Chcemy Boga
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Chcemy Boga
Gość |
#1272015-10-08 20:45Podpisałem petycję ponieważ Krzyż jest częścią wiary Chrześcijańskiej a to fundament funkcjonowania Państwa Polskiego oraz Narodu Polskiego. |
Gość |
#1282015-10-08 21:56Dlaczego? Proste bo jestesmy Panstwem CHRZESCIJANSKIM.. Nasza religia jest WIARA KATOLICKA.... To jest NASZE DZIEDZICTWO OD 1050 lat... To jest Nasza KULTURA i Miłośc DLA BOGA W TRÓJCY PRZENAJSWIETSZEJ ..Zreszta co tu dyskutowac ... Bądzmy DUMNI ,że jesteśmy TAK BOGACI W WIARĘ..... DUCHEM .... DUCH BOZY MIESZKA W NASZ...PIELĘGNUJMY TO Z WIELKĄ MIŁOSCIA ..CHRYSTUS KRÓL NASZYM WŁADZA I OBRONCA PRZED ZŁEM.....Tak niebezpiecznych czsach -ISLAM -tylko wiara katolicka -JEZUS CHRYSTUS jest DROGA PRAWDA I ZYCIEM..... Amen.. . |
Gość |
#1292015-10-08 23:05Nie rozumiem, dlaczego tak atakują religię w szkole? Jest dobrowolność uczestniczenia w zajęciach, nikt nikogo na siłę nie zmusza do uczęszczania na lekcje religii. |
Gość |
#1302015-10-08 23:26Uważam, że religia to nauka o wierze i powinna być traktowana jak każda dziedzina nauki- matematyka, historia, fizyka,biologia i dlatego jej miejsce jest w szkole, można "na gorąco" konfrontować wiedzę z religii z innymi dziedzinami nauki. Religia przyda się nawet dzieciom i młodzieży wychowywanym w kręgach ateistycznych; rozwija ich duchowość,uwrażliwia na krzywdę, uczy miłości nieprzyjaciół itd. - nie czyni z człowieka bezmyślnego "robota" zaprogramowanego wg wzorca panującego systemu. |
Gość |
#1312015-10-09 00:27Polska albo wirna Bogu albo jej nie ma , zawsze kiedy tracilsmy wiare tracilismy nasz Kraj |
Gość |
#1322015-10-09 04:08Wiara wyznacza właściwą drogę w życiu, zwłaszcza w czasach w których żyjemy, w których można się pogubić, zatracić świadomość tego jakie wartości są naprawdę ważne w życiu człowieka. |
Babcia. |
#133 Religia w szkole2015-10-09 04:24Moje dzieci chodziły do przedszkola katolickiego , później kontynuowaly naukę religii w szkole .W domu w raz z mężem przekazywaliśmy im wartości religijne.Dzisiaj wyrosły na mądrych i dobrych ludzi. Tego samego chcę dla swoich wnuków. Walczmy o spuściznę naszych przodków, to Oni przelewali krew z Bogurodzica na ustach.Wiara jest siłą narodu, ktora trzeba bronić!!!
|
Gość |
#1352015-10-09 08:26Jeżeli wyrzucimy Boga z naszych domów,to następnym etapem będzie wyrzucenie Go z naszych serc, a potem nie będzie żadnej różnicy między nami, a bydlętami |
Gość |
#1362015-10-09 10:01Uważam, że dzieci nie wolno odsuwać od religii i wiary w której zostały ochrzczone. Powinny ją poznawać a szkoła jest miejscem najlepszym aby tego dokonać. |
Gość |
#1372015-10-09 10:03Podpisałem bo jestem Polakiem. Ci co są przeciw to renegaci , potomkowie Targowicy. |
Gość |
#1382015-10-09 10:09Chce bronić polske przed pogaństwem.Polska jest krajem chrześcijańskim i Bóg nas broni.jezeli Go odrzucimy będziemy przeklęci i diabeł nas pożre . |
Tomek |
#139 Re:2015-10-09 10:32To proszę mi pokazać gdzie ta miłość i szacunek dla drugiego człowieka .Spotykam się na codzień z takimi ludzmi i widzę jak jest naprawdę co niedziela do kościoła a kradnie na każdym kroku próbóje wykorzystać ma cię za śmiecia .I pytam czy tego nauczyła go ta religiia?Jeżeli już to od nauki religii katolickiej jest kościół i tam to powinno zostać!!Dlaczego mam finansować coś co nie opera się na miłości i wierze tylko patrzy ile kto wrzuci mu do skarbony albo wyciągnie cennik i pokazuje ile to kosztuje ? Od kiedy to pieniądz jest ważniejszy od człowieka ? Dla mnie to jest kolejny biznes który wyciąga od ludzi wszystkie pieniądze dla własnej wygody!NIE WAŻNE JAKIEJ KTOŚ JEST RELIGII !!WAŻNE CZY SZANUJE DARZY MIŁOŚCIĄ DRUGIEGO CZŁOWIEKA A TAKICH TO MOŻNA DZIŚ ZNALEZĆ NIEWIELU I TO JEST PRZYKRE ŻE CZŁOWIEK JEST TRAKTOWANY JAK MASZYNA DO WZBOGACANIA MA ZASUWAĆ I NIC NIE MÓWIĆ I TO JESZCZE POLAK POLAKOWI SWOJEMU RODAKOWI |
Gość |
#1412015-10-09 10:55Ponieważ jako kraj katolicki musimy bronić wszelkich wartości chrześcijańskich, a symbol krzyża to rodowód naszej wiary i tradycji, nie możemy byc bierni w sytuacji , gdzie próbuje się wykorzenić chrzescijaństwo z naszego kraju , do czego dążą niektóre srodowiska,a co gorsze nie możemy pozwolić na islamizację naszego kraju |
Gość |
#1432015-10-09 11:49Bo jestem wychowany w duchu katolickim,pomimo ucisku komunistycznego |
Gość |
#1462015-10-09 12:32Podpisałem tę petycję bo z perspektywy moich ponad 80 lat życia widzę jak bardzo upada w Polsce moralność, etyka, poczucie szacunku do bliźnich i rycerska gotowośc pomocy słabszym. Rosną chwasty chamstwa, cwaniactwa, złodziejstwa. Szkoły kształcą "rzemieślników" bez wskazywania ideałów do których zawsze należy dążyć. Odchodzą ofiarne pokolenia II Rzeczypospolitej, a nowe są zagrożone i skażone zakałą konsumcjonizmu i bezideowości. |
Gość |
#1482015-10-09 12:47BO ZNAK KRZYŻA TO TAKI ZNAK PRZYPOMINAJĄCY O PRAWDZIE I MIŁOŚCI,A JUŻ NA PEWNO Z CHRYSTUSEM CIERPIĄCYM -PAN JEZUS NIGDY NIE POZWOLIŁBY ŻEBY DOSZŁO DO ZMARTWYCHWSTANIA BEZ WCZEŚNIEJSZEGO SPŁACENIA DŁUGU MAFJI Z PIEŁA,KTÓRA MA TYLKO JEDNĄ WALUTĘ-CIERPIENIE-WIĘC TO ZWYCIĘSTWO MIŁOŚCI I PRAWDY MOŻE WADZIĆ! :) NIECH NAM Z KRZYŻA WSZYSTKIM GRZESZNIKOM POBŁOGOSŁAWI NASZ DOBRY ZBAWICIEL!!! |
Gość |
#1492015-10-09 12:49w kraju katolickim mamy prawo uczyc dzieci zasad moralnych i poglebienia wiary wg encykliki Fides and Ratio.Dobrze wychowana mlodziez w wartosciach wg przykazan Bozych wplywa znaczaco na kulture i jakosc narodu. Rozumny narod jest gwarancja dobrze pojetego rozwoju gospodarczego a przez to ma o wiele wiekszc znaczenie w swiecie. Przykladem moze byc Malta, ktora jest takze w Unii Europejskiej lecz strzeze cennych wartosci katolickich. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Komitet Obrony Gietrzwałdu
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
42560 Utworzone: 2024-04-25
Pozostawienie kawiarni na Wzgórzu Zamkowym w Szczebrzeszynie
1016 Utworzone: 2024-12-21
NIE dla końca vapowania w Polsce
1030 Utworzone: 2024-12-12
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
5373 Utworzone: 2024-09-23
Wyślijmy Burka z powrotem do szkoły
199 Utworzone: 2024-12-20
PETYCJA studentów w sprawie przywrócenia zdalnej formy egzaminów
33 Utworzone: 2024-12-20
Unban dla Lugena
29 Utworzone: 2024-12-22
Zakaz parkowania pojazdów dostawczych na parkingu osiedlowym.
51 Utworzone: 2024-12-20
Petycja ortodontów i lekarzy dentystów do PTO nt. "Ortotropii"
247 Utworzone: 2024-12-17
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
2736 Utworzone: 2024-11-15
Ocalmy księgarnię Tarabuk
1555 Utworzone: 2024-11-28
Petycja o przymusowym leczeniu psychiatrycznym dla Izabeli Kisio Skorupy
95 Utworzone: 2021-03-15
W obronie Galerii Pod Arkadami w Łomży
452 Utworzone: 2024-12-15
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
871 Utworzone: 2024-11-22
PKP - powrót pociągów dalekobieżnych na stację „Mława”
303 Utworzone: 2024-12-17
Sprzeciwiamy się budowie wieży widokowej na Magurze Małastowskiej
563 Utworzone: 2024-10-17
PETYCJA W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA LINII TRAMWAJOWEJ OD PĘTLI FRANOWO DO OSIEDLA KOBYLEPOLE
164 Utworzone: 2024-12-19
Uruchomienie dodatkowej pary połączeń na trasie Warszawa - Celestynów /Pilawa
361 Utworzone: 2024-12-18
Petycja w sprawie budowy przystanku kolejowego w powiecie rawskim
234 Utworzone: 2024-12-17
Filharmonia Częstochowska dla Społecznej Szkoły Baletowej
90 Utworzone: 2024-12-20