Petycja ws. świeckości Rzeczypospolitej Polskiej
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Petycja ws. świeckości Rzeczypospolitej Polskiej
Gość |
#14272015-10-27 21:13Zawsze bylam za rozdzialem kosciola od panstwa . Obecnie cieszy mnie to , ze spoleczenstwo potrafi porozumiec sie z soba , nie tylko walczyc przeciw sobie . To od wielu , wielu lat nowy sposob na walczenie z klerem , ale pozytywny i bezkrwawy . |
Patriota |
#14282015-10-31 12:28Wy idioci. W czasach kiedy islam zalewa europę wy zabieracie się za walkę z KK? Tylko to, że Polska jest krajem Katolickim utrzymuje w dużej mierze imigrantów z dala od nas! Chcecie niezależności od religii tak jak w Niemczech, Francji, Angli, Szwecji? Tam właśnie rozdzielili religię od państwa bo stwierdzili, że to jest prawdziwa wolność. Jeźdzcie tam dzisiaj i zobaczcie tą wolność! Kolejny podpunkt jakoby ludzie wierzący mieli w Polsce więcej praw. W dzisiejszych czasach który wierzący ma więcej praw? Dzisiaj więcej praw mają "kolorowi", homoseksualiści, WIĘŹNIOWIE!!! i cała inna grupa różnego rodzaju ludzi. A Wy potraficie napisać, że to wierzący mają więcej praw? Na jakiej płaszczyźnie człowiek wierzący ma łatwiej niż niewierzący? Kolejna rzecz, co komu przeszkadza Krzyż w instytucjach państwowych? W 966 roku miało miejsce takie wydarzenie jak Chrzest Polski więc smiało można powiedzieć, że Polska jest krajem Chrześcijańskim. Stąd Krzyż w szkołach czy urzędach jest dokładnie tam gdzie być powinien. Chcecie być tacy tolerancyjni, że niby to może kogoś obrazić? Jedźcie do kraju gdzie główną religią jest islam i powiedzcie, że czujecie się urażeni wszechobecnymi znakami ich religii. Poprawność polityczna w dupach Wam poprzewracała. Opodatkowanie Kościoła. Kościół jest organizacją non-profit i jako takowa nie może być opodatkowana. Zgodnie z prawem! Ktoś gdzieś już w to nie raz i nie dwa razy tłumaczył. Swoją drogą skoro KK miałby zostać opodatkowany to mam nadzieję, że opowiecie się również za opodatkowaniem innych "kościołów" w tym oczywiście muzułmańskich, prawosławnych i całej innej masy która zaczyna się w Polsce na większą skalę pojawiać. Lekcje religii w szkołach Wam przeszkadzają? Chcecie lekcji "neutralnych światopoglądowo"? Ok. Zlikwidować w szkołach historię! Historia nie jest neutralna! Historia zawiera mnóstwo elementów antyniemieckich, antyrosyjskich itd itp. Czemu na historii jesteśmy uczeni jak to Polacy mieli ciężko a nie jak to ciężko mieli Rosjanie czy Niemcy? Usunąć WOS! Nauka WOSu też nie jest neutralna światopoglądowo! W sumie to samo jest na języku polskim! Trzeba go albo usunąć albo zmodernizować! Przecież nie można przerabiać literatury która mówi o tym, że Niemcy, Rosjaniem, Szwedzi byli naszymi wrogami! Reszta postulatów to wielka bzdura. Zamiast wypisywać głupoty w internecie wzięlibyście się za napisanie sensownej petycji w celu zalegalizowania broni albo zamknięcia granic Polski przed napływem muzułmańskich imigrantów zanim będzie za późno. |
Gość |
#14292015-11-03 12:57Poniewaz zawarte w tej petycji postulaty są zgodne z moimi przekonaniami:) |
Gość |
#14302015-11-04 20:21Mam maleńką bardzo nadzieję,że to coś da.Wszystkie jednak zmiany od ma małych się zaczynały oby tym razem był końca obłędu czarnego koloru wszędzie! |
ghost |
#1432 ;)2015-11-07 18:18Art. 196.
... rzeczywiście... takie same... |
Gość |
#1434 Re: Re: Re:2015-11-14 01:17Niestety link nie działa... Musiało być dobre... |
Gość |
#14352015-11-18 14:11Proponuję prościutkie hasło : w szkole się uczymy - w kościele się modlimy ! |
rav78 |
#1436 Re:2015-12-04 10:42Lepiej miec katoli w polsce niz islamistow tym sie zajmijcie a nie jakas bzdura nie jestem wierzacy i mam to gdzies jesli religia nie krzywdzi innych osob ( przynajmniej w naszych czasach) ale islam jest religia kolonizacji i nienawisci wiec moze petycja w sprawie delegalizacji tej religii w polsce? i to wystarczy by powstrzymac uchodzcow z naplywem do nas Angola wlasnie wprowadzila u siebie delegalizacje islamu i zaczyna zamykanie i wyburzanie meczetow..da sie ??? |
Gość |
#14372015-12-20 11:41Kościół katolicki nie może decydować bo w Polsce żyją ludzie poglądów. |
Gość |
#14382015-12-20 15:07W obliczu tego, co się dzieje w Polsce, uważam komentarz za zbędny. |
Gość |
#14402016-01-09 17:37W Polsce powinien być rozłam kościoła od Państwa.Niestety po wygranych wyborach przez pis kościół w Polsce dopiero będzie mieszał się w sprawy państwowe niestety już to następuje |
Gość |
#1441 Re:2016-01-12 00:34#15: - Bardzo celne. Autorowi petycji i jego adherentom, życzę czytania Konstytucji i umów międzynarodowych , ze zrozumieniem
|
EB |
#1442 Re:2016-01-12 00:39#1440: - Drogi komentatorze, Waść masz zapewne "rozłam" w umyśle. Z najlepszymi pozdrowieniami
|
Gość |
#14442016-01-14 20:02Mieszkam od wielu lat zagranicą (połowę mojego życia), jednak planuję w przyszłości wrócić do Polski. Ponieważ przyzwyczaiłam się do życia w demokracji, chciałabym żyć później w równie demokratycznej, a co za tym idzie – świeckiej Polsce. |
Gość |
#14452016-01-16 17:39Bo jestem za wyraźnym oddzieleniem państwa od kościoła, bo jestem przeciwny manipulowaniu ludźmi poprzez chrzest, ceremonii takiej mogli by poddać się ludzie w wieku pełnoletnim kiedy sami o sobie decydują, a nie nowo narodzeni. |
edek |
#1446 Re: Re:2016-01-16 19:10watykańsko-żydowska agentura won z Polski! |
Gość |
#14472016-01-16 21:25DLATEGO ,ZE JESTEM KATOLICZKĄ ALE JESTEM TOLERANCYJNA DLA IINYCH RELIGII,JEDYNIE NIE DLA DZIHADYSTÓW,NIE OCENIAM LUDZI WEDŁUG RELIGII,KAŻDY Z NAS MA PRAWO DO SWOJEJ RELIGI.POZDRAWIAMZ ALP FRANCUSKICH W PIEKNEJ SCENERII ZE SNIEGIEM. |
Gość |
#14482016-01-16 21:37jestem osoba myslaca i nie chcem zeby mojej corce mieszano w glowie |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
95230 Utworzone: 2024-11-13
SPRZECIW MIESZKAŃCÓW ZABRZA ORAZ UCZNIÓW I PRACOWNIKÓW ZS17 W SPRAWIE MOŻLIWYCH ZMIAN/LIKWIDACJI ZESPOŁU SZKÓŁ NR 17 W ZABRZU
1364 Utworzone: 2024-11-15
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
345 Utworzone: 2024-11-15
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1541 Utworzone: 2024-10-21
Petycja o NATYCHMIASTOWE rozwiązanie Reprezentacji Polski w piłce nożnej
524 Utworzone: 2024-10-15
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1227 Utworzone: 2024-11-08
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17114 Utworzone: 2023-10-23
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4048 Utworzone: 2024-09-23
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1372 Utworzone: 2024-11-08
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
270 Utworzone: 2024-11-09
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
46 Utworzone: 2024-11-16
Protest pacjentów i ich rodzin oraz opiekunów - przeciw wejściu w życie nowelizacji przepisów dotyczących świadczeń rehabilitacji leczniczej
5823 Utworzone: 2024-10-15
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
32 Utworzone: 2024-11-16
no to the death penalty
303 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
540 Utworzone: 2024-11-12
Petycja w obronie bezpieczeństwa prawnego obywateli i nieusuwalności sędziów
4952 Utworzone: 2023-12-09
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
998 Utworzone: 2024-10-29
Petycja do Prezydenta Miasta Krakowa- budowa nowego, bezpiecznego mostu nad Rudawą w Mydlnikach
28 Utworzone: 2024-11-15
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
964 Utworzone: 2024-11-10
Przeciwko wycince 3 trzech drzew (klony) na patio przy recepcji od ul.Leszczyńskiej
11 Utworzone: 2024-11-15