Chcemy Boga
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji Chcemy Boga
Gość |
#1762015-10-10 16:15Sprawy Boże i Bóg w życiu kazdego człowieka są na pierwszym miejscu- jak Tę Prawdę realizować jeżeli pozbawi się młodych ludzi nauki religii w okresie gdy się kształtują by przeżyć swoje życie godnie i sprawiedliwie ? |
Gość |
#1772015-10-10 17:40Uwaźam w uwczesnych czasach nisamowitą wartość tego przedmiotu dla młodych ludzi,ktorzy w innych realiach niestety ale nic dobrego gdzie inndziej nauczyć sie nie mogą,jak tylko na poczciwej Religi |
Gość |
#1782015-10-10 17:48Bo kocham Jezusa,a on kocha nas wszystkich,i chce dla nas zawsze dobrze,jak nie będzie religi to nikt go nie bedzie znał,a szczegolnie dieci "pozwolcie dzieciom przyjść do mnie" |
Gość |
#1792015-10-10 19:34Polska była i powinna być krajem chrześcijańskim! |
Gość |
#180 Gość2015-10-10 20:29#1: - Gnębi mnie pytanie dlaczego katolicy tak bardzo boją się religii w kościele. Przeciez Państwo wybudowało tysiące salek katechetycznych a i atmosfera odpowiedniejsza. Może boją sie księży pedofilów, bo w szkole katecheci są pod wiekszą kontrolą. A tak naprawdę to chodzi o te 1,5 miliarda złotych wyłudzonych z naszych podatków i państwowe emerytury dla księży. Czysty business.
|
Gość |
#181 Gość2015-10-10 20:32#2: WAWA - Re: Słusznie! Reszta to leniwce, którym wygodnie gdy nie muszą odprowadzać dzieci do kościoła na religię.
|
Gość |
#182 Re: Gość2015-10-10 20:35#1: - Pewnie jesteś katechetą i wiesz, że gdyby religia wróciła do kościoła, grosza byś nie dostała i emerytury też.
|
Gość |
#183 Re: Gość2015-10-10 20:37#178: - To kochaj go w kościele! A religia może byc w salce katechetycznej. Za leniwa jesteś, żeby tam zaprowadzić dziecko?
|
Marcin |
#1842015-10-10 20:54"W imię pamięci największego z Polaków św. Jana Pawła II: „nie zmarnujmy tego dziedzictwa” i brońmy krzyża, o co nas prosił w 1997 r. w Zakopanem słowami: |
Gość |
#185 Re:2015-10-10 21:04Polska jest raptem 1050 lat chrześcijańska i jest to niewiele w skali istnienia kultury słowiańskiej. Więcej pokory wobec historii i szacunku do swoich słowiańskich przodków. |
Gość |
#186 Re:2015-10-10 21:06Najpierw proponuję cofnąć się do podstaw szkolnych w celu nauki poprawnej polszczyzny. |
Gość |
#187 Re:2015-10-10 21:07Skoro go tak kochasz to rób to w kościele i nie zmuszaj innych do tego samego. Każdy ma wolny wybór. Religia powinna wrócić do salek przy kościele. |
Gość |
#188 Re:2015-10-10 21:09Na pierwszym miejscu nie jest zaden wyimaginowany bóg tylko zdrowie Twoje i i Twojej rodziny. Szkoda, że tego nie rozumiesz. |
Gość |
#1902015-10-11 09:10Jestem Polką, Katoliczką - płacącą także podatki utrzymujące między innymi szkolnictwo. Skoro tak, to nie mam powodu zgadzać się na usuwanie "Lekcji Religii" ze szkoły, która jest fundamentem życia mojego, mojej rodziny i nadal znaczącej części Polaków. Poza tym najwyższy czas powiedzieć stop wyrzucania Boga z życia Polaków. Nie chcę i nie mogę zgadzać się z ludzkimi pomysłami na życie, bo nie są i nie mogą być - one dla mnie żadnym autorytetem. Ja Katoliczka też mam prawo do wyrażania własnych poglądów i odważnego głoszenia, że Bóg jest ponad wszystko i wszystkich, jest miłością i życiem. A jako córka Boga jestem zobowiązana występować w Jego obronie i mówienia wszystkim, że Bóg jest Ojcem wszystkich ludzi i tych błądzących, zagubionych, chorych z nienawiści, za których my wierzący z miłością i wielką troską się modlimy o opamiętanie i powrót do "Domu Ojca". Dla informacji podaję, nie jestem katechetką.Uważam, że tej grupie nauczycieli słusznie należy się wynagrodzenie za prace z moich podatków. Faktem jest, że nie ma w zyciu ważniejszego przedmiotu od Lekcji Religii, ponieważ tylko on mówi o miłości Bożej i naszym zbawieniu, ukazując ile Bóg przecierpiał z miłości dla nas biednych grzeszników. Cóż dziś damy przyzwolenie na wyrzucenie lekcji religii ze szkół, a jutro być może trzeba będzie wyrzucać nauczycieli innych przedmiotów tylko dlatego, że są katolikami. Tylko wiara w Boga Jedynego jest gwarancją zatrzymania rozrastających się w życiu publicznym wszelkiego rodzaju dewiacji. Wszyscy szukający sposobu wyrzucenia Boga z życia publicznego, jakże są biedni - módlmy się za nich. |
Gość |
#191 Gość2015-10-11 09:28#75: AB - Re: Re: To nieprawda, co piszesz. Dzieci, które nie chodzą na religię są szykanowane przez inne dzieci, a przede wszystkim przez katechetów. Dyrektorzy ulegają naciskom lokalnych proboszczów. Dzieci notorycznie siedzą w czasie lekcji, bez sensu na korytarzu (dla dziecka to trauma), a potem czekają na 10 lekcję, na której jest etyka. Wbrew woli uczestniczą w uroczystościach kościelnych organizowanych w szkołach. Lekcje są dezorganizowane przez jakieś jasełka i rekolekcje. Lekcji religii jest więcej niż matematyki, fizyki czy angielskiego. Zastępstwa na ogół dostają katecheci, żeby zwiększyć sobie pensum. Nasze dzieci mają ze szkoły wychodzić głupie ale wierzące czy MĄDRE? Bo zasady moralne istniały wcześniej niż religie. Ile milionów ludzi zostało wymordowanych z powodu braku "wiary"?
|
Gość |
#1922015-10-11 15:35Krzyż,a na Nim Jezus Chrystus nasz Zbawiciel-Był,Jest i Będzie po wsze czasy! dlatego niegodziwość ludzka niech nigdy nie podnosi ręki na Jego Obecność-Pogromcy śmierci,piekła i szatana. Tylko w znaku Tego Cudownego Krzyża możemy wejść na drogę zbawienia a Znak Jego Odkupieńczej Ofiary niech będzie wszechobecny i przemawia w każdym zakątku świata,krajów,instytucji,urzędów a nade wszystko w szkołach,które są odpowiedzialne za prawą formację obecnych i przyszłych pokoleń.Chryste-Króluj,Chryste,Zwyciężaj!Alleluja! |
Gość |
#193 Re:2015-10-11 15:49Nie mam nic przeciw byś z własnej kieszeni opłacała katechetów. Tez mam dzieci i też chodzą do szkoły ale to nie znaczy, że skoro nie chodza na religię to ja mam za to płacić. Poza tym religia to równiez wymysł ludzki ii fajnie by było gdyby to do ciebie dotarło. Przejawiasz skrajne nawiedzenie. Poza tym katolicy w Polsce są raptem od 1050 lat. Na długo przed katolickim zniewoleniem byli tu Słowianie i większośc Polaków jest ich potomkami - byćmoże również i ty i dlatego tym bardziej przykro mi jest, że tak łatwo wyparłaś się swoich korzeni. |
Gość |
#194 Re:2015-10-11 15:51Idź się leczyć na nogi bo na głowę już za późno. Gdyby był bóg to nie pozwolił by na taki syf jak księża pedofile czy wojtyła, który tuszował sprawy pedofilskie. |
Gość |
#1952015-10-11 16:35Bo jestem chrześcijanką, bo chcę pomóc tym, którzy się pogubili, bo chcę dobrze dla dzieci, które kiedyś dorosną i może też komuś pomogą, bo kocham Jezusa i nie wstydzę się tego... tych BO mogłabym jeszcze dużo tu zamieścić |
Gość |
#1972015-10-11 16:53Uważam,ze nasza przyszłość należy do młodego pokolenia, jezeli bedziemy kształcić nasze pociechy według Bożych prawd nie musimy martwic sie o przyszłość .Babcia trójko wnuczat |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
Komitet Obrony Gietrzwałdu
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja w sprawie wprowadzenia zakazu reklamy piwa
23016 Utworzone: 2024-04-25
PROŚBA O AUDIENCJĘ U JE KARD. ROBERTA SARAH w sprawie obrony praw Stolicy Apostolskiej
3664 Utworzone: 2024-11-14
Apelujemy o refundacje leku Keytruda ( pembrolizumab) dla wszystkich pacjentek z zaawansowanym rakiem szyjki macicy
198 Utworzone: 2024-11-21
Przedszkola Publiczne Zagrożone
1568 Utworzone: 2024-11-18
Apel do Premiera Donalda Tuska w sprawie mieszkań i domów ze wsparciem dla osób z autyzmem i innymi niepełnosprawnościami
1635 Utworzone: 2024-11-15
PETYCJA MIESZKAŃCÓW JAWORZNA W SPRAWIE LASÓW SPOŁECZNYCH
76 Utworzone: 2024-11-22
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
446 Utworzone: 2024-11-06
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
101116 Utworzone: 2024-11-13
Poprawa połączeń kolejowych dla mieszkańców Pruszcza Gdańskiego i powiatu gdańskiego - apel mieszkańców i radnych DziałaMy
246 Utworzone: 2024-11-16
WYSYPISKO ŚMIECI W POWIECIE SKARŻYSKIM? MÓWIMY NIE!
968 Utworzone: 2024-11-19
Wniosek mieszkańców o wprowadzenie zmian w zakresie organizacji dojść do peronów w rejonie stacji kolejowej Pobiedziska.
35 Utworzone: 2024-11-22
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
17380 Utworzone: 2023-10-23
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
4349 Utworzone: 2024-09-23
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1428 Utworzone: 2024-11-08
Zgłaszam poparcie utrzymania obecnego statusu Pałacu Młodzieży w Tarnowie jako placówki oświatowej oraz dalszego jej rozwoju, utrzymania jej rangi oraz zatrudnienia Nauczycieli.
1958 Utworzone: 2024-11-16
Czas na etyczne galerie - OCHNIK nie ma tu miejsca!
23 Utworzone: 2024-11-22
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
432 Utworzone: 2024-11-09
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1608 Utworzone: 2024-11-08
DOŚĆ PRZEMOCY WOBEC DZIECI
174 Utworzone: 2023-11-28
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
1369 Utworzone: 2024-11-10