500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

dawid

2016-02-14 12:46

Tak nie powino byc albo każde dziecko albo wogole 

iwomika

2016-02-14 18:09

Przeciez można było dać po 300 na każde dziecko. Gdzie tu logika. A w ogóle jaki gospdarz wydaje pieniądze nie majac ich fizycznie w portfelu?

Gość

2016-02-14 19:06

Bo to nie sprawiedliwe bo dziecko to dziecko i nie widze w tym zadnej roznicy a jak ktos bedzie chcial to czy ma jedno dziecko i bedzie chcial sobie zrobic drogie to sobie zrobi

Gość

2016-02-14 22:28

jestem matką samotnie wychowującą dziecko. bardzo bogaci ludzie w środowisku, w którym mieszkam dostana pieniądze na swoje dziecko, dlaczego więc moje dziecko jest w tym przypadku pokrzywdzone. nie dziwię się , że młodzi ludzie stąd uciekają! ten kraj nie jest krajem prawa, a sprawiedliwość chyba jeszcze długo nią nie będzie. Kłamcy!!!

Gość

2016-02-15 08:53

Ponieważ każde dziecko powinno dostać 500zł bez względu na zarobki rodziców i ilości czy wieku dziecka

Gość

2016-02-15 13:01

Dla sprawiedliwości i równego traktowania. Przy okazji taka zmiana pozwoli na uniknięcie poszerzenia się czarnego rynku pracy i zaniżania kwot na umowach.

Gość

2016-02-15 17:43

Dlatego ze w 100% się z nią zgadzam 500zł na każde dziecko bez względu na ilość dzieci i dochód.

Gość

2016-02-15 19:01

Rozumiem ze teraz to jeden z rodzicow powinien przejsc na pol etaty lub zrezygnowac z pracy to dostanie na dziecko 500 zl , bo zarabiaja najnizsza krajowa I wysylajac dziecko do przedszkola I wydajac na koszty dojazdu do pracy prawie wyjdzie na to samo jak matka bedzie siedziala w domu I sama zajmie sie dzieckiem .

Gość

2016-02-15 20:50

Podpisałam petycję, ponieważ uważam, iż jest niesprawiedliwa i niezgodna z Konstytucją.

Gość

2016-02-15 21:16

To nie jest program prorodzinny a typowo socjalny, chociaż PIS tak bardzo nie chce tego przyznać. W pracy mam bardzo dużo znajomych w wieku 40 lat + którzy na pewno nie zamierzają mieć więcej dzieci, ale pieniądze na drugie i trzecie dziecko chętnie wezmą. Tym bardziej nie rozumiem dlaczego ktoś mający jedno dziecko, ma tych pieniędzy nie otrzymać, to konstytucja gwarantuje nam równość wobec prawa, a bubel jaki stworzył obecny rząd ze sprawiedliwością na pewno nie ma nic wspólnego. Głosowałam na tę partię ale już nigdy więcej takiego błędu nie popełnię, chyba, że rząd się zrehabilituje. Rozdawnictwo pieniędzy nigdy nie jest dobre i nie motywuje do niczego. Przecież można pomóc tym rodzinom, które rzeczywiście tej pomocy potrzebują, np.ojciec sam wychowuje 5-tkę dzieci. A nie wszystkim, którzy mają ogromne dochody i jeszcze dostaną prezent od państwa w wysokości 500 zł. Aby uzyskać świadczenie na pierwsze dziecko nie można przekroczyć 800 zł. na osobę, to proszę spróbować przeżyć za tą kwotę przez miesiąc, kiedy za samo mieszkanie płacę ponad 600 zł. Widzę, że nie tylko PO oderwało się od rzeczywistości i to dla nich się źle skończyło, oby ten scenariusz nie powtórzył się dla obecnej partii za 4 lata.

Gość

2016-02-16 01:11

Bo uważam ze dobrze została sporządzona.Kazdemu dziecku należy się to 500 zł i na każde uczące się dziecko też po mimo ukończenia 18 lat.

Gość

2016-02-16 08:46

Wszyscy jesteśmy równi!!!!!! a tym bardziej dzieci!!!!!

Gość

2016-02-16 10:26

Poniewaz mam 2 dzieci i Jedno z nich jest gorszej kategori i jemu nie przysluguje +500. Dokladnie popieram petycje i zalozenia czy dziecko kiedy skonczy 18 lat juz nie jest dzieckem tym bardziej ze sie uczy i pozostaje na wychowaniu rodzicow?
iwomika

2016-02-16 10:56

Prosze na fb stworzyc wydarzenie strajk 500zl i tam ludzie beda innych zapraszac do wydarzenia. Bedziemy sie tam komunikowac i podejmowac kroki. Sprawa pilna zeby to szybko rozeslac. Strajk 5.03.2016

Gość

2016-02-16 11:54

Skoro nie patrzą na dochód milionerów otrzymujących to świadczenie to niech przestaną patrzeć na nasz!!!!

Gość

2016-02-16 12:05

Mam trójkę dzieci w tym jedno pełnoletnie.

Gość

2016-02-16 12:36

Podpisalam petycje iz mam czworo dzieci . Najstarszy syn jest niepelnosprawny w tym roku w marcu ma 18 urodziny , jest w 1 klasie liceum (rok byl odroczony od obowiazku szkolnego ) . Mam faktycznie na utrzymaniu 4 dzieci ! Dodam iz niestety nie moge pobierac swiadczenia pielegnacyjnego na syna tylko dlatego ze ma stopien niepelnospraenosci umiarkowany , fakt jest taki iz potrzebuje mojej opieki i sie nim opiekuje choc nie mam zadnego wsparcia finansowego ze strony panstwa .Korzystam z OPS , lecz to jest żebranie o pomoc i jalmuzna , a nie realna pomoc dla rodziny wielodzietnej z dzieckiem niepelnosprawnym.

Gość

2016-02-16 12:42

Każde dziecko jest ważne.Nie ma różnicy czy jest pierwsze czy ostatnie
doris

#569 Re:

2016-02-16 13:18

#1: -  

jestem mamą 5 miesiecznego niestety jednego niemowalaka ,bo wg rządu jestem statystycznie "za bogata" na drugie, ma za duży dochód bo niestety z mężem oboje pracujemy, niestety za bogata, bo mam kredyt na mieszkanie na 30lat i co miesiąc oddaje do banku 1200zł raty, za bogata, bo po opłatach i kosztach paliwa zostaje nam na życie od 10 do 10 1300zł dla 3 osobowej rodziny z niemowlęciem. Nie łapie sie na pułap 800zł na członka rodziny. Vat na ubranka dla dzieci i artykuły jest kuriozalny ale to nic bo jesteśmy za bogaci. Super mieć świadomośc ,że moje dziecko sie statystycznie nie liczy dla Państwa i jesteśmy taką Bogatą rodziną. Rozumiem zatem, że mój Syn jak dotąd myślałam przyszły podatnik i konsument, JUŻ nie musi płacić w przyszłości podatków ponieważ nie liczy sie dla państwa więc jest z tego zwolniony

Olimpia24

2016-02-16 16:25

Witam.

Według mnie strajk należy przeprowadzić w Warszawie, tak aby było mnóstwo rodzin w jednym miejscu, jak rozbijemy się na poszczególne miasta, to może być to mniej zauważalne, może się mylę, ale tak mi się wydaje.

Pozdrawiam.

iwomika

2016-02-16 18:46

Ja tez stawiam na Warszawę i zabierzmy jeśli jest to możliwe nasze dzieci.

iwomika

2016-02-16 19:18

Solidarność to słowo jest już nie modne. I właśnie o to chodziło Pis aby powiększyć elektorat dzieląc nierówno naszymi pieniędzmi.

Gość

2016-02-16 19:48

Podpisałem, bo w pełni się z nią zgadzam. Każdy obywatel, każde dziecko jest równe wobec prawa, a obecny rząd ma to gdzieś, i dyskryminuje rodziny z jednym dzieckiem, jak i pierwsze dziecko w rodzinie

Gość

2016-02-16 20:49

Mam jedno dziecko, niestety nie mogę mieć więcej dzieci z powodu bardzo ciężkiej choroby. Ja i moje dziecko zostałyśmy ciężko doświadczone przez życie i moją chorobę, a teraz jesteśmy dyskryminowane przez Polski Rząd.
matka

2016-02-16 21:03

Ja powiem szczerze ze od kilku miesiecy kiedy to poznalam PRAWDZIWE zalozenia tego dyskryminacyjnego programu czuje sie zerem w tym kraju,nie wiem ile nocy przeplakalam,ale przez to ze los ciezko mnie i moje dziecko doswiadczyl i doswiadcza nie moge normalnie zyc,a polski rzad jeszcze nam dokopal,na tym polega ta wasza sprawiedliwosc? Ta pokazowka i zlodziejstwo zranilo wiele polskich rodzin (mam na mysli rowniez "jednostki" takie jak ja i moje dziecko),zepchnelo na margines spoleczny i sprawilo,ze czuja sie oszukani,pokrzywdzeni i doslownie zdeptani. Prawo i sprawiedliwosc?????? Ja sie pytam czyje prawo, jaka sprawiedliwosc? Samotni rodzice i roziny z jednym dzieckiem nie mieszcza sie w ich ramach "normalnej rodziny",nie patologia ktora zyje za panstwowe pieniadze i polowe z nich przepija,tylko my,uczciwie pracujacy,odpowiedzialni rodzice jedynakow. I niech mi nikt nie mowi ze w tym kraju oplaca sie byc uczciwym,im wiecej kradniesz tym wiecej dostaniesz.....