STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji STOP dla zniszczenia warszawskiego Teatru Kamienica
Gość |
#10762015-10-05 10:04Brak zgody na bezprawne działania, które niszczą dorobek prawych ludzi. |
Gość |
#10772015-10-05 10:07Społeczna korzyść z funkcjonowania teatru Kamienica jest nie do przecenienia i wycenienia. Skandaliczne zachowanie członków Zarządu wspólnoty. Powinno się ich natychmiast usunąć bo straci na tym cała wspólnota. Członkowie wspólnoty muszą sobie zdawać sprawę z tego, że aktualna wartość 1-go m2 ich własności została powiększona dzięki działalności teatru. Prestiż kamienicy jest bardzo dobrze wyceniany. W przepisach dotyczących działania wspólnot mieszkaniowych jest (był?) przepis pozwalający na zwołanie zebrania członków wspólnoty w obecności notariusza z możliwością podejmowania uchwał gdzie 1 członek wspólnoty = 1 głos. Taki wniosek o zwołanie zebrania ma prawo zgłosić każdy właściciel lub grupa właścicieli. Trzymam za was kciuki. A.E. |
Gość |
#10782015-10-05 10:16Cenię pana Emiliana Kamińskiego i panią Justynę Sieńczyłło, podziwiam zaangażowanie, energię i aktywność oraz ich niezłomne charaktery , dobroć i serdeczność. Oburza mnie również wieloletnie wykorzystywanie dziurawego prawa przez ludzi pozbawionych sumienia i podstawowych wartości w celu przejmowania cudzego majątku oraz bierność władz ustawodawczych oraz organów ścigania. |
Gość |
#10792015-10-05 10:23Ponieważ nie znoszę draństwa. Moja firma też zostałą rozwalona przez nieuczciwych ludzi. |
Gość |
#10802015-10-05 10:36Trzymaj się Emilian !To skandal, żeby obecnie rządzący tak dalece mieli w poważaniu resztki kultury, na której tak niewielu jeszcze zależy. "Ratujmy co się da..." |
Gość |
#10812015-10-05 10:42Wspaniały teatr, wspaniały kawał roboty przy jego budowie. Bardzo klimatyczny. Bez względu na powód nie powinno się dopuszczać do jego zamknięcia. |
Gość |
#10822015-10-05 10:51Bywam w Teatrze Kamienica.Jest to dla mnie teatr z duszą.Ciekawe spektakle, miłe miejsce na wypicie kawy i rozmowę przed i po spektaklu. |
Gość |
#10832015-10-05 11:04NIE LUBIĘ CWANIACTWA,OSZUSTWA,CHAMSTWA.KONIEC ZPRAWEM KTÓRE UMOŻLIWIA ODZYSKIWANIE KAMIENIC TERESA BOBROWSKA |
Gość |
#10842015-10-05 11:52Teatr Kamienica jest placówką kulturalno-oświatową. Praca aktorów jest na wysokim poziomie, przedstawienia ciekawe, zróżnicowane, dostosowane dla wszystkich. Nie jest sprawiedliwe i bezpodstawne wykupowanie działki w części należącej do terenu Teatru. Teatr Kamienica płaci czynsz regularnie, aktorzy bez zarzutu wykonują swoją pracę, wobec tego zasługują na ochronę prawną ze strony władz Urzędu Miasta. |
Gość |
#10852015-10-05 12:07Każdy Teatr w Warszawie jest na wagę złota! A Teatr Kamienica jest symboliczny,zrodził się z popiołów, z potrzeby warszawskich-wielkich serc i ma wolę walki o słuszną sprawę: wysoką KULTURĘ dla Stolicy! |
Gość |
#10862015-10-05 12:57Podpisałam, ponieważ jestem widzem i sympatykiem Teatru Kamienica. Ponieważ jestem Warszawianką i oburza mnie rozkradanie przez różnych cwaniaków, podstępnymi metodami i przy bierności władz, w tym szczególnie powołanych do ochrony cennej, zabytkowej substancji naszego miasta. Nie mamy wielu takich miejsc, a odrestaurowanych z taka pieczołowitością, klasą i służących kulturze, miastu i wspomagających na różne, godne sposoby potrzebujących jest dosłownie kilka. A Teatr Kamienica jest wśród nich najjaśniejszym punktem. Pan Emilian Kamiński poświęcił temu miejscu czas, serce, pieniądze, energię pomimo, że nie jest ono jego własnością. Firmuje je swoim nazwiskiem. Nie pozwólmy tego przekreślić. NIE WOLNO stracić kolejnego magicznego miejsca. Tam jest jeden z ostatnich bastionów klasy, rzetelności, jakości w powszechnym zalewie tandety i taniochy. Miasto ma obowiązek chronić i wspierać takie miejsca, zarówno ze względów materialnych jak i społecznych, kulturowych. |
Gość |
#10872015-10-05 13:43Wysłuchałam audycji p. Uzdańskiej w RDC w dn. 5 10 2015 i uznałam, ze warto poprzec Dyrektora Teatru Kamienica w Jego walce przeciw hochsztaplerowi Krawcowi. Dopoki nie zmieni sie nic w gremiach tworzacych i przestrzegajacych prawa, dopoty takie sytuacje, jak przedstawiona w audycjiu radiowej, beda czesto bulwersowac opinie publiczna. I na nic zda sie tu audycja radiowa, czy artykul w gazecie, niestety ... |
Gość |
#10882015-10-05 13:51Skandal!! Tak jednym słowem można określić działania ADM-u i owego Pana Krawca! Skandal - to również opieszałość naszego pożal się Boże wymiaru sprawiedliwości!!!!! |
Gość |
#10892015-10-05 16:03Bardzo cenię to, czego dokonał Emilian Kamiński oraz cenię wysiłek i efekty pracy wszystkich osób, które go przez tyle lat wspierały. Ten Teatr jest wartością jako miejsce i ma potencjał na przyszłość. Nie wnikając w szczegóły tej przykrej sytuacji - było by mi żal gdyby to miejsce zniknęło z kulturalnej mapy Warszawy. |
Gość |
#10912015-10-05 18:55Nie można niszczyć tego miejsca w którego powstanie ktoś inny włożył ogrom pracy, swój wolny czas , zaangażowanie , zapewne osobiste środki finansowe.Wielu wspierało urządzenie tego teatru. A może przy okazji zastanówmy się , jak to możlwe, że tak łatwo zniszczyć wieloletnią pracę drugiego człowieka tylko dlatego ,że znalazł się ktoś z innym pomysłem wykorzystania terenu i budynku ?
|
Gość |
#10922015-10-05 18:57Panie Emilianie dla Pana i wszyskich pracujących w Teatr Kamienica - zdrowia, zdrowia, zdrowia i wytrwania. Macie moje wsparcie i mojej rodziny. Jesteście bardzo dobrymi ludzmi. Pozdrawiamy Was gorąco. |
Gość |
#10932015-10-05 20:36Uważam, że akcja prowadzona w celu usunięcia Teatru Kamienica jest bezprawna. Nie chcę żyć w kraju, w którym w majestacie prawa niszczy się takie centrum kultury, ważne dla całego kraju, zbudowane dzięki ogromnemu wysiłkowi jego Twórców; a przy tym miejsce pracy tylu osób. Nie można pozwolić na zniszczenie go dla prywatnej żądzy zysku. Tuż obok mamy kino Femina zamienione na supermarket. Dość! |
Gość |
#10942015-10-05 23:52Widziałam jak wiele lat i wysiłku włożył Emilian Kamiński w założenie tego teatru i widzę, jak wszyscy w Polsce jak działają czyściciele kamienic, bezprawni "właściciele" przedstawiający fałszywe dokumenty i przejmujący majątki w tzw. państwie prawa przy totalnym wsparciu sądów. To jest kraj dla złodziei. Wykończono już wielu przedsiębiorców, wielu uczciwych ludzi stało się bezdomnymi , na bruku. Widzę, że przyszedł czas na placówki kulturalne. |
Gość |
#10952015-10-06 05:43Uważam,że Teatr Kamienica znakomicie działa,przedstawienia stworzone przez Emiliana Kamińskiego i artystów w nich występujących wzbogacają ofertę stołecznych teatrów.Ponadto miejsce, które Emilian Kamiński i Justyna Sieńczyłlo stworzyli jest klimatyczne, a takich wciąż nam w Polsce i w Warszawie brakuje. Anna Alina Legan |
Gość |
#10962015-10-06 08:18Wszelkimi sposobami należy walczyć z nieuczciwością i krętactwem podejrzanych osób. Szczegónie w tym konkretnym przypadku, kiedy chodzi o " być albo nie być" rewelacyjnego Teatru, którego siłą są osoby pełne pasji i zaangażowania.
|
Gość |
#10972015-10-06 08:43Trzeba walczyć z korupcją, cwaniactwem i pospolitym złodziejstwem w pozornym majestacie prawa |
Gość |
#10992015-10-06 11:32Cenię Pana Kamińskiego,Jego Teatr i prostą uczciwość w interesach,pozdrawiam Załogę Teatru |
Gość |
#11002015-10-06 12:09Chamstwo takich oszustów powinno się torturować psychicznie tak jak oni to robią |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
81069 Utworzone: 2024-11-13
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
978 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
470 Utworzone: 2024-11-12
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1333 Utworzone: 2024-10-21
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
3904 Utworzone: 2024-09-23
Petycja do Ministra Nauki o uwzględnienie punktowanych konferencji naukowych we wszystkich dyscyplinach naukowych w Polsce
43 Utworzone: 2024-11-14
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
919 Utworzone: 2024-11-10
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
965 Utworzone: 2024-10-29
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4254 Utworzone: 2024-10-24
no to the death penalty
263 Utworzone: 2024-11-08
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
182 Utworzone: 2024-11-09
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1443 Utworzone: 2024-11-02
Pan Robert Makłowicz nowym głosem Snafa!
6757 Utworzone: 2023-08-12
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1251 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
619 Utworzone: 2024-11-07
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
285 Utworzone: 2024-11-06
Apel o rewitalizację kompleksu Pomnika Czynu Powstańczego na Górze św. Anny
116 Utworzone: 2024-11-12
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
645 Utworzone: 2024-11-07
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
385 Utworzone: 2024-11-06
APEL O PRZEDŁUŻENIE KONTRAKTU NA STANOWSIKU KIEROWNIKA ODDZIAŁU CHORÓB PŁUC Z PODODDZIAŁEM ONKOLOGICZNYM W KSS IM. ŚW. JANA PAWŁA II DLA PANI DR N. MED. ANNY PROKOP-STASZECKIEJ
609 Utworzone: 2024-10-28