500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

koko

2016-02-12 12:01

napisze równiez że musimy walczyć pomimo przegłosowania ustawy. Jak nie w tym roku to nastepny wywalczmy dla naszych dzieci! W czerwcu będzie uchwalany budżet na nastepny rok. Musimy wyjść solidarnie na ulicę. Widzę że Wrocław , Łódz i Poznań ruszył z podpisami w znacznej ilości. Rozmieszczajcie informację o strajku w swoich miastach. Ja w swoim nic nie wskóram bo u prawie wszystkim przysługuje i niestety tylko trzy osoby podpisało petycję, pomimo ze regularnie wrzucałam ją na portale.

Gość

#527 Re: Re:

2016-02-12 12:16

koko

2016-02-12 12:24

a moi znajomi ,90% z nich świetnie sobie radzi pracując na czarno tutaj albo za granicą. Kasa na czysto!Tutaj im wszystko przysługuję, wszystkie świadczenia z naszych podatków,darmowe przedszkola dla dzieci, rodzinne , zapomogi, gmina zakupuje opał ITD oni dostaną jeszcze 500 zł dodatkowo. Ja zapieprzam nic mi się nie należy, nawet becikowego nie dostałam. Dlaczego żaden rząd nie ma kontroli nad zarobkami na czarno. Powinni zacząć to sprawdzać. Kazdy sąsiad powiedziałby urzędnikowi kto pracuje, i wtedy bez wnikania o dochody powinni zostać pozbawieni świadczeń.

Gość

2016-02-12 15:13

Ponieważ w innych krajach jest wysokie tzw rodzinne i nikt nie patrzy jakie kto ma dochody a u nas zawsze dochody tylko się liczą. Każde dziecko ma prawo dostać te pieniądze.bo nie zawsze wszyscy mogą mieć drugiego dziecko. To dlaczego mają być poszkodowani.

Gość

2016-02-12 18:04

Luuudzie Ja jestem sama mam córcie 5 lat często choruje musiałam mieszkanie wynająć bo rodzina nie ma możliwości pomuc place siostrze z pilnowanie mi corci bo też jest samotna!!! Alimenty płaci jak ma a jak nie ma płaci tyle ile daje na węgiel mnie nie stać proszę o pomoc opieka plecy mnie bola robię po 10 godz by mieć co do lodówki wrzucić :(( mój nr 513441537
Jagoda

#531 Re: Re: Re: Re: N-I-E

2016-02-12 19:00

#45: 39 - Re: Re: Re: N-I-E 

Dokładnie, zgadzam się, kwota wolna od podatku najlepszym rozwiązaniem!!

Gość

2016-02-12 19:35

gdyz licze na sprawiedliwosc,zawsze bede pozbawiona jakichkolwiek pieniedzy bo mam jedno dziecko i pracujemy z mezem uczciwie nie kombinujemy

Gość

#533 Re:

2016-02-12 20:04

#2: anna -  

ja mam to samo a opieka muwi że dochód przekracza i nic mi się nie należy :(

Gość

2016-02-12 20:37

Jestem matką samotnie wychowującą córkę 13 lat. Mam 2000 zł
netto wynagrodzenia za pracę. Ponieważ cały czas pracuję ( 26 lat pracy ) to jestem notorycznie za to karana. Nigdy od naszego państwa nic nie dostałam ani 1 złotówki. Zawsze przekraczałam wszelkie progi dochodowe. Nigdy nie należało mi się świadczenie rodzinne, świadczenie z Funduszu alimentacyjnego. Były mąż zmarł. Ponieważ mąż nie pracował, więc ZUS nie przyznał dziecku nawet renty. Teraz też nie dostanę 500 zł. Dostaną za to nieroby. Praca w moim przypadku się nie opłaca. Tak mają dobrze w Polsce samotne pracujące matki.

Gość

2016-02-12 20:51

BO ZWYCZAJNIE PIS MNIE OSZUKAŁ !
X

#536 Re:

2016-02-12 20:53

#135: -  

I TO JEST PATOLA

Gość

2016-02-12 21:12

Uważam, że ustawa jest bardzo krzywdząca i dzieli dzieci na lepsze i gorsze, wszyscy maja jednakowe potrzeby i nalęży się jednakowe wsparcie dla wszystkich. To obiecała na Pani Premier 500 zł na każde dziecko, więc żądamy spełnienia tych obietnic.
iwomika

2016-02-12 21:15

Dzisiaj dowiedziała sie otej petycji, jutro w pracy zmobilizuję osoby zainteresowane. Pochodzę z małej miejscowości k/Płocka ale zrobie wszystko by przeciwdziałac tej niesprawiedliwości.

Gość

2016-02-13 00:44

Mam 2 dzieci. Jedno 8 lat drugie 18 lat. Mój sprzeciw wywołuje dyskryminacja mojego młodszego dziecka ze względu na wiek starszego.
aga

2016-02-13 09:14

Prawda jest taka, że ta petycja, nasze zdanie, masz głos - nic dla tego rządu nie znaczą. Oni naród mają w dupie. Przepraszam. Nie oni. ON. Bo naszym całym rządem jest jeden człowiek. 

Mama jedynaczki

#541 Re:

2016-02-13 09:46

#528: koko -  

Popieram Ja tez mam takich znajomych i nawet dostaną po 1000zł bo wykazują dochód to niby żyją za 1000zł w 4 osoby ajeżdza oboje samochodami Kpina Musimy coś zrobić !!!!!

Wściekła matka

#542 Re: N-I-E

2016-02-13 12:41

#14: Kinia - N-I-E 

moje dziecko ma 8 lat nigdy niedostaly ani grosza od państwa. jak długo będzie tak traktoeane

Gość

2016-02-13 12:49

Bo wsparcie finansowe 500+ daje więcej możliwości np w rozwoju dzieci starczy na odziez, obuwie ,wakacje itd.....

Gość

2016-02-13 16:54

Witam. Prezentujemy model rodziny 2+1, ze względów zdrowotnych nie mogę urodzić kolejnego dziecka, czy to znaczy,że mój synek jest gorszym dzieckiem dla polskiego rządu, a nasza rodzina to co jak nie prawdziwa kochająca się rodzina, to gorszy sort, dlaczego nasze dziecko jest dyskryminowane, też ma żołądek jak dzieci bogaczy, pewnie tylko mniej wybredny bo nasz dochód na rodzinę niewiele przekracza próg ubóstwa podanego przez PIS.....To skandal tak skrzywdzić i podzielić polskie dzieci, tego nie potrafię zapomnieć tak samo jak moja rodzina przyjaciele znajomi.....
iwomika

2016-02-13 17:41

Zjednoczmy sie i złózmy pozew zbiorowy, czy ktos ma widzę na ten temat jak należy to zrobić?

koko

#546 Re:

2016-02-13 19:33

#545: iwomika -  

Petycję nadal trzeba podpisywać. Ale trzeba też koniecznie wyjść na ulicę. Weżcie to na poważnie.!!!!!!!!!!

koko

2016-02-13 19:41

poinformowałam o planowanyn strajku również matki ,które podpisywały osobną petycję jako samotne. Na naszej petycji są rózni rodzice i samotni i pełne rodziny.

Olimpia24

2016-02-13 20:14

Oboje z mężem mamy niewiele ponad te 800 zł na osobę, nasz syn jest dyskryminowany przez polski rząd w świetle Konstytucji, która mówi o dyskryminacji grupy społecznej, w tym konkretnym przypadku jest to grupa społeczna jedynaków. W czym moje dziecko jest gorsze od innych dzieci, też ma żołądek, no chyba,że Premier myśli inaczej, w końcu matka ojciec i dziecko to dla niej nie rodzina. Moje dziecko ubieram wyłącznie w szmateksie( mam paragony ), ceruję piorę i prasuję, aby moje dziecko wyglądało w szkole czysto i schludnie, teraz to dopiero będą takim dzieciakiem poniewierać, bo kolega z klasy syn posła dostanie 500 kieszonkowego, nowy telefon i markowe ciuchy, no cóż moj biedny jedynak może sobie tylko poslochać w kąciku, bo w Polsce jest gorszym dzieckiem, katolicka Premier odrzuca go jak śmiecia....To nic,że różni rodzice na korytarzach szkolnych rozmawiają o darmowej kasie na rozrywki, mamuśki będą miały na kosmetyczkę, bo ich małżonkowie pracują za euro na czarno, więc oni w Polsce są biedni, to nic,że maja luksusowy dom, samochody, teraz planują wakacje za pieniądze z podatków rodziców jedynaków, którzy pracują uczciwie w kraju, często za najniższą krajową........Inni obliczają raty na zmianę auta, no cóż mój synek może najwyżej palcem po mapie podróżować, bo jego rodzice muszą zasponsorować luksusy bogaczom.Dziękuję Pani Premier, może nastepna ustawa o jakimś obozie zakłady dla modelu 2+1, przecież to nie rodzina, a i tak przegłosujecie wszystko........3 miliony polskich dzieci jest dyskryminowane i nierówno traktowane, one jednak maja rodziców, opiekunów, rodzinę i znajomych, którzy Wam za to podziękują w następnych wyborach. NIE ZAPOMNIMY I NIE WYBACZYMY ZDRADY najmłodzych polskich obywateli.

Gość

2016-02-13 20:29

Wszystkie dzieci muszą być jednakowo traktowane.Nie można dzieci dzielić na lepsze i gorsze,gdyż doprowadzi to do dyskryminacji.

Gość

2016-02-14 00:49

Mam jedno dziecko. Pracuje i jestem za bogata na 500zl. Wyplata idzie na opiekunke, dojazd do pracy i nie zostaje mi nic. A emeryture miec tez bym chciala. Dyskryminaxja. Powodzrnia dla rzadu w utrzymywaniu marginesu spolecznego bo ten bedzie sie szerzyl na potege.