500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci
Skontaktuj się z autorem petycji
Temat pod dyskusję został automatycznie utworzony do petycji 500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci
koko |
#5262016-02-12 12:01napisze równiez że musimy walczyć pomimo przegłosowania ustawy. Jak nie w tym roku to nastepny wywalczmy dla naszych dzieci! W czerwcu będzie uchwalany budżet na nastepny rok. Musimy wyjść solidarnie na ulicę. Widzę że Wrocław , Łódz i Poznań ruszył z podpisami w znacznej ilości. Rozmieszczajcie informację o strajku w swoich miastach. Ja w swoim nic nie wskóram bo u prawie wszystkim przysługuje i niestety tylko trzy osoby podpisało petycję, pomimo ze regularnie wrzucałam ją na portale.
|
Gość |
#527 Re: Re:2016-02-12 12:16 |
koko |
#5282016-02-12 12:24a moi znajomi ,90% z nich świetnie sobie radzi pracując na czarno tutaj albo za granicą. Kasa na czysto!Tutaj im wszystko przysługuję, wszystkie świadczenia z naszych podatków,darmowe przedszkola dla dzieci, rodzinne , zapomogi, gmina zakupuje opał ITD oni dostaną jeszcze 500 zł dodatkowo. Ja zapieprzam nic mi się nie należy, nawet becikowego nie dostałam. Dlaczego żaden rząd nie ma kontroli nad zarobkami na czarno. Powinni zacząć to sprawdzać. Kazdy sąsiad powiedziałby urzędnikowi kto pracuje, i wtedy bez wnikania o dochody powinni zostać pozbawieni świadczeń. |
Gość |
#5292016-02-12 15:13Ponieważ w innych krajach jest wysokie tzw rodzinne i nikt nie patrzy jakie kto ma dochody a u nas zawsze dochody tylko się liczą. Każde dziecko ma prawo dostać te pieniądze.bo nie zawsze wszyscy mogą mieć drugiego dziecko. To dlaczego mają być poszkodowani. |
Gość |
#5302016-02-12 18:04Luuudzie Ja jestem sama mam córcie 5 lat często choruje musiałam mieszkanie wynająć bo rodzina nie ma możliwości pomuc place siostrze z pilnowanie mi corci bo też jest samotna!!! Alimenty płaci jak ma a jak nie ma płaci tyle ile daje na węgiel mnie nie stać proszę o pomoc opieka plecy mnie bola robię po 10 godz by mieć co do lodówki wrzucić :(( mój nr 513441537 |
Jagoda |
#531 Re: Re: Re: Re: N-I-E2016-02-12 19:00Dokładnie, zgadzam się, kwota wolna od podatku najlepszym rozwiązaniem!! |
Gość |
#5322016-02-12 19:35gdyz licze na sprawiedliwosc,zawsze bede pozbawiona jakichkolwiek pieniedzy bo mam jedno dziecko i pracujemy z mezem uczciwie nie kombinujemy |
Gość |
#533 Re:2016-02-12 20:04 |
Gość |
#5342016-02-12 20:37Jestem matką samotnie wychowującą córkę 13 lat. Mam 2000 zł netto wynagrodzenia za pracę. Ponieważ cały czas pracuję ( 26 lat pracy ) to jestem notorycznie za to karana. Nigdy od naszego państwa nic nie dostałam ani 1 złotówki. Zawsze przekraczałam wszelkie progi dochodowe. Nigdy nie należało mi się świadczenie rodzinne, świadczenie z Funduszu alimentacyjnego. Były mąż zmarł. Ponieważ mąż nie pracował, więc ZUS nie przyznał dziecku nawet renty. Teraz też nie dostanę 500 zł. Dostaną za to nieroby. Praca w moim przypadku się nie opłaca. Tak mają dobrze w Polsce samotne pracujące matki. |
Gość |
#5372016-02-12 21:12Uważam, że ustawa jest bardzo krzywdząca i dzieli dzieci na lepsze i gorsze, wszyscy maja jednakowe potrzeby i nalęży się jednakowe wsparcie dla wszystkich. To obiecała na Pani Premier 500 zł na każde dziecko, więc żądamy spełnienia tych obietnic. |
iwomika |
#5382016-02-12 21:15Dzisiaj dowiedziała sie otej petycji, jutro w pracy zmobilizuję osoby zainteresowane. Pochodzę z małej miejscowości k/Płocka ale zrobie wszystko by przeciwdziałac tej niesprawiedliwości. |
Gość |
#5392016-02-13 00:44Mam 2 dzieci. Jedno 8 lat drugie 18 lat. Mój sprzeciw wywołuje dyskryminacja mojego młodszego dziecka ze względu na wiek starszego. |
aga |
#5402016-02-13 09:14Prawda jest taka, że ta petycja, nasze zdanie, masz głos - nic dla tego rządu nie znaczą. Oni naród mają w dupie. Przepraszam. Nie oni. ON. Bo naszym całym rządem jest jeden człowiek. |
Mama jedynaczki |
#541 Re:2016-02-13 09:46Popieram Ja tez mam takich znajomych i nawet dostaną po 1000zł bo wykazują dochód to niby żyją za 1000zł w 4 osoby ajeżdza oboje samochodami Kpina Musimy coś zrobić !!!!! |
Wściekła matka |
#542 Re: N-I-E2016-02-13 12:41moje dziecko ma 8 lat nigdy niedostaly ani grosza od państwa. jak długo będzie tak traktoeane |
Gość |
#5432016-02-13 12:49Bo wsparcie finansowe 500+ daje więcej możliwości np w rozwoju dzieci starczy na odziez, obuwie ,wakacje itd..... |
Gość |
#5442016-02-13 16:54Witam. Prezentujemy model rodziny 2+1, ze względów zdrowotnych nie mogę urodzić kolejnego dziecka, czy to znaczy,że mój synek jest gorszym dzieckiem dla polskiego rządu, a nasza rodzina to co jak nie prawdziwa kochająca się rodzina, to gorszy sort, dlaczego nasze dziecko jest dyskryminowane, też ma żołądek jak dzieci bogaczy, pewnie tylko mniej wybredny bo nasz dochód na rodzinę niewiele przekracza próg ubóstwa podanego przez PIS.....To skandal tak skrzywdzić i podzielić polskie dzieci, tego nie potrafię zapomnieć tak samo jak moja rodzina przyjaciele znajomi..... |
iwomika |
#5452016-02-13 17:41Zjednoczmy sie i złózmy pozew zbiorowy, czy ktos ma widzę na ten temat jak należy to zrobić? |
koko |
#546 Re:2016-02-13 19:33Petycję nadal trzeba podpisywać. Ale trzeba też koniecznie wyjść na ulicę. Weżcie to na poważnie.!!!!!!!!!! |
koko |
#5472016-02-13 19:41poinformowałam o planowanyn strajku również matki ,które podpisywały osobną petycję jako samotne. Na naszej petycji są rózni rodzice i samotni i pełne rodziny. |
Olimpia24 |
#5482016-02-13 20:14Oboje z mężem mamy niewiele ponad te 800 zł na osobę, nasz syn jest dyskryminowany przez polski rząd w świetle Konstytucji, która mówi o dyskryminacji grupy społecznej, w tym konkretnym przypadku jest to grupa społeczna jedynaków. W czym moje dziecko jest gorsze od innych dzieci, też ma żołądek, no chyba,że Premier myśli inaczej, w końcu matka ojciec i dziecko to dla niej nie rodzina. Moje dziecko ubieram wyłącznie w szmateksie( mam paragony ), ceruję piorę i prasuję, aby moje dziecko wyglądało w szkole czysto i schludnie, teraz to dopiero będą takim dzieciakiem poniewierać, bo kolega z klasy syn posła dostanie 500 kieszonkowego, nowy telefon i markowe ciuchy, no cóż moj biedny jedynak może sobie tylko poslochać w kąciku, bo w Polsce jest gorszym dzieckiem, katolicka Premier odrzuca go jak śmiecia....To nic,że różni rodzice na korytarzach szkolnych rozmawiają o darmowej kasie na rozrywki, mamuśki będą miały na kosmetyczkę, bo ich małżonkowie pracują za euro na czarno, więc oni w Polsce są biedni, to nic,że maja luksusowy dom, samochody, teraz planują wakacje za pieniądze z podatków rodziców jedynaków, którzy pracują uczciwie w kraju, często za najniższą krajową........Inni obliczają raty na zmianę auta, no cóż mój synek może najwyżej palcem po mapie podróżować, bo jego rodzice muszą zasponsorować luksusy bogaczom.Dziękuję Pani Premier, może nastepna ustawa o jakimś obozie zakłady dla modelu 2+1, przecież to nie rodzina, a i tak przegłosujecie wszystko........3 miliony polskich dzieci jest dyskryminowane i nierówno traktowane, one jednak maja rodziców, opiekunów, rodzinę i znajomych, którzy Wam za to podziękują w następnych wyborach. NIE ZAPOMNIMY I NIE WYBACZYMY ZDRADY najmłodzych polskich obywateli. |
Gość |
#5492016-02-13 20:29Wszystkie dzieci muszą być jednakowo traktowane.Nie można dzieci dzielić na lepsze i gorsze,gdyż doprowadzi to do dyskryminacji. |
Gość |
#5502016-02-14 00:49Mam jedno dziecko. Pracuje i jestem za bogata na 500zl. Wyplata idzie na opiekunke, dojazd do pracy i nie zostaje mi nic. A emeryture miec tez bym chciala. Dyskryminaxja. Powodzrnia dla rzadu w utrzymywaniu marginesu spolecznego bo ten bedzie sie szerzyl na potege. |
|
Apel o kontynuację budowy CPK
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
Petycja w sprawie uwolnienia księdza Michała Olszewskiego
List do Prezydenta Władimira Putina
Wniosek o postawienie Premiera Donalda Tuska przed Trybunałem Stanu
Petycja dotycząca wyboru pełnomocnika ds.Osób z Niepełnosprawnościami w nowym rządzie
Ustanowienie dnia 22 września Dniem Pamięci o Zagładzie Osób z Zaburzeniami Psychicznymi na terenach okupowanej Polski podczas II wojny światowej
POMÓŻ NAM URATOWAĆ BIAŁY BUDYNEK !
DELEGALIZACJA PiS – podpisz obywatelski projekt ustawy! Powiedz NIE Kaczyńskiemu i partii Ziobry | checkPRESS.pl
Czy jest jakaś rzecz, którą pragniesz zmienić?
Milczenie nie powoduje zmiany. Autor tej petycji zajął stanowisko i podjął działanie. Zrobisz to samo? Zapoczątkuj ruch społeczny, tworząc petycję.
Stwórz własną petycjęInne petycje, które mogą cię zainteresować
Petycja o udostępnienie profilaktyki krwawień emicizumabem dla wszystkich dzieci chorych na hemofilię A w postaci ciężkiej od urodzenia do 18 roku życia
81340 Utworzone: 2024-11-13
UBÓJ RYTUALNY: profanacja prawdy, człowieczeństwa i wolności obywateli - apel o ochronę wartości
1020 Utworzone: 2024-11-08
Petycja o zatrzymanie lub zmniejszenie skali inwestycji przy ulicy Postępu 2 na Służewcu
472 Utworzone: 2024-11-12
ZOSTAWCIE NASZ EKO-PARK! Nie dla wycinki pod ulicę "nowo-Gierdziejewskiego"!
1336 Utworzone: 2024-10-21
Utworzenie zadania inwestycyjnego - Przedłużenie II linii metra do Ursusa, które wynika z II Tomu Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Warszawy.
3904 Utworzone: 2024-09-23
Petycja do Ministra Nauki o uwzględnienie punktowanych konferencji naukowych we wszystkich dyscyplinach naukowych w Polsce
45 Utworzone: 2024-11-14
PETYCJA w sprawie wstrzymania procedowania ZPI i odstąpienia od projektów zabudowy terenu Górek Czechowskich w Lublinie
966 Utworzone: 2024-10-29
PETYCJA DO PREZYDENTA MIASTA KRAKOWA w sprawie odwołania przetargu na przyznanie uprawnień do korzystania z miejsc postojowych dla dorożek na Rynku Głównym
920 Utworzone: 2024-11-10
CHCEMY POWROTU GŁOSU PANA JAROSŁAWA JUSZKIEWICZA DO APLIKACJI GOOGLE MAPS
4255 Utworzone: 2024-10-24
NIE dla budowy NOWORACŁAWICKIEJ! TAK dla terenów ZIELONYCH (park i ogródki działkowe) na Dolnym Mokotowie!
183 Utworzone: 2024-11-09
Pan Robert Makłowicz nowym głosem Snafa!
6757 Utworzone: 2023-08-12
no to the death penalty
263 Utworzone: 2024-11-08
Petycja do Ministry Edukacji Narodowej w sprawie wycofania obowiązkowych godzin dostępności nauczycieli
1443 Utworzone: 2024-11-02
Autobus 131 - petycja ws. zachowania dotychczasowej trasy
1251 Utworzone: 2024-11-08
Petycja w sprawie kontynuacji działalności Stacji Praga przy ul. Inżynierskiej 6
620 Utworzone: 2024-11-07
Żądamy PUBLICZNEJ stołówki w BUWie! List otwarty do władz Uniwersytetu Warszawskiego
386 Utworzone: 2024-11-06
Poparcie dla przyjęcia polskiej strategii zwalczania antysemityzmu.
285 Utworzone: 2024-11-06
Petycja przeciwko zamiarowi likwidacji Olsztyńskiego Centrum Edukacji Nauczycieli
646 Utworzone: 2024-11-07
Apel o rewitalizację kompleksu Pomnika Czynu Powstańczego na Górze św. Anny
118 Utworzone: 2024-11-12
APEL O PRZEDŁUŻENIE KONTRAKTU NA STANOWSIKU KIEROWNIKA ODDZIAŁU CHORÓB PŁUC Z PODODDZIAŁEM ONKOLOGICZNYM W KSS IM. ŚW. JANA PAWŁA II DLA PANI DR N. MED. ANNY PROKOP-STASZECKIEJ
609 Utworzone: 2024-10-28