500 zł na każde dziecko bez względu na dochód i liczbę posiadanych dzieci

Gość

2016-02-11 12:07

Jeno dziecko to także duży wydatek dla rodziny, nie ważne czy ma się zarobki w kwocie np 200o tyś zł czy 4000 tyś. Każde polskie dziecko powinno otrzymać taką samą pomoc na podstawie programu 500 + . Ja i mąż od nastu lat płacimy podatki, ciężko pracujemy, czy to, że posiadamy jedno dziecko, nas z góry dyskryminuje przy w/w programie?? Z poważaniem Justyna.

Gość

2016-02-11 12:57

W kampani PiS mowił o każdym dziecku, nic nie wspominał o tym że dziecko które konczy 18 lat bedzie dyskryminowane - przecież jest dalej dzieckim uczącym się i na moim utrzymaniu. Poza tym ja urodziłam dwoje dzieci i nie moja wina że jedno konczy juz 18 lat. Jestem gosza w PiS i mam tylko jedno dziecko - skoro rodziłam dwoje. Żenada. Znam rodziny gdzie się super powodzi , ale mają młodsze dzieci i spewnościa nie omieszkają wykorzystać tego że maja pieniadze dodatkowe na zagraniczne wojaże - a nie na dziecko.
Gdzie rowność i traktowanie wszystkich jednakowo. Wg PiS jestem :"gorszym sortem"
rodzic oszukany

2016-02-11 13:34

https://www.youtube.com/watch?v=ayxZy1OiSeA

ja tutaj słyszę na dziecko a nie na każde drugie.....

Gość

2016-02-11 13:52

Czyzby dzieci które sa same bez rodzeństwa maja worki z żoładka moje dziecko nie dostaje nic chociaz ma grupę niepelnosprawnosci ze wzgledu na przekroczenie dochodu

Gość

2016-02-11 14:57

Uwazam ze nie ma roznicy pomiedzy dziecmi ,jezeli uchwala rzad ustawe (a na samym poczatku byla mowa o 500 zl na kazde dziecko),to powinni obietnic dotrzymywac,a nie sie z nich wycofac.Poza tym niestety w Polsce rzeczywisci nie ma polityki prorodzinnej (zero pomocy od panstwa zarowno dla rodzin jak i ludzi starszych),najwyzszy czas to zmienic!.Chcialabym aby obywatelom zylo sie lepiej i aby mogli wracac do kraju ,do swoich bliskich .

Gość

2016-02-11 17:23

Ponieważ znam osoby które same np.wychowują 1dziecko i zarabiają najniższą krajową +alimenty i i im niebędzie należeć się 500+.

Gość

2016-02-11 20:41

Bo albo wszystkie dzieci powinny dostać 500 albo żadne to ze mamy jedno dziecko to znaczy ze żyjemy w luksusie Nie kredyty opłaty życie ubrania to kosztuje !!!

Gość

#508 Re:

2016-02-11 20:44

#8: mama2015 -  

dokladnie!!!!

DJ

#509 Re:

2016-02-11 21:27

#8: mama2015 -     my z mężem zostaliśmy dwukrotnie ukarani. Po pierwsze za to, że za dużo zarabiamy  bo przekracza u nas kwota 800 na os. Po drugie kara za to, że jesteśmy mądrzy i wiemy, że stać nas tylko na jedno dziecko i chcemy je wykształcić jak należy. To za to dostajemy karę, bo nie prujemy się na prawo i na lewo, żeby tylko było więcej dzieci. Mam nadzieję, że budżet Wam na to nie pozwoli i pójdziecie po rozum. Szkoda, że ten rząd robi wszystko na pokaz i bezczelnie kłamie prosto w oczy mądrym ludziom.

Gość

2016-02-11 23:01

Czuję się pokrzywdzona,moje dziecko nie jest w niczym gorsze.Alimenty z funduszu nie bo minimalnie dochód przekracza,tutaj też się nie kwalifikuję .Mieszkam w wynajętym mieszkaniu i żyję z dzieckiem za 600-700 zł przez cały mc.Synek marzy o trenowaniu piłki.Niestety nie mam możliwości rozwijać jego pasji.Uważam że wszystkie dzieci powinny dostać.

Gość

2016-02-11 23:12

Jestem samotna matka i uważam że nową ustawa dyskryminujących moje jedyne dziecko,a przecież konstytucja zapewnia równe prawa mam wszystkim,nawet tym pierwszym dziecio
koko

#512 Re:

2016-02-11 23:16

#455: -  

też popieram albo dla wszystkich albo dla nikogo. Rodzice bardziej zaradni którzy generują budżet państwa nic nie dostaną tylko dlatego że dzieci robili z głową a nie klepali i stali w gminie o zapomogę.

koko

#513 Re:

2016-02-11 23:32

#465: -  

Gratuluję solidarności. Pierwszy komentarz pod tą petycją matki , której wsparcie się należy. Inni rodzice , którym wsparcie się należy nie solidaryzują się z nami. Maja nas daleko gdzieś, bo oni niepracujący w więszej części dostaną z naszych podatków. Pewnie teraz siedzą i się śmieją że ktoś musi pracować na te pieniądze , które oni dostaną ot tak sobie, tylko dlatego że są rodzicami. Jestem oburzona takim podejściem. Typowi polacy! Przeczytałam na fb komentarz który mnie dodatkowo zdenerwował. Pisze ojciec; w końcu konkretna kaska a nie tylko puste gadanie. Jedynaki też dostaną ale tylko te z uboższych rodzin. I gratuluje pisowi mądrego projektu. Nikt u nikogo w portfelu nie siedzi żeby miał czelność w ten sposób pisać.

Gość

2016-02-12 06:55

Rząd nie może dzielić dzieci na lepsze i gorsze. Mam dwójkę dzieci w tym jedno pełnoletnie, uczące się. Wychowuję je sama.Dla naszego "kochanego" Rządu mam tylko jedno dziecko a drugiemu nic się nie należy??? Za to ktoś kto zarabia kilka tysięcy złotych dostanie. Parodia!!!

Gość

2016-02-12 07:04

Czym moj syn, rozni sie od innych dzieci? Niczym!!!!
keisha
Gość

2016-02-12 07:08

Podpisałam petycję ponieważ posiadam dwójkę dzieci i w tej chwili nie pracuje, ale wiedząc, że pewnie znajdę prace za najniższą krajowa (tak jak to było do tej pory), przy zarobkach mojego męża 2300 netto nie będzie przysługiwał nam dodatek na pierwsze dziecko. Tak jakby w sumie te 3600 na cala 4 osobowa rodzinę było jakimś majątkiem, biorąc pod uwagę fakt że mamy kredyt na mieszkanie 500zl.

Gość

2016-02-12 07:36

Mam dwie córki 17i10 lat. Na młodszą mogę otrzymać 500zł przez rok. Starsza bardzo dobrze się uczy i zamierza uczyć się dalej. Dlaczego mają być pokrzywdzone. Starszej córce mogłabym opłacić jakieś lepsze studia dzięki tym 500 zł a młodszej odłożyć na naukę. A tak przez rok to nic nie wskóram pożyteczneo. Zamiast dawać obcokrajowcom to najpierw zabezpieczcie dostatecznie nasze Polskie dzieci

Gość

2016-02-12 08:10

Kazde dziecko powinno byc traktowane tak samo!
ona

#519 chamstwo

2016-02-12 08:25

I o taka to moja sasiadka dostanie kase na 3 dzieci super........ Pracowac nie pracuje bo twierdzi ze ma wieksze ambicje niz pracowac za najnizsza krajowa i ona woli siedziec  sobie w  domu, chlop jej tyra, wiecznie awantury u nich o to ze nie idzie do pracy....., calymi dniami lazi tylko z psem po dworze i plotkuje o kazdy z  kazdym na calej dzielnicy , dziecmi jakos tez sie nie zajmuje (9,11,14) dzieci zyja sobie swoim zyciem ;) I teraz jest mega dumna ze bedzie miala  1500zl :-) i moze wiecej ciuchow sobie kupic ....... A ja z mezem tyramy jak psy by zapewnic dziecku cos zebysmy jakos sobie zyli , tez bym chciala miec jeszcze jedno dziecko ale nas nie stac z jednym dzieckiem jest ciezko juz nie mowie o kasie, ale jak ciezko pozniej do pracy wrocic....

Gość

2016-02-12 10:50

Ponieważ każde dziecko jest takie samo i nie można wyróżniać .Dziecko jest dzieckiem i każde ma potrzeby

Gość

2016-02-12 10:51

Jestem matka samotnie wychwowujaca 1 dziecko. Zarabiam najniższą krajowa Plus 400 zł z Funduszu Alimentacyjnego. Po zliczeniu przekraczam zakładany próg dochodowy. Do tego mam pytanie w czym jedynacy lub pierwsze dziecko w rodzinie jest gorsze od innych ?? To chore i niesprawiedliwe. Nasza Szanowna Pani Premier przecież sama oferowała 500 zł na KAZDE dziecko więc niech teraz z obietnicy się wywiązuje.
koko

#522 Re:

2016-02-12 10:58

#516: keisha -  

Jeszcze raz napisze że jestem oburzona postawą i brakiem solidarności rodziców ,którym świadczenie przysługuje. Dlaczego nas nie popieracie! Wiecie jakie koszty wiążą się z wychowaniem dziecka nawet jednego! A przecież wy dostaniecie kasę nawet, jeśli pracujecie też z naszych podatków. Nie wstyd Wam! O ile w tym kraju wogóle ktoś wie jeszcze co to wstyd....i uczciwość!

Gość

2016-02-12 11:15

Zgadzam się , wielka dyskryminacja rodziców posiadające jedno dziecko ...

Gość

#524 Re:

2016-02-12 11:22

#521: -  

Tak Pani Premier daje dla rodzin My z jedynakami nie jesteśmy dla niej rodzinami Skandal

Gość

#525 Re:

2016-02-12 11:23

#521: -  

Nie popierają bo boją się że nie dadzą nikomu

Ja mam znajomych którzy przed wyborami nadawali na PIS Głosowali na PO albo Kukiz 15 a teraz nagle pokochali PiS i Będą kochali przez najbliższe 18 lat