NIE dla cyrków z udziałem żywych zwierząt w ELBLĄGU
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji NIE dla cyrków z udziałem żywych zwierząt w ELBLĄGU
Gość |
#262015-10-08 06:27Zamiast zwierząt w cyrku powinni być politycy zobaczyli by na własnej skórze jak są traktowane zwierzęta. |
Gość |
#292015-10-08 07:00Nie rozumiem traktowania zwierząt jako przedmiotu zarobku jak to jest w cyrku. Brzydzę się i gardzę takimi ludźmi, którzy męczą zwierzęta. Powinni pomyśleć jak oni by czuli się w takiej sytuacji, a przecież zwierzęta tez maja uczucia. |
Gość |
#302015-10-08 07:10Tyle jest okrucieństwa względem zwierząt na świecie :( dlaczego chociaż tam gdzie ludzie widzą i tak ciężko coś zmienić. Jak byłam dzieckiem chodziłam do cyrku jak przyjeżdżał, żywe zwierze zawsze było wielką atrakcją ale skąd jako małe dziecko mogłam wiedzieć nawet jak rodzice zdawali sobie z tego sprawę nie powiedzą przecież do dziecka kilku czy kilkunastoletniego "ale wiesz że te zwierzęta są trzymane w ciasnych klatkach są bite głodzone żeby się na występie dobrze zaprezentować a teraz chodźmy zobaczyć jak tygrysek skacze przez płonące obręcze..". Z wiekiem nie przyszła tylko wiedza ale i świadomość otaczającego nieszczęścia. Nie potrafię pojąć jednego, teraz jak już zdaje sobie sprawę z tego nie potrafiłabym zabrać dziecka do cyrku gdzie są wykorzystywane zwierzęta..ale większości ludzi to nie przeszkadza nawet jak wiedzą. Oczywiście to nie do pomyślenia że coś takiego ma miejsce..ale i tak pójdą i tak będą się dziwić że jak to wszędzie dookoła cyrk będzie a w naszym mieście nie? Dlaczego? Jak w takim świecie można coś zmienić. Straciłam wiarę w ludzi już dawno bo to oni są sprawcami całego cierpienia związanego ze zwierzętami dlatego zdaje sobie sprawę że tylko oni mogą coś zmienić. Ogromny szacunek dla tych którzy naprawiają zło innych <3. |
Gość |
#312015-10-08 07:27bede naprawde szczesliwa jezeli znikna zywe zwierzeta z cyrkow!!! |
Gość |
#322015-10-08 07:37W Słupsku Prezydent nie zgodził się wydzierżawić gruntu pod cyrk z udziałem zwierząt. I to powinno być normą, a nie wyjątkiem - w całej Polsce. Liczę, że i w Elblągu władze postąpią podobnie. Powodzenia! |
Gość |
#33 Re:2015-10-08 07:42Ja myślę, że kiedyś ludzie (rodzice) mogli nie zdawać sobie sprawy z warunków, w jakich żyją zwierzęta w cyrkach, może mieli inne problemy, była inna rzeczywistość. Żałuję, że mnie jako dziecko nikt nie uświadomił, nikt mi nigdy nie wspomniał o tym, że to nienaturalne, niewłaściwe. Do wszystkiego musiałam dojść sama w wieku nastoletnim, choć jako dziecko odczuwałam empatię do zwierząt, ale myślałam, że tak jak jest, być powinno. Jeśli będę miała dzieci, będę je uczulać na cierpienie zwierząt, ich traktowanie. Nie będę udawać, że tak jak jest, tak być powinno, tak jak i ja myślałam jako dziecko, często nie rozumiejąc stosunku dorosłych do zwierząt w ogóle, bo już nie tylko w cyrkach. |
Gość |
#342015-10-08 07:49najwyższy czas abyśmy przestali znęcać się nad naszymi braćmi mniejszymi |
Gość |
#352015-10-08 08:11Miejsce zwierząt jest w ich naturalnym środowisku.Skończyć z tym okrucieństwem.Nigdy nie będę przykładał ręki do męczarni niewinnych zwierząt dla komercji chyba że je zastąpią treserzy.......... |
Gość |
#382015-10-08 08:17ponieważ kocham zwierzęta i nie mogę zaakceptować ich torturowania w cyrku,bo tresurę uważam za tortury! |
Gość |
#392015-10-08 08:17Jestem przeciwna wykorzystywaniu, maltretowaniu i przetrzymywaniu zwierząt. Zwierzęta powinny być w środowisku naturalnym, w rezerwatach przyrody, żeby były chronione przed kłusownikami. Absolutnie nie zgadzam się na pokazy zwierząt w cyrku. |
Gość |
#402015-10-08 08:27Kocham zwierzęta.........powinny żyć w swoim naturalnym środowisku....... |
Gość |
#412015-10-08 08:27Nie można tak traktować zwierząt, nie można im zadawać tyle bólu i cierpienia. |
Gość |
#422015-10-08 08:48Środowisko naturalne ,a nie arena cyrkowa !To tak jakby człowieka trzymać cały czas w klatce lub oborze .Czy człowiekowi potrzebna jest kilkuminutowa rozrywka kosztem ,tych ,którzy nigdy się nie poskarżą ,a cierpią - nie ,nie,- nie wyrażam na to zgody ! |
Gość |
#432015-10-08 09:03Okrutny proceder znęcania się torturami na d zwierzętami...nie ma w tych czasach miejsca na takie okrucieństwo!!!!! |
Gość |
#442015-10-08 09:14Mam nadzieję, że wreszcie skończymy z wykorzystywaniem zwierząt do tak prymitywnej rozrywki. |
Gość |
#452015-10-08 09:25Proszę sobie wyobrazić, że macie Państwo całe swoje życie spędzić w klatce, a potem zdać sobie sprawę, że zwierzęta cyrkowe tak właśnie żyją. Są także bite podczas tresury. Proszę zajrzeć do klatek, niektóre ze zwierząt będą kręciły się w kółko, to objaw choroby. Ukradliśmy im wolność, to wstyd by były dla nas zabawką w cywilizowanym (podobno) świecie... |
Gość |
#472015-10-08 09:41Nie możemy ingerować w życie zwierząt w tak bezduszny i okrutny sposób. Tym bardziej musimy trzymać nad nimi pieczę bo słoń jest gatunkiem ginącym... Nie możemy też milczeć i musimy działać, robić wszystko co w naszej mocy,żeby zwierzęta te żyły w swoim naturalnym środowisku... Pozdrawiam wszystkich. Rafał. |
Gość |
#492015-10-08 10:08Podpisałam petycje ponieważ zwierzęta tez maja uczucia i nie powinnismy iść więzić. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
List do Prezydenta Władimira Putina
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
ZGODA NA REALIZACJĘ SCENARIUSZA I WYDANIE KSIĄŻKI "RANCZO, ZEMSTA WIEDŹM"
6239 Utworzone: 2024-08-22
Protest Nauczycieli w sprawie ograniczenia rehabilitacji i edukacji dzieci przewlekle chorych i z niepełnosprawnościami.
185 Utworzone: 2024-11-04
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
203 Utworzone: 2024-11-02
Profilaktyka RSV dla dzieci z kardiomiopatią oraz dzieci po transplantacji serca
206 Utworzone: 2024-11-03
Apel środowiska kultury i mediów w sprawie sytuacji w OFF Radiu Kraków i zastąpienia pracowników sztuczną inteligencją
24158 Utworzone: 2024-10-21
OBYWATELSKI PROTEST przeciw wejściu w życie Projektu Zarządzenia Prezesa NFZ z dnia 11.07.2024 r.
1541 Utworzone: 2024-07-19
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
537 Utworzone: 2024-10-29
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
3901 Utworzone: 2024-10-24
Ogrodzenie wokół ZSZ nr 20 we Wrocławiu
110 Utworzone: 2024-11-03
UZNANIE PRZESZKODY W DZIAŁANIU STOLICY BENEDYKTA XVI I ZWOŁANIE KONKLAWE
16827 Utworzone: 2023-10-23
OCHROŃMY "ZAKRĘT ŚMIERCI" - inżynieryjny zabytek drogowy.
1450 Utworzone: 2024-10-29
Protest pacjentów i ich rodzin oraz opiekunów - przeciw wejściu w życie nowelizacji przepisów dotyczących świadczeń rehabilitacji leczniczej
5613 Utworzone: 2024-10-15
Żądanie przywrócenia historycznej kompozycji rzeźb Henryka Burzca w Zakopane
679 Utworzone: 2024-10-26
Ceny kortów tenisowych we Wrocławiu w sezonie zimowym
292 Utworzone: 2024-10-31
Uruchomienie połączenia autobusowego: Górka Narodowa - Dobrego Pasterza - Park Wodny (Serenada) - Czyżyny
44 Utworzone: 2024-11-04
W sprawie Galerii Miejskiej Arsenał w Poznaniu
39 Utworzone: 2024-11-04
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
3535 Utworzone: 2024-09-23
Komunikacja publiczna Straszyn-Borkowo-Kowale-Lawendowe Wzgórze
1065 Utworzone: 2024-10-11
Nie dla zamknięcia Kina Luna!
1640 Utworzone: 2024-09-24
Petycja do Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej oraz Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji
27 Utworzone: 2024-11-04