozdziałem Państwa od kościoła. |
Gość |
#13582015-09-01 08:19Zbieramy podpisy przeciwko finansowaniu lekcji religii w szkołach z budżetu. Tworzymy świecką szkołę - prosimy o poparcie! Fanpage akcji: https://www.facebook.com/swieckaszkola |
Gość |
#13592015-09-01 08:48Jestem za świeckością państwa. Kościół katolicki uważam za zło panoszące się w kraju. |
Gość |
#13612015-09-02 06:13Tyle ludzi ginie, uciekając przed wojną. Tak jak nasz naród w czasie II wojny świtowej, czy w okresie stanu wojennego. Inni przyjmowali nas. A jak dzisiaj Kościół w Polsce reaguje na to co dzieje się, z przybyłymi ludźmi u nas. NICCCCCCCC. Zero reakcji, żadnych słów, nie mówiąc o jakiej kolwiek inicjatywie. Porażka - dziwią się, że budynki kościołów się wyludniają.To o czymś świadczy. Moralność ich, miłosierdzie bliźniego.............hm ....???????????????????????? .......... |
Gość |
#13622015-09-04 09:10Wychowywalem sie w Domu Dziecka. Jako dziecko ubolewalem ze Panstwo zabrania nam uczeszczania na religie (pod koniec pobytu nastapila zmiana) Jako juz osoba doswiadczona prawie w wieku przedemerytalnym uwazam ze Panstwo popelnilo i popelnia nadal blad (kiedys zabranialo, dzis praktycznie zmusza do uczestnictwa w religii). Panstwo zapomina ze dziecko to tez czlowiek i w sprawach sumienia nie ma prawa nikt, wlacznie z rodzicami decydowac za dziecko?!. Panstwo raczej powinno kontrolowac czy dzieci nie sa zmuszane do uczestnictwa w nauce religii (choc moim zdaniem nie jest to zadna nauka poniewaz nuaki trzeba najpierw udowodnic) albo zabranianie dzieciom uczestnictwa w tych lekcjach. Dziecko tez mysli poniewaz ma mozg!!!.Nauka moralnego odpowiedzialnego i etycznego zycia moze, powinna i jest wykladnia postepowania innych (przyklad rodzicow, rodziny i spolecznosci w praktyce a nie w teorii) Panstwo wiec,zabraniajac nauczania lub je nakazujac, albo nie reagujac na idoktrynacje z woli rodzicow lub opiekunow czy innych osob krzywdzi nie tylko mlode ksztaltujace sie istoty ale rowniez udowadnia zarazem ze popelnia z zamiarem ponownym wciaz te same bledy (wg. mojej oceny przestepstwo na umyslach dzieci). Ktos kto nie uczy sie na bledach nie zasluguje na zaden szacunek, tym bardziej PANSTWO?!!! Marek Mazur |
Gość |
#13632015-09-06 12:39Podpisałem tę petycję, gdyż żądam równych praw obywateli Polski. Nie zamierzam być nietolerowany tylko ze względu na to, że nie wierzę w bajki (boga/bogów). Chcę zapewnić moim dzieciom, jak i innym obywatelom Polski równouprawnienie we własnej ojczyźnie! Do tego jednak prawdopodobnie nie dojdzie, przez naszego nowego prezydenta A. Dudę, gdyż on woli dzielić polaków i na pierwszym miejscu stawia kościół... nie Polskę i jej obywateli... |
Ten wpis został usunięty przez autora (Pokaż szczegóły)
2015-09-06 12:40- Date of removal: 2015-09-06
- Powód usunięcia:
Gość |
#13652015-09-06 13:32Dlatego podpisałem, ponieważ jestem osobą niewierzącą i chcę rozdziału kościoła od Państwa i likwidacji haniebnego konkordatu. Podpisanego bez decyzji Narodu Polskiego. Chcę także, aby kościół w Polsce płacił podatki i sam opłacał lekcje religii w salkach przykościelnych. |
Gość |
#13672015-09-07 18:28Świckość państwową to konieczny warunek postępowości tego państwa |
Gość |
#13682015-09-08 19:16Krew mnie zalewa jak polską polityką,gospodarką rządzą ludzie związani z Watykanem,wszystkie decyzje rząd ustala z episkopatem. |
Gość |
#13732015-09-14 16:33Bo należy opodatkować tą instytucję.Zerwać konkordat.Wyprowadzić doktrynację kat.ze szkoł. |
Gość |
#13742015-09-14 17:33Świętość niech będzie w kościele.Urzędy w Polsce są dla ludzi wszystkich wyznań .! Niech kler nie dyktuje jak mam żyć i co powiesić mam na ścianie. |
Gość |
#13752015-09-14 18:32Przepraszam,że podpisałem tak póżno,ale czytam,,NIE",Fakty i mity" i nic o tej petycji nie ma.Przez przypadek odkryłem na F-boku Radykalna Grupa Antykler.Proponuję założyć petycję o uznaniu Kość.Rzym-Kat za organizację zbrodniczą,aby zakazać działalności.To był by numer.Pozdrawiam-M.M. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
95245 Utworzone: 2024-11-13
SPRZECIW MIESZKAŃCÓW ZABRZA ORAZ UCZNIÓW I PRACOWNIKÓW ZS17 W SPRAWIE MOŻLIWYCH ZMIAN/LIKWIDACJI ZESPOŁU SZKÓŁ NR 17 W ZABRZU
1366 Utworzone: 2024-11-15
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
350 Utworzone: 2024-11-15
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1542 Utworzone: 2024-10-21
Petycja o NATYCHMIASTOWE rozwiązanie Reprezentacji Polski w piłce nożnej
525 Utworzone: 2024-10-15
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1227 Utworzone: 2024-11-08
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17114 Utworzone: 2023-10-23
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4050 Utworzone: 2024-09-23
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1373 Utworzone: 2024-11-08
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
270 Utworzone: 2024-11-09
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
46 Utworzone: 2024-11-16
Protest pacjentów i ich rodzin oraz opiekunów - przeciw wejściu w życie nowelizacji przepisów dotyczących świadczeń rehabilitacji leczniczej
5823 Utworzone: 2024-10-15
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
40 Utworzone: 2024-11-16
no to the death penalty
303 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
540 Utworzone: 2024-11-12
Petycja w obronie bezpieczeństwa prawnego obywateli i nieusuwalności sędziów
4952 Utworzone: 2023-12-09
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
998 Utworzone: 2024-10-29
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa- budowa nowego, bezpiecznego mostu nad Rudawą w Mydlnikach
28 Utworzone: 2024-11-15
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
964 Utworzone: 2024-11-10
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
659 Utworzone: 2024-11-07